Eleged van az egyenes, unalmas hajadból? Ha igen, akkor készüljön fel a belső Mariah Carey és Blake Lively csatornázására, ha fürtjeiket és hullámaikat egy perm segítségével másolja le. A perm haj hullámos és határozottabb frizura, amely hónapokig tart. Kémiai oldatok segítségével működik, hogy a sörény textúráját hullámosra vagy göndörre változtassa. A permálási folyamatnak köszönhetően nem kell minden nap kitenni a zárakat hőformázó eszközökkel.

Szőke és göndör szakértő, Pauline Messina Texas, megoszt néhány tippet erről a haj trendről. Aranyszabálya, hogy tudja, meddig szeretné megőrizni szőrös haját.

„Ha csak 3-4 hónapos új megjelenést szeretne, kérjen nagyon lágy testhullámot. Ha azt szeretné, hogy 5-7 hónapig tartson, válasszon feszesebb hullámot ” – mondja Messina.

A hölgyeknek meg kell érteniük, hogy mindenféle perm egyfajta elkötelezettség, és karbantartása némi munkát igényel. “Ez nem egy mosogatós stílus”-figyelmeztet Messina.

A töredezett haj elengedhetetlen termékei a sampon és a balzsam. Messina kedvencei Amika.

A perm után azt tanácsolja, hogy ne használjon sampont az első 48 órában, majd egy hétig ne használjon balzsamot. Megjegyzi: „Ezek a legfontosabb szabályok. Ezek teszik vagy tönkreteszik a perm. ”

Messina azt is hangsúlyozni szeretné, hogy mennyire fontos, hogy a megfelelő perming stylisthoz menjünk. „Szánjon rá időt, és válassza ki a tökéletes stylistot” – teszi hozzá. “Ellenkező esetben előfordulhat, hogy rossz stylistot választ, aki nem tudja megmagyarázni, hogyan kell stílusát kialakítani és gondoskodni a permről.”

Mielőtt a következő haj találkozót megnézi, nézze meg ezeket a fotókat az inspiráló perm haj ötletekről:

Rövid testhullám Perm

Rövid testhullám PermInstagram @veuwys_beauty_concept

Az egyszerű és mindennapi csillogás érdekében szögezze be ezt a rövid testhullámot, hogy feldobja a nyakig érő haját. A barna árnyalat sötét hajához hozzáadva természetes ragyogást kölcsönöz a hosszú frizurának.

Spirálperm hosszú, finom hajhoz

Spirálperm hosszú, finom hajhozInstagram @dogancammm

A spirális hosszúkás haj a finom hajhoz göndör irigységgé változtathat. A feszesebb egységes fürtök szinte angyali, terjedelmes mozgást hoznak létre. Ne feledje, hogy a haj jó néhány centiméterre felugrik, ha tönkreteszik, így természetesen elveszítheti a hosszát. Ennek ellenére a lenyűgöző, göndör haj megéri!

Rövid rendetlen Permed Bob

Rövid rendetlen Permed BobInstagram @nuzhynanata

Szeress be ebbe a rövid rendetlen, permed bobba és terjedelmes fürtjeibe. A permek göndör mintát hoznak létre, de a szimmetriát szeretik a göndör hajú hölgyek. A gömbölyű, rendetlen forma teltebb érzetet kölcsönöz a finomabb hajnak, a tetején halmozott fürtökkel.

Permet vastag hajra

Permet vastag hajraInstagram @bouffantsbymolly

A hosszú és sűrű sörény nem jelenti azt, hogy álmodni sem tudna terjedelmes hullámokról. Vegye ki ebből a klasszikus permből vastag hajra. A mozgás frufruval fokozza az amúgy is elbűvölő barna perm frizurát.

Laza hullámú permet a vékony hajhoz

Laza hullámú permet a vékony hajhozInstagram @nastyazu_hairdresser

Milyen izgalmas módja annak, hogy életet varázsoljon finom záraiba! Ez a laza hullámhosszú haj a vékony hajra felfrissíti és texturálja a frizurát. Észrevehető szőke színe felerősíti a nyakig érő vágás mozgását.

Göndör Perm fekete hajra

Göndör Perm fekete hajraInstagram @karinejacksonsalon

Kétségtelen, hogy elkezdi szeretni a közepes hosszúságú sötét hajszálak mélységét. Gratulálok a teljességhez és a hangerőhöz, amelyet ez a szép göndör perm hoz a fekete hajhoz, mint a tiéd.

Permed természetes haj frufru

Permed természetes haj frufruInstagram @rebeccaforsyth

Ez a pompás, természetes, szőrű, természetes haja jól illik négyzet alakú arcához. Ismételje meg ezt hosszú, gyömbéres kötéseken, hogy tisztább bőrszínű legyen.

Spirálperm rövid barna hajra

Spirálperm rövid barna hajraInstagram @iamcaseywashburn

A tincsek hosszú bobba aprítása a legegyszerűbb módja az esztétikai hangulatnak. Vegye ki ezt a lenyűgöző frizurát, amely állandó hajszerkezetet és mozgást biztosít. A barna árnyalat ebben a rövid, barna hajú spirális permben valóban inspiráló – finom, de látható.

Közepes hosszúságú, kiemeléssel

Közepes hosszúságú, kiemelésselInstagram @ohairaustralia

Vegye figyelembe ezt a közepes hosszúságú kiemelést, ha kiemelkedik az élettel teli, ugráló haj. Ez nagy mennyiségű, textúrájú és szőke darabot ad.

Rövid perm ovális archoz

Rövid perm ovális archozInstagram @ugljessa

Rövid perm ovális arcra? Nem probléma – ez a frizura megoldja a haj problémáit. Válassza a vékony fürtöket, hogy mozgassa az állig érő tincseket, és világosbarna színe kiugorjon.

Göndör Perm hosszú hajra

Göndör Perm hosszú hajraInstagram @hair__by__chelsie

Strand hullámok, hogy felpumpálja a hosszú tresses! Ez a göndör hosszúszőrű hosszú haj, amely barna árnyalata miatt fényesnek és teltebbnek tűnik.

Short Beach Wave Perm

Short Beach Wave PermInstagram @susanleestylist

Egy rövid strandhullám -perm csodát tesz a fekete pólókon! Kiemeli a mozgást és a textúrát, így a vállig érő bob szenzációs lesz.

Boho stílusú Perm haj

Modern hullámos Perm hajInstagram @hairbymelc

A permetszőrű haj feldobhatja a dolgokat a hosszú, sötét hajszálakon. Ez egy modern módja annak, hogy a zárakat állandó hangerővel kezelje.

Hibátlan perm az egyenes hajhoz

Hibátlan perm az egyenes hajhozInstagram @tabbygail16

Ez a hibátlan perm az egyenes hajhoz, amit ott kaptál! A fodrász és szalontulajdonos, Tabitha McDonald (Kentucky) készítette, azt mondja: „ez a megjelenés inkább egy laza, megélt göndör. Imádom, hogy kevés a karbantartás! Azoknak a nőknek, akik tartósan gondolkodnak, végezzen kutatást! ”

McDonald folytatja: „amikor inspiráló fotókat keres a stylistjával, reálisan kell gondolnia arra, hogy mit érhet el a hajával/textúrájával. Nem minden perm egyforma. A permeket általában könnyű formázni, és sok nagyszerű termékcsalád létezik göndör hajra! ”

Rövid laza göndör perm

Modern hullámos Perm hajInstagram @hairbybrandon_b

Nézze meg, hogy ez a rövid laza göndör perm hogyan hozza ki a nyakig érő bob mozgását és formáját. A rétegek és színek nélkül is természetes élettel teli lesz a természetes fekete hajszál.

A kaliforniai Brandon Castro-Baroman fodrász készítette: „ez a megjelenés egy nagy göndör testhullám. Alacsony karbantartási igényű, terjedelmes megjelenés, amely lógó, finom hullámokkal viselhető, és göndör fürtökhöz vezethet. ”

„Ne menjen olcsón a vegyipari szolgáltatásokra”-magyarázza Castro-Baroman. „Vannak olyan változók, amelyeket csak egy tapasztalt stylist fog megérteni, hogy a legjobb hullámokat vagy hullámokat kapja. Nem akarja, hogy túlfeldolgozzák, vagy haját hajvékony rémálommá változtassa. Menjen el egy stylisthoz, aki nagyon modern, lágy és természetes megjelenésű munkát végez. ”

Az alapszabály az, hogy olyan terméket használjon, amelyben tartás van, de csak alacsony tartás. Hagyja, hogy a hosszúra nyírt haja először a 80-as évek kinézetű, kissé ropogós göndörbe száradjon. Hagyja megszilárdulni és teljesen megszáradni, majd vigyen egy nagyon vékony réteg puha, fényes terméket, például szérumot vagy krémet a kezére, és ropogtassa meg a ropogós fürtöket. Lágyak, de jól formáltak és ruganyosak lesznek attól, hogy először szilárdan kötnek.

Castro-Baroman folytatja: „néhányat nem szabad mind a töredezett, mind a természetesen göndör hajra: a„ csiszolás ”értékes eszköz, de a„ fésülési szárítás ”hiba. A csiszolást teljesen nedves vagy teljesen száraz hajra végezzük. Miközben a hajad levegőn szárad, vagy diffúzorral szárítod, ne nyúlj hozzá, és ne „rángasd össze”, csak egy bolyhos, homályos zűrzavart csinálsz belőle, és kihúzod a göndörödést. Mindenesetre, ha diffúz vagy, forduljon fejjel lefelé, és hajtsa fejét oldalra, hogy a hőt a gyökerekhez juttassa a nagyobb térfogat érdekében. ”

Vállig érő hamu Szőke Perm

Vállig érő hamu Szőke PermInstagram @adventuresinhairdressing

Ez a perm technika nagy testet és gyönyörű hullámokat ad. Tatiana Dennis (Oregon) színspecialista és stylist készítette.

Dennis ajánlja ezt a permet azoknak a szalonvendégeknek, akik hullámot keresnek, nem pedig göndörödést. “Közepes és finom hajra alkalmas, jó állapotban” – teszi hozzá a legjobban.

Úgy tűnik, hogy a karbantartás összhangban van a hagyományos permgel, amely nőnként változhat. Ennek stílusához Dennis hidratáló habot vagy krém-gélt ajánl. A göndör haj természetes vagy nem göndörödése a nedvességről szól. Megjegyzi: „továbbá feltétlenül vigye fel a terméket a hajára, amíg nedves és göndörödésmentes, és ne érintse meg, amíg meg nem szárad”.

Lágy ázsiai Perm haj

Lágy ázsiai Perm hajInstagram @justin_9406

Viselje ezt a puha ázsiai hosszúszőrű hajat az erőfeszítés nélküli szépségért, amely volument és textúrát kínál. Ezt az ázsiai hajat Justin Tan, a Kedah, MY fodrász készítette.

Tan megjegyzi: „Sok hölgy szeret vasgörgetőt használni gyönyörű fürtök létrehozásához, ezért úgy döntöttem, hogy megalkotom ezt a hajhosszúságú hajszálakat, amelyek hasonló eredményeket mutatnak, mint a göndör haj. A legfontosabb az, hogy a haj textúrája sima maradjon, és nagyon levegős és könnyű tapintású legyen a végeredményhez. ”

Különböző formázó termékek esetén az eredmények is eltérőek. Ehhez a megjelenéshez csak hidratáló krémet kell felvinni a sima és szellős érzés elérése érdekében. Vigyen fel térfogatnövelő habot a forró és szexi göndör frizurához.