Mi a tetoválás?

A tetoválás a testművészet egyik formája, amely az évek során egyre népszerűbbé vált. A tetoválás egy állandó design a bőrön, amelyet tintával tűvel átszúrva készítenek. Különféle minták és tinta színek állnak rendelkezésre a felfedezéshez.

Ez az önkifejezés egyedülálló formája, és a tetováló fanatikusok általában értelmes mintákat és szimbólumokat keresnek, hogy kifejezzék magukat. A vallási és törzsi szimbólumok nagyon gyakoriak. Ezenkívül sokan csak a dekoráció kedvelik az egyszerű és minimalista mintákat, mint a pillangók, virágok vagy koronák.

hogyan lehet tetoválóművész lenni

Tervezi, hogy karrierként veszi fel a tetoválást? Itt van, amit tudnia kell

Ha úgy érzi, hogy rendelkezik a tetoválóművészhez szükséges készségekkel és kreativitással, akkor ismernie kell a következő részleteket.

Oktatás

Először is, az ilyen típusú szakmának nincs végzettsége, de fontos, hogy elvégezze az iskolát és a diplomát. Ez azért fontos, mert az egész egyetemi tapasztalat segít a fejlődésben és lehetővé teszi az innovatív gondolkodást. Te vagy az, és ez a hatalmad.

A növekedés során képesnek kell lennie arra, hogy teljes mértékben feltárja önmagát, képességeit és érdeklődési körét. Iskolai végzettsége lehetővé teszi, hogy feltárja érdeklődési területeit, és eldönthesse, hogy karriernek választja -e vagy sem.

A diploma megszerzése előny, mert segít jobb munkalehetőségeket és tisztességesen fizető állásokat szerezni. Képzőművészeti végzettség, különösen azért, mert nagymértékben elősegítené a rajzkészség fejlesztését. Ha részt vesz néhány üzleti tanfolyamon is, ez további előnyt jelent az Ön számára, mert képes lesz saját tetoválószalon létrehozására..

Művészeti tanfolyamokat kell elvégeznie az iskola, a főiskola vagy az egyetem ideje alatt. Ezek a tanfolyamok segítenek felébreszteni belső művészedet. Soha ne hagyja ki az esélyt, hogy részt vegyen szemináriumokon és workshopokon, ahol minden művészettel kapcsolatos. A grafikai tervezési órák különösen hasznosak, ha tetováló szeret lenni. Egy ilyen tanfolyam segít gyönyörű 3D -s tetoválások tervezésében, és kiemeli munkáját.

Tekintse meg ezt a bejegyzést az Instagramon

Poison ☠️ .. Készült: @silverbackink @inkjecta @inkjectapro @revolutionneedles @killerinktattoo @hustlebutterdeluxe @truetubes.

Egy megosztott bejegyzés Frank Carrilho (@frankcarrilho), 2019. április 8 -án, 18:59 PDT

Tanoncprogram

Keressen sikeres tetoválóművészeket. Olvasson róluk, és merítsen tőlük inspirációt. Ismerje meg az általuk használt különböző technikákat és rajzolási módszereket, és próbálja meg alkalmazni őket. Néhány a legnépszerűbbek közül, Frank Carrilho és Rit Kit. A készségek fejlesztése és a szabadidő legjobb kihasználása érdekében gyakoroljon különböző rajzstílusokat. Tartson mindig kéznél egy vázlatlapot és egy tollat. Ezenkívül létfontosságú a professzionális portfólió kialakítása és frissítése.

Továbbá beszéljen tetoválóművészekkel, akik tetováló szalonokat birtokolnak, és kérdezze meg tőlük, hogy megengedik -e Önnek, hogy megfigyeljék, hogyan bánnak ügyfeleikkel, és végezze el a teljes tetoválási eljárást. Önéletrajzként megmutathatja nekik portfólióját, hogy elképzelhessék, hogy Ön sokoldalú és tehetséges művész, aki hajlandó többet megtudni. Ismerje meg az alapokat és az eljárás megkezdését a szakértőktől. Ezt hívják tanoncnak. A legtöbb tanulószerződés körülbelül 6-12 hónapig tart.

Ezek az etikett nagyon fontosak, mert a nap végén keresni fog, ha ügyfele elégedett a munkájával. Kényelemben kell éreznie őket, és meg kell értenie azt a tényt, hogy a lehetséges fájdalom miatt meg kell rémülniük. Az Ön feladata, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nyugodtak és hidratáltak.

Miután befejezte a tanoncképzést, tisztában lesz a tetoválással kapcsolatos higiéniai gyakorlatokkal és üzleti készségekkel. Ön is gyakorolhatja a tetoválást magán, egy vezető tetováló felügyelete mellett. Ha sikerül, megkérhetik Önt, hogy próbáljon ki egy kis mintát egy ügyfélen.

Engedélyezés

Mielőtt karrierként elkezdené gyakorolni a tetoválást, engedélyre vagy tanúsítványra lesz szüksége. Ismerje meg országának engedélyezési irányelveit és követelményeit. Kötelezőnek kell lennie a tanulószerződéses képzés elvégzésére és 18 évesnél idősebbnek. A közeli kormányhivatalt kell keresnie. Helyesen eligazítanak, és tájékoztatnak minden formai követelményről. Megkérhetik Önt, hogy töltsön ki néhány kérelmet, küldje be képét és személyi igazolványát.

Miután végzett a gyakornoki és engedélyezési eljárással, el kell kezdenie az álláskeresést. Elkezdheti dolgozni a felettesének a tetoválószalonjában. Ha nem, kezdje el a jelentkezést más szalonokban, és folyamatosan frissítse portfólióját. Folyamatosan tájékozódjon a legújabb trendekről, mintákról és higiéniai gyakorlatokról. Ezenkívül néha a tetováló szalonok elvárják alkalmazottaiktól, hogy saját felszereléssel rendelkezzenek. Tehát vásároljon saját eszközkészletet.

Fizetési kilátások

A tetováló karrierjéből származó pénzösszeg leginkább az iparágban szerzett készségeitől és hírnevétől függ. Ha a munkája nagyon részletes és rendkívül ügyes, és megbizonyosodik arról, hogy ügyfele teljesen elégedett, akkor biztosan tisztességes fizetést kap. Az árak a terület iparági átlagáraitól is függenek. Meg kell próbálnia felépíteni az imázsát, ha saját nyilvános Integra -fiókot hoz létre. Piacosítsa magát és készségeit.

A tetoválás története

A tetoválás ősi gyakorlat. Az ókori Európa, Görögországban és Kínában hagyományos gyakorlat volt a tetoválás. Otzi, a jég ember a legrégebbi emberi múmia, amelyet az Otz -völgyi Alpokban találtak, és akinek több tetoválást tettek a testével. A legtöbbet a lábán találták meg.

Az ókori kínaiak érdekes módon használták ezt a művészeti formát. A kínai irodalom népi hőseinek tetoválása volt a bőrükön, és a nem megbízható embereknek is tetoválása volt a bőrükön. Az indiánok ezzel szemben a tetoválást a vallásukhoz való közelítés és a lelki gyógyulás érdekében használták. Az Om szimbólum tetoválás rendkívül népszerű ma az indiánok körében.

Az ókori rómaiak is tetoválták rabszolgáikat, hogy könnyen azonosíthatók legyenek. A régészek tetoválás nyomait találták az ókori egyiptomiak múmiáin. Az egyiptomiak a tetoválást krónikus kismedencei betegségek kezelésére és gyógyítására is használták. Egy másik érdekes tény az ókori tetoválási gyakorlatokról az, hogy a hawaiiak három pontot kaptak a nyelvükre, amikor gyászoltak, vagy érzelmi fájdalmat vagy bánatot éltek át.

Manapság sokan úgy vélik, hogy a szent szimbólumok tetoválása a bőrére általában megvéd minden gonosz entitástól, és Isten oltalma alatt tartja. Míg egyesek azt is hiszik, hogy a tetoválás a szerencse varázsának egy formája. Néhányan tetoválásokat is használnak a hegek elrejtésére – hegeket, amelyek emlékeztetik őket fájdalmas múltjukra, és kellemetlen visszaemlékezéseket adnak nekik. Bármi legyen is az okuk, a tetoválás mint gyakorlat és karrier hatalmas mértékben növekszik.

A korai tetoválásokat azonban otthon készített festékekkel készítették, főleg olajjal, szénnel és hamuval. A lyukasztást és a szúrást úgy végezték, hogy több tűt rögzítettek egy botra. Most a tetováló játék sokkal erősebb lett, és sok újszerű eszköz, szín és minta áll rendelkezésre.

Gyakran ismételt kérdések (F.A.Qs)

Most nézzük meg a leggyakrabban feltett kérdéseket.

Jó karrier a tetoválás?

Ha még mindig kétséges, akkor a legjobb, ha először jelentkezik a tanoncokra. Így tanulhat szakértőktől, és mindent megtudhat gyakorlataikról, valamint arról, hogy a vállalkozásuk kifizetődő -e vagy sem. Remélhetőleg képes leszel megfelelő módon felmérni és dönteni, minden tényezőt szem előtt tartva. Ha igazán szenvedélyes vagy és tudod, hogy meg tudod csinálni, akkor nincs ok arra, hogy zavartnak érezd magad.

Be kell fejeznem a diplomámat, ha a tetoválást karriernek akarom tekinteni?

Nem feltétlenül. Ha megvan az ehhez a művészethez szükséges készség és kreatív sorozat, akkor jó. Bár jobb, ha befejezi a diplomáját, ha jobban fizetett munkalehetőségeket szeretne.

Fizetik -e a tanoncomat??

Nem. A legtöbb gyakornoki időszak fizetetlen, mert csak azért van ott, hogy megfigyelje és csiszolja készségeit. Megkérhetik azonban, hogy segítsen nekik néhány házimunkában. Tehát, ha jelentkezést tervez, keressen munkát részmunkaidőben, hogy pénzt keressen. Ezek a tanulószerződéses gyakorlatok hasznosak lehetnek a jövőben, mivel a mester engedélye birtokában alkalmazhat állandó alkalmazottként.

Azt tervezem, hogy tetoválóművész leszek, milyen a munkám?

Az egykor tabu tetováló kultúra mára nagyon népszerűvé és divatossá vált. A turisztikai csomópontok, például Phuket, Thaiföld tele vannak tetováló szalonokkal. Ennek a szakmának kiterjedése van, és Ön keresni fog, ha jól ismert helyen, higiénikus környezetben dolgozik. A tetoválóművész átlagos fizetése 85 dollár óránként.

Hogyan gyakorolhatom képességeimet?

Nézze meg az oktatóanyagokat a YouTube -on, és tartsa a kapcsolatot az eljárással. Próbáljon mintákat fúrni egy húsos gyümölcsre késsel vagy hegyes szerszámmal. Ha rendelkezik megfelelő felszereléssel, és korábban gyakorolt, próbáljon meg egy egyszerű tetoválást készíteni. Ettől eltekintve mindig tartson magánál egy vázlatlapot, így ha egyedi minta jut az eszébe, lerajzolhatja.

Csakúgy, mint bármely más karrier esetében, el kell szentelnie magát a tetoválásnak, hogy továbbra is szenvedéllyel végezze. Ha belső éned nem motivált erre, akkor hamarosan fennsíkot találsz. Csak akkor tedd, ha szívesen csinálod. Sok szerencsét!