A Nap és a Hold tetoválástervezés az egyik klasszikus tetoválási forma, amelyet férfiak és nők egyaránt preferálnak. A nap és a hold olyanok, mint az ég jinje és jangja. Ez a kettő szépségét és egyensúlyát tükrözi szemben álló isteni erőkkel. Ez a szimbolikus kialakítás lehetővé teszi a hordozó számára, hogy úgy ragyogjon, hogy elfogadja bennük a jót és a rosszat, és hagyja, hogy ez a kettő minden előítélet nélkül együtt éljen. Ettől eltekintve a nap és a hold is népszerű a különböző rituálékban, hagyományokban, kultúrákban és hiedelmekben betöltött jelentős szerepük miatt, így ez a szimbólum a tetoválás elsődleges formája azok számára, akik a misztikumban szenvednek..

nap és hold tetoválás

Rookie Cam -el feldolgozva

A Nap és a Hold tetoválás típusai

Különböző típusú nap- és holdtetoválás létezik. E tervek némelyikét bizonyos régiók és országok hiedelmei és mítoszai ihlették, míg mások olyan fogalmak, amelyeket úgy alakítottak ki, hogy illeszkedjenek a modern időkhöz és e szimbólumok jelenlegi ábrázolásához. Ha ihletet keres a nap- és holdtetoválás megkezdéséhez, akkor érdemes megnézni ezt;

 • Mexikói Nap és Hold tetoválás

A mexikói nap- és holdtetoválás könnyen megkülönböztethető más mintáktól. Úgy néz ki, mint a félhold, amely a napot tartja. Ez egy népszerű választás sok ember számára, akik a kultúrában gazdag mexikói napot és holdat egyetlen tetoválás koncepcióvá akarják egyesíteni. Bizonyos esetekben további háttérrészleteket, például csillagokat, felhőket és színeket adnak hozzá a tetováláshoz, hogy megfeleljenek a hordozónak. Ennek a kialakításnak az eredménye egyszerre mutatja be a mexikói kultúrán alapuló élet- és halálciklus, a nap mellett az életet, a hold pedig a deát képviselith.

 • Törzsi Nap és Hold tetoválás

A törzsi nap- és holdtervezés egy másik tetováló koncepció, amelyet a miszticizmus iránt érdeklődő emberek preferálnak. A legtöbb törzsi tetováláshoz hasonlóan ezt a formatervezést egyedül fekete tintával hajtják végre, így mind férfiak, mind nők számára megfelelő kialakítású. Ennek a tetoválásnak a szépsége a mintákban rejlik, amelyeket a nap és a hold felszínének gondos alakítására vagy kitöltésére használnak. Ez a fajta tetoválás ideális önálló kialakítást tesz lehetővé. Függetlenül attól, hogy a háttér vagy a nap és a hold együtt szerepel -e, már remek mestermű.

 • Csókolózó Nap és Hold tetoválás

A csókolózó nap- és holdtetoválást szerelmeseknek is nevezik, valószínűleg ezért is népszerű a reménytelen romantikusok körében. Ebben a kialakításban a nap a férfiasságot jelképezi, míg a hold a nőiességet. Ez a két hatalmas képviselő találkozik a közepén, hogy kiegyensúlyozott legyen, és harmonikusan éljenek együtt.

nap-hold-tetoválások

A Nap és a Hold tetoválás tervezésének jelentése

A nap- és holdtetoválás különböző dolgokat jelenthet a különböző kultúrák és hiedelmek számára, de általában a két ellentétes hatalom képviseletének tekintik. Legyen szó életről és halálról, nőiességről és férfiasságról, éjszaka és nappal, jóról és rosszról, jinről és jangról, a nap és a hold kialakítása mindet tükrözi.

A Nap és a Hold egyetlen koncepcióba való egyesítése szimbolizálja a hordozó azon képességét, hogy egyenlő bánásmódban részesítse ezeket az ellentétes világokat. Ez szimbóluma annak, hogy elfogadjuk jó és rossz tulajdonságait, erősségeit és gyengeségeit, jó szerencsét és balszerencsét, és békét találunk a folyamat során.

Összefoglalva, a nap és a hold tetoválás kialakítása általában egyensúlyt képvisel két erő között. Jelentése azonban nem korlátozódik erre az általános elképzelésre. A tetoválás valódi jelentése mindig attól függ, hogy a viselő hogyan látja ezt a szimbólumot.

A Nap és a Hold tetoválás ideális elhelyezése

A Nap és a Hold kialakítása határozza meg a tetoválás legjobb elhelyezését. Ez a fajta tetoválás általában nem igényel nagy teret a kivitelezéshez, kivéve, ha nagyobb kidolgozású darabot szeretne használni, vagy nem tartalmaz részletes hátteret az elsődleges tervezéshez.

A tetoválás legnépszerűbb elhelyezése a karok, lábak, csukló és hát. Ezek a területek elegendő helyet biztosítanak a nap és a hold tetoválás kivitelezéséhez. Amikor ezek közül választ, ne felejtse el figyelembe venni a fájdalommal szembeni kitartását. A karok és lábak egyes területei fájdalmasabbak lehetnek másokhoz képest. Kérjen javaslatokat tetoválóművészétől, mivel sok tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen.

A tervezővel való konzultáció a tervezés koncepciójának kialakításában szintén hasznos lehet, különösen akkor, ha már rendelkezik a tetoválás célterületével. Egy jó tetoválóművész hasznos tippeket adhat, amelyek segíthetnek a tervezés javításában és testreszabásában, hogy jobban megfeleljenek a célterületnek.

Nap és Hold tetoválás előkészítési tippek

 • Az egyik elsődleges előkészület, amelyen a tetoválási munkanap előtt meg kell dolgoznia, az Ön tervezése vagy a Nap és Hold tetoválás koncepciója. A tetoválás koncepciójának véglegesítése vagy eldöntése, mielőtt a művészhez megy, sok időt takaríthat meg. Ez szintén felgyorsíthatja a kommunikációs folyamatot Ön és a művész között.
 • Keressen egy jó hírű tetováló stúdiót vagy tetoválóművészt a területen. Az ideális forgatókönyv az, hogy talál egy tetováló stúdiót, amely hozzáférhető a helyéhez, különösen akkor, ha a tetoválás tervezéséhez több ülés szükséges. Ez megkönnyíti a vissza -visszatérést a stúdióba.
 • Készítse el költségvetését. Végezze el a házi feladatát, és megtudja, mennyibe kerülhet a megcélzott nap- és holdtetoválás. Miután elkezdte a tetoválást, képesnek kell lennie arra, hogy átlássa, ezért győződjön meg arról, hogy elegendő pénzzel rendelkezik az összes tetoválás költségeinek fedezésére..
 • Mindig mentálisan és fizikailag készüljön fel a tetoválás napjára. A mentális felkészültség azt jelenti, hogy készen áll és eltökélt, hogy elviselje a fájdalmas és unalmas tetoválás óráit. A fizikai felkészültség viszont magában foglalja az alvást és a megfelelő étkezést, mielőtt a stúdióba megy. A tetoválás során csak rövid szüneteket tarthat, ami elegendő ahhoz, hogy vizet igyon vagy néhány kekszet kapjon, így jóllakhat, amíg lehetősége van rá.
 • Tájékoztassa művészét minden meglévő egészségügyi állapotról a tervezett tetoválás előtt. Így a művész tudja, mit kell tennie, ha valami baj történik, amikor a stúdiójában tartózkodik.
 • Tartózkodniuk hámlasztó vagy barnító termékek alkalmazása azon a területen, ahol tetoválni szeretne. Ezek a vegyi anyagok tönkretehetik vagy akadályozhatják a tetováló festék teljes behatolását a bőrön, ami ronthatja a tetoválás eredményét. A megfelelően hidratált bőr az elegendő folyadékfogyasztás és az alvás miatt ideális vásznak a tetováláshoz.

Átlagos szolgáltatási költség és standard ár a Sun and Moon Tattoo számára

A nap- és holdtetoválás átlagos költsége és standard díja a tetováló stúdió, a tetoválóművész, a tetoválás összetettsége, a színek részletei és a tetoválás mérete függvényében változik. Ezek a tényezők együttesen határozzák meg a tetoválásért fizetendő összeget.

A tetoválóüzlet kétféleképpen terheli ügyfeleit; az egyik óránként, a másik darabonként. A Hivatásos Tetováló Szövetség ügyvezető igazgatója alapján Bill Johnson, egy ismert tetoválóművész óránként 75 és 150 dollár közötti díjat számít fel egy közepes méretű tetoválásért. A tetoválóművész vagy tetoválóüzlet általában magasabb óradíjat számít fel a nagyobb és összetettebb formatervezésekért.

A tetoválóművész az egész darab árát is meghatározhatja, ha előre meghatározott dizájnnal lép be. Tapasztalataikat és szakértelmüket felhasználva a tetoválóművész azonnal meg tudja becsülni, hogy mennyi munka szükséges a tervezés befejezéséhez. A tetováló szalon általában 50–100 dollár közötti kauciót kér, mielőtt ügyfelekként fogadnának.

Vegye figyelembe, hogy bár általános szabály, hogy a szakértő tetoválóművészek vagy a jól bevált tetoválószalon többe kerül, ez nem mindig van így. Leggyakrabban a tetoválás helyszíne befolyásolja a művész és a szalon árait. Ezért a legjobb, ha körülnéz, és megvizsgálja a lehetőségeit, mielőtt eldönti, hol készítse el a tetoválását.

Karbantartási tippek nap- és holdtetoválás után

Meg kell értenie, hogy bár a tetoválása örökre szól, még mindig gyakori kopásnak van kitéve. A nap- és holdtetoválás színei hamarosan elhalványulhatnak, és a részletek, a vonal és a textúra elmosódhat. Ez az oka annak, hogy elengedhetetlen a megfelelő karbantartás és ápolás a tetoválás után.

 • A tetoválás után, lenni feltétlenül kövesse a tetováló szakember által biztosított utókezelési utasításokat. Ez magában foglalja a tetoválás megfelelő mosását és biztonságos gyógyítási módszereit. Sikeres gyógyulási folyamatot kell végrehajtania, hogy ne károsítsa a tetoválás kialakítását.
 • Tartsa a tetoválást tovább élénknek vigyáz a bőrére. A tetoválás elkerülhetetlenül elhalványul az idő múlásával. A cél az, hogy hosszabb ideig szép maradjon, így nem kell a szükségesnél hamarabb hozzányúlni. Ennek legjobb módja, ha megőrzi bőrének egészségét. Ez magában foglalja a napvédőt, a hidratálót és a megfelelő hidratálást.
 • Bármi károsítja a bőrt, károsíthatja a tetoválást. A tetoválás megfelelő karbantartásának része az, hogy megvédje magát a káros külső tényezőktől, például a rovarcsípéstől, az allergénektől és az éles tárgyaktól. Ezek a külső tényezők egy pillanat alatt elpusztíthatják a tetoválást, ezért ügyeljen arra, hogy rovarriasztót használjon, antihisztaminokat és védőfelszerelést viseljen, amikor csak szükséges.

A fenti részletek csak néhány alapvető dolog, amit tudnia kell, mielőtt úgy dönt, hogy első nap- és holdtetoválást készít.