Epäilemättä tatuoinnin saaminen vaikuttaa mielenkiintoiselta ajatukselta. Et voi musteella vain yhtä tai useampaa tatuointia, mutta voit valita myös useita malleja. Olipa sydäntä lämmittävä lainaus tai luova idea, tatuointi houkuttelee kaikkia. Et ehkä usko sitä, mutta tatuointi ei ole aina hauskaa. Tämä johtuu siitä, että saatat saada tartunnan saaneen tatuoinnin. Lisäksi tartunnan saaneen tatuoinnin saaminen on todellinen ja keskustelematon ongelma, joka voi johtaa ärsyttäviin iho-olosuhteisiin.

Tartunnan saaneeseen tatuointiin liittyy erilaisia ​​syitä, ja yksi niistä on se, että ei noudateta oikeita hygieniaongelmia. On myös syytä huomata, että et voi tehdä mitään estääksesi tartunnan saaneen tatuoinnin saamisen. Sen havaitseminen alkutasolla voi kuitenkin auttaa tässä yhteydessä ja lievittää muita iho -ongelmia. Tämä artikkeli korostaa kaiken, mitä sinun pitäisi oppia tartunnan saaneista tatuoinneista. Lisäksi keskustele lääkärisi kanssa heti, kun kohtaat oireita, jotta saat hoidon heti.Tartunnan saaneet tatuoinnit

Tartunnan saaneen tatuoinnin syyt, oireet ja ennaltaehkäisy

Saastunut muste ja tatuointilaitteet ovat johtava syy tartunnan saaneeseen tatuointiin. Nämä tekijät vaikuttavat bakteeri-infektioihin, mukaan lukien Staphylococcus aureus ja metisilliiniresistentti Staphylococcus aureus (MRSA) Bakteeritulehdus. Nämä bakteerit vaikuttavat ihoon aiheuttaen haavoja, punoitusta ja rakkuloita.

1. Stafylokokkibakteerit

Tämä on vakava syy tartunnan saaneeseen tatuointiin. Voit hoitaa erilaisia ​​staph -bakteereja antibiooteilla.

2. (MRSA)

Metisilliiniresistentti Staphylococcus Aureus on yksi stafobakteerilajeista. Lisäksi tällainen bakteeri vastustaa antibioottia, minkä vuoksi sen hoito on monimutkaista. Voit havaita MRSA: n tiettyjen oireiden, kuten kehon kipu, kuume ja keuhkokuume, kautta. Lisäksi se voi edistää muita komplikaatioita, kuten:

 • Punaisia, rakkuloita
 • Elinten vajaatoiminta
 • Sydänventtiilejä yhdistävien kudosten turvotus ja infektio
 • Myrkyllisen sokin oireyhtymä
 • Veri -infektio
 • Kooma

3. Nontuberculous Mycobacteria (NTM) -infektiot

NTM -infektiot ovat myös vakava syy tartunnan saaneisiin tatuointeihin. Se tapahtuu, kun tatuointitaiteilijat käyttävät steriloimatonta vettä musteen laimentamisen ja saastuneen musteen aikana. Voit havaita sen läpinäkyvän tai punaisen laikun tai kolauksen alkamisen kautta tatuoidulla iholla.

On selvää, että bakteerit vaikuttavat tartunnan saaneeseen tatuointiin. Tästä huolimatta tilaan liittyy myös tekijöitä, kuten:

1. Sopimaton puhdistus

Sinun on varmistettava paras tatuoinnin puhdistuskäytäntö. Sinun on pestävä alue vähintään kahdesti päivässä, mieluiten aamulla ja illalla. Tätä puhdistusmenettelyä on ehdottomasti noudatettava yksilöllisesti, kun olet viettänyt päivän likaisessa ympäristössä. Sinun tulisi investoida hellävaraiseen antibakteeriseen saippuaan. Lisäksi vältä juoksevaa kylmää vettä tatuoidulla iholla. Käytä aina lämmintä vettä, koska se tappaa 99% bakteereista ja bakteereista. Hygienian huomiotta jättäminen vain lisää bakteerien kertymistä, mikä lopulta pahentaa infektiota.

Epähygieeniset laitteet tai ympäristö

Usko tai älä, steriloimattomia laitteita ja epähygieeninen ympäristö ovat tavallisia syitä tartunnan saaneeseen tatuointiin. Kaupan tai ympäristön, jossa tatuointiprosessi on käynnissä, on oltava puhdas ja selkeä kaikista bakteereista.

Lisäksi laitteet, kuten mustesäiliöt ja neulat, on steriloitava. Lisäksi laitteet/laitteet tulee kääriä päällysteen muotoon ennen jokaista tatuointikäyntiä steriloinnin varmistamiseksi. Tällä tavoin myös tarttuvien bakteerien leviäminen neutraloidaan.

On mahdollista, että menettelyssä käytettyjä laitteita ei puhdisteta, jos otat tatuoinnin yksityisestä studiosta tai kaupasta. Tatuoinnin saaminen tässä tilassa voi edistää tartuntaa, koska laitteiden väärä sterilointi siirtää bakteereja henkilöltä toiselle hetkessä.

Pienillä studioilla tai ammattitaidottomilla tatuoija -taiteilijoilla ei ole kunnollista desinfiointikertaa, minkä vuoksi tatuointi tarttuu. Sinun on tehtävä perusteellinen haku ennen kuin sovit tapaamisen taiteilijan kanssa tällaisten olosuhteiden välttämiseksi. Varmista, ettet tuhlaa rahaa ja aikaa vain tartunnan saaneen tatuoinnin saamiseen.

2. Tatuoinnin kääriminen

Taiteilija pesee alueen saippualiuoksella tatuoinnin jälkeen. Tätä vaihetta noudatetaan ennen tatuoinnin käärimistä. Myös tatuointikääre muodostaa suojaavan esteen bakteereja vastaan, kunnes tulet kotiin ja puhdistat sen uudelleen. Eri tatuointitaiteilijat eivät suostuneet kääreisiin, koska alkuperäinen tatuointi on ammattilaisen tekemä. Sertifioitu taiteilija peittää tatuointisi perusteellisen puhdistuksen jälkeen steriloidussa ympäristössä.

Et saa luoda kotona bakteeritonta ympäristöä, jossa on tarkoitus kääriä uudelleen. Bakteerit tai bakteerit esiintyvät usein tatuoinnin ympärillä ja käsittelevät sitä kosteassa, hikisessä ja lämpimässä ympäristössä, jolloin ne voivat lisääntyä lyhyessä ajassa. Tämä tila lisää todennäköisesti tartunnan saaneen tatuoinnin mahdollisuutta. Älä siis yritä tehdä tatuointiasi uudelleen, jos taiteilijasi kieltää sen.

3. Väärät jälkihoito -ohjeet

Tatuointitaiteilijasi on annettava yksityiskohtainen luettelo, joka sisältää ohjeet uuden tatuoinnin pitämisestä suojattuna purkamistekijöiltä. Infektio ilmenee, kun otat tatuoinnin ensimmäistä kertaa etkä ole tietoinen ydinkohdista tässä yhteydessä. Pieni huolimattomuus voi johtaa ahdistaviin iho -ongelmiin. Siksi pyydä aina varotoimia istunnon jälkeen, jotta vältyt tatuointiin.

4. Poimimalla rupit pois

Kuorintakerros kasvaa, kun tatuointi alkaa parantua. Tämä kuorinta on välttämätöntä ja toimii kilpenä suojaamaan tatuoitua ihoa bakteereilta ja bakteereilta. Voit kuitenkin poimia paksun tai suuren rupin tietämättäsi; se voi estää paranemisprosessia.

Lisäksi rupien irrottaminen voi myös poistaa alueen mustetta, mikä johtaa lopulta uuden tatuointisi hajanaiseen tai haalistuneeseen ulkonäköön. Sinun on pidettävä mielessä, että rupin irrottaminen avaa haavan uudelleen, jolloin bakteerit pääsevät sisään ja tarttuvat nopeasti.tatuointiinfektio

5. Tietyt sairaudet

Erilaiset sairaudet vaikuttavat immuunijärjestelmän toimintaan. Vaikka se on yllättävä tosiasia, tatuoinnin saaminen voi vaikuttaa haitallisesti immuunijärjestelmään. Siksi sinun on neuvoteltava lääkärin kanssa ennen tatuointitapaamisen ajoittamista varmistaaksesi, että toimenpide ei edistä terveydellisiä sairauksia. Voit myös selvittää, onko immuunijärjestelmäsi tarpeeksi tehokas taistelemaan tarttuvia bakteereja vastaan ​​vai ei.

6. Lifestyle -valinnat

Terve keho voi neutraloida bakteerien vaikutukset ennen kuin ne edistävät kroonista ihosairautta. Ei olisi väärin väittää, että elämäntapasi määrää immuunijärjestelmän vahvuuden. Tällä tavoin se voi torjua monia tarttuvia bakteereja vaikuttamatta terveyteesi. Sinun tulisi sisällyttää oikea nukkumismalli ja tasapainoinen ruokavalio elämäntyyliisi pitääksesi kehosi terveenä.

Lisäksi ruokavalio voi myös torjua uhkaavia tekijöitä. Tarvittavan unen saaminen ja erilaiset riippuvuudet estävät tatuoinnin paranemisprosessia vaikuttamalla immuunijärjestelmään. Jos haluat säilyttää houkuttelevan tatuoidun vartalon, sinun on kiinnitettävä huomiota myös elämäntapavalintoihisi.

7. Nopea uiminen

Sinun tulisi pitää tatuointisi kuivana niin paljon kuin voit. Ja mitä tulee uimiseen, älä käytä yli 10 minuuttia suihkussa etenkään kahden ensimmäisen viikon aikana. Tämä aika on ratkaiseva, ja se kannattaa käyttää tatuoinnin kuivaamiseen. Lisäksi vesi näyttää miljardien bakteerien talolta ja tatuointisi paljastaminen sille mahdollisimman pitkään voi kutsua muutamia muita bakteereita tartuttamaan tatuoinnin.

8. Liiallinen kosteusemulsion käyttö

Epäilemättä kosteuttava voide tehostaa toipumisprosessia, mutta se voi aiheuttaa ongelmia, jos liioittelet sitä. Paksun voidekerroksen levittäminen ei voi vain estää happea, vaan se luo kostean ja lämpimän ympäristön, jossa bakteerit voivat lisääntyä laajasti. Sinun on levitettävä vähimmäismäärä voidetta vaurioituneelle alueelle. On parasta ohittaa päivä tai kaksi voiteiden välillä.

9. Älä koske tatuointiisi

Upouusi tatuointisi voi näyttää hurmaavalta, mutta sinun ei pitäisi koskea siihen usein. Lisäksi sinun ei pitäisi antaa kenenkään muun koskea tatuointiisi, samoin tämä voisi olla tehokas tapa siirtää bakteereja ja bakteereja. Likaisten käsien hierominen tatuoinnissa saa tartunnan. Lisäksi varmista, että kätesi on puhdistettu, kun kosket siihen, ja pese kädet uudelleen kosketuksen jälkeen, jotta ne pysyvät suojattuna.

10. Älä naarmuta tatuointia

Tatuoinnin raapiminen voi helpottaa jatkuvaa kutinaa. Tämä käytäntö on vaarallinen, koska saatat irrottaa rupin naarmuuntumisen aikana. Kun naarmutat tatuoitua ihoaluetta, se voi aiheuttaa paksua hilseilyä, arpia ja pahempaa verenvuotoa. Siirrät bakteereja paikasta toiseen jatkuvan naarmuuntumisen kautta.

Ei voi kiistää, että uusi tatuointi rohkaisee sinua naarmuttamaan aluetta ja näyttää mahdottomalta vastustaa. Siitä huolimatta sinun on oltava varovainen ja vältettävä tätä törkeää tapaa. Tatuointitaiteilijat ehdottavat, että kun kohtaat tarvetta raapia tatuoitua aluetta, käytä sitä puuvillakankaalla. Muista pysyä lempeänä taputtelemalla äläkä työnnä aluetta.

Kuinka havaita tartunnan saanut tatuointi

On tavallista kohdata kipua tai turvotusta tatuoinnin ottamisen jälkeen. Ihotautilääkärit suosittelevat pitämään silmällä tatuointia turvotuksena, punoituksena tai kipuna. Näiden ongelmien paraneminen kestää viikon tai kaksi. Siitä huolimatta, jos kivun voimakkuus lisääntyy tai punoitus ei poistu arvioidulla ajanjaksolla – on aika mennä lääkäriin viipymättä. Lisäksi sinun on ymmärrettävä, että tartunnan saaneen tatuoinnin oireet vaihtelevat eri tekijöiden mukaan, kuten:

 • Infektion sijainti
 • Bakteerien tyyppi
 • Haavan koko
 • Miten kehosi reagoi infektioon
 • Reaktio antibioottien jälkeen

Kivun, punoituksen ja turvotuksen lisäksi tartunnan saaneessa tatuoinnissa on useita visuaalisia tai fyysisiä oireita. Seuraavat merkit auttavat sinua havaitsemaan infektion ennen kuin se edistää pelottavia iho -ongelmia.

1. Ihottuma

Ihottumaa esiintyy useissa muodoissa, väreissä ja tekstuureissa. Jotkut näistä ihottumista ovat sileitä ja punaisia, kun taas toiset voivat olla näppylöitä tai kuoppia. Kiire tatuoinnillesi edistää ihon ärsytystä. Sinun pitäisi tietää, että se on merkki tartunnan saaneesta tatuoinnista, jos ärsytys lisääntyy ja ihottuman koko kasvaa joka päivä.

2. Tatuoitu alue tuntuu kuumalta, kun kosket sitä

Kehosi kestää luonnollisesti parantua tatuoinnin ottamisen jälkeen. Joten tatuoitu iho pysyy lämpimänä muutaman päivän ajan, mikä johtuu tehostetusta verenkierrosta tietyllä alueella. Tämän seurauksena alueen lämpötila nousee. Tämä lämpö pitäisi jäähtyä muutamassa päivässä. On mahdollista, että tatuointi on tartunnan saanut, jos ihosi tuntuu edelleen kuumalta viikon kuluttua.

3. Hallitsematon kutina

Kutiava tunne ilmenee, kun tatuointi kuivuu. Saatat kohdata sen alussa, mutta kutina poistuu vähitellen. Tatuoidulla iholla voi olla infektio, jos kutina jatkuu, kun se on rauhoittanut sille määrättyä tatuointivoidetta. Sinun pitäisi harkita ihotautilääkärin vierailua, jos kutina ei parane viikon kuluessa.

4. Epämiellyttävä kuorinta

Tatuointitaiteilijoiden mukaan kuorinta on yleistä tatuoinnin paranemisprosessin aikana. Sen ei pitäisi näyttää paksulta ja karkealta. Tartunnan saaneet tatuoinnit muuttuvat epätasaisiksi paksujen kuorien takia, ja siksi voit havaita ne melko nopeasti. Lisäksi kutiavan rupin verenvuoto osoittaa myös taustalla olevan infektion, jota sinun tulee hoitaa välittömästi.

5. Rakkulat

Rakkulat ovat harvinaisia ​​sivuvaikutuksia tatuoinnin ottamisen jälkeen. Ihotautilääkärit pitävät sitä vaarallisena ihosairautena – joten rakkuloiden kokeminen tatuoidun alueen ympärillä tuntuu epäilyttävältä. Joten sinun ei pitäisi koskaan unohtaa rakkuloita tatuoinnissasi, koska se voi olla merkki ärsyttävästä infektiosta.

6. Kiehuu/näppylöitä ja mätäpurkaus

Näppylän esiintyminen ei vaikuta huolestuttavalta alkutasolla. Kuitenkin näppylää puristava mätä on huolenaihe. Myös näppylä, joka kehittyy tuskalliseksi kiehuvaksi tai kasvaa suureksi, on oire tartunnan saaneesta tatuoinnista. Mätä näyttää yleensä tässä tapauksessa läpinäkyvältä ja paksulta tai juoksevalta.

Sinun on pidettävä silmällä pussin tyyppiä ja se voi auttaa diagnosoimaan infektion tyypin. On syytä mainita, että ensimmäisten päivien aikana tatuointi vapauttaa todennäköisesti pienen määrän mustetta, plasmaa tai verta. Tämä ehto ei kuitenkaan saa ylittää 2-3 päivää.

7. Epämiellyttävä haju

Ei ole olemassa todisteita siitä, että tatuoinnin saaminen tuoksuu. Kuitenkin useat ihotautilääkärit väittävät, että tuska tai mätä vaikuttavat epämiellyttävään hajuun. Sinun pitäisi valita tutkimus tässä tapauksessa saadaksesi tartunnan saaneen tatuoinnin hoidon.

8. Punainen juova

Punaisten viivojen tai pitkien punaisten viivojen ilmestyminen tatuoinnin paikalle tai raidat pois tatuoinnin suunnittelusta ovat oire septikemiasta, jota kutsutaan myös verenmyrkytykseksi. Sitä pidetään infektion alkutasona. Tämä ehto voi kuitenkin muuttua uhaksi, jos sitä ei hoideta välittömästi.

9. Jatkuva verenvuoto

Verenvuoto hidastuu yleensä kerran tatuointisuunnittelun valmistuttua. Ja se estää 2-3 päivän kuluttua, koska tatuoidun ihon ympärille muodostuu hilseilyä ja hyytymistä. Se on normaali tila. Sinun pitäisi tietää, että tatuointisi on tartunnan saanut, jos verenvuoto alkaa uudelleen tai jatkuu määrätyn ajanjakson jälkeen erityisesti voimakkaasti kutittuneella alueella. Se alkaa halkeilla ja valua. Sinun on neuvoteltava lääkärisi kanssa nopean hoidon saamiseksi.

10. Imusolmukkeiden turvotus

Kehosi ympärillä on pieniä imusolmukkeita, jotka auttavat estämään epäpuhtauksia kehosta. Nämä imusolmukkeet alkavat turvota, jos infektio tapahtuu niiden lähellä. Löydät ne kainaloista ja kaulasta. Jos kuitenkin törmäät tartunnan saaneen tatuoinnin oireisiin, myös imusolmukkeesi ovat turvonneet. Tarvitset hoitoa välittömästi tällaisten ärsyttävien merkkien torjumiseksi.

11. Korkea lämpötila ja väsymys

Tartunnan saaneen tatuoinnin oireet voivat lisätä kehon lämpötilaa ja uneliaisuutta. Jos kohtaat näitä oireita jatkuvalla väsymyksellä, ota yhteyttä lääkäriisi laajaan tutkimukseen. Lisäksi tartunnan saanut tatuointi tuo usein merkkejä, kuten lisääntynyttä hengitystä tai nopeaa sykettä. Sinun on haettava kiireellistä lääkärin apua tässä tapauksessa, koska se voi olla oire pelottavasta tilasta, kuten sepsiksestä.

Ø Tartunnan saanut tatuointihoito

Kun havaitset oireen ja saat selville tatuointisi tartunnan, seuraava askel on kuulla tatuoijaasi. Sinun tulee kysyä neuvoa tässä yhteydessä ja löytää tehokas hoito. Myös lääkärin apu on välttämätöntä, jos tilasi on vakava. Lääkärin kuuleminen on välttämätöntä hoidon saamiseksi nopeasti ja kivun ja turvotuksen lievittämiseksi.

Antibiootit ja steroidien antaminen näyttävät tavanomaiselta hoidolta. Terveydenhuollon tarjoajat saattavat valita harvinaisempia toimenpiteitä, kuten sairaalaan pääsyn tatuointiinfektion poistamiseksi. Infektio on edelleen vaarallinen, jos se on tapahtunut pienellä tatuointisuunnittelun alueella. Tällainen pieni infektio voi johtaa suuriin iho -ongelmiin. Siksi sinun on saatava se hoitoon välittömästi prosessista riippumatta. On ilmeistä, että kun jätit tartunnan hoitamatta, se leviää toiselle ihoalueellesi aiheuttaen vahinkoa mielikuvituksellesi.

Seuraavassa on muutamia hyödyllisiä ohjeita tartunnan saavan ihon parantamiseksi yhdessä lääkärin avun kanssa.

1. Ilmaa haava säännöllisesti

Sinun on altistettava haavasi päivittäin raikkaalle ilmalle yksitellen, jos käärit se sidokseen päivittäin. Näin vamma saa runsaasti happea, mikä nopeuttaa toipumista lopulta.

2. Jääterapia

Sinun pitäisi rauhoittaa kutiavaa tai turvonnutta ihoa levittämällä alueelle jäätä. Lisäksi jäähoito on ihanteellinen pienen punoituksen minimoimiseksi. Ole kuitenkin valpas, kun asetat jäätä haavoille, äläkä levitä sitä suoraan. Kääri jääpala kosteaan kankaaseen ja taputtele ihoalue varovasti, jotta iho ei vahingoitu.

3. Haavan puhdistus

Haavan puhdistaminen vaikuttaa häiritsevältä, mutta on välttämätöntä infektion kasvun estämiseksi muille alueille. Sinun on puhdistettava vamma vähintään kolme kertaa päivässä, jotta saat parhaan ja nopean tuloksen. Varmista, että saastunut alue kuivataan kokonaan puhtaalla paperipyyhkeellä. Tämä vaihe on ratkaisevan tärkeä, koska kuiva iho kutsuu vähemmän todennäköisesti bakteereja ja bakteereja kuin kostea tai märkä iho.

4. Vältä altistumista auringolle

Et ehkä kiinnitä siihen huomiota, mutta uusi tatuointi on altis auringon ultraviolettisäteille. Uusi tatuointi on myös altis palamaan, jos se on saanut tartunnan. Suosittelemme peittämään uuden tatuoinnin UV -säteiltä vähintään viikon ajan, onko se tartunnan saaneita vai ei.

Lisäksi kun havaitset tartunnan tatuoidulla alueella, älä altista sitä auringonvalolle ennen kuin infektio on parantunut kokonaan. Lisäksi aurinkovoidetta tai muita tuotteita, kuten rusketusvoidetta, todennäköisesti pahentaa infektiota ja tukehduttaa haavan. Sinun ei siis tarvitse käyttää näitä tuotteita palautusprosessin aikana.

5. Valitse kipulääkkeet

Voit minimoida kipua ja levottomuutta ottamalla kipulääkkeitä, joita tartunnan saanut tatuointi usein tuo. Älä kuitenkaan valitse itsehoitoa, vaan keskustele ensin lääkärisi kanssa.

6. Valitse tulehduskipulääke

Tulehduskipulääke voi auttaa torjumaan turvotusta ja helpottamaan tilannetta. Vältä vain yliannostusta ja sovi tapaaminen ensisijaisen terveydenhuollon tarjoajan kanssa saadaksesi lisäapua.

Bottom Line

Suositun tatuoinnin saaminen on hauskaa ja jännittävää, kunnes tunnistat sen tartunnan. Epäilemättä infektion havaitseminen on hämmentävää, koska jotkut oireet ovat melko samanlaisia ​​kuin vakio -olosuhteet, joita kohtaat tatuointisuunnittelun valmistuttua. Tästä huolimatta sinun on oltava valppaana tässä yhteydessä. Vietä ylimääräistä aikaa saadaksesi tietoja tatuointisi desinfioinnista. Ja noudata varotoimia uskonnollisesti, kunnes uusi tatuointi paranee kunnolla.