Japánul a „koi” pontyot vagy pontyhalat jelent. Azonban csak azért, mert a szónak egyszerű jelentése van, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a koi halak nem rendelkeznek semmilyen szimbolikával. A „koi” szó a Japán „nishigikoi” szó’. A koi halak a színek egész spektrumában kaphatók, pikkelyeiket gyönyörű minták díszítik. Az emberek tavakban tartják a koi halakat, és háziállatokként nevelik őket, és megtalálhatók olyan állatboltok, amelyek csak koi halat árulnak. A koi halak nagy karbantartást igénylő halak, gondozásuk nagyon drága.

A koi halak szintén gyakori témák a tetoválásokban. A legtöbb tetoválóművész szerint a koi halak többek között az erőt, a jólétet, az elszántságot, a függetlenséget, a kitartást és a jó szerencsét jelentik. Mindez a japán nép óriási tiszteletén és tiszteletén alapul, amelyet a szerény koi hal iránt érez.

A koi hal ismert, hogy az egyik legnépszerűbb választás a tetoválás mintájának kiválasztásakor. És nem meglepő, hogy miért – egyszerre vonzó és színes, és sok ember figyelmét felkeltette. A koi hal tetoválásokat férfiak és nők egyaránt szeretik. A koi halak tele vannak energiával, különösen akkor, ha természetes élőhelyükön élnek. Talán még egy oka annak, hogy miért sokan szeretik annyira a koi hal tetoválást, az az oka, hogy a koi halak rengeteg szimbolizmust hordoznak, amint azt korábban említettük, beleértve a gazdagságot és a hatalmat.

koi-hal-tetoválások

Koi Fish Tattoo Design a karon

A Koi Tattoo Designs típusai

 1. Színes Koi hal tetoválások

A színes koi hal tetoválásminták leggyakoribb mintája általában arany, vagy narancssárga, ezüst és fekete kombinációja. A színes koi halat gyakran más ázsiai témájú szimbólumokkal, például lótuszvirágokkal vagy kínai karakterekkel együtt helyezik el. Annak ellenére, hogy sáros folyókban és partokban nő, a lótusz gyakran gyönyörű virággá nő. Emiatt a lótuszokat gyakran használják az elszántság, a változás és a harc szimbólumaiként.

A fekete koi megszerzése azt jelenti, hogy sikeresen leküzdött egy bizonyos változást saját életében vagy viselkedésében. Ha ismersz valakit, aki hatalmas fájdalommal küzdött, és elérte a siker szintjét az életében, akkor a fekete koi hal jó szimbólum lehet.

Egy másik színes koi hal tetoválás ötlet a kék koi hal. Bár ez a fajta design népszerűbb a férfiak körében, mivel a kék férfias színnek tekinthető. A kék koi halak gyakran a szaporodást képviselik. Ettől eltekintve az elme és a test nyugalmát és nyugalmát is jelentheti.

 1. Koi hal és lótuszvirág

A lótuszvirággal párosított koi hal rengeteg jelentést hordoz, mivel mindkettőt nagyra értékelik a japán kultúrában. Annak ellenére, hogy a lótuszvirággal ellátott koi halak monokrómok, a lótusz gyakran rózsaszín vagy kék színű, sárga hegyekkel. Ezáltal a virág kiugrik anélkül, hogy túl rikítónak vagy pompásnak tűnne. Néha a három vagy két színű tetoválás néz ki a legjobban.

 1. Sárkány Koi Hal Tetoválás

Bár az ilyen típusú koi hal tetoválásminták elsőre ijesztőnek tűnnek, és megfélemlíthetnek valakit, gyakran ez a két szimbólum nagyobb jelentéssel bír az adott személy számára. A japán mitológia szerint a koi halakat néha sárkányokká reinkarnálják a túlvilágon. A koi hal és a sárkánytetoválás kombinációja változást vagy átalakulást jelent – Különösen a személy vár előre, vagy üdvözli az óriási változást az életében.

 1. Yin-Yang Koi hal tetoválás

Ismét egy tetoválás tervezés, tele ázsiai szimbolikával. A yin-yang szimbólum a harmóniát és az egyensúlyt jelenti. A buddhista és taoista tanítások szerint ezen a világon minden összefügg egymással.

 1. Hullám alakú Koi hal

Néha az emberek, akik koi tetoválást készítenek, japán stílusú hullámformával párosítják őket. Ez hagyományos megjelenést kölcsönöz a tetoválásnak, valamint egyedi megjelenést kölcsönöz annak. Sokan szeretik a koi tetoválásokat, mivel a mérlegük hihetetlenül néz ki, különösen, ha tetoválásra tervezik.

Lásd még:

 • 155 Menő csillagtetoválás férfiaknak & Nők
 • 125 top nyak tetoválás minták ebben az évben
 • 125 Top Heart Tattoo Designs 2018
 • 155 Divatos boka tetoválás nőknek
 • 125 legjobb horgony tetoválás 2018 -ban (jelentéssel)

A Koi Fish Tattoo Designs jelentése

A Koi hal tetoválásminták a szerencsét és a jólétet szimbolizálják. Volt egy régi mítosz egy koi halról, aki fel akart mászni egy hatalmas vízesésen a Huanghe folyón, hogy sárkánnyá váljon. Tehát a koi hal általában olyan személyt képvisel, aki elhatározta, hogy jobb egyed lesz, és jót tesz az univerzumnak.

A koi hal tetoválás másik szimbolikája azoknak szól, akik sok nehéz akadályon mentek keresztül saját életükben. Rengeteg ember, aki legyőzte a nehézségeket, beleértve a rák elleni küzdelmet vagy az alkoholizmusból vagy a kábítószer -használatból való felépülést, koi tetoválást is kap. A koi egyfajta szimbólumként szolgál személyes sikereik jelzésére.

Eközben az úszó koi tetoválása az elszántságot szimbolizálja. A kínai emberek különösen úgy vélik, hogy a vállalkozások vagy a karrier és az iskolai munka jólétét szimbolizálják.

koi-hal-tetoválások

A Koi hal tetoválás ideális elhelyezése

A koi hal tetoválás helye a méretétől és kinézetétől függ. Azonban sok ember, aki koi hal tetoválást készít, a nyakára, ujjára, hátára, mellkasára, combjára, lábára, karjára és fülére helyezi őket. A vállak nagyszerű helyek a koi hal tetoválás elhelyezésére is, mivel kiváló vászonként szolgálnak a tetoválóművész számára, hogy megrajzolhassák tervüket. Egy személy válla látható legtöbbször, így az adott területen elhelyezett tetoválás felkelti valakinek a tekintetét.

Sokan, akik koi hal tetoválásokat szereznek, általában a karjukra helyezik őket egy ujjú tetoválás részeként. A hát és a lábak szintén népszerű helyek a koi hal tetováláshoz.

A hölgyek számára koi tetoválásmintákat kaphat a csípőjén. A csípő tetoválása szexi hangulatot áraszt. Választhat, hogy kicsi tetoválást készít, vagy nagyobbat, amely lefelé megy a lábak felé, vagy felfelé a bordáihoz. Mindez attól függ, hogy milyen dizájnt szeretne, és bármit is készít a tetoválóművész.

koi-hal-tetoválások

Koi tetoválás előkészítési tippek

Néha az emberek, akik úgy döntenek, hogy először tetoválnak, izgatottak vagy idegesek. Az első tetoválás megszerzésének kilátása ijesztőnek tűnhet, mivel még mindig nem tudja, mi fog történni az ülés során. A koi hal tetoválást vagy általában egy tetoválást alaposan meg kell vizsgálni, hogy teljesen eldönthesse, akarja -e vagy sem.

 • Ismerkedjen meg az átlagos tetoválás költségeivel, és minden fájdalommal, amely az egyik megszerzésével jár. A tetoválóművészek azt javasolják, hogy a koi tetoválásokat helyezzék a lábakra, a karokra, mint ujjak, vagy a személy hátoldalára.
 • Miután úgy döntött, hogy végignyomja az első tetoválást, most itt az ideje, hogy kiválassza ezt a tetoválást. Válasszon olyan dizájnt, amely igazán tetszik, és időtálló minőséget és értelmet hordoz.
 • A tetoválás előtt mindig pihenjen sokat. Ez lehetővé teszi a pihenést a tetoválás során.
 • Amennyire csak lehetséges, próbálja meg elviselni a tetováló tű fájdalmát, és ne mozogjon túl sokat. Találja meg a módját, hogy nyugodt és nyugodt maradjon. Végezzen néhány légzőgyakorlatot. Ez jól jöhet, ha bármilyen meditációs órát vagy jógát vesz.

Átlagos szolgáltatási költség & Szabványos ár a Koi Fish Tattoo Designs megszerzéséhez

Az évek során a koi hal a tetoválás készítésének egyik legjobb formája maradt. Egyes tetováló szalonok általában a méretük, valamint az Ön által használt színek és a dizájn eredetisége szerint töltik fel tetoválásaikat. Más szalonok óránként fizetnek. Tehát minél nagyobb a tetoválás, annál hosszabb a befejezés, és annál drágább az ára.

Ami az árazást illeti, a szokásos tetoválás óránként legalább 50 dollárról 100 dollárra emelkedhet. Egy eredeti dizájn óriási 300 dollárba kerülhet. Természetesen minden a tetoválás méretétől és a művész készségétől függ. Az árak a tetováló szalon működésétől és a művész tapasztalataitól függenek.

   

Karbantartási tippek a Koi hal tetoválás megszerzése után

Mindig fontos gondoskodni a tetoválásról, különösen, ha még friss. Ez garantálja, hogy a tetoválás nem kap semmilyen fertőzést, amely súlyos problémákat okozhat az egészségében. Ha nem gondoskodik a tetoválásáról, az hosszú távon is károsíthatja azt.

Ha a tetoválás után meg kell tisztítania magát, válasszon zuhany helyett fürdőt. Szintén nem jó ötlet szaunában maradni, úszni klóros medencében vagy tóban. Ne ússzon és ne használjon kádat legalább három hétig. Sajnos sokan nem emlékeznek erre a tippre, így tetoválásuk néhány héttel a megszerzése után már nagyon sérültnek tűnik.

Ha a tetoválása elég szerencsétlen ahhoz, hogy megsérüljön, mindig kérhet javítást. Sok tetováló ingyen kínálja ezeket a javításokat. Azonban még mindig vannak szabályok, amelyeket be kell tartania, ha javítani szeretne. Ha nem tartja be tetoválójának a tetoválás utókezelésére vonatkozó szabályait, és végül károsítja azt, akkor a végén díjat számíthat fel a javításért.