Richard Hale tetoválásrajongó, aki a tetoválás szimbolikáját, jelentéseit és történelmét tanulmányozza és kutatja.

toll-tetoválás-és-jelentése-toll-tetoválás-ötletek-és-tervek

Shannon Archuleta

A gyönyörű toll tetoválás nagyon keresett azok körében, akik csodálják a body artot és az indián hagyományokat és örökséget. A tollterv mély szimbolikus jelentéseket hordoz azok számára, akik viselik, férfiaknak és nőknek, akik azt választják szimbólumként, hogy meggyőződéseiket és örökségüket képviseljék, vagy valamilyen szellemi aspektust jelenítsenek meg.

Sólyom toll

Sólyom toll

wilB

A toll, mint indián szimbólum

A madarak számos indián teremtési mítoszban kiemelkedő szerepet játszanak, és a toll mindig is fontos szimbólum volt számukra, gyakran tervezési elemként szerepelt a fejdíszükben, ruházatukban, fegyvereikben, eszközeikben, ékszereikben és Ojibwe álomfogóikban.

A legtöbb indián az animizmust tulajdonítja annak a meggyőződésnek, hogy az univerzumban minden természetes dolognak van lelke. Az animisták úgy vélik, hogy a lelkek élnek az élőlényekben (emberekben, állatokban és növényekben), de sziklákban, tollakban és más természeti jelenségekben is – hisznek abban, hogy a természet minden része él, és saját tulajdonsága, erénye, ereje és bölcsessége van.

A tollakat az égből hulló ajándékoknak tekintik. Amikor az ember a földre esik, az amerikai bennszülöttek úgy vélik, hogy magában hordozza a madárhoz, a szélhez és az éghez való korábbi kötődésének energiáját, és a mennydörgésistenek, a szél és a levegő erejét képviseli. A bennszülött amerikai főnökök sok tollat ​​viselnének a szertartások során, hogy kifejezzék kapcsolatukat a spirituális birodalmakkal, a harcosok pedig különleges ajándékot kaptak, amikor kivételesen bátrak vagy becsületesek voltak a csatában.

Azt hitték, hogy a madarak szellemvezetőként működhetnek, végigvezetve Önt az élet különböző szakaszain: tanítanak, vezetnek és védelmet nyújtanak. A sas tollak az egyik legelismertebbek, és nagy szimbolikus jelentőséggel bírnak.

toll-tetoválás-és-jelentése-toll-tetoválás-ötletek-és-tervek

Desiree Kane

A különböző típusú tollak jelentése

madárelem

sas

szakralitás, erő, bátorság, vezetés és tekintély

varjú

ügyesség, ravaszság, egyensúly és a múltból való szabadulás

kék szajkó

boldogság, kiteljesedés

sólyom

gyorsaság, lélekgyógyítás

sólyom

védelem, erő

bagoly

csend, sebesség, látás

holló

teremtés, bölcsesség, tudás

kolibri

szerelem, szépség, intelligencia

galamb

béke, szeretet, szelídség

fácán

jólét, gazdagság, siker

pulyka

bőség, termékenység

páva

szépség, büszkeség, mindent látó

toll-tetoválás-és-jelentése-toll-tetoválás-ötletek-és-tervek

Ricardo Almeida

A toll szimbolizmusa a keresztény, kelta, egyiptomi és más vallásokban és kultúrákban

A toll az ókori kereszténységben is szimbolikus volt, az erény szimbólumának hitték, a Bibliában sokszor említik. Például a 91. zsoltár negyedik verse: „Tollaival eltakar téged, és szárnyai alatt menekülsz; Az ő igazsága lesz a pajzsod és a csatlód. ” Láthat, hogy közülük három pecsétgyűrűbe ívelt – az egyik a reményt, a hit és a szeretet.

Szimbolikus volt a kelták számára is, akiknek druidái tollas köntöst viseltek az ünnepélyes eseményeken. Az egyiptomiak azt hitték, hogy kapcsolatban állnak az égistenekkel. Sok más kultúra és vallás különleges szellemi vagy szimbolikus jelentést tulajdonított nekik.

Tollas madarak sereglenek össze.

toll-tetoválás-és-jelentése-toll-tetoválás-ötletek-és-tervek

Jessica Cale

A toll, mint lelki kapcsolat a halottakkal

A tollakat az elhunytakhoz is társíthatjuk. Egyes kultúrák azt hiszik, hogy ha valaki az utadba esik, ez annak a jele, hogy valaki, akit ismersz, átment a túlvilágra, vagy hogy valaki, aki meghalt, kommunikálni akar veled.

toll-tetoválás-és-jelentése-toll-tetoválás-ötletek-és-tervek

Amerikai szív

Egyéb értelmezések

 • Álom: Tudtad, hogy álmokban is szimbolikusak? Ennek van értelme, tekintettel az álomfogókban elfoglalt helyükre. Egyesek úgy vélik, hogy a fehérek az új lelki kezdetet szimbolizálják. Az álmodott toll típusa fontos az értelmezéséhez, de általában véve egy gondolatot, célt vagy ideált sugallhat.
 • Szín: A fehér az ártatlanságot is jelentheti, míg a vörös állítólag a szenvedélyt és a szeretetet szimbolizálja, a sárga és a narancssárga pedig általában az intelligenciát.
 • Szám: Az egyik leggyakoribb kivitel az egyetlen toll, de más minták egynél többet tartalmaznak, és néhány egész szárnyat ábrázol. Az ábrázolt tollak számának jelentése a viselőjén múlik.
 • Típus: A leggyakrabban használt típusok közé tartozik a sas, a páva, a kócsag, a strucc, a fecske és a pulyka. A fenti táblázat gyakoribb jelentéseket ad néhány ilyen típusra, de a tetoválás jelentése a viselőjén múlik. Néhány viselő angyal tollakat választ. Ez védelmet jelenthet egy magasabb hatalommal szemben.
 • Szépség: Vannak, akik nem szimbolikus jelentésük miatt választanak tetoválást, hanem csak azért, mert úgy gondolják's szép.

A toll tetoválásnak sokféle stílusa, formatervezése és jelentése van, így rengeteg választási lehetőség közül választhat..

toll-tetoválás-és-jelentése-toll-tetoválás-ötletek-és-tervek

Phil Parker

Mit jelenthet a toll tetoválás

Amint már olvasta, a toll nagyon szimbolikus több kultúra és civilizáció számára, és minden összefüggésben a jelentése kissé eltérő. Az alábbiakban felsoroljuk a különböző elképzeléseket, amelyeket képviselhetnek:

 • Igazság
 • Sebesség
 • Könnyűség
 • Repülési
 • Felemelkedés
 • Álmok
 • Jó kedv
 • Tisztaság
 • Szabadság
 • Bátorság
 • Bátorság
 • Remény
 • Ígéret
 • A lélek utazása
 • Utazás
 • varázslat
 • Lebegés
 • Súlytalanság
 • Kommunikáció a másik oldallal
 • Szabadság

Természetesen a tetoválás jelentése a viselőjétől függ. A toll egyik legjobb tulajdonsága, hogy szépen illeszkedik a test különböző helyeire. A karok, a lábak, az oldalak, a bokák, a hát felső része, a hát alsó része, a felső vállak és a fülek mögött minden lehetséges hely.

A remény az a toll, ami a lélekben ácsorog – és szavak nélkül énekli a dallamokat -, és soha nem áll meg.

– Emily Dickinson

Fényképgaléria

Egyéb tetováló cikkek, amelyek tetszhetnek

 • Álomfogók

 • Kolibrik

 • Indián tollak

Hozzászólások

Richard Ricky Hale (szerző) Nyugat -Virginiából 2012. június 6 -án:

David, köszönöm, hogy időt szakítottál a véleményezésre és a látogatásra. Örülök, hogy ez a cikk hasznos volt az Ön számára. Nagyra értékelem a visszajelzést. Gyere vissza bármikor és vigyázz magadra. Szeretnék látni egy képet, ha elkészül, ha lehetséges.

David 2012. június 04 -én:

Szia! nagyon köszönöm az információt. érdekes volt olvasni. már keresek valami toll tetoválást. sokat segítesz eldönteni, hogy mit akarok..

Richard Ricky Hale (szerző) Nyugat -Virginiából 2012. április 30 -án:

PDX, köszönöm, hogy időt szakított rá. Nagyra értékelem észrevételeit és visszajelzéseit. Meg tudom csinálni'ne várd meg, hogy lássam ezt a központot. Keresni fogom.

Justin W Ár Juneau -ból, Alaszkából, 2012. április 24 -én:

nagyon érdekes. Nem is sejtettem, hogy a tollnak ennyi jelentése van! én'Egy hubon dolgozom, és a tetoválásaimról beszélek, néhány tanáccsal és mutatóval együtt … Remélem'Érdekesnek találja!

Richard Ricky Hale (szerző) Nyugat -Virginiából 2012. február 13 -án:

Insidiousglamour, köszönöm, hogy időt szakított arra, hogy ellátogasson és megnézze ezt a cikket. Ez egy gyönyörű tetoválás. Mindig nagyszerű hallani azoktól, akik jelképes célból tetoválást viselnek. Ez megtiszteltetés. Vigyázz magadra.

alattomos csillogás a Bowge IX -től 2012. február 11 -én:

Hú, nagyon köszönöm ezt az informatív cikket. Több tetoválásom is van, mindegyik személyes jelentésből fakad. Soha nem fogtam fel, hogy a tollak ennyi kultúra hitrendszerének szerves részét képezik. Mindig az indiánokkal társítottam őket. Szeretem a képeket is, amelyeket feltettél, különösen a 18. felülről, ahol a bal vállát borítja ez a gyönyörű csokor színes toll. Remek olvasmány!

Richard Ricky Hale (szerző) Nyugat -Virginiából 2012. január 30 -án:

AE, köszönöm még egyszer kedves barátom. Még mindig meglep, hogy hányan vannak, szó szerint több ezer! Szeretem a történelmet velük kapcsolatban.

Richard Ricky Hale (szerző) Nyugat -Virginiából 2012. január 30 -án:

Hyp, köszönöm, hogy szántál rá időt. A boka remek hely egy színes toll tetováláshoz.

Richard Ricky Hale (szerző) Nyugat -Virginiából 2012. január 30 -án:

Frank, nagyra értékelem minden támogatását. Köszönöm, hogy hűséges rajongója vagy. Találkozunk.

Richard Ricky Hale (szerző) Nyugat -Virginiából 2012. január 30 -án:

Alocsin, köszönöm az újabb látogatást, barátom, köszönöm szépen. Remélem tetszett és köszönöm a támogatást.

Richard Ricky Hale (szerző) Nyugat -Virginiából 2012. január 30 -án:

Cigány, köszönöm még egyszer barátom. Hozzá lehet adni mindenféle dologhoz, ha belegondolunk. Nagyon szeretem a pávatollat.

Richard Ricky Hale (szerző) Nyugat -Virginiából 2012. január 30 -án:

MM, köszönöm, hogy elhagyta a barátomat, és remélem, hogy jól van. Köszönöm a kedves szavakat. Szép napot.

Ruby Jean Richert Dél -Illinois államból 2012. január 30 -án:

Ezek gyönyörűek. Tetszik a lábon lévő, a bokás karkötővel. Még mindig csodálkozom azon, hogy mennyi különböző tetoválási forma áll rendelkezésre. Még egyszer köszönöm..

Brenda Barnes Amerikából-Broken De Still Beautiful 2012. január 30-án:

Ezek egy része gyönyörű. Van egy kis toll tetoválásom a belső bokámon, de nem olyan részletes és szép, mint ezek.

Frank Atanacio Shelton -tól 2012. január 30 -án:

csak csináld tovább ezt a fajta hub -ot .. szereted a tollas írót 🙂

Aurelio Locsin Orange County -ból, Kalifornia, 2012. január 30 -án:

Kettőt kellett vennem néhány ilyen tollról. Valóságosnak tűntek. Szavazz erre a Fel és Szépre.

Cigány Rose Lee a floridai Daytona Beachről 2012. január 30 -án:

Felszavazták! én'm toll toll rajongó. Vagyis összegyűjtök minden szép madártollat, amit találok. Van jó néhány, és nekem is sok szerencsét hoztak.

Filmmester Egyesült Királyságból 2012. január 30 -án:

Szia Ricky, a toll tetoválásának munkája és finom részletei's elképesztő…

Érdekes és informatív központ, mint mindig, nagyszerű képekkel. Minden egyes olvasott egy kicsit közelebb visz a saját tetováláshoz!!

Szavazás és jókívánságok Lesley