A bazsarózsa egy tetovált tetováló rajongó, aki szeret tanulni és megvitatni a tetoválás történetét és jelentéseit. A japán témák a kedvencei.

Japán maszk tetoválás

A Hannya vitathatatlanul a japán témájú tetoválások egyik legnépszerűbb tárgya. Ördöggel tervezve'szarva, komor szeme és széles szája, a maszk félelmetesnek, félelmetesnek és karakteresnek tűnik. Ennek a baljós gúnynak a hátterében egy lenyűgöző háttértörténet és néhány érdekes apróság van, amelyeket talán nem is ismert.

Hannya cseresznyevirág tetoválás

Hannya cseresznyevirág tetoválás

Hannya maszk jelentése

Jegyzet: A Hannyát néha összetévesztik az oni maszk tetoválásokkal és a kabuki színházi arcfestéssel. Szorosan kapcsolódnak egymáshoz, de nem ugyanazok.

Történelem

A Hannya maszkot japán noh és kyōgen színházi show -kban használják (klasszikus zenei előadások a japán folklór és a természetfeletti alapján). A maszk egy meggyötört női démonot ábrázol, akit féltékenység és megvetés ér. A Hannya maszkot használó egyik legnépszerűbb darab Genji herceg történetét meséli el, aki feleségül vette Lady Aoi -t, de volt Lady Rokujo nevű szeretője. Amikor felesége teherbe esett, Genji herceg figyelmen kívül hagyta Lady Rokujo -t. Ennek eredményeként Lady Rokujo végtelenül féltékeny nővé válik, és erőszakos harag keríti hatalmába. Vakító dühében démonná változik, megszállja a feleséget és megöli.

A szó eredete "Hannya"

Úgy gondolják, hogy a Hannya szó a művésztől, Hannyabô -tól származik, aki ezt a fa maszkot faragta. Úgy gondolják, hogy a dizájnt a korábbi kígyómaszkokból alakították ki. Egy másik elmélet szerint a „Hannya” a „Paññā/Prajñā” (般若) szóból származik, ami azt jelenti, hogy "bölcsesség" vagy "magasabb tudatosság" a japán buddhizmusban.

Hannya maszk Noh előadóján

Hannya maszk Noh előadóján

Hannya maszk tetoválás jelentése

Mivel a maszkot hagyományosan arra tervezték, hogy megváltoztassa a kifejezéseket attól függően, hogy milyen szögből nézték, a Hannya tetoválás kialakítása az érzelmek különböző szakaszait képviselheti.

 • Harag, féltékenység, harag: A Hannya tetoválás azt jelezheti, hogy viselője könyörtelen. Ez az oka annak, hogy a tetoválás annyira népszerű a Yakuza (a japán maffia) körében. A Yakuza tagja, aki ezt viseli, azt akarja, hogy az emberek tudják, hogy nem mutat irgalmat, és félelmetes erővel kell számolni.
 • Tiszta gonosz: Ha a maszk vörösre van festve, ez azt jelzi, hogy a nő elvesztette uralmát önmaga felett, és teljesen démon lett. Valaki, aki vörös Hannya maszk tetoválást visel, valószínűleg túl messzire ment a sötét oldalról.
 • Szenvedély és szerelem: A Hannya olyan nőt képvisel, akit a szerelemhez kapcsolódó intenzív és szenvedélyes érzelmek legyőznek. Viselője viszonzatlan szerelem vagy árulás története lehetett. A Hannya tetoválás azt is képviselheti, aki hajlamos önmagát adni egy romantikus kapcsolatban – mindent vagy semmit.
 • Sok szerencsét: A hagyományos japán kultúrában a Hannya szimbólumot talizmánként használják a gonosz szellemek megijesztésére és elrettentésére, valamint szerencsét hoznak. Egyes babonás emberek miniatűr Hannya maszkot hordanak a kulcstartón a védelem érdekében, így az állandó Hannya tetoválás testre helyezése kényelmes módja annak, hogy bárhová magával vigye ezt a talizmánt.
 • A jó és a rossz bírája: A Hannya az Oni (férfi démon) női változata. A japán folklórban az Oni betegség terjedésével bünteti az embereket. Ez megmagyarázhatja, hogy a Hannya maszk tetoválás miért népszerű a yakuza banda tagjai körében, mivel gyakran büntetik ellenségeiket.
 • Bölcsesség: Mert a Hannya szó japán kifejezés "bölcsesség," A hannya maszk tetoválás emlékezteti a viselőjét, hogy legyen körültekintő romantikus kapcsolataiban.
 • Meggyötört női lélek: A Hannya a jó és a rossz közötti emberi küzdelem szimbóluma – Hannya szomorú, de gonosz lesz, ha hagyja, hogy szomorúsága haragos haraggá változzon. A maszk egy olyan nő ábrázolása lehet, akit állandóan kísértenek az érzelmi konfliktusok.
 • Kísértet múlt: Ha van egy emlékezete, amely kísért, de értékes tanulságul szolgál, a Hannya tetoválás ennek a reprezentációja lehet. Vannak, akik úgy vélik, hogy a Hannya megakadályozhatja a múlt ismétlődését. A tetoválás egy nehéz és érzelmi időszakot is szimbolizálhat a múltban, amelyet meghódított.
 • Színház: A hagyományos japán színdarabok előadója ezt a tetoválást szimbolizálhatja hivatásuk és a színház és a japán kultúra iránti szeretetük miatt.

Hannya Tetoválásötletek

A Hannya tetoválás színei és jelentésük

Láthatta a japán Hannya maszkot különböző színekben.

Színintenzitás

Az egyik hit az, hogy minél mélyebb a Hannya maszk színe, annál dühösebb vagy rosszindulatúbb.

 • A világosabb arcbőrű Hannya maszk azt jelenti, hogy viselője még nem démon. A szarvak általában kisebbek is. A világosabb színű Hannya tetoválás azt jelenti, hogy viselője még mindig ember, de zűrzavart tapasztal a felszín alatt.
 • A sötétebb piros valakit jelent, aki már átesett egy pokoli érzelmi múlton.
 • A mély sötétvörös jelképe annak, aki dühvel teli és bosszút áll.

Személy szerint én nem'Ne gondolja, hogy a Hannya maszkot csak a hagyományos színekre kell korlátozni. én'láttunk olyan mintákat, amelyek az eredeti fehértől és pirostól a kék, lila, zöld, sárga, fekete vagy bármilyen más színig terjednek. A legfontosabb, hogy a tetoválás közvetítse a tervezett hangulatot, és illeszkedjen az egész tetováláshoz használt általános színekhez.

Színes és szociális Hierarchia

Ha hagyományosabb Hannya tetoválást szeretne, akkor a színek társadalmi rangot képviselhetnek.

Tetováló: Dmitriy Samohin

Tetováló: Dmitriy Samohin

Hannya maszk színei és jelentése

ColorStatus

Halvány vagy húsos tónusú

Arisztokrata/nemes

Homlok fehér; az arc többi része vörös

Alsó osztály/köznem

Teljesen piros

Igazi démon/soha ember

A modern Hannya olyan színeket használ, mint a türkiz, a lime zöld, a lila és a rózsaszín. Ez a különleges kialakítás egy Hannya modern értelmezése (úgy néz ki, mint egy Drakula-találkozik-Hellboy).

A modern Hannya olyan színeket használ, mint a türkiz, a lime zöld, a lila és a rózsaszín. Ez a különleges kialakítás egy Hannya modern értelmezése (úgy néz ki, mint egy Drakula-találkozik-Hellboy).

David Tevenal @ Memento Tattoo and Gallery

Egy másik modern misz-cefre-Darth Maul x Hannya.

Egy másik modern misz-cefre-Darth Maul x Hannya.

Simon Golygowski tetoválás

Tervezési ötletek a Hannya tetoválásokhoz és azok jelentőségéhez

Függetlenül attól, hogy hol a preferált elhelyezés, legyen az ujjatetoválás, hátsó darab, borjú tetoválás vagy hikae tetoválás, a design összetettségének kitalálása határozza meg a tinta számára kiosztandó méretet. Ha egy nagyon kidolgozott Hannya tetoválást készít egy kis területen, az összképét túl sok dolog guríthatja.

Tervezze meg a kívánt összetevőket, és a művész készítse el az elrendezést helyetted.

 • Szökőár: A Hannyához hasonlóan a hullámok kiszámíthatatlanok. A Hannya és a hullám egyaránt romboló hatású lehet, de lehetnek nyugodt magányos pillanataik is.
 • Krizantém: A virágok népszerű minták, amelyeket gyakran beépítenek ennek a japán ördögmaszknak a tetoválásaiba. Mivel ez a virág ősszel virágzik, és az ősz a változások szezonja, a Hannya krizantém tetoválás egy olyan fájdalmas személyt képvisel, aki el akar menekülni érzelmi állapotából.
 • Sakuras/Cseresznyevirág: A cseresznyevirág a halál vagy betegség utáni életet jelképezi. A Hannya cseresznyevirág tetoválás szimbolizálja a jobb élet elérését a meggyötört múlt kezelése után.
 • Juharlevelek: A levelek az élet körforgásának szimbólumai. A juharlevél és a maszk valakit képviselhet, akinek érzelmi múltja van, és jobb jövőt remél.
 • Kígyó: Ez a yakuza népszerű. A japán kultúrában a kígyó szerencsét és védelmet jelent. Az ókori japán kultúrában a kígyó a halhatatlanságot képviselte. Ezért a kígyó Hannya maszk tetoválás a jó szerencse szimbóluma lehet, vagy azt is jelentheti, hogy viselője's a düh sosem hal meg.
 • Koponya: A koponya az életciklus pozitív ábrázolása. Általában a halottak tiszteletére használják. Az alvilágot és a démoni életet is képviselheti.
 • Koi: Mivel a koi úszik felfelé, ez a hal bátorságot, erőt és elszántságot jelent. A pozitívan ábrázolt Hannya koi tetoválás a bátorságot szimbolizálja olyan helyzetekben, amelyek féltékenyek és bosszúállóak lehetnek. Rosszabb megvilágításban a koi és a Hannya maszk annak a jele lehet, hogy viselője elhatározta, hogy pusztítást végez.
 • Sárkány: A keleti kultúrában a sárkány jóindulatú teremtmény, amely erejét felhasználva jót tesz. A sárkány tetoválás Hannya maszkkal szimbolizálja a harcot a hatalmad gyűlöletkeltő bosszúhoz való felhasználása és a jó cselekvés között.
 • Gésa: A gésa a női erőt és az intrikát képviseli. Talányos szórakoztató személyiség, és csak bizonyos emberek tudják értékelni; így ő is valakit képvisel, aki elérhetetlen. A Hannya maszk és a gésa tetoválás érzelmileg összetett és elérhetetlen nőt képvisel. Férfiaknál ez a kombináció egy nőt képviselhet a férfiban's élete, akinek hasonló vonásai vannak.
 • Szamuráj: A szamuráj az erő és a fegyelem szimbóluma, míg a Hannya az ellenőrizetlen viselkedés szimbóluma. Ez egy lenyűgöző kontrasztja a tetoválás fogalmainak, és az örök harcot jelentheti a visszafogott és figyelmes gondolkodás és a kötetlen érzelmek között, amelyek kárt okozhatnak.

Hannya lány tetoválás _suzani az IG -n

Hannya lány tetoválás _suzani az IG -n

Fehér arcú Hannya tetoválás Majima Goro-n (a játékból

Fehér arcú Hannya tetoválás Majima Goro-n (a játékból "Yakuza")

Hannya tetoválási stílusok

A hagyományos Hannya tetoválások mellett, amelyek az irezumi stílust követik, sok tetováló személyazonosságát fecskendezi be. Az alábbi példa sok Hannya maszkot őriz meg' jellegzetességeit, de ötvözi Grimm testvérek szemléltető stílusát is's Tündérek.

Hannya ujjú tetoválás tervezés

Hannya ujjú tetoválás tervezés

Joel Kennedy @ A tűtetoválás alatt

Oni Mask Tattoo vs Hannya Mask Tattoo

Némi zavart okoz a két japán maszk tetoválás közötti különbség. Mindkettőt használják a hagyományos japán színházban, de a különbség a következő:

 • Az oni maszk férfi démont képvisel.
 • A hannya maszk női démont képvisel.

Hogyan néz ki a Hannya maszk??

A Hannya maszk lenyűgöző látványa a kócos hajnak, két éles szarvnak, amelyek átszúrják a halántékokat, hatalmas hagymás szemekhez és az agyarakhoz, amelyek tátongó szájról fülre -fülre nyílnak. Ez a gonosz tökéletes képmása.

A noh színházban a ferde kígyóarc a démoni női féltékenységet jelképezi, a Hannya jelentése pedig egy "fél démoni fázis", hogy kövesse a "igaz kígyó" vagy Shinja (真 蛇; 真 – igazi 蛇 – kígyó).

Bár a maszknak látszólag örökös homlokráncolása van, különböző szögből nézve a Hannya változatos humanizált kifejezéseket mutat.

 • Elölről fenyegetőnek tűnik, és tele van gyűlölettel.
 • Szögben megdöntve és felülről nézve elkeseredettnek és kínosnak tűnik – szinte sírva.

Ezek az érzelmek sokfélesége tükrözi az emberi psziché összetettségét.

A legrégebbi Hannya maszk az 1550 -es évekből származik.

A legrégebbi Hannya maszk az 1550 -es évekből származik.

Hannya maszk a modern kultúrában

 • Yoshimitsu, a Tekken játékból Hannya maszkot visel.
 • Narutóban a Prajñā csoport (Hannya Black Ops) az Erdőföld Anbu része. Végül megsemmisítették őket, miután elárulták Konona-nint.

Gésa és Hannya tetoválás

A tetoválóművészek kreativitásának másik módja a koponya vagy egy nő arcának egyesítése a Hannya maszkkal.

A tetováló művészek kreativitásának másik módja a koponya vagy egy nő összevonása's arca a Hannya maszk felé.

Hannya és a viszonzatlan szerelem története

A legenda szerint Hannya gyönyörű nő volt, aki féltékenység, gyűlölet és bosszú miatt groteszk démonmá változott. Ahogy mondják, "a pokolnak nincs olyan haragja, mint egy nőnek."

A leggyakoribb történet egy gyönyörű hölgy, Kiyohime, aki mélyen beleszeretett egy szerzetesbe. Mivel képtelen volt cserébe szeretetet kapni, szívfájdalma és negatív érzelmei félelmetes és eltúlzott formákká változtatták és torzították kifejezéseit. Fájdalmas arckifejezése egyszerre mutatott dühöt és nyomort. A szerzetes annyira megijedt az arcától, hogy egy szentély felé rohant, és egy nagy imacsengő alá bújt, ami tovább dühítette Hannyát.

Amikor megtalálta, amint a harang alatt görnyedt, tüzet fújt rá, hatékonyan megolvasztva és élve égetve szeretőjét. Cselekedete megpecsételte saját démoni sorsát.

japán-hannya-tetoválás-tömör-info-on-the-origin-jelentése-ötletek

Talán tetszene:

 • Kitsune tetoválás: A japán róka szellemének különböző fajtái, eredete, jelentése & Ötletek
 • Tetoválásötletek & Tippek: szöveg, betűk, forgatókönyv & Idézetek

Kérdések & Válaszok

Kérdés: Milyen kötelek vannak a Hennya maszk oldalán? A maszk feszesítésére használják?

Válasz: A madzagot – néha a végén bojttal – a Hannya -maszkot a színész köré kell kötni's fejét Noh előadásokban. Nem minden tetoválás tartalmazza a húrt és azt's megjelenése színházi asszociációjára utal.

Kérdés: A törött Hannya maszk tetoválása balszerencsét vagy féltékenység feletti uralmat jelentene?

Válasz: Előszó: a Hannya maszk paradoxon, gyakran pozitív és negatív kapcsolatban is áll. Ez a kettősség azt jelenti, hogy szerencsés totemnek, de magának a gonosznak is tekinthető. Egy másik példa: a Hannya tetoválás szimbolizálhatja a Prajñā -t/megvilágosodást – ami túlmutat a "földi" elme és a tudatosságról és a felsőbb énedről szóló beszédek, de ellenkezőleg, ez szimbolizálhat is "földi" (más néven hétköznapi) emberi érzelmek és a fegyelem hiánya az irányításukhoz vagy elengedésükhöz (féltékenység, düh, harag stb.) A megvilágosodás teljes ellentéte.

Tehát a kérdésedre válaszolva egyszerűen jelentheti mindkettőt, vagy akár mindkettőt. Igen, ez rossz dolognak tekinthető, mert az's egy szerencsés totem, ami összetört. Igen, ez is jó lehet, mert bölcsességet mutat egy összetett érzelem felett.

Cikkem kiemeli a Hannya tetoválás jelentésének számos változatát és értelmezését, azonban a tetoválás végső soron nagyon személyes dolog. Azt'Rajtad múlik, hogy a szívedre leginkább rezonálót alkalmazd -e, nagyon remélem, hogy ez segített a döntésben!

Kérdés: Van értelme az oni maszk mögött??

Válasz: Az Oni típusától függ. Az Oni jelentheti a férfi ördögöt, VAGY a démonokat – gyűjtőfogalomként (ahogy a yōkai szellemeket, démonokat és szörnyeket is magában foglal). És rengeteg különböző típusú Oni létezik különböző formákban és formákban, például: állati jellegűek, trollok és ogrék, hogy csak néhányat említsünk. Ha kifejezetten maszkokról beszélünk, a karaktertől függően néhány Oni maszkot még annak is tekintünk "Istenek" túl a démonokon, és más-kisebb démonok elriasztására használták (mint egy antihős). Én nem'Még nincs cikkem Oni -nak, de a jövőben is megteheti, mert túl sok típus létezik.

Kérdés: Ki az erősebb, Hannya vagy Oni?

Válasz: Őszintén szólva, az's soha nem fordult meg a fejemben, hogy ezt kutassam. Szóval én nem'nincs válaszom, sajnálom! De jó lenne párbajt látni.

© 2015 Bazsarózsa

Hozzászólások

Bazsarózsa (szerző) 2020. április 10 -én:

@ OkieDokieSmokie – Köszönöm szépen'örülök, hogy így gondoltad!

OkieDokieSmokie 2020. április 05 .:

Tehát valójában azért jöttem ide, hogy többet megtudjak a Yakuza videojáték miatti Hannya tetoválásról – egy karakternek van ilyen. Ez nagyszerű információ volt, köszönöm!

Bazsarózsa (szerző) 2019. május 30 -án:

@ Phil G – Ez különleges kombinációnak tűnik! Köszönöm, remélem, hogy a cikkem segített valamilyen módon.

@ Daniel L – Köszönöm! én'örülök, hogy tetszett, boldog tintát!

Daniel L. 2019. május 29 -én:

Nagyon -nagyon érdekes olvasmány, tetszett, ahogy elmélyültél a magyarázatokban. Magam is fontolgatom egy hannya hozzáadását.

Phil G. 2018. július 29 -én:

Remek cikk, most kaptam egy felső ujjú fekete up up koi -t, ki kell egészíteni az ujját maszkkal

Bazsarózsa (szerző) 2018. június 23 -án:

@ Anahi – A madzagot – néha a végén bojttal – a Hannya -maszkot a színész köré kell kötni's fejét Noh előadásokban. Nem minden tetoválás tartalmazza a húrt és azt's megjelenése színházi társulására utal.

Anahi 2018. június 23 -án:

Mit jelent a húr? Néha homályos vagy vörös, és mindig a hannya maszk mögött van, vagy elvetemedett.

Bazsarózsa (szerző) 2018. június 10 -én:

@Sith Lord – Te'igazad van! Rögzített.

Sith Úr 2018. június 10 -én:

Darth Maul, nem Darth Vader

Bazsarózsa (szerző) 2017. október 22 -én:

@ BaelRathLian – Örülök, hogy megtetted! A tengeri tetoválásokkal ellentétben én személy szerint nem'ne gondolj oda's bármilyen különleges jelentése a tetoválás elhelyezésével kapcsolatban.

Bazsarózsa (szerző) 2017. október 22 -én:

@ L.M. – Szia! Igen, ezt egynek tekintik – a Hannya nagyjából női démon.

L.M. 2017. október 22 -én:

Szia, ez démon tetoválásnak számít?

Kösz,

lm

BaelRathLian 2016. augusztus 09 -én:

Tetszett a cikk. Arra is kíváncsi vagyok, hogy van -e értelme az általad megadott helyre? Mármint a beleírt részleteken kívül.

Bazsarózsa (szerző) 2015. október 30 -án:

@ Larry Rankin – Köszönöm! Örülök, hogy így érezted.

Larry Rankin Oklahomából 2015. október 29 -én:

Csodálatos és átfogó áttekintés erről a művészeti formáról.