Richard Hale tetoválásrajongó, aki a tetoválás szimbolikáját, jelentéseit és történelmét tanulmányozza és kutatja.

hawaii-tetoválás-és-jelentése-hawaii-tetoválás-tervek-és-történelem

561design, CC BY 2.0, a Flickr -en keresztül

A hawaii ihletésű tervek a tetováló kultúra alappillérei. Amint megtudja, Hawaii gyönyörű kultúrájához számos különböző szimbólum és elem kapcsolódik. Sokan úgy találják, hogy ezek az elemek és szimbólumok ideálisak a tetováláshoz. A hagyományos hawaii tetoválások a szigeteken generációk óta élő törzsek kultúrájából és örökségéből származnak, de vannak olyan hawaii ihletésű matróz tetoválások is, amelyeket a művészek, köztük Sailor Jerry mutattak be a 20. század elején.

Ebben a cikkben áttekintjük a hawaii tetoválások történetét. Továbbá megvitatjuk jelentésüket és példákat tekintünk meg. Végül reméljük, hogy inspirációt talál a saját tetoválásához.

Ősi hawaii tetoválások

A hagyományos hawaii tetoválások rajza

A hagyományos hawaii tetoválások rajza

Jacques Arago és Freycinet, Public Domain, a Wikimedia Commonson keresztül

Ha a Csendes -óceánról származó gyönyörű és szimbolikus tetoválásokról van szó, a hawaii tetoválási stílus népszerű választás. A hagyományos stílusok geometriai mintákat és szimmetrikus mintákat használtak fekete tintával a vallási áhítat, az átvonulási szertartások, a háborúban való bátorság, az állapot, a rangok és az örökség jelölésére.

A nyugati kultúra és az idő múlása azóta is befolyásolta ezeket a terveket, és színes és reprezentatív képeket mutatott be az őshonos elemekről, például trópusi virágokról, gyíkokról, delfinekről, kagylókról, cápákról, nyilakról és teknősökről. A jelenlegi tetoválási tervekben számos ilyen szimbólumot talál a hawaii tetoválásokhoz.

Henna hibiszkusz tetoválás

Henna hibiszkusz tetoválás

Catana, CC BY 2.0, a Flickr -en keresztül

Hawaii egyik legnépszerűbb mintája a hibiszkusz virág tetoválása. A virág szimbolikus a Hawaii nők számára, és valójában az állami virág.

Az ókori hawaiiak a tetoválás művészetére hivatkoztak "kakau." Valójában felnyitják a bőrt, és tetováló tintát töltenek, főleg hamuból és koromból, a vágás belsejébe. Miután a vágás meggyógyult, a hamu és a korom fekete pigmentként jelennek meg. Abban az időben a fekete volt az egyetlen elérhető szín, ezért minden tetoválást hagyományos fekete tintával végeztek. Ahogy elképzelheti, ez a tetoválás rendkívül fájdalmas volt.

Az ókori hawaiiak ugyanazt a tetoválási stílust gyakorolták, mint a maori kultúra. Férfiak és nők is tetoválnának. A férfiak azonban jellemzően többet kapnának, tetőtől talpig tintamintákkal lefedve egész testüket. Mindegyik tetoválásuk szimbolikus és mély jelentéssel bír. Együtt elmondták az illetőnek'élettörténete, beleértve a rangjukat és azt, hogy hol voltak. Bár a nők nem't nem tetováltak egész testükön, méltányos részük volt. Ezek a tetoválások ugyanolyan szimbolikusak voltak, mint a férfiak's, és ugyanazokra a célokra használták őket.

Ma is szimbolikus célokra kapnak ősi és modern stílusú hawaii tetoválásokat az emberek. Néhányan tetoválásokat készítenek a hawaii hagyomány és örökség képviseletére. A tervek tartalmazhatnak elemeket a múltból vagy a jelenből, valamint egy adott szigetről vagy Hawaii államról. Mások egyszerűen a szépségük miatt készítik ezeket a tetoválásokat.

Tervek, szimbólumok és jelentések

Egy maori férfi retusálja a tetoválást egy tiki szoboron.

Egy maori férfi retusálja a tetoválást egy tiki szoboron.

James Cowan, Public Domain, a Wikimedia Commonson keresztül

Az ok, amiért valaki egy adott tetoválást választ, nagyon személyes, de a következőkben a hawaii tetoválások közös elemei jellemzően szerepelnek.

 • Gekkó: A gekkó a kedvenc dizájnja, mert azt hitték, hogy az állat természetfeletti erővel rendelkezik. Azt's úgy vélte, hogy sokan félnek tőle, és a zöld gekkóról úgy gondolták, hogy betegséget és rossz szerencsét hoz annak, aki kapcsolatba kerül vele.
 • Cápák: A cápa erőteljes lény, amelyet a régiek szentnek tartanak. Tetoválásként a viselő védelmének szimbóluma is.
 • Tiki: Úgy gondolják, hogy Tiki az első ember, az emberek mitikus őse. A Tiki nagy szaglása miatt képes veszélyt szagolni.
 • Kagylók: A héj a jólét és a gazdagság szimbóluma. Az ókorban a kagylókat gyakran használták pénznemként.
 • Tengeri teknős: A tengeri teknős a hosszú élet szimbóluma. A tengeri teknősök akár száz évesek is lehetnek. A termékenységet is képviselik.

A trópusi virágok hawaii tetoválásmintákhoz is kapcsolódnak, és szimbolikus jelentéssel bírnak. Íme néhány:

 • Orchidea: Az orchidea egy gyönyörű őshonos virág, amely a szeretetet, a szépséget, a luxust és a pompát képviseli. Azok, akik az orchidea tetoválást választják, egyedülállónak, szabad szelleműnek és titokzatosnak számítanak.
 • Anthurium: Az anthurium egy piros virág, amely a vendégszeretetet, a kedvességet és a barátságot jelképezi.
 • Hibiszkusz: Amint korábban említettük, a hibiszkusz az egyik legnépszerűbb virágterv. A nyárhoz és a szórakozáshoz kapcsolódik. A hibiszkusz virág törékeny és rövid életű. Különféle színekben kapható, például piros, kék, rózsaszín, narancs és sárga. A finom szépséget képviselheti.

Egyéb gyakori választási lehetőségek:

 • Hula táncosok: A Hula olyan tánc's Hawaii része's kulturális örökség.
 • Leis: Ezeket a fényes trópusi virágokból készült koszorúkat gyakran adják a látogatóknak.
 • Vulkánok: A vulkánok és más trópusi tájképek a hawaii elemeket szimbolizálják.

Képtár

© 2012 Richard Ricky Hale

Hozzászólások

Keoki momoa 2019. augusztus 16 -án:

Sup my braddah,

Csak meg akartam kérdezni, hogy van -e eredeti vázlata, amit megnézhetek vagy felrobbanthatok.

hoʻokahi mea hawaiʻi 2018. február 16 -án:

Ezek a tetoválások nem a hagyományos tetoválások. E tervek nagy része, ha nem mindegyik modernebb, és valójában csak a fekete -fehér rajz volt az ősi hawaii kākau uhi. Ez nyugati szempontból vizezett. És a férfi képe sem hawaii, sem a tetoválása nem hagyományos. Valójában egyik sem volt az. smh. A tetoválásoknak mélyebb jelentése van, és egyiket sem érintették….

Anna 2017. november 30 -án:

Hawaii -n élek, és sajnálom, hogy elbűvölök mindenkit, de nem igazán hordunk lej -t, hawaii inget és hulaszoknyát…

Connie 2017. április 18 -án:

Tanultam a tetoválás ősi művészetét, és az volt a benyomásom, hogy a tetoválás a Csendes -óceáni -szigeteken nőkkel kezdődött, különösen a maori kultúrában. A nők tetoválták, általában a test alsó felét tetoválták, és amikor a világ minden tájáról érkező tengerészek látták őket, lemásolták a nőket. A cikked azt mondta, hogy a nők nem'nincs annyi, mint a férfiaknak, de azt hiszem, ez rossz. Az ősi tetoválás először a nőkön volt.

Gert 2017. április 10 -én:

Ezek a tetoválások nagyon helytelenek, mivel testük szexuális részeit tartalmazzák.

shawna schneider 2016. november 30 -án:

Azt hittem, unalmas lesz a projektem, de ha ránézünk, mindenki szereti a tetoválásokat

tikilee 2013. december 05 .:

Mit jelent a hawaii lándzsák?

Richard Ricky Hale (szerző) Nyugat -Virginiából 2012. május 22 -én:

Lynette, te szerencsés kutya! Várok egy településen, majd odamegyek. Láttam képeket és nagyon szép ott. Ez egy nagyszerű ötlet, menjen oda, és vegye be a tintát. Utálom, hogy nem tudtad'Köszönjük, hogy időt szakított arra, hogy megnézze ezt a cikket és kommentálja Lynette -t.

lynette 2012. május 18 -án:

Most tértem vissza 5 dicsőséges napról Maui -ban, HI. Kivettem az új tintámat, és nem tudtam'nem kapok időpontot, mielőtt elmentem. Teljesen zaklatott volt. Gyönyörű hely és ezek a tetoválások itt csodálatosak. !

Richard Ricky Hale (szerző) Nyugat -Virginiából 2012. január 30 -án:

Cigány, köszönöm az újabb látogatást. Nos, ez egy különleges póló. Azt mondom, keretezd be. Remek darab lenne a falon!

Richard Ricky Hale (szerző) Nyugat -Virginiából 2012. január 30 -án:

Frank, mi folyik öcsém? Értékelje a látogatást, mint mindig. Igazad van, a művészet művészet. A hawaii művészet gyönyörű.

Richard Ricky Hale (szerző) Nyugat -Virginiából 2012. január 30 -án:

AE, köszönöm, hogy benéztél 🙂 Én is. Szívesen elmennék oda, ha csak egy napra is. Remélem egyszer el tudok menni.

Richard Ricky Hale (szerző) Nyugat -Virginiából 2012. január 30 -án:

Swanheartrunning, köszönöm, hogy időt szakított arra, hogy megnézze és megnézze. Hálás vagyok érte. Igen, ez Hawaii állam virága. Olyan szép virág.

Richard Ricky Hale (szerző) Nyugat -Virginiából 2012. január 30 -án:

Alosin, köszönöm, hogy eljöttél barátomtól. A hawaii tetoválások gyönyörűek. Hawaiin minden szép! Gazdag hagyomány.

Cigány Rose Lee a floridai Daytona Beachről 2012. január 28 -án:

Felszavazták. Imádom ezeket a színes tetoválásokat. Szeretem a hawaii ingeket is. te'Soha nem fogom elhinni ezt, de még mindig van egy hawaii ingem az apámtól's aki 1967 -ben halt meg és tudok't elviselni tőle.

Frank Atanacio Shelton -tól 2012. január 28 -án:

thelyricwriter ez művészet akkor is, ha testben van és félelmetes!!!!

Ruby Jean Richert Dél -Illinois államból 2012. január 27 -én:

A művészi alkotás ezekben a tetoválásokban csodálatos. Szívesen meglátogatnám Hawaiit .. Felszavazva és gyönyörű.

hattyúfutás Illinois államból 2012. január 27 -én:

Nem'nem tudom, hogy a hibiszkusz Hawaii állam virága volt. Milyen gyönyörű tetoválások!

Aurelio Locsin Orange County, CA, 2012. január 26 -án:

Hú én'még soha nem láttam ezeket az egzotikus mintákat, de akkor én'még soha nem jártam Hawaiin. Köszönöm, hogy megmutattad őket. Szavazz erre a Fel és Szépre.