én'Soha nem volt gondom a tetoválással, de azt akartam, hogy az első olyan legyen, ami számomra jelentős jelentőségű.

Ginger, a tetoválás inspirációm.

Ginger, a tetoválás inspirációm.

Miért kaptam tintát

én'Soha nem volt gondom a tetoválással, de azt akartam, hogy az első olyan legyen, ami számomra jelentős jelentőségű. Az évek során sok tetoválási ötletet szórakoztattam, mindent az állatövi jelektől a békejelekig, de úgy tűnt, hogy semmi sem jelent igazán értelmeset az életemben – vagyis amíg a kutyám meg nem halt.

De Ginger nem volt'csak a kutyám. Ő volt a babám, és az életem. A szavak képesek'Ne írd le, milyen mélységesen bántam, amikor meghalt, de tudtam, hogy tisztelnem kell ezt az önzetlen teremtményt, aki ennyi mindent adott nekem. Halálának részletei nem fontosak ebben az írásban, hanem hogy megértsem, hogyan jutottam el az elhatározásomig, hogy megkapom az első tatomat'Fontos tudni, hogy mi történt a halála után.

Kisállat elvesztése

Azok számára, akiknek háziállatai olyanok, mint a család tagjai, a veszteség mély és pusztító lehet. Pont ez volt a helyzet velem, amikor elvesztettem a szeretett Gingert, a 15,5 éves csokoládélaboratóriumomat. Ginger sok halálközeli élményt élt át, és nagyon szerencsés volt, hogy még élt is, amíg élt, ami még elviselhetetlenebbé tette az elmúlását. Amikor belépett az idősebb korába, tudtam, hogy egy napon el kell engednem őt, de nem voltam felkészülve arra a hirtelen bánatra, ami elütötte.

én'Soha nem fogom elfelejteni azt a reggel, amikor meghoztam a döntést, bár nem tettem'Reggel úgy ébredek, hogy le akarom tenni a kutyámat. Ám egy sor eseményen és körülményen keresztül rájöttem, hogy eljött az idő, akár kész vagyok, akár nem. Felhívtam a férjemet a munkahelyemen, és elmondtam neki a döntésemet, és megkérdeztem, hogy velem van -e. Egyetértett azzal, hogy az idő megfelelő (és valószínűleg lejárt), és azt terveztük, hogy délután elvisszük.

Elbúcsúzni

Az elkövetkező néhány órát mellette töltöttem, csendes búcsút mondva és erőt imádkozva az előttünk álló nehéz órákért. Ironikus módon nyugodtnak és békésnek tűnt, még az utolsó búcsúzásig is. Nem ez volt az első tapasztalatom, amikor elbúcsúztam egy szeretett háziállattól, de először kellett búcsút vennem egy oly sokáig éltől, és attól, akit mindig szeretettel emlegettek. "a babám."

Mivel soha nem volt saját gyermekem, akit felnevelhettem, Ginger minden tekintetben a gyermekem volt. De ő is kutya volt, és felelősségteljes állattulajdonosként kötelességem volt átlátni őt életének végéig, és segíteni neki átkelni a Szivárvány hídon. Ha azt mondanám, hogy összetörte a szívemet, akkor alulbecsülöm, de elég, ha azt mondom, hogy halála oly módon hatott rám, hogy semmi és senki más. Miután kihúzta az utolsó leheletét, fejét az ölembe hajtva, a férjemmel és az állatorvossal mellettem, szó szerint úgy éreztem, hogy a lelkem egy része elhagyja őt.

A mancsnyomtatás kényelme

Ahogy az ő politikájuk is volt, az állatorvos azt mondta, hogy lenyomják Ginger -t's mancsnyomást és küldje el nekem. Már aznap korábban levágtam a szőrzetének egy részét, hogy emlékként megőrizzem, de tudva, hogy lesz egy nyomatom a tényleges mancsnyomáról, bizonyos vigasztalást nyújtott.

Az egyetlen dolog, ami nálam volt, az élettelen teste volt, amelyet a hátsó udvarunk nagy virágágyásába temettünk. Rögtönzött sírját fehér folyami kövekkel és angyali napfénnyel díszítettük fel, és néhány órán belül szegény Ginger elment. Olyan üresnek éreztem magam belül, és még mindig úgy éreztem, hogy szükségem van valamire, amire ragaszkodni kell.

Ahogy teltek a napok, türelmesen vártam az állatorvost'irodáját, hogy elküldje nekem a mancsnyomát – egy csomagot, amit egyszerre akartam és féltem. Amikor a beérkezésem jelentőségére gondoltam, hirtelen világossá vált számomra, hogy mit szeretnék első tetoválásomként – édes gyömbérem's mancsnyom!

Alul gyömbér mancsnyomata.

Gyömbér's mancsnyomat az alján.

A Botched Rainbow Bridge Print

Ahogy ígértem, végre megkaptam az édes Gyömbért's mancsnyomott kép az állatorvostól. Egy esős reggel kissé ráncos és nedves manila borítékban érkezett. Lassan kinyitottam a borítékot, és elővettem a gyűrött és felhajtott zárt nyomtatványt (fent látható). A Szivárványhíd vers egyszerű nyomtatása volt, az én Gyömbérrel's mancsnyomat az alján. Összeszorult a szívem, amikor megláttam, milyen sápadt és tökéletlen – egyáltalán nem az, amire számítottam -, és persze nem elég olvasható ahhoz, hogy jó tetoválást készítsek.

Szóval reméltem, hogy sikerül a tetoválóművésznek a mancsnyomt használni a tetoválásom tervezéséhez, de ez nem volt elég világos. Mérges voltam az állatorvosra's irodája, amiért ilyen silány munkát végez a kutyám festésével's mancsnyom, és dühös voltam magamra, amiért nem volt előzetes gondolatom, hogy előtte magam csináljam. Még több sajnálat azon felül, hogy már együtt kell élnem életem egyik legrosszabb sajnálatával – a kutyám lerakásával. Ideiglenesen feladtam a mancsnyom tetoválás ötletét, és más módokon is elgondolkoztam, hogy megemlékezzek szeretett háziállatomról.

Második gondolatok

Az elkövetkező hetekben, miután elvesztettem a drága gyömbérem, gyakran gondoltam a szaggatott mancsnyomra, bár alig bírtam nézni. Már majdnem eldöntöttem, hogy feladom a tetoválás ötletét, és inkább megemlékezem édes szőrmés kisbabámról, ha veszek egy emléknyaklánc -urnát, amibe belerakhatom a szőrmetszéseit..

Egy új tetováló ötlet

De egy este, amikor a Pinteresten tetoválásokat nézegettem, ráakadtam egy gyönyörű kutya mancsnyomat tetoválására, angyalszárnyakkal és glóriával. A mancsnyomat még kutyának is látszott's arcát, ha bizonyos módon nézte. Annyira lenyűgözött a dizájn, hogy képtelen voltam rá'ne vedd ki az eszemből. Ennek ellenére mást akartam – nem úgy, mint bárki más. Ironikus módon a férjem már terveket készített egy helyi tetoválóművésszel, hogy elkészítse a tetoválásomat, és este közölte velem, hogy el kell küldenem a srácnak néhány ötletet arról, hogy mit szeretnék.

Ismerve a saját kutyámat's mancsnyom nem't dolgozni, elküldtem neki a Pinteresten látott dizájnt néhány másikkal együtt, és megkértem, hogy hozzon létre nekem valami hasonlót. A megbeszélésemet másnap estére tervezték, és elfogott az érzelem és a várakozás az első tetoválás előtt!

A végső tervezés

Kicsit korán érkeztem a tetováló stúdióba, azt gondolva, hogy a művésznek tovább kell konzultálnia velem a tetoválásom végleges kialakításáról, de amikor megérkeztem, már várta az általa korábban elküldött dizájnnal. . Vettem egy pillantást, és tudtam, hogy tökéletes, bár nem volt az't sokkal másabb, mint amit küldtem neki. Kicsit megváltoztatta a dizájnt, és hozzátette Gingert'neve alul.

Őszintén szólva ez volt minden, amire szükségem volt ahhoz, hogy lássam, hogy ez a megfelelő design számomra. Megkérdezte, hogy készen állok -e az indulásra, és könnyekkel a szememben, letettem a gyomrot az asztalra, és felkészültem az első tetoválásomra.!

Gingerre emlékezve's Elhatározás

A következő 45 percben minden kellemetlenség és fájdalom közepette elgondolkoztam azon, hogy Ginger mennyi fájdalmat élt át élete utolsó néhány évében, csak azért, hogy velem legyen. Az elmúlt néhány évben súlyos csípő -diszpláziával, hátsó végső gyengeséggel és gerincdegenerációval volt tele, amire képtelen volt.'t még enni sem tartja magát.

Ennek ellenére mindig emberfeletti erővel próbált körbejárni az udvaron, a farm ösvényén, ahol napi sétákat tettünk, vagy csak felfelé a házhoz vezető lépcsőn. Az eltökéltség, amellyel élete utolsó hónapjait élte, nem hasonlított semmihez, amit valaha láttam egy másik állatban – vagy akár sok emberben. Most már tudom, hogy sok órányi nagy fájdalmat kellett elviselnie, csak azért, hogy folytassa és boldoggá tegyen.

Ahogy összerándultam és összeszorítottam a fogamat a szűz bőrömre húzódó tetováló tű rágó fájdalmától, folyton Gingerre gondoltam, és megállapítottam, hogy a fájdalom, amit átéltem, semmi ahhoz a fájdalomhoz képest, amit ő átélt nekem. Végül mindennek vége volt.

Az első tetoválásom.

Az első tetoválásom.

A tetoválóművész átnyújtott nekem egy tükröt, hogy lássam a végső tervet, ami a hátsó lapockámon volt. Ahogy néztem az örökre a bőrömbe égett képet, nagyon büszke voltam magamra, és mély érzelmek uralkodtak rajtam. Teljesen gyönyörű volt! A részlet elképesztő volt, és a kutya képe's arca tényleg kiugrott felém. De amikor megláttam Gingert'neve, ez adta meg azt a személyes jelentést, amit az első tetoválásomtól reméltem.

Végül úgy éreztem, hogy Ginger örökké a részem, nem csak a szívemben, hanem kívül is, ahol mindig eszembe juthat az általa adott szeretet – életem szép és fájdalmas időin keresztül.

Az első tetoválásom megváltoztatott

Meg tudom csinálni't elmagyarázni, hogyan változtatta meg az első tetoválásomat emberként – nem azért, mert most van ilyenem, hanem a mögöttes jelentés miatt. Ginger volt'könyörtelen eltökéltsége és merész bátorsága, hogy az egészségügyi küzdelmei ellenére is folytassa a munkát, ami most ugyanolyan elszántságot és bátorságot ad számomra, hogy továbblépjek és legyőzzem azokat az akadályokat, amelyekkel életemben szembe kell néznem. Mindig adós leszek neki azokért az áldozatokért, amelyeket értem hozott – életben és halálban. De mindig a szívemben fog élni – és örökké az első tetoválásomban, amely a nevét viseli.

Ginger lányom: eltűnt, de nem felejtett el.

Ginger lányom: eltűnt, de nem felejtett el.

Hozzászólások

Lisa Tippette (szerző) Észak -Karolinából 2015. október 21 -én:

Köszönöm kedves barátom Zsuzsa! Ha valaki megérti, mit érzek, tudom, hogy te vagy az. Ott's semmi olyan, mint egy öreg kutya – és egy jó barát – szerelme!

Susan Baker 2015. október 21 -én:

Ez a cikk elképesztő! Szeretett háziállat elvesztése az egyik legtehetségesebb és legreménytelenebb érzelem, amit valaha átéltem. Isten éltessen Lisa, Ginger iránti szeretetedért, és azért, ahogyan megemlékeztél róla.