Michelle -t lenyűgözi a tetoválás szimbolizmusa és a művészet. Kedvenc tervei között szerepelnek ősi szimbólumok és vallási témák.

rózsatetoválás-történelem-ötletek-és-jelentés

A rózsa vitathatatlanul a világ legismertebb virága, és a nyugati kultúra egyik legünnepeltebb és legmaradandóbb szimbóluma, hasonlóan a lótuszvirághoz's szimbólumként való kiemelkedése a keleti kultúrákban. Régóta a költők és művészek kedvenc témája, és az elmúlt évszázadokban népszerű tetoválási szimbólummá is vált.

Ismerje meg a virág tetoválás eredetét, és inspirálódjon a különböző rózsatetoválási ötletekből és jelentésekből.

Rose Tattoo története

A rózsa Perzsiából származik, ahol férfias szimbólumnak tekintették. Az évek során a nőiességgel társult, azonban a virág népszerű mind a férfiak, mind a nők körében. Bár a rózsatetoválás ma rengeteg jelentést hordoz, régebben csak a szeretetet képviselte.

Valójában a rózsatetoválás az 1930 -as években vált népszerűvé, mert a tengerészek gyakran a testükre festették őket, emlékeztetve feleségeiket, barátnőiket és anyjukat. A nagyközönség később követte ezt a tendenciát, és gyakori volt, hogy a férfiak rózsákat tetováltak a mellükre szeretőjükkel.'neve beépült a tervbe.

Tengerészrózsa tetoválás

Matróz rózsás tetoválás

Rózsa tetoválás ötletek és jelentések

 • Rózsa és koponya: A koponya a kihívások leküzdésének vagy az ellenség halálának erős szimbóluma. A rózsával kombinálva ez a tetoválás a halál utáni élet ábrázolása – az ellenség legyőzése és új élet kezdete. A leghíresebb kivitel egy koponyából kinövő rózsát ábrázol's szemüregek. Vannak, akik szeretik, ha a koponya a fején a rózsát viseli.
 • Horgony és Rózsa: Ez egy klasszikus tengeri tetoválás, amely egy szeretett ember iránti elkötelezettséget jelent. Azok a matrózok, akik horgonytetoválást kaptak, rendszerint a barátnőjük, a feleségük vagy az anyjuk nevét tartalmazták, és egy rózsa hozzáadása különleges tisztelgés annak a különleges személynek.
 • Rose és Tőr: Ez a két ellentétes elem vizuálisan feltűnő tetoválást eredményezhet, amely mély jelentéssel bír. A tőr árulást, könyörtelenséget és halált jelent. A tetoválás, amely egy rózsát szúró tőröt ábrázol, képviselheti a viselőjét's meggyőződése, hogy a gonosz mindig legyőzi az ártatlanságot. Szívfájdalmat is szimbolizálhat, különösen, ha néhány vércseppet tesz hozzá a lelógó rózsából. A tőr tetoválás rózsaszőlővel körültekerve az emberi élet kettősségét és a jóval és rosszal való folyamatos küzdelmünket jelképezi. Egy rózsa tetoválása'A tövises szőlő tőr megfojtása azt jelenti, hogy a jóság mindig felülmúlja a gonoszt, vagy hogy az igazi szerelem lehetséges a szívfájdalom után.
 • Rózsa és óra: Az óratetoválások sok mindent képviselnek, de általában olyan tárgyak, amelyek segítenek nyomon követni életünket, tehát az időt képviselik. A tetoválás, amelynek órája nincs kéz és rózsa, a végtelen szerelmet szimbolizálja. A stopper egy pillanatot jelent. A rózsával kombinálva ez a dizájn egy bizonyos romantika szimbóluma lehet a múltban, vagy egy évforduló dátumát.
 • Rose és Galamb: A galamb tetoválás általában tisztelgés az elhunyt iránt. A rózsa és a galamb tetoválás kialakítása tisztelgésként szolgálhat az elment szeretett személy számára.
 • Rózsa és fecske: A fecskék nagy távolságokról ismertek, de mindig megtalálják az utat. Egy tetoválás, amely magában foglalja a fecskét és a rózsát is, jelképezheti viselőjét's hűsége egy szeretőhöz itthon.
 • Rózsa és pillangó: A rózsa és pillangó tetoválás átalakulást jelent a szerelem vagy a romantika összefüggésében. A viselője azt az üzenetet küldheti, hogy a szerelem átalakította őket, vagy szakítás vagy szívfájdalom után új lapot fordított.
 • Rózsa és rózsafüzér: Ez egy népszerű kombináció, mert a rózsa Máriához kapcsolódik, és a rózsafüzér egy imagyöngysor, amelyet neki szentelnek. A rózsafüzér tetoválásminták gyakran tartalmazzák a kék rózsát, mert a kék szín Máriához kapcsolódik's köpeny. Azok az emberek, akik ezt megértik, emlékeztetni akarják őket arra, hogy Isten Anyja védi őket.
 • Rózsa és cseresznyevirág: Ez a tetoválásterv gyönyörű, és a jelentése bármi lehet. A rózsához hasonlóan a cseresznyevirág is a szépséghez és a szeretethez kapcsolódik. A cseresznyevirágok népszerűek a keleti vagy ázsiai kultúrákban, ezért rózsákkal (nyugati szimbólum) való összekapcsolás szép tisztelgés lehet két kultúra összeolvadása előtt.
 • Iránytű rózsás tetoválás: Az iránytű rózsa a kör az iránytűn, amely az irányokat mutatja. Az iránytű tetoválás nagyon népszerű tengeri tetoválás, és a tengerészek viselték, akik úgy gondolták, hogy a tetoválás megvédi és átvezeti őket a durva vizeken. Manapság az emberek szeretik beépíteni a rózsavirágot a dizájnba. Általában a belső alkaron csípik.

Panaszkodhat, mert a rózsáknak tövis van, vagy örülhet, mert a töviseknek rózsája van.

– Pablo PIcasso

Rózsa tetoválás jelentése

Bár a rózsa régóta képviseli a szerelmet, képe ma sokféle jelentést hordoz. A jelentés a színtől, a helytől és a kialakítástól függően változhat.

Általános jelentések:

 • szeretet
 • szépség
 • időtlenség
 • odaadás
 • szenvedély
 • védelem vagy szívósság (a tövis ezt jelzi)

A színek jelentése:

 1. Fehér: Ez a szín hagyományosan az ártatlanságot és a tisztaságot jelképezi. Ez lehet a létezés vagy a titkos csodáló szimbóluma is.
 2. Piros: A görög mitológia szerint a rózsa eredetileg fehér volt, de vörösre vált, amikor az Aphrodité által kiömlött vérmedencében nőtt's megölt szeretője, Adonis. A vörös szín tehát a halhatatlan szerelmet jelképezi, amely ellenáll az időnek és a halálnak is. A vörös rózsa a szenvedélyt, a romantikát és az emlékművet is szimbolizálja.
 3. Rózsaszín: A rózsaszín rózsák a nőiességet, eleganciát, szelídséget, kegyelmet és ártatlanságot szimbolizálják. Vannak, akik azt használják, hogy bemutassák, hogy rákos túlélők. A rózsaszín rózsák az anyai szeretetet is képviselik.
 4. Sárga: Öröm, odaadás, féltékenység.
 5. Fekete: A fekete rózsa a halált, a bánatot és a bánatot jelképezi. Tisztelgésként használhatók egy elhunyt szeretett személy előtt. Egyes kultúrákban a fekete rózsát tetoválják a háborúból hazatérő katonákra, mert ez egy hosszú és fáradságos út befejezését szimbolizálja. Emellett kiállnak az erő és a lázadás mellett.
 6. Kék: A kék rózsa nem létezik a természetben. Ennélfogva a kék rózsa elérhetetlen dolgot vagy fantáziát jelent, amely valóra válhat vagy nem. Szűz Máriát is képviselik, mivel köpenyét hagyományosan kéknek ábrázolják, a rózsákat pedig a rózsafüzérhez társítják (Máriának szentelt imagyöngyök).
 7. Lila: Ez a szín varázslatot vagy szerelmet jelent első látásra. Ez a jogdíj és a gazdagság színe is.
 8. Narancssárga: A narancs a lelkesedést, az izgalmat és az új kezdetet szimbolizálja.

Formák és jelentések:

A virág'alakja különböző jelentéseket hordoz, attól függően, hogy nyitva vagy zárva van.

 • Ha a szirmok zárva vannak, akkor ez csak egy rügy, tehát új kezdetet vagy fiatalságot jelent.
 • A teljes virágzás a növekedést, az érettséget és az eredményeket szimbolizálja. Minden virág, amely virágzik, szépségének és életciklusának csúcsán van, tehát a virág's életciklusa párhuzamba állíthatja viselőjét's utazás saját életükben.
 • A hervadó virág viszonzatlan szerelmet, vereséget, veszteséget vagy halált jelent.

Aki rózsát akar, tiszteletben kell tartania a tövisét.

– Andre Gide

Rózsa és koponya.

Rózsa és koponya.

Max Pixel

rózsatetoválás-történelem-ötletek-és-jelentés

Egy rózsa többet mond, mint egy tucat.

– Wendy Craig

Rózsa numerológia

A szirmok vagy a virágzások száma szintén szimbolikus jelentéssel bír.

 1. A szabadkőműves szimbolikában három rózsa a szeretet, az élet és a fény három vezérelvét képviseli.
 2. Öt szirom jelzi azt az öt sebet, amelyet Krisztus a kereszten szenvedett.
 3. A hét szirom a tökéletesség és az egyensúly gondolatát képviseli, amely a pitagoraszon alapul'Meggyőződése, hogy az űrben hét irány van, amelyek hét bolygóra mutatnak.
 4. A reneszánsz művészetben a nyolc szirmú rózsa az újjászületést és a megújulást jelképezi.

Rózsák száma és jelentése

SzámMeaning

1

Teljes odaadás

2

Házasság

3

Szeretlek

6

a tiéd akarok lenni

10

te're tökéletes tízes

12

Rajongás

rózsatetoválás-történelem-ötletek-és-jelentés

A rózsa jelentése különböző kultúrákban és hiedelmekben

 1. A kereszténységben a rózsa Szűz Máriához, Isten anyjához kapcsolódik. A rózsáról kapta a nevét a rózsafüzér. A vörös egy temetésen most Jézus vérét jelképezi.
 2. A rózsákat négy hagyományos Tarot kártyán használják: a Bolond, a Mágus, az Erő és a Halál kártyákon. Ezek a kártyák együttesen egyensúlyt és egyensúlyt teremtenek.
 3. A görög mitológiában Vénuszhoz és Aphroditéhoz kapcsolódik, akik mindketten a szerelem istennői.
 4. Ez Anglia's nemzeti virág. A 15. században két fontos családot képviselt: a Lancasters (a vörös rózsa) és a Yorks (a fehér rózsa). A Rózsák Háborúja 1455 és 1487 között történt, amikor mindkét ház egymással versengve uralta Angliát.
 5. Az ókori egyiptomiak rózsákkal tisztelték Ízisz istent.

"Bármilyen más nevű rózsa olyan édes illatú lenne."

– William Shakespeare's "Rómeó és Júlia"

Gót rózsa szőlő tetoválás.

Gót rózsa szőlő tetoválás.

Hírességek rózsás tetoválással

 1. Bella Hadid: Van egy kicsi a karján.
 2. Kehlani: Lába elején rózsa van, rajta tőr.
 3. Hilary Duff: Van egy csípője a bicepsz belső oldalán.
 4. Demi Lovato: Van egy a karja belsejében, amely úgy tűnik, hogy valaki számára dedikált.
 5. Amber Rose: Az övé valószínűleg tisztelgés a saját neve előtt.
 6. Snooki: Bal vállán rózsa- és rózsafüzértetoválás van.
 7. Lily Collins: Brit öröksége tiszteletére angol rózsa van a lábán.

rózsatetoválás-történelem-ötletek-és-jelentés

Hozzászólások

névtelen 2018. december 25 -én:

A vörös rózsa halott megváltása 2

Roy 2018. április 12 -én:

Két rózsát kaptam egy szív körül, a feleségem neve Rose