Az emberek évszázadok óta gyakorolják a testük jelölésének hagyományát vagy szokását. A tetovált bőr legrégebbi felfedezése Kr.e. 3100 -ból származik, amelyet a testén találtak Ötzi, a Jégember; a legrégebbi emberi múmia Európában, akinek teste természetesen mumifikálódott. Hasonlóképpen számos más tetovált bőrt találtak meg számos helyről, például Kínából, Szudánból és Egyiptomból stb..

A tetoválások mindig is jelentősek voltak a különböző kultúrákban és hagyományokban. Például Kínában meglehetősen gyakori volt, hogy a bűnözők és elítéltek arcán tetoválás volt, amely azt jelzi, hogy börtönbe kerültek vagy bűncselekmény miatt elítélték őket. Ez egy módja volt arra, hogy figyelmeztessen másokat, hogy ne bízzanak ezekben az egyénekben.

A tetoválásokat azonban nem mindig társították hírhedt szimbólummal; a borneói nők saját készségeiket az alkarjukra tetoválták. Tehát, ha egy nő egy szövő szimbólumát viselte, az növelné az anyagmenedzseri státuszát. Eközben Egyiptomban tetoválásokat használtak az egészségügyi problémák gyógyítására, bár jelentős bizonyítékok azt sugallják, hogy csak női testre vésték őket.

Valójában a tetoválások a történelem során egyértelműen megállják a helyüket a férfiak és a nők számára. Annak ellenére, hogy kevés bizonyíték van arra, hogy miért és mikor kezdtek tetoválni a férfiak, leggyakrabban a tengerészek és a cirkuszi művészek testén találtak. Mindazonáltal a nőket számos más okból is megjelölték, például amikor a nagykorú lányokat megjelölték, hogy bejelentsék helyüket a társadalomban, valamint a nőket, akik férjhez mentek.

A tetoválások különböző típusúak és stílusúak. A történelem során a leggyakoribb tetoválási stílusok a következők:

gyémánt tetoválás

Törzsi Tetoválások

Ezek a stílusok abból az időből származnak, amikor az emberek éppen elkezdték megjelölni testüket. Többféle design létezik, amelyek a „törzsi” stílusok kategóriájába tartoznak. Általában merész minták, amelyek a test bármely részén vannak maratva.

A törzsi stílusok kultúránként eltérőek. Ezek a tervek különböző ősökön és örökségen alapulnak. Manapság a leggyakoribb kultúrák, amelyek előtt tisztelegnek a maori, az indonéz és a hawaii hagyományok között.

3D

A bonyolult tetováló berendezésekkel és technikákkal a 3D stílusú tetoválások egyre népszerűbbek az utóbbi időben. Ezek a modern festékstílusok újabb dimenziót adnak a hagyományos stílusokhoz. Az emberek általában jobban szeretik, ha arcukat a testükre festették, és inkább 3D -s stílust, hogy a design megjelenjen.

Geometriai

A geometriai stílusú tetoválás számos formában létezik, a hagyományos formáktól, például sokszögektől és gyémántoktól az absztrakt képekig és mandalákig. Mivel sokféle alak létezik, mindegyik mást jelent az egyének számára.

A gyémánt tetoválás jelentősége

A gyémánt alakját sok más szimbólum és motívum alkotja. A design sok kultúrát, vallást és szektát képvisel. Jelentősége az ókorban nyúlik vissza, amikor először fedezték fel Indiában. Akkoriban az emberek megjegyzik a kő rendkívüli minőségét, még a vágatlan formában is.

Azt hitték, hogy aki a kő birtokában van, az erős, hibátlan és valódi lesz. Ezért volt az, hogy különösen a férfiak kapják a testükre a drágakő formáját, különösen mielőtt csatába mennének.

Sőt, a perzsák és a törökök a gyémántokat hangulatjavító köveknek tekintették. Azt hitték, hogy ha valaki elég sokáig nézi a követ, az megszabadítja a benne lévő minden negatív érzéstől, és pozitívra cseréli.

A követ annyira értékelték, hogy a középkorban védő drágakőként viselték a mámor ellen. Hasonlóképpen, Buddha trónját gyémánt díszítette, mivel azt hitték, hogy a kő hajlamos a gyógyulásra.

Számos más oka is van annak, hogy a gyémánttetoválást olyan nagy értéknek tartják az emberek szívében. Sok legenda létezik, amelyek a kő jóindulatú tulajdonságait fejezik ki; ennélfogva olyan értékű, hogy mind a férfiak, mind a nők testén fel vannak tüntetve.

Alakok és jelentés Diamond ihlette

A gyémántok kifinomult szerkezetűek, és nem minden tetoválóművész, különösen a szülőföldről származók képesek utánozni. Ezért a világ különböző részein másképp tervezték őket.

gyémánt tetoválás

A fenti szimbólum „erkölcstelenséget” jelent, és általában észak -amerikai, kanadai és mexikói bennszülöttek körében fordul elő. Ez egy pillangót is jelent, amely az örök élettel társul. Ennek oka az, hogy a „pillangók” az újjászületés, a revitalizáció és a metamorfózis fázisait mutatják be. Az emberek hajlamosak ezeket a fázisokat saját életútjukhoz kötni.

A szimbólum egy olyan ember utazását mutatja be, aki egy világban született és fejlődik utolsó leheletéig. Később döntései miatt visszatér a világi létéhez. Magyarázatként az ember hátrahagyja örökségét, és ez a halhatatlanság valódi lényege. Az emberek hajlamosak tisztelni örökségüket ezen a szimbólumon keresztül, különösen a különböző országok őslakói.

A gyémánt szimbólumnak ez a formája a „Földet” jelöli, és néha körrel van ellátva. Szemlélteti a természet működését, négy évszakától a négy irányáig. Évszázadokon keresztül az Anyatermészetet különböző formákban imádták.

A négy elem-a levegő, a víz, a föld és a tűz-ideológiájától az energiaforrásokig a szimbólum egy metszéspontot, egy harmóniát és jólétet képviselő központot mutat. Kezdetben a misztikusok azt hitték, hogy a föld energiája minden elemből kinyerhető. Ezért a szimbólumot olyan szertartásokon használták, amelyek manipulációt és tisztázást igényeltek.

Ez a gyémánt szimbólum Észak -Európából származik, amely a „Futhark” rovásrendszerét képviseli. Ez a rúna a Dagaz, a hajnal szimbóluma. Ez a rúna a megvilágosodást és elégedettséget képviseli, és a végső igazság fogalmát, amelyet a keresők tartanak a legértékesebbnek.

Ezenkívül a rúna a nappal és az éjszaka közötti partnerséget szimbolizálja, és a középpont hajnalban van. A középpont új megértési érzést ábrázol minden új dologhoz.

Ez a gyémánt szimbólum szintén Észak -Európából származik, és a történelem során különböző kultúrákban látható. Ez is a Futhark szimbóluma, és Ingwuz rúna néven ismert; geometriailag van kialakítva. Ez a szimbólum az élet fogalmához kapcsolódott, mivel a születési csatornához hasonlított.

Ez a gyémánt szimbólum a föld négy tulajdonságát is jelzi – föld, víz, levegő és tűz. Ennek az az oka, hogy ezek a négy forráshoz kapcsolódnak, amelyek az élet megteremtésének és ápolásának alapját képezik.

A gyémánttetoválás jelentése

Az ókortól kezdve a gyémánttetoválás jelentése folyamatosan fejlődik. A fent leírt allegorikus értelemen kívül a mai világ emberei különböző okokból kapnak gyémánttetoválást, például:

Szépség

A gyémántok tökéletes példája a fejlődő szépségnek. Ennek oka az, hogy amikor először bányásszák őket, nem különböznek minden más áttetsző követől, de valódi szépségük csak akkor ragyog ki, ha faragják és csiszolják..

Hasonlóképpen, az emberek hajlamosak a gyémánt fejlődésére vonatkozni. Egyesek számára nemcsak a külső szépség, hanem a belső szépség és erősség szimbóluma is. Eközben mások számára a drágakő olyan ragyogást ábrázol, mint senki más.

Ezért a hírességek és általában az emberek úgy döntenek, hogy nem csak más formatervezési mintákon viselik, hanem úgy döntenek, hogy befestik a szimbólumot, hogy tisztelegjenek egy örökké tartó szépség előtt.

Erő

A gyémántok csodálatos minőségükről ismertek; ennélfogva hatalomhoz kapcsolódnak. A hatalom fogalma személyenként változik. Egyesek számára a gyémánttetoválás a fizikai erejük ábrázolása. Ez egy módja volt annak, hogy kifejezzék elpusztíthatatlan lényüket.

Másrészt a szimbólum társadalmi kiváltságaikat jelképezi. Néhány ember számára a gyémánttetoválás megszerzése azt jelenti, hogy tagadhatatlanul gazdag vagyonukat és vagyonukat fejezik ki. Emiatt még az ókorban is számos király és királyság volt, akiknek személyazonosságát egy gyémánt képviselte.

Születéskövek

Az áprilisban születettek szeretnek gyémánttetoválással ünnepelni születési hónapjukat. Egyesek számára ez egy módja annak, hogy tisztelegjenek a létezésükért abban a világban, amelyben születtek, valamint abban a világban, ahová továbblépnek.

Mások számára a gyémánttetoválás a születési hónapjukat és az általuk hagyott örökséget ábrázolja. Akárhogy is, széles körben megfigyelhető, hogy az áprilisban született emberek szeretnek gyémánt témájú tetoválást készíteni.

Örök szavak

Vannak, akik úgy szeretnék értékelni egy bizonyos személyiséget és szavaikat, hogy tetoválást készítenek kedvenc idézetükről. Hasonlóképpen, az idézetek vagy a személyes szavak, amelyeket egy gyémántba írnak, gyakori design, amelyet a tetoválás-rajongók választanak. Így olyan szavakat vésnek, amelyeket nagyra értékelnek, és soha nem akarnak elfelejteni.

Egy másik dolog, amit általában az emberek tesznek, az az, hogy emlékezetes élményeket kapnak magukba. Ez egy további módja annak, hogy megemlékezzünk arról az időről, amelyet szeretteikkel töltöttek, és a gyémánt témájú tetoválásról szóló kifejezés kifejezi örökkévaló ápolását.

Örök szerelem

A szavakhoz hasonlóan a gyémántok nagyszerű tetoválási ötletek egy különleges személy iránti érzések ápolására. Legyen eljegyzési gyűrű, nyaklánc vagy tetoválás, a gyémántokat egyszerre ábrázolják a szerelem megtestesítőjeként.

Emiatt egyesek a másik iránti szeretetüket szimbolizálják azzal, hogy gyémánttetoválást készítenek, leggyakrabban a szív közelében.

Ezzel szemben mások számára a gyémánttetoválás azt jelenti, hogy kifejezik örök szeretetüket minden élőlény vagy az Anyatermészet iránt. Azok az emberek, akiket „hippi” -nek tartanak, hajlamosak ezt a tetoválást, hogy megünnepeljék szeretetüket mindenki és minden körülöttük.

A fent említett okoktól eltekintve különösen a férfiak tetováltatnák magukra ezt az alakzatot, mivel az erő és bátorság képviseletének tekintik.

Gyémánttetoválás férfiaknak

Azok a férfiak, akik gazdagnak érezték magukat, és vágyak lettek arra, hogy gazdagabbak legyenek, valamint azok, akik nagyon keveset, de nagy gazdagságot kerestek, gyakran úgy gondolták, hogy a gyémánttetoválás megszerzése teljesíti a vágyukat. A gyémánt tetoválás évszázadok óta a pénz, a magas státusz és a kiváló erő szimbóluma.

A különböző gyémánt témájú tetoválásoknak más jelentése van a férfiak számára. A kis fekete gyémánt a gazdagság ábrázolása, és azok a férfiak, akiknek vagyongyűjtési vágyuk van, általában ezt a formát választják. Ez általában a test diszkrét részén van festve, mivel úgy gondolják, hogy egy rejtett fekete gyémánt nagy gazdagságot hordoz a kezében.

Másrészről, az olvadó gyémánt viszonylag új formatervezési forma, amely valakinek a kifakuló erejét képviseli, aki egyszer áthatolhatatlannak képzelte magát. Emiatt sok híresség vonzódik ehhez a dizájnhoz, mivel ez egy olyan dolog, amelyhez személyesen kapcsolódhatnak.

Valóban, a férfiak és nők gyémánttetoválásai idővel fejlődtek. Amellett, hogy nem kizárólag a hímek választják ki őket, más formákkal és mintákkal keverednek, hogy több jelentést fejezzenek ki. Például a közelmúltban egy szárnyakkal tervezett gyémánt inkább szellemi, mint pénzbeli gazdagságot mutat be.

A gyémánttetoválások lehetséges kockázata

Függetlenül attól a széles körben elterjedt mondástól, hogy „nincs fájdalom, nincs haszon”, az embereknek általában figyelembe kell venniük a tetováláshoz kapcsolódó többszörös kockázatokat.

Nem minden típusú bőr alkalmas mindenféle festékhez. Bizonyos esetekben, ha a hagyományos tetováló tinta simán besüllyed valakinek a bőrébe, ez nem jelenti azt, hogy a színes tinta is. Tehát az egyéneknek erősen ajánlott ellenőrizni a tetováláshoz használt vegyszereket. Ez minimalizálja az allergiás reakciók kockázatát.

Ezenkívül bizonyos allergiás reakciók évekkel a tetoválás után is kiválthatók, ezért mindig feltétlenül rohanjon kórházba, ha valami szokatlant észlel..

Ezenkívül az egyének nagy fertőzésveszélynek vannak kitéve a nem hatékony tetováló berendezések vagy a higiéniai óvintézkedések miatt. Bármilyen fertőzés vagy betegség elkerülése érdekében győződjön meg arról, hogy az injekciós tű nem fertőzött, és a tetoválóművész sterilizált berendezést használ.

Számos olyan eset van, amikor az emberek alábecsülték a sterilizált berendezések fontosságát, és ennek következtében súlyos betegségekkel, például hepatitisz B -vel és C -vel fertőződtek meg. Ezeket a betegségeket vérrel terjedő betegségeknek nevezik, és a szennyezett tintatűk miatt terjednek. Ezért mindig azt tanácsoljuk, hogy forduljon egy megbízható tetoválóművészhez, akiben bízhat abban, hogy biztonságos és sterilizált felszereléssel rendelkezik.