Északi/ viking tetoválást tervez? Nos, jelenleg ezek az egyik legnépszerűbb tintaművészet a különböző országokban élő emberek körében. Nemcsak csábító divatos művészet, hanem lenyűgöző története is van, magával ragadó mitológiával, kultúrával és hiedelmekkel..

E tetoválások eredete a 8. századba nyúlik vissza, amikor egy skandináv régiókból származó „THE VIKINGS” nevű etnikai csoport uralta Nyugat -Európa és Oroszország folyóit. Történeteik elragadó és szórakoztató kultúrájuk miatt népszerűek a történelmi könyvek oldalain.

A vikingek voltak a tenger uralkodói. Kalandorok, felfedezők, kereskedők és rablók voltak. A 8. és 11. század között kiváló minőségű hajóikkal felfedezték és beutazták egész Európát és azon túl is.

A történelem vázolja a vikingeket, mint terjedelmes barbárokat, erős izmokkal és hússal. Testüket különféle értelmes szimbólumokkal borították be, a körmöktől a nyakig. Így hagyományos, spirituális és szent tetoválásuk volt. Annak ellenére, hogy nincs dokumentált bizonyíték ennek bizonyítására, ezek a tények hitelesek, mivel sok régész tanulmányozta őket.

Ismert tény, hogy a vikingeket összevissza jelek és szimbólumok díszítették. Ezek jelentését azonban nem fedeztük fel.

Az északi tetoválások a rúna ábécé keverékei. A rúnák mind germán, mind walesi nyelvet írtak- a skandinávok nyelvét. Különböző szimbólumokat készítettek különböző ábécék összekapcsolásával. Sok jó író, mint JK Rowling, JRR Tolkien és Jules Verne stb., Nagyra értékelte ezeket az ábécéket regényeiben és történeteiben.

Ha az irodalmi könyvek elbűvölővé és lenyűgözővé válhatnak ezekkel az ősi, etnikai szimbólumokkal, akkor a tested is. Bár a modern skandináv tetoválásminták valójában nem a viking korszakból származnak, többségük a norvég mitológiai tárgyakból, állatokból, szimbólumokból és fegyverekből származó inspirációk.

Nézzük meg a legnépszerűbb viking tetoválási minták jelentését és jelentőségét, hogy könnyebben választhasson tintarajzot, amikor legközelebb felkeresi tetoválóját.

Aegishjalmur – A félelem sisakja

Ez az egyik legerősebb és titokzatosabb jelek a skandináv mitológiából. Ez a szimbólum egy nyolckarú szigony, amely biztosítja a középső, középső pontot minden negatív erőtől. Különböző régészek és tudósok sokféleképpen értelmezik ezt a jelet. Az egyik az, hogy biztonságot, védelmet és védelmet jelent az összes ellenséges erő ellen, amelyek a világon körülvesznek.

Sok viking barbár ezt a szimbólumot rajzolta, gravírozta vagy festette a homlokára, közvetlenül a szemük közé, abban a hitben, hogy ez megvédi őket, és borzalmat vált ki ellenségeik körében.viking-tetoválások

A Valknut – 3 átlapolt háromszög

A Valknut szó a régi skandináv valor és Knut szavakból ered. Ez azt jelenti, hogy „az elesettek csomója”. A megölt harcosoknak tulajdonítja. Ennek a szimbólumnak három átlapolt háromszöge van. Sok régészeti levéltár azt mutatja, hogy német-északi emberek különféle tárgyaira, például temetkezési köveire van vésve..

Az emberek úgy vélik, hogy mély kapcsolatban áll a halállal- ezt az északiak inkább imádták, mint féltették; Odin isten, aki fogadja a Valhalla -háborúban elesett harcosokat, nagyon híres.

Más magyarázatok háromszarvú szimbólummal, Snoldelevstone-nal társítják; században talált vagy német-északi pogányság stb.

Lásd még:

  • 125+ Hibiszkusz tetoválás, amelyek elvarázsolják a körülötted lévő embereket
  • A 2019 -es 125 legjobb horgonytetoválás (jelentéssel)
  • 125+ lázadó zászló tetoválás csodálatos tervezési ötletekkel

viking-tetoválások

Horn Triskelion-Háromlábú

Ez egy háromszoros forgási szimmetria ábra, és az egyik legfontosabb viking szimbólum. Összeköttetésben áll Valknut és Triquetra. Ordin isten három szarvaként ismert. Az emberek úgy vélik, hogy Ordin isten három éjszakával tárgyalt Gunnloo óriásnővel, hogy megszerezze a költészet mézét.

Amint befejezte ezt a három mézsort, megkapta, amit akart, aztán sasgá változott, és elrepült. Ordin ebből a három mézből szerzett bölcsességet és tudást. Így ez a szimbólum a bölcsességet és az intelligenciát szimbolizálja.

Trollkereszt – A védő

A skandináv emberek védett hajlított vasdíszdarabot viselnek, amelyet trollkeresztnek neveznek. Egy történelmi tény azt sugallja, hogy a vikingek hamis kereszt trollokat viseltek a nyakukon, hogy megvédjék a szörnyű trollokat. Vagy a kereszt trollokat akasztják fel otthonuk és istállóik ajtajára. Az emberek azt hitték, hogy ez nemcsak megvédi Önt a katasztrófáktól, hanem megóv a természetfeletti entitásoktól is, mint például a fekete mágia.

Tehát a trollkereszt a védelem szimbóluma minden negatívum ellen, és társul Othalához is. Ez egy Odal rúna, amely földet és tulajdont jelent.

Yggdrasil – Minden létező gerinc

A fák szimbolikus jelentőséggel bírnak sok kultúrában; hasonlóképpen a germán mitológia jelentős fát lát a világ közepén. Az emberek ezt a fát sokoldalú szimbólumnak tekintik, sokféle jelentéssel és értelmezéssel. Egyrészt a kilenc világ összekötőjének és középpontjának tekintik. Másrészt az emberek azt hiszik, hogy a fa ágai támogatják és tartják az eget.

Továbbá az emberek világtengelynek tekintik. A mitológiai perspektívák arra is utalnak, hogy az ég, a középvilág és az alvilág biztonságos Yggdrasil védelme alatt.

viking-tetoválások

Vegvisir – Az útkereső

Ezt viking iránytűnek is nevezik, és ez a skandináv szimbólum jelzőtáblát jelent. Az emberek szandil-mágikus szimbólumnak tartják. Ennek a jelnek a fő célja, hogy megmutassa a fényt az elveszett léleknek. Az emberek azt hitték, hogy ha valaki magával viszi ezt a táblát, soha nem felejti el az útvonalat.

A legrosszabb időjárásban is eligazítja őket, és utat mutat, annak ellenére, hogy az embernek fogalma sincs róla. Tehát sokan tetoválják, hogy soha ne veszítsék el az igazság és a jólét útját.

Mjölnir – a világ megmentője

Az északi mitológia szerint Mjölnir Thor mennydörgés és villámlás istenének rövid nyelű varázslatos kalapácsa. Ez az istenek egyik legerősebb fegyvere. A mitológiai perspektíva szerint Thor a legerősebb fegyverét használta a világegyetem védelmére és az istenek minden ellenségének lemészárlására..

Ez szimbolikus védelmet és biztonságot nyújt a világ gonosz és kaotikus energiáival szemben. Emellett biztonságot, stabilitást, képességeket, erőt és bátorságot nyújt viselőjének.

Gungnir – Ringató

Ordin isten varázslatos fegyvere- a háború istene. Az emberek azt hitték, hogy ha egyszer fogadalmat tettek, semmi sem akadályozhatja meg ezt az elvarázsolt lándzsát esküjének teljesítésében. Egy alkalommal azt mondták, hogy ez a lándzsa soha nem állt meg, ha háború volt.

Így, ha betekintést nyerünk abba, hogy ez a szimbólum reflektorfénybe helyezi az ígéretek teljesítését, függetlenül attól, hogy mit tesz.

Huginn és Muninn – A hírnökök

Az északi mitológia szerint Odin legfelsőbb istennek két hollója volt, akik a vállán ültek. Munkájuk az volt, hogy körbejárják a világot, és visszahozzák Ordinba a kilenc világ összes fontos hírét és információját.

Ennek a szimbólumnak a jelentése két fő ágra oszlik. Az egyik jelentés az, hogy bármi is legyen, rendelkeznie kell minden fontos tudással, és ez bölcsességre és intelligenciára mutat. Másfelől a hollók lojalitása a gazdáikhoz a ragaszkodás, a hűség, az odaadás üzenetét adja, és az igaz és őszinte üzenetet adja mindenkinek.

viking-tetoválás

Wyrd hálója – A hit szülei

Az északi sorsfogalom Wyrd hálójában gyökerezik. Az északi hiedelmek szerint Norns tette őket- azok, akik sorsot írtak. Norns volt az istennő, aki írt, döntött és meghatározta az emberek sorsát.

A Wyrd hálója a múlthoz, a jelenhez és a jövőhöz kapcsolódik. Eszerint mindhármuk között összefüggés van; tehát bármi, amit a múltban és a jelenben teszünk, befolyásolja a jövőnket.

viking-tetoválások

Triquetra – Egy rejtély

A triquetra rokon a Valknut és a kürt triskelion. Bár nem fedeztük fel fő szimbolikus jelentését, a kutatók rájöttek, hogy köze van a pogánysághoz. Sok vita folyik erről a szimbólumról, mivel a keresztények is használták egy időben.

Sok felfedezés van a viking világban, ahol ez a szimbólum különböző tárgyakon, például fésűkön volt jelen. Ennek a szimbólumnak a jelentése azonban a mai napig rejtély.

Következtetés

Tehát a cikk végére értünk. Fentebb néhány népszerű északi tetoválás történetéről, eredetéről és jelentéseiről olvashat. Most nyílt választása van, hogy mi lenne a legjobb az Ön számára.

A művészet soha nem csak az esztétikáról szól, de sokat elárul az emberekről is. Tehát a tanácsom az lenne, hogy ne csak esztétikai tetoválásokat keressen. A tetoválás az örökkévalóságig a testeden marad, ezért bölcsen válaszd ki a dizájnodat. Szerezz valami emlékezeteset, vagy valami közelebb hozzád. Szerezzen be valamit, ami a saját tükre. Remélem, ezek közül a ragyogóan esztétikus, mély jelentéssel bíró minták közül néhány segít kiválasztani a testének legjobb tetoválást, amelyet mások megkívánnak.