Heather ír a zenéről, az A/V szerkesztésről, a belsőépítészetről, a divatról, a tetoválásokról, a szervezési tippekről, az egészséges táplálkozásról és a szabadtérről!

Előadó: Kris & Squiggy & apos; Snead

Előadó: Kris 'Squiggy' Snead

Érzékeny bőröd van?

Az első tetoválásom után tudtam, hogy meg kell találnom egy speciális utókezelési rutint. A bőröm vörös és duzzadt volt pár napig, de szerencsére a reakció nem volt elég rossz ahhoz, hogy ártson a tetoválásomnak. Csak különös figyelmet kell fordítanom arra, hogyan gyógyítom őket.

A bőrtípus nagymértékben befolyásolhatja a gyógyulást, és meghatározza, hogy melyik utókezelési módszer működik a legjobban az Ön számára. Bizonyos szélsőséges esetekben a bőrbetegségek és az érzékenység megakadályozhatja a tetoválást. Ha aggódik amiatt, hogy a tetoválása helyesen gyógyul -e, beszélje meg bőrgyógyászával vagy tetováló szakemberével.

Az első tetoválásom bebizonyította, hogy az érzékeny bőr óriási szerepet játszik a tetoválásom gondozásában.

Az első tetoválásom bebizonyította, hogy az érzékeny bőr óriási szerepet játszik a tetoválásom gondozásában.

Hogyan reagál az érzékeny bőr a tetoválásokra

Mindig a legjobb, ha a művész által javasolt utógondozási rutinból indul ki. Érdemes azonban fontolóra venni a rutinok megváltoztatását vagy a különböző gyógyítási lehetőségek megvitatását, ha bármilyen problémát észlel a test kezelési módjával kapcsolatban.

Néhány dolog, amire figyelni kell:

 • Nedvességkiütés: Ennek oka a túl sok kenőcs alkalmazása, vagy a tetoválást borító műanyag csomagolás vagy kötés alatti túlzott nedvesség.
 • Túlzott izzadás: Ha műanyag csomagolási módszert használ, ez kiütéshez vagy fertőzéshez vezethet.
 • Bármilyen kiütés: Ez lehet reakció kenőcsre vagy gyógyító termékre, beleértve az orvosi szalagot.
 • Szárazság: Normális, hogy az új tetoválás viszket és száraz lesz, amikor elkezd hámozni. De figyeljen arra, hogy a tetoválás milyen gyorsan szárad ki mosás után, vagy ha úgy tűnik, hogy túl gyorsan szárad ki a kenőcs vagy krém alkalmazása között. Nekem ez a problémám, mert szeretek nagyon forró zuhanyozni, ami hajlamos a bőr kiszáradására. Érdemes egy kicsit csökkenteni a hőmérsékletet, hogy ez ne fordulhasson elő. Ha az Ön által használt kenőcs vagy krém nem't Tartsa tetoválását kellemesen nedvesen nagyon sokáig, próbáljon másik termékre váltani. Kerülje a túlzott alkalmazást, mivel ez allergiás reakciót vagy nedvességkiütést okozhat.
 • Túlzott hegesedés vagy buborékolás: Ha ez megtörténik, azonnal lépjen kapcsolatba művészével vagy tetováló szakemberével. Károsíthatja a tetoválást.

Az első tetoválásom után a művészem a következő lépéseket javasolta a tetoválásom gyógyulásához: A tetoválás méretétől és helyétől függően, vagy:

 • használja az Aquaphor ill,
 • tartsa a területet műanyag fóliába csomagolva.

Ezt körülbelül egy évig csináltam, mielőtt úgy döntöttem, megváltoztatom a dolgokat. Úgy tűnt, hogy mindkét rutin tökéletesen meggyógyítja a tetoválást, de nem tetszett, hogy az Aquaphor mindent leken, beleértve a ruhákat és lepedőket, és zsíros foltokat hagy maga után..

De mivel érzékeny bőröm van, az Aquaphor néhány pattanást okozott nekem a tetovált területen, ami soha nem jó, ha'újra próbál gyógyulni. Bosszantó volt az a rutin, hogy a bőrt műanyag fóliával borították, és orvosi szalaggal a helyén tartották. Jól működött nagy területeken, amelyek sok kenőcsöt igényeltek, vagy olyan ruhák alatt, amelyeket én nem't nem akarja dörzsölni vagy irritálni a tetoválást, ahogy gyógyult, de a bőröm könnyen irritálható orvosi szalaggal. Miután ugyanazon a területen többször megtapasztaltam, a bőröm vörös, viszkető és fájdalmas lenne. Bár lazán becsomagoltam a tetoválást, és oldalt nyitva hagytam a levegőt, a bőröm lefedése miatt sokkal jobban izzadtam. A műanyag csomagolás ragaszkodik az új tintámhoz, és pár óra múlva büdös lesz. Ez különösen rossz volt nyáron. Úgy döntöttem, hogy elterelem a rutint, ahogy nem tettem'nem akarja kockáztatni a fertőzést.

Előadó: Kelsey Rogers

Előadó: Kelsey Rogers

Forradalmi fotózás

Ami nekem bevált

Ez tulajdonképpen az egyik kedvenc darabom. Kicsit több mint egy éve szereztem be egy kongresszuson, és ezt követően úgy döntöttem, hogy megpróbálom megváltoztatni az utókezelési rendszert. Jól sikerült, mivel az ősz még csak most kezdődött, és az időjárás kellemes volt. El akartam kerülni a tetoválás műanyag csomagolását, ezért ragaszkodtam a rövidnadrághoz vagy a laza nadrághoz, hogy ne irritáljam a területet ruházattal. Én is úgy döntöttem, hogy kipróbálok egy másik gyógyító terméket, mivel nem't mint az Aquaphor. én've mindig problémám volt a nehéz krémekkel; nekem ragadósnak és durvanak érzik magukat.

Tetoválás utókezelés érzékeny bőrre

 • Kerülje a tetoválás becsomagolását, hacsak nem feltétlenül szükséges.
 • Kerülje a szoros vagy koptató ruházatot. Ez segít megszüntetni a tetoválás becsomagolásának szükségességét. Ha be kell csomagolni, cserélje ki a műanyagot néhány óránként, vagy amikor izzadni vagy ragadni kezd.
 • Ha túlzottan izzad a területen, naponta többször öblítse le hideg vagy langyos vízzel. Te nem't szappant kell használni; csak vegye le az izzadságot.
 • Mossa le illatmentes, gyengéd szappannal, lehetőleg sok kemény vegyszer nélkül. Kezdje azzal, hogy az első két -három napon naponta néhányszor ezt teszi. Majd naponta egyszer (a zuhany alatt a legegyszerűbb), amíg a tetoválás meg nem gyógyul.
 • Mosás után törölje le vagy szárítsa meg levegőn, és hagyja teljesen megszáradni a tetoválást, mielőtt további krémet használna. én'Azt tapasztaltam, hogy ha közvetlenül mosás után újra felviszem, akkor a szokásosnál kicsit gyorsabban szárad ki. Mindig jó, ha hagyjuk teljesen kiszáradni és időnként lélegezni.
 • Használjon könnyű, tiszta ápolószert. Kevésbé valószínű, hogy eltömíti a pórusokat, vagy kiütést okoz a túlzott alkalmazás miatt. Nincsenek vastag kenőcsök és határozottan semmi kőolaj alapú.
 • Ha könnyű és puszta terméket választok a tetoválás kezdeti gyógyítására, folytathatom ugyanazt a terméket, amint a tetoválás elkezd hámlani, hogy megőrizze hidratáltságát és segítsen a viszketésben. Általában ezen a ponton a művészek azt javasolják, hogy váltson a gyógyító szerről egy illatmentes lotionra.
 • Miután a tetoválás meggyógyult, természetes hidratálót használok. Így a tetoválás és a bőr egészséges marad.
 • Mindig tegyen fel naptejet!
 • A termékek kiválasztásakor vegye figyelembe a bőrtípust. A bőröm természetesen zsíros és érzékeny. Olyan terméket választottam, amely tisztán és olajmentesen tartja a tetoválásomat anélkül, hogy kemény lenne. A nedvesség benn marad, de én nem't kitörni.

Kedvenc termékem

Miután megvizsgáltam néhány különböző terméket, úgy döntöttem, hogy kipróbálom a Tattoo Goo -t. A készletben megtalálható, amelyet a Walmartban talál. Maradtam ennél, hiszen az első naptól kezdve jól működött számomra. A készlet utóápolót és szappant tartalmaz, mindkettő illatanyagmentes és nagyon gyengéd a bőrömhöz.

Reszketni szoktam a gondolattól, hogy az első napokban le kell mosnom a tetoválásomat, mert a szappan megég és csíp. Örültem, amikor kipróbáltam a Tattoo Goo szappant. Gyengéd és megnyugtató volt, és egyáltalán nem égett. A krém jól működött nálam, mivel nagyon könnyű és puszta volt, így ruhák alá vagy lefekvés előtt vihettem fel. Bár nem vastag és elég gyorsan beszívódik. A tetoválásom nem sikerült't hamar megszáradjon a krém felvitele után. Nedves maradt még azután is, hogy az összes krém felszívódott, és nem tudtam'nem érzem a bőröm felületén. A készlethez hosszú távú ápoló kenőcs is tartozik, ami jó, ha fel akarja frissíteni egy régebbi tetoválást, és egy napvédő botot. Nyáron sok időt töltök a szabadban, így ez plusz volt.

Tartsa újnak a tetoválását

Az egyik dolog, amely óriási hatással lehet a tetoválás ápolására, miután meggyógyult, az időjárás. Itt, Oklahomában hólyagos forró nyarak és fagyos hideg telek vannak. Az elemek károsíthatják a tintát, akárcsak a bőr többi részét.

Nem tudom elégszer hangsúlyozni: viseljen fényvédőt! A nap károsítja és öregíti a bőrt, és károsítja és öregíti a tetoválást. Napvédőket készítenek kifejezetten tetovált bőrre. Úgy találom, hogy olyan jól működnek, hogy a tetoválatlan bőrömön, valamint a rendszeres naptejeken is használom őket. És ha érzékeny a bőre, arra is jól használhatók. Soha nem használtam fényvédőt az arcomra. Mindent megpróbáltam, de még mindig leégettem. Én nem'nincs többé ez a probléma.

A tél ugyanolyan kemény lehet a tintára, mint a forró nyári nap. A hideg és a szél száraz és repedt a bőrt. Ettől tetoválásaim kissé elhalványultak, és nem tűntek frissnek és csinosnak. Az olyan dolgok használata, mint a hidratáló testmosók és krémek, segíthet megakadályozni ezt. Inkább természetes termékeket használok, különösen a tetoválásomon. Ki tudja, milyen kemény vegyszerek károsíthatják ezt a gyönyörű festéket? A kisebb darabjaimhoz csak tovább mosom az utógondozó szappannal, mivel tetováláshoz biztonságos. Igyekszem ragaszkodni ugyanazokhoz a lotionokhoz, amelyek megfelelőek lennének egy friss tetováláshoz. Általában az illatanyagot ajánlják. Jobban szeretem az olyan termékeket, mint a kakaó vagy a sheavaj, amelyekről tudom, hogy gyengédek lesznek a bőrömhöz, és megnyerték't károsítja vagy elhalványítja a tetoválásaimat.

Sérülés gondozása tetováláson

A gyönyörű tetoválás csak egy újabb ösztönzés arra, hogy vigyázzunk, és vigyázzunk a bőrömre és a testemre. De időnként nagyon keményen szabadulok egy longboardon (amit tényleg nem szabad'egyáltalán ne tegye, tekintve, hogy mennyire koordinálatlan vagyok.) és kap néhány csúnya karcolást és zúzódást. Szerencsém volt, hogy az egyik tetoválásnak csak egy kis része sérült meg. Elég könnyű kaparás volt, amit nem tettem meg'nem kell aggódnia a hegesedés miatt, de a színvesztés gyakori, ha a tetoválás feletti bőr megsérül, különösen, ha ráncosodik. Friss tintával kezeltem a tetoválást, lemostam az új tetoválásokhoz használt tetoválószappannal, szárítottam, és lazán letakartam kötéssel, amíg gyógyulni kezdett, de nem't ne kezdjen el piszkálni. Ezen a ponton alkalmaztam az új tetoválásokhoz használt krémet. Úgy tűnt, működik, mivel a tetoválás sérült része újszerűnek tűnt, miután meggyógyult.

Kérjük, vegye figyelembe!

Ezek azok a tippek, amelyeket hasznosnak találtam a gyógyulási folyamat személyre szabott testreszabásához. Lehet, hogy nem mindenkinél működnek. Ha ez az első tetoválása, akkor a legjobb, ha betartja a művész által adott utasításokat. Ha úgy tűnik, hogy valami nem működik jól, ne próbálja így folytatni a gyógyulási folyamatot. Ehelyett térjen vissza a művész által meghatározott rutinhoz. Ők tudják a legjobban. Ha bármilyen probléma merül fel a gyógyulási folyamat során, például fertőzések, kiütések vagy gyógyító termékre adott reakciók, kérjük, forduljon művészéhez vagy bőrgyógyászához. Köszönöm, hogy elolvasta!

Ez a tartalom a szerző legjobb tudása szerint pontos és igaz, és nem helyettesíti a szakképzett szakember hivatalos és személyre szabott tanácsát..

Hozzászólások

mishka 2018. szeptember 3 -án:

sziasztok, nemrég kaptam a tetoválásomat a mellem közé, de izzadok, de langyos vizet használok a tetoválásomra, hogy csillapítsam és megszabaduljak a legtöbb izzadságtól, majd hagytam levegőn megszáradni és kenőcsöt használni, de elkezd hámlani'nem akarod, hogy elhalványuljon a cicám ???? 🙁 normális, hogy a tetoválásod egy hét múlva leválik?

Josinah Mabuela 2018. május 04 .:

4 hónapja volt a tetoválásom a mellkasomon. De a tetoválás még mindig fájdalmas és égő, amitől fájni fog a bal mellem és a hátam.

zuber 2017. február 23 -án:

Buborékok vannak a tetoválásomon….

Heather Basgall (szerző) Oklahomából 2016. december 31 -én:

Fairysmom – úgy hangzik, mintha nedvességkiütés lenne? Az aquaphor esetében fontos, hogy ne vigyük fel túlzottan, mivel nem engedi, hogy a bőre felszabadítsa a felesleges nedvességet (azaz izzadságot), ami dudorokat okoz. Győződjön meg róla, hogy nagyon vékony réteg. Jobb kevesebbet, gyakrabban alkalmazni, mint túlkenni, és megakadályozni, hogy a bőr megfelelően lélegezzen, amíg gyógyul.

Tündérmama 2016. december 31 -én:

Tetováló veterán vagyok. Nemrég kaptam tetoválást, és a művészem tanácsolta az aquaphorot, ami rendben van. én'Voltam az a típus, aki csak kókuszolajat használt bele's szűz hidegen sajtolt állapot. Szóval azt hittem'd tegyen egy próbát az aquaphorral. A lányom használta, és semmi baja nem volt. Nos, a művészetem elhelyezése megnehezítette számomra az elérést. Azokon a napokon, amikor nem tudtam't elérni jól csak az olajat használnám. Nemrég egyik másik gyermekem elkezdte felvinni az aquaphor -ot, és most apró piros dudorok vannak az egész tatamon

Sarah Smith 2016. július 21 -én:

Szeretném elkészíteni az első tetoválásomat, de aggódom az érzékeny bőröm miatt. Köszönöm a tanácsot, hogy zuhanyozás közben csökkentse a hőmérsékletet, hogy ne'ne szárítsa ki annyira a bőrét. Most már csak találnom kell egy jó tetoválóművészt, aki tetszik. http://www.boundlesstattooco.com/

langyos 2014. szeptember 20 -án:

Most tetováltam'lil vörös, és az égése rendben van