23 tetoválásom van, ezért tudok egy -két dolgot arról, hogyan lehet biztosítani a tetoválás megfelelő gyógyulását.

Ha most tetováltál, vagy fontolgatod, akkor'valószínűleg kíváncsi vagyok, meddig tart'Gyógyítani fog, és ha van's bármit megtehet a gyógyulási folyamat felgyorsítása érdekében. Az igazság ott van'sok tanács van kint és ott'Nincs bevált módszer a tetoválás néhány hét alatti gyógyítására. Olvasson tovább, hogy megtudjon mindent, amit tudnia kell az új tetoválás gondozásáról.

Tudjon meg mindent arról, hogyan kell gondoskodni az új tetoválásról, hogy a lehető leggyorsabban meggyógyuljon.

Tudjon meg mindent arról, hogyan kell gondoskodni az új tetoválásról, hogy a lehető leggyorsabban meggyógyuljon.

Canva

Mit'ez a legjobb módja az új tetoválás gyógyításának?

Úgy tűnik, mindenki szakértő a tetoválások gyógyításában – csak kérdezzen, és megmondják, hogy ők tudják a legjobb, leggyorsabb és egyetlen módot erre..

én'Nem vagyok szakértő, de van néhány tetoválásom, és szinte mindegyik meggyógyult – de nem minden! én'az idő múlásával nagyon jól tudtam gondoskodni róluk, próba és hiba útján'megtanultam, hogy a titok a következő:

 • Ügyeljen arra, hogyan érzi magát és hogyan néz ki a bőre.
 • Használjon jó termékeket.
 • Felkészültnek lenni.

Néhányan azt fogják mondani, hogy hallgass a művészedre, és tedd meg, amit mondanak, a betű szerint. Ez nem'nem feltétlenül a legjobb tanács. Tudom, mert én'párszor kipróbáltam rossz eredménnyel. Miért? Mindenki's a bőre más, minden tetoválás más, és ott's nincs egyetemes utógondozó lap.

Ehelyett hallgatnia kell a ti bőrt, és találjon ki egy egyéni módszert, amely'a legjobb neked. Ha megtalálod a bőrödnek tetsző terméket, tartsd magad hozzá! Ha megtanulja, hogyan gyógyul legjobban a bőre, majd fejlessze személyes technikáját, ez a titka a gyors és biztonságos gyógyításnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt..

Ebben a cikkben én'megosztom, amit én'tanultam a tetoválás utókezeléséről, és megmutatom a kedvenc módszeremet. Használja kiugró pontként, hogy személyre szabja a módszert.

A termékek rugalmasak. Valójában azt javaslom, hogy próbáljon ki néhány terméket, ha'több tetoválást tervez, hogy kitalálhassa, mit'a legjobb a bőrödnek. A legfontosabb, hogy figyeljen a bőrére és védje az új tetoválást. Minden megfelelő minőségű termék működik ezzel a módszerrel.

Hagyja's kezdődik!

A tetoválások gyógyulása eltart egy ideig, ezért ügyeljen arra, hogy megfelelően vigyázzon az új tetoválására, hogy a lehető leggyorsabban meggyógyuljon.

A tetoválások gyógyulása eltart egy ideig, ezért ügyeljen arra, hogy megfelelően vigyázzon az új tetoválására, hogy a lehető leggyorsabban gyógyuljon.

Canva

Tetováló burkolatok

A művésznek el kellett volna takarnia az új tetoválását, mielőtt elhagyta az üzletet, feltételezve, hogy a terület fedhető. A gyakori burkolatok a következők:

 • saran vagy műanyag csomagolás,
 • sebészeti kötszerek,
 • vagy tapadásmentes nyomókötszerek.

Sokféle gondolkodásmód létezik arra vonatkozóan, hogy mikor kell eltávolítani ezt a burkolatot, de az abszolút minimumnak két órának kell lennie. Az új tetoválás nyitott seb, és érzékeny a fertőzésre, különösen az első néhány órában. A levegőben lévő baktériumok, a kezével való érintkezés vagy a háziállat nyalása mind problémákat okozhat, amelyek közül néhány maradandó károsodást okozhat, és azonnali orvosi ellátást igényelhet.

Egy új tetoválás a kezdeti gyógyulási fázisban tiszta folyadékot szivárog vérplazmának. Általában minél több területet dolgoztak meg a géppel, annál síróbbak lesznek. Azt'Fontos megakadályozni, hogy ez a plazma kiszáradjon a bőrön, mivel hozzájárulhat a hámláshoz. A varasodás elszíneződést, hegesedést és akár teljes tintaveszteséget is okozhat. Ők'kényelmetlen is, és sokkal tovább tart a gyógyulás.

Próbálja ki az éjszakai módszert

Szeretem minimalizálni ezt a kockázatot azzal, hogy az öltözködést az első napon a lehető legtovább tartom. Személyes javaslatom, hogy hagyd éjszakán át rajta, és kötözd le másnap reggel. Ez általában 8-20 óra. Általában a sírás ekkor már abbamaradt, így a varasodás sokkal kevésbé valószínű.

Az első éjszaka tetovált tetoválással bónusz az nem tetováló festék foltok az ágynemű. Néha kijön, de legtöbbször a foltok állandóak.

Miután eltávolította a burkolatot

Ha egyszer'eltávolította a tetoválását'A burkolatot, amelyet a tetoválás kézhezvételétől számított 24 órán belül meg kell tennie, feltétlenül mossa le vízzel és antimikrobiális szappannal. Don't fedje le ismét a tetoválást, de mindenképpen mossa le naponta többször, és mosás után vigyen fel egy könnyű réteg antibakteriális kenőcsöt. Ügyeljen arra, hogy a mosás és kenőcs vagy krém felvitele között hagyja megszáradni a tetoválást. te'Az optimális gyógyulás elősegítése érdekében ezt az eljárást néhány hétig szorgalmasan meg kell ismételni.

A tetoválás gyógyítási folyamata

A tetoválás két fázisban gyógyul meg, mindegyik körülbelül egy hétig. Itt'Az alapvető folyamat, amelyet minden méretű tetoválás gyógyítására használok:

1. fázis: Kezdeti gyógyulás

 1. Mosson kezet jól. Távolítsa el a kötést, és mossa le a területet hígított szappankeverékkel és meleg vízzel. Győződjön meg arról, hogy nincs víz'túl meleg, és ne't súrolja a tetoválást. Ehelyett enyhe nyomással távolítsa el a "iszap" hogy te'érezni fogja. Amikor minden nyálka eltűnt, és a bőröd sima, nem csúszós'újra kész. Öblítse le a tetoválást hideg vízben, és hagyja megszáradni, vagy szárítsa meg papírtörlővel.
 2. Körülbelül 10-15 perc múlva vigyen fel egy vékony réteg Aquaphor -ot a tetoválásra. A vékony réteg azt jelenti, hogy a tetoválás fényes lesz. Csak keveset használjon egyszerre, amíg az egész terület egyenletesen be nem borul. Ha a termék felmelegedés közben a szomszédos bőrre fut, akkor'túl sokat használt.
 3. Szükség szerint alkalmazza újra a nap folyamán, amikor a tetoválása nem tűnik fényesnek. Soha ne hagyja kiszáradni a tetoválását. (Szeretek magammal vinni egy tubus Aquaphor -ot, így könnyen újra fel tudom venni. Ha a tetoválást ruházat borítja, gyakrabban kell újra jelentkeznie.)
 4. Lefekvés előtt óvatosan mossa le ismét a tetoválást és szárítsa meg levegőn. 10-15 perc múlva vigyen fel egy másik vékony réteget.

2. fázis: a legtöbb tetoválás 4–7. Napja között

 1. Amikor a tetoválás nagy része lehámlott, válthat illatmentes hidratáló krémre az Aquaphor segítségével minden hámozatlan területen. Hagyja abba a mosást reggel és este. Mostantól naponta egyszer vagy minden második napon elegendőnek kell lennie.
 2. Szükség szerint vigye fel a hidratálót egész nap. Ismét, ne't ne hagyja kiszáradni a bőrét.
 3. Körülbelül két hét múlva teljesen meg kell gyógyulnia. Használjon hidratáló krémet, amikor a bőr száraznak vagy feszesnek tűnik.

A tetoválás után az első két hétben ne menjen úszni vagy fürödni.

Don'Ne menjen úszni vagy fürödni a tetoválás után az első két hétben.

Canva

Mit kerüljünk tetoválás után?

A tetoválás után az első két hétben kerülje a következőket:

 • Fürdők
 • Úszás
 • Pezsgőfürdők
 • Forró víz
 • Medencék
 • Tavak
 • Napozás
 • Szolárium
 • Naptalan barnító
 • Lehámlás
 • Fényvédő
 • Smink
 • Parfüm
 • Neosporin
 • Karcolás
 • Szedés
 • Illatos krémek
 • Túlzott izzadás

Ezenkívül ügyeljen arra, hogy ne:

 • karcolja meg vagy válassza ki az új tetoválást,
 • húzza a hámló bőrt,
 • vagy érintse meg a tetoválását (amennyire csak lehetséges).

Ügyeljen arra, hogy a tetoválás tiszta és nedves legyen a gyógyulási folyamat során.

Ügyeljen arra, hogy a tetoválás tiszta és nedves legyen a gyógyulási folyamat során.

Felipe Sagn

1. lépés: Tartsa tisztán

Azt's fontos, hogy az új tetoválást enyhe tisztítószerrel mossa le. Arra is ügyeljen, hogy mosson kezet a tetoválás mosása előtt. Sok tetoválóművész antibakteriális szappant ajánl. Tapasztalatom szerint ők'felesleges, és ott'Rengeteg kutatás bizonyítja, hogy nem hatékonyabbak a mikrobák és kórokozók eltávolításában, mint a sima szappanok.

Kiváló eredményeket értek el Dr. Bronnerrel's kasztíliai szappanok. A kasztíliai szappan az egyik legegyszerűbb és legtermészetesebb tisztítószer, és hihetetlenül sok felhasználási lehetőséget kínál.

Javaslom, hogy az első héten naponta egyszer mosson. Ne felejtse el hígítani ezt a terméket! Azt's tömény.

2. lépés: Tartsa nedvesen

Szeretem az Aquaphorot, mert'olcsó, rendkívül hidratáló és könnyen magával hozható. Jobban szeretem a csöveket, mint a nagyobb kádakat's könnyebb megelőzni a szennyeződést.

3. lépés: A tetoválás hámlasztása után váltson világosabb hidratálóra

Használhatja az Aquaphor -t a teljes gyógyuláshoz, de ez's kissé nehéz, és a ruházat hajlamos ragaszkodni hozzá. A könnyű, illatmentes krém nagyszerű módja a gyógyulás befejezésének.

 • Általában krémet vagy tetováló krémet szoktam hozzáadni a 3. vagy 4. nap körül. Amikor az egész tetoválás lehámlott, abbahagyom az Aquaphor használatát, és csak néhány napig használom a világosabb hidratálót, amíg a bőrnek nincs szüksége további nedvességre, hogy sima legyen..
 • Ügyeljen arra, hogy olyat válasszon, amelyben nincs illatanyag, illóolaj vagy fényvédő-a Lubriderm, az Eucerin, az Aveeno és a Cetaphil illatmentes lotionokat kínál, amelyek működnek (csak olvassa el az összetevőket, hogy biztos legyen benne).

Választható: Adjon hozzá Emu olajat az étrendhez

én'kiváló eredményeket értek el az emu olajjal az utókezelés részeként.

 • Azt'nem elég lágyító, hogy egyedül használjam, ezért általában illatmentes hidratálómat használom reggel és emu olajat egész nap.
 • Az Emu olaj olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy mélyen behatoljon a bőrbe, és hatékony gyulladásgátló tulajdonságokkal is rendelkezik.

Figyelmeztetés: Mire kell figyelni?

Ha az alábbiak bármelyikét észleli a gyógyulási folyamat során, keresse fel orvosát.

 • Fokozott fájdalom
 • Piros csíkok távolodnak el a tetoválás területétől
 • Jelentős duzzanat
 • Tetovált terület "ostoba"
 • Genny: zöld, sárga vagy barna
 • Duzzadt nyirokcsomók
 • Láz

Ezek gyakori jelei annak, hogy a tetoválás fertőzött, és azonnal forduljon orvoshoz, ha ezen tünetek bármelyikét észleli.

Az egyik kedvenc tetoválásom, amelyet a félelmetes Hanna Sandstrom készített az Idle Hand -ben San Franciscóban.

Az egyik kedvenc tetoválásom, amelyet a félelmetes Hanna Sandstrom készített az Idle Hand -ben San Franciscóban.

Gyógyulás utáni tetoválás

 • A tetoválás után az első két hétben bármikor takarja le ruhával'ki lesz téve a napnak. A ruhás bandanák jól működnek a forró napokon, amikor nem'nem akar hosszú ruhát viselni
 • Ön után'meggyógyult, az'Nagyon fontos, hogy minden nap tetőzött bőrön viseljen fényvédőt. Az UV sugarak az első számú kárt okozó okok. Amikor a tetováló pigment elnyeli az UV -sugarakat, elkezd bomlani. Ez a vonalak elmosódásában, a foltos telítettségben és a színváltozásban nyilvánul meg.

A világos színek elhalványulnak a leggyorsabban, és a fekete gyakran zöldes vagy kék színű lesz az életkorral. Védje tetoválását egész életében, és mindig élvezheti annak szépségét, ahelyett, hogy kívánná'd jobban vigyázott rá, amikor lehetősége volt rá.

Gyakran ismételt kérdések a gyógyító tetoválásokról

Mennyi ideig hagyjam a pakolást az új tetoválásomon??

Tartsa letakarva az új tetoválás után 2–24 órán keresztül. Miután eltávolította a pakolást, mossa le a tetoválást, és ne't takarja le újra.

Milyen gyakran kell mosnom a tetoválásomat?

Naponta többször mossa le a tetoválást illatmentes szappannal.

Milyen gyakran hidratáljam a tetoválást?

Hidratálja a tetoválást könnyű, illatmentes hidratálóval tisztítás után (naponta többször).

Mennyi idő alatt gyógyul meg a tetoválásom??

A tetoválás 2-3 hétig gyógyulhat a felületen, de 3-4 hónapig tart a tetoválás teljes gyógyulása.

Tehetek valamit, hogy a tetoválásom gyorsabban gyógyuljon??

Kivéve a tetoválás megfelelő gondozását, amint azt ebben a cikkben vázoljuk, vagy a tetoválóművész leírja'Nincs gyors és egyszerű módja a tetoválás gyógyításának. Gondosan tisztítsa meg és hidratálja a tetoválását, és kerülje el mindazt, ami fertőzést vagy fakulást okozhat, és néhány rövid hónap múlva'Lesz egy gyönyörű tetoválásod, ami egy életen át tart!

Ez a tartalom a szerző legjobb tudása szerint pontos és igaz, és nem helyettesíti a szakképzett szakember hivatalos és személyre szabott tanácsát..

© 2012 Tom Maybrier

Hogyan gyógyítja a tetoválásait?

NS 2019. március 30 -án:

10 tetoválás … mindig naponta 2/3 -szor mossuk Dial gold folyékony szappannal és langyos vízzel, töröljük szárazra papírtörlővel, és használjunk nem illatos krémet naponta többször, amíg teljesen meg nem gyógyul. Valójában naponta krémezem'kiválóan alkalmas tetoválásokra, hogy örökké szépek és hidratáltak maradjanak.

anthony 2017. december 19 -én:

hidratáló krémek és hideg terápia kombinációját használtam (majdnem télen itt kint ülve Delaware -ben) a hideg levegő kényszeríti a pórusok bezáródását, így hamarabb ropog, és csak hidratált marad. most kaptam 2017.12.15

Butternuts 2017. augusztus 20 -án:

Az Aquaphor potenciálisan reakcióképes ágens bizonyos bőrtípusokra … tehát nem.

Renee Christman 2017. február 11 -én:

(2. tetoválás .. először 17 éve) 18 napja kaptam egy oldalsó borda tetoválást. Többszínű, piros, sárga, narancssárga, fekete stb.) Körülbelül 9 hüvelyk hosszú. 5 napig használtam az aquaphorot, mivel aggódtam, hogy a beszerzése utáni napon 15 órát vezettem, és nem tudtam't vezetés közben mossa és hidratálja steril környezetben. (És nem tette't). Az ötödik napon lubridermre váltottam. Számítógépes szappannal mossuk, hagyjuk természetesen megszáradni 10-15 percig, mielőtt naponta háromszor alkalmaznánk. Egy hét múlva. Nem volt pikkelyem vagy hámlásom. Két hét .. még mindig nincs hámlás. Most, 18 napon, 19 -én soha nem hámoztam. Természetesen kissé unalmasabbnak tűnik, mint első alkalommal. Felhívtam a művészemet, mert attól féltem, hogy valami nincs rendben a gyógyulási folyamatommal, és azt mondta, lehet, hogy enyhén meghámoztam és lemostam a felesleges bőrt, de egyesek nem't sokat. És hogy jól vigyáztam rá. Továbbá, hogy tájékoztassa őt és minden változást. Eddig szerencsém volt, és folytatni fogom. Ezek az egyszerű termékek nekem nagyon beváltak, és ajánlom őket. Még mindig attól tartok, hogy a harmadik héten meghámozom. Volt már ilyen menedék't hámozott.

Leeann 2016. augusztus 06 .:

Két napja tetoválást készítettem a könyököm ráncain, és egy kicsit vörös csak a folt a vénámnál, kicsit aggódtam, mert 16 éves voltam, és ez még soha nem történt meg

David Tupponce Virginiából 2015. július 27 -én:

Ha az A -t használja&D – mint mind a 7 tetoválásomon, és mindegyik tökéletesen és meglehetősen gyorsan meggyógyult – mindenképpen a tiszta dolgokat használja, ne a fehéret! Ami a napsugárzást illeti, ha meggyógyult, ha azt szeretnénk, hogy a színek élénkek / halványak maradjanak – ez feltétlenül szükséges. Tetszik, hogy kijelenti, hogy mindenki más, és az embereknek azt kell használniuk, ami a legjobban működik a bőrükön.

julieannbrady 2014. június 05 -én:

@julieannbrady: Szerintem fontos tudni, hogy hogyan kell kezelni azokat a tetoválásokat, amelyek meggyógyultak, hogy frissek legyenek..

julieannbrady 2013. augusztus 25 -én:

Azt's már régen volt egy új tetoválásom, amit meg kellett gyógyítanom. Az enyhe szappan fontos, hogy ne irritálja a területet. Úgy gondolom, hogy a hosszú távú ápolás fontos, hogy a lehető legfrissebbnek tűnjenek.

Születésnapi jókívánságok innen 2013. augusztus 04 -én:

Ahogy fent is megosztottad! Nagyon jó lencse! Köszönet a megosztásért!

írónő 2013. május 12 -én:

Én nem'Tulajdonképpen nincs tetoválása, de sok embert ismerek … A minap azt álmodtam, hogy a férjem tetovált, és reggel megkérdezte tőle, tervezi -e. LOL! Azt mondta, hogy nem. De ez a lencse megakadt a szememen, mert nem'tényleg nem jut eszembe, hogy muszáj "gyógyít…" de azt hiszem, mivel tűkről van szó, némi gyógyulásra lenne szükség. Jó infó!

Teri Villars Phoenixből, Arizona, 2013. március 07.

Nem biztos, de ez egy jól néz ki könyök. Úgy tűnik, sok ugyanazt szereted, amit én is. Én is szeretem a graffitit, ugye? Köszönöm, hogy közzétetted ezt tetováló fájdalommal küzdő embereknek!

MissMalaprop 2013. február 08 -án:

Hú, én'Emu olajról még nem is hallottam! A tetoválásomhoz (az egyetlen, de több munkamenetet vett igénybe) hallgattam a művészemet, és jól hidratáltam. Most, hogy az's meggyógyult Én is gondoskodom róla, hogy bármikor tegyek rá fényvédőt'Tegye ki a napnak, hogy a színek ne tűnjenek el't elhalványul!

névtelen 2013. január 16 -án:

Tehát miután eltávolítottam a tetoválóművész által felhelyezett kezdeti kötést, újrakötöznem kell, vagy innen kell hagynom??

névtelen 2012. december 11 -én:

Ez nagyon hasznos információ! Észben fogom tartani. Három tetoválásom van, és mindegyik nagyon másképp gyógyult. Az, akit nagyon nedvesen tartottam túl sok AnD -vel, az gyógyult meg leggyorsabban: O

victoriahaneveer 2012. december 05 .:

Én nem'személyesen nincs tetoválásom, de vannak barátaim, akiknek van (és az egyikük fertőzött volt, jajjjjjjj !!!!!)

Peggy Hazelwood a Desert Southwest, USA -ból 2012. november 22 -én:

Én nem'nincs tetoválása, de ez nagyszerű információ azoknak, akiknek ez van.

kburns421 lm 2012. november 06 .:

Néha elgondolkodom rajta, hogy tetováltatok. Vannak piercingeim, szóval tudom, mit te'újra elmondani a millió utógondozási módszert és azt, hogy minden személy és webhely hogyan fogja elmondani az útját, ez a helyes út's ez. A tanácsa azonban elég jónak tűnik. én'észben tartom, ha tetoválok.

Tom Maybrier (szerző) 2012. november 06 .:

@greenmind: Igen, én'hallottam róla utókezelési módszerként. Meg tudom csinálni'nem hiszem, hogy nagyon jól működött, mi volt a tapasztalata?

GreenMind útmutatók USA -ból 2012. november 4 -én:

amikor 25 évvel ezelőtt megkaptam az enyémet, még mielőtt bárki, nem matróz, ex-con, vagy mindkettő volt az egyetlen ember, aki rendelkezett velük (egy zenekarban voltam), a szőrös csávó, aki befestette, azt mondta, hogy tegyem be az aranyér gyógyszert H készítmény rajta. Így hát a hátamra kentem azokat a furcsa dolgokat. [Illessz be ide egy nem megfelelő viccet].

JoleneBelmain 2012. szeptember 14 -én:

Sosem csináltam tetoválást, de szívesen csinálnék egyet. Már tudom, mit akarok és hol … csak várom a megfelelő pillanatot, hogy elérjem. Nagyon köszönöm a nagyszerű tippeket, amikor ennyi pénzt költ tetoválás készítésére, mindenképpen meg akar győződni arról, hogy megfelelően gyógyul és szép és fényes marad 🙂

Tom Maybrier (szerző) 2012. augusztus 14 -én:

@diy-plan: Remek! Remélem hasznosnak találja!

Jim Brown Atlanta, GA 2012. augusztus 14 -én:

Éppen tegnap beszéltem a bátyámmal az új tetoválásáról, és megkérdeztem tőle, hogyan ápolja … ez jó információ, Tom.

én'Tweetelni fogok neki 🙂