Mint tetováló kommentátor és író, személyes tapasztalataimra és a tetováló stúdióban töltött időre támaszkodom.

Nehéz, vastag folt a gyógyító tetováláson.

Nehéz, vastag pikkelyes gyógyító tetováláson.

Az új tetoválás mindig a legjobban néz ki, miután kilép a stúdióból. A művész dörzsölni fog egy krémet, ami ragyogóvá teszi az új tintáját. A bőre egyelőre csak nyers, és még nem mutatja a traumát, amelyen éppen keresztülment.

Abban a pillanatban, amikor kilép ezen a stúdióajtón, a teste elkezdi gyógyítani magát. A gyógyító tetoválás az első napokban elkezd változni. Olvassa el, mire számíthat.

A teljes gyógyulási folyamat akár négy -hat hétig is eltarthat. Az új tetoválás tetején világos, pelyhes bőr vagy vastagabb pikkely jelenik meg. Ezt általában súlyos viszketés kíséri a tetovált terület körül. Normális, hogy a tetoválás intenzíven viszket, miközben's javítja magát.

Ha nagyméretű varasodások alakultak ki, helyesen kell vigyázni rájuk és segíteni a gyógyulásban. A varasodásokat nem szabad leütni, leszedni vagy lekarcolni.

Az, ahogyan ebben az időben ápolja a ráncokat, különbséget tehet a jó tetoválás és az elhalványult és sérült tetoválás között. Az enyhe pelyhesedésből hatalmas méretű varasodásokká váló varasodás sürgősen gondoskodást igényel.

Mi járul hozzá a tetoválás hegesztéséhez?

 • Helytelen utókezelési eljárások.
 • Vér és plazma szárítás a tetováláson.
 • A fertőzés kialakulása.
 • Az utóápoló krémek és krémek túlzott alkalmazása.

Bármilyen méretű rágó van a tetoválásodon, szükségük van a törődésre és odafigyelésre. Ha a művész nehéz kezű volt, vagy többször áthaladt a tetoválás egy adott területén, lehet, hogy akaratlanul is túlzottan károsította a bőrt.

Vigyázat: A rossz utókezelés és a súlyos hegesztés komoly károkat okozhat.

A gyógyulási folyamat és a varasodás

A világos, kisebb pikkelyek és a hámló, pikkelyes bőr normális a gyógyító tetováláson.

A frissen elkészített tetoválás a gyógyulás különböző szakaszain megy keresztül.

 • E szakaszok közül az első a seb (tetoválás) szárítása és lezárása.
 • Egy -három órával az edzés befejezése után az új tetoválás sárgás, kristályosodott folyadékot kezd termelni, amelyet plazmának neveznek. Közvetlen kapcsolat van a hámlás, különösen a vastag és réteges megjelenésű rücskök, valamint a plazma között. Ez a folyadék, amint érintkezésbe kerül a körülötted lévő levegővel, elkezdi a pikkelyek kialakulását..
 • A plazma és a folyadék továbbra is kiválasztódik, és rövid idő alatt nagy rétegű ráncokat képezhet.

Tehát alapvetően az új tetováláson növekvő dehidratált, kérges massza alvadt vér, plazma és némi felesleges tinta, amit a belélegzett levegő szárít.

A varasodás sokat elárul a tetoválás egészségéről. Amikor a tetoválás fertőző tüneteket mutat, vagy sárga-zöld szivárgás kezd kialakulni vagy összegyűlni a varasodásban-ilyenkor orvoshoz kell fordulni.

Tetoválás utókezelési termékek: Gyors útmutató

Tetoválás utókezelési termékek gyors útmutató

ProductFunction

Antibakteriális tetováló habmosó

Mosás tetoválás

Tetováló balzsam vagy krém

Nyugtatja és segíti a gyógyulást

Tetováló krém

Hidratálja és segíti a gyógyulást

Kopás tetováláson. Úgy tűnik, hogy a bőr komoly reakciót vált ki a használt tintával szemben. Ez a tetoválás minden valószínűség szerint jelentős károkat fog okozni.

Kopás tetováláson. Úgy tűnik, hogy a bőr komoly reakciót vált ki a használt tintával szemben. Ez a tetoválás minden valószínűség szerint jelentős károkat fog okozni.

Hogyan kerüljük el a ráncokat

Figyelembe véve, hogy a bőr kisebb mértékű pelyhesedése természetes és szükséges része a gyógyulási folyamatnak, elengedhetetlen a bőr levegőn történő szárítása. A varasodásnak száradnia, morzsolódnia és természetes módon le kell esnie.

Ha a tetoválásán hámok keletkeztek, és ezek a hámok túl hamar lehullnak, az a szín elhalványulását, foltosodást, kevert vonalakat vagy hiányzó elemeket okozhat.

Miért csomagolja be a tetoválását?

Sok országban a törvény kimondja, hogy az új tetoválást le kell fedni és rögzíteni kell, mielőtt az ügyfél elhagyja a stúdiót. Ez általában ragasztófóliával vagy muszlinruhával történik.

A tetoválás csomagolása:

 1. Védje a dörzsöléstől és a sérülésektől.
 2. Védje ruházatát.
 3. Kerülje el a por és a mikrobák bejutását a friss sebbe.
 4. Korlátozza a levegőt, amely eléri az új tetoválást, hogy ne't szárítsa meg, és túl gyorsan varrást képezzen.

A tetoválás ragasztófóliával való becsomagolása kockázatot jelenthet. A ragasztófólia nem engedi a bőr lélegzését, és meleg környezetet teremt, amelyben a baktériumok szeretnek szaporodni. Ha csak ragasztófóliája van, használja a lehető legrövidebb ideig. Alaposan mossa le az összes folyadékot és szivárgást, amely a műanyag csomagolásban képződött.

A hámképződés leállítása:

 • Minden utókezelés előtt alaposan mosson kezet.
 • Ne távolítsa el a művész által alkalmazott műanyag vagy textilhuzatot, amíg nem tudja tiszta helyen lemosni a tetoválását.
 • Antibakteriális habbal mossa le és óvatosan tisztítsa le a plazmát, a vért és a tintát.
 • Foglalja le üléseit rövidebb időkeretre, így Ön is'ne terhelje túl bőrét, és ne okozzon további károkat.
 • A fertőzések elkerülése érdekében tetoválás közben és közvetlenül utána kövesse a szigorú fertőzésvédelmi gyakorlatokat.

A tetoválás fertőzés jelei

 • A fertőzött tetoválásnak zöld és sárgás héja vagy nyálkás területe lehet.
 • Láthat vörös csíkokat is, vagy lövöldöző fájdalmat tapasztalhat.
 • A túlzott duzzanat és láz a fertőzés jelei.

Ha fertőzésre gyanakszik, azonnal forduljon orvosához, ne a tetoválóművészéhez. A tetoválóművészek nem egészségügyi szakemberek. Ha késlelteti az orvoshoz fordulást, a fertőzésnek több ideje lesz a fejlődésre.

Utógondozás a tetováláson való kopásért

Ahhoz, hogy a varasodások meggyógyuljanak, ki kell száradniuk, hogy szétmorzsolódhassanak és természetesen leeshessenek.

Ahhoz, hogy a tetoválás nem karcos részei tovább gyógyulhassanak, utókezelő krémmel kell dörzsölni őket.

Utánápoló krém és a varasodás

 • Ne vigyen fel utókezelő krémet vagy krémet magára a varasodásra; ez döntő fontosságú.
 • Körüljárja a varasodást, amikor utógondozó krémeket alkalmaz a gyógyító tetoválás többi részére.
 • Ne szedjen le vagy karcoljon le bármilyen méretű horzsolást, mivel ez eltávolítja a tintát, amely egyébként fokozatosan visszasüllyedhet a bőrbe.

Csodálatos bagoly tetoválás. Ragyog, mert a tetováló utókezelő krémet bedörzsölte a tetoválóművész.

Csodálatos bagoly tetoválás. Ragyog, mert a tetováló utókezelő krémet bedörzsölte a tetoválóművész.

Tinta Machienes

Hogyan lehet eltávolítani a nagy pikkelyeket

Körülbelül két -három hét súlyos ráncok tapadása után tetoválásához elkezdhet határozott lépéseket tenni a makacsabb varasodás eltávolítása érdekében!

Amikor a varasodás elkezd felemelkedni és szétmorzsolódni, legyen rendkívül óvatos, ha utókezelést végez vagy bármit csinál. Ekkor kell a legjobban védeni a varasodást, különösen az olyan dolgoktól, amelyek kihúzhatják vagy leránthatják a varasodás függő vagy felemelő részeit: a megkötő ruházatot vagy az embereket, akik tömegben ütköznek hozzád. A hámló tetoválás higiénikus kötszerbe csomagolása segíthet megvédeni a rüheket a leszakadástól.

Praktikus tippek a nagy pikkelyek eltávolításához

Az alábbiakban ismertetett módszerek némelyike ​​kockázatot hordoz, és ellentmondásos lehet a tetováló közösségben. Legyen személyes mérlegelési lehetősége az alábbi lehetőségek követésekor.

 1. Mossa le a tetoválását, mint általában a zuhany alatt. Hagyja, hogy a forró víz pár percig átfolyjon a ráncokon. Óvatosan szárítsa meg tiszta törülközővel. A rágók elkezdenek zsugorodni, majd elkezdenek természetes módon hámlani, amikor ismét kiszáradnak. Ismételje meg minden alkalommal, amikor rendesen zuhanyozik.
 2. Ha egy varasodás nagyon vastag, tegyen tiszta, nedves arcruhát a ráncokra két -három percnél tovább zuhanyozás közben. A varasodás egy kicsit több vizet szív magába, és ahogy megszárad, a varasodás szélei elkezdenek felemelkedni.
 3. Amikor az éppen nyert nyálkákkal foglalkozunk't összeomlanak és leesnek magukról, ezt végső megoldásként kipróbálhatja. Miután az arclemosót a varasodás fölé fektette, és a rágó ésszerűen vizes lett, nagyon óvatosan, antibakteriális mosószerrel vagy szappannal teli, csészés tenyérrel tekerje át kezét a varasodáson, miközben még meleg víz folyik. Ez segít abban, hogy a szélek elkezdjenek eltávolodni, de ezt fokozatosan és nagyon óvatosan kell elvégezni.

Fontos megjegyzés: Ez az utolsó eljárás különösen kockázatos. Csak kis, ismétlődő tételekben végezze, de legfeljebb napi kétszer. Ez az opció végső megoldás, és saját belátása szerint történik's nagy a tetoválás károsodásának kockázata. Sajnos ezt a kárt már a súlyos hegesztési eljárás okozhatta.

 • Mindig törölje szárazra tiszta, higiénikus törülközővel. Soha ne dörzsölje vagy kavarja a varasodást törülközővel vagy arcmosóval.

A fenti javaslatok mindegyikét ajánlott apró, gyengéd, ismétlődő tételekben végrehajtani. A túlzott súrlódás a ráncok eltávolításához károsíthatja a tetoválást.

 • Fertőzött az új tetoválásom? Mit tegyek ez ellen?

  Az új tetoválásod nem'nem érzed jól magad és te'attól tart, hogy fertőzése van. Ismerje meg a fertőzött tetoválás tüneteit, és megtudja, hogyan kell kezelni.

 • Fogjam -e be az új tetoválásomat és meddig?

  Ismerje meg az új tetoválás becsomagolását. Mit kell használni, mikor és mennyi ideig.

Ez a tartalom a szerző legjobb tudása szerint pontos és igaz, és nem helyettesíti a szakképzett szakember hivatalos és személyre szabott tanácsát..

Hozzászólások

Scott 2019. július 16 -án:

Vörös dudorok a karomon tetoválás után. Ez normális

Karen 2017. január 17 -én:

Mi a legjobb krém a tetoválásomhoz?

Stacey Új -Zélandról 2015. április 6 -án:

Jó cikk. A legtöbb tetoválásom nagyon minimális volt, egyáltalán nem kopott. Páruknak elég vagány pikkelye volt, és az egyik a lábamon volt, így ahogy említetted, valaki kint rúgta, és igen..

A lényeg az, hogy attól függően, hogy milyen súlyos a kár, a tetováló szakember ingyenes érintése gondoskodjon róla 🙂