Ha Ön, mint a lakosság hatalmas tömege, érdeklődik a tetoválás iránt, akkor valószínűleg hallotta már azt mondani, hogy az utógondozás abban a pillanatban kezdődik, amikor óvatosan lelép a székről, miután órákon át ugyanabban a (borzasztóan kényelmetlen) helyzetben ül..

Miután az új body art kínosan belekapaszkodott fóliába, és kiáramlott a plazmából (TMI?),'Remélhetőleg ezután tele lesz a szakértők hasznos gyógyító tanácsaival, mielőtt elindulna a fájó hazafelé tartó utókezelés..

De az a tény, amit senki sem mond neked az első tetoválás előtt (vagy utána), az, hogy az utókezelési folyamat soha nem ér véget…

tetoválás-utógondozás-élethosszig tartó elkötelezettség

@Seteph on Unsplashed

A tetoválás gyógyítása

A friss tetoválások lényegében csak hűvös megjelenésű sebek, és mint minden seb, azokat is tisztán és szárazon kell tartani, ha azt szeretnénk, hogy megfelelően gyógyuljanak. Mivel a tetoválás teljes kimenetele nagymértékben függ attól, hogy ebben a szakaszban mennyire gondoskodik róla'elengedhetetlen, hogy komolyan vegye ezt a lépést.

Míg mindenki esküszik saját gyógymódjaira, amelyek jól működnek, a legjobb tanács, amit az újoncoknak adhatok, hogy kövesse a művész által adott utasításokat.

Ezenkívül itt van néhány kulcsfontosságú pont, amelyet szem előtt kell tartani az új tinta gondozásakor:

 • Hazaérve eltávolíthatja az alkotását védő ragasztófóliát.
 • Óvatosan mossa le friss tetoválását néhány óra múlva szagtalan, antibakteriális folyékony szappan.
 • Óvatosan törölje szárazra a tetoválást. Ügyeljen arra, hogy kerülje a durva törülközőket vagy kendőket.
 • Vigyen fel vékony, egyenletes réteget szagtalan Hidratáló krém.
 • Ismételje meg a mosási/hidratálási folyamatot naponta 3-5 alkalommal.
 • Ismétlem, tartsa meg a tetoválását tiszta és száraz. Ne mártsa a fürdőbe vagy az úszómedencékbe, kivéve, ha a fertőzés megszerzése a cél.
 • Ölelje meg belső vámpírját, és kerülje a közvetlen napfényt.
 • Ellenálljon az elsöprő késztetésnek, hogy kiválassza a hámló bőrt, vagy megkarcolja a tetoválását.

tetoválás-utógondozás-élethosszig tartó elkötelezettség

@itfeelslikefilm on Unsplash

Amikor a tetoválás unalmasnak vagy fakónak tűnik

Amikor te'új tetoválás gondozása (különösen, ha Ön'még soha nem csináltad), az idő gyakran úgy érzi's húzza, de két hét elteltével az új tintának nagyjából meg kell gyógyulnia.

Azt is észrevehette, hogy a tetoválása tompa és kissé homályos megjelenést kapott, de ne't ne csüggedj! Mindez azt jelenti, hogy a bőr mélyebb rétegei még mindig helyreállítják magukat, ezért ne'Ne hagyja abba a rutinját, amelyet az első tetoválás után fogadott el.

tetoválás-utógondozás-élethosszig tartó elkötelezettség

@clesulie az Unsplash -en

Tetoválások hosszú távú utógondozása

Miután a tetoválás teljesen meggyógyult, elkezdheti összpontosítani a megjelenés megőrzésére. Végül is a tetoválás lényege az, hogy fényes, szemet gyönyörködtető és vonzó legyen.

Sajnos nekünk, a testművészet szerelmeseinek, az elhalványulás elkerülhetetlen tény a tetoválás öregedésében. Ennek ellenére számos módja van annak megelőzésére, hogy a tetoválás a lehető legfrissebb legyen a lehető leghosszabb ideig.

Szerencsére ez az egész életen át tartó ellátás közel sem igényel sok erőfeszítést, és elég könnyűnek kell lennie ahhoz, hogy beilleszkedjen a mindennapi életébe.

tetoválás-utógondozás-élethosszig tartó elkötelezettség

@kitsujay on Unsplash

Hogyan kell gondoskodni egy régi tetoválásról, hogy frissen tartsa

 1. Először is, te'szeretnénk találni magunknak egy intenzív hidratáló krémet a tetováláshoz – lehetőleg naponta kétszer. Bár rengeteg tetoválás -specifikus krém kapható a piacon, soha nem tereltem el Palmers kakaóvaj amely kegyetlenségtől mentes, teljesen megfizethető és csodákat tesz mind a friss, mind a meggyógyult tetoválásokon.
 2. A sok víz ivása furcsán hangozhat, de a tetoválás hidratálása nem'nem fog sokat segíteni, ha nem't belülről hidratálja magát. A víz segít megszabadulni a szervezetünktől a méreganyagoktól, és az elegendő ivás ragyogóbb ragyogást kölcsönöz a bőrnek, így a tetoválás fényesebb lesz.
 3. Annak ellenére, amit sokan hisznek, a tetoválás hámlasztása nem okoz fakulást. Éppen ellenkezőleg, a hámlasztás eltávolítja az elhalt hámsejtek lerakódását, és világosabbá teszi a tetoválást. A legjobb eredmény érdekében fektessen be egy glikolos testradírba.
 4. Emlékszel, hogy beszéltünk arról, hogy kerüljük a közvetlen napfényt a tetoválás gyógyítása közben? Nos, még a meggyógyult tetoválások is károsodhatnak, ha túl sok időt töltenek a napon. Az expozíció elkerülése érdekében vigyen fel SPF -ben gazdag hidratáló krémet és fényvédő krémet, vagy viseljen védőruházatot.
 5. A súlycsökkenés vagy súlygyarapodás nem mindig az irányításunk alatt áll, és rengeteg életfaktor befolyásolja a testi változásokat, de a szélsőséges súlyingadozások miatt a tetoválások eltorzulhatnak.'A legjobb, ha megpróbáljuk elkerülni, hogy ez megtörténjen.
 6. Ha a tetoválása eléri azt a pontot, ahol bármilyen okból jelentősen elhalványult, akkor visszamehet és megérintheti. Ez magában foglalja a teljes dizájn újrafestését és lényegében az életre keltését.

Remélem, hogy ez a cikk adott néhány tippet a tetoválás hosszú távú gondozásához, de ha bármilyen kérdése van, kérjük, bátran hagyja őket az alábbi megjegyzések részben.

Ez a tartalom a szerző legjobb tudása szerint pontos és igaz, és nem helyettesíti a szakképzett szakember hivatalos és személyre szabott tanácsát..

© 2019 BunnyClaws