Lynsey tetoválások és piercingek gyűjteményét gyűjtötte össze az elmúlt évtizedben. Testváltási tippjei személyes tapasztalatokon alapulnak.

Olvassa el, hogy mindent megtudjon a tetoválás utókezelési tippjeiről.

Olvassa el, hogy mindent megtudjon a tetoválás utókezelési tippjeiről.

Annie Spratt, CC0, az Unsplash segítségével

Ha tudod a tetoválás gondozásának megfelelő módját, akkor azt'valójában viszonylag könnyű. Ez a cikk elmagyarázza, hogyan kell gondoskodni a tetoválásról az első naptól, biztosítva az optimális eredményt és a leghosszabb élettartamot.

Általános elkerülendő dolgok

 • Ne szedje vagy karcolja meg, bármilyen csábító is!
 • Kerülje a parfümöt és az erősen illatosított termékeket a gyógyulási folyamat során.
 • Kerülje a napsugárzást – különösen akkor, ha's gyógyító, de általában egész életében is.
 • Próbálja meg elkerülni a vágást, mivel a hegek valóban látszanak.

tetoválás-utógondozás-optimális-eredmények-egyszerű-utógondozásból

1. nap

Amikor először tetovál, akkor eltakarja. Tartsa ezt a borítót rajta legalább 2-3 órán keresztül, miután elhagyta a tetováló embereket. Legyen óvatos, amikor eltávolítja, mert a felhasznált anyagtól függően leragadhat. Előfordulhat, hogy egy kis vizet kell felhordania, hogy elcsábítsa.

A burkolat eltávolítása után mossa le a tetoválást enyhe fertőtlenítő szappannal, majd alaposan öblítse le. Tiszta, puha törülközővel törölje szárazra, majd kenőcsöt vigyen fel. Ismételje meg ezt naponta 2-3 alkalommal.

A kenőcs kiválasztása

A megfelelő kenőcs kiválasztása a legfontosabb a gyógyulási folyamatban. A megfelelő típusú helyi krémbe való befektetés egy élénk, tartós műalkotás jutalmát aratja.

 • Elkészítés H. Nagyon ajánlom a Preparation H kenőcsöt. Igen, ez aranyér krém, de ez's tetováláshoz is ideális! Csökkenti a duzzanatot és viszketést, és megnyugtatja a területet, amely tökéletes a nyers és irritált bőr számára. Ezenkívül tökéletesen megőrzi a színt és csökkenti a hámlást.
 • Kenőcs, nem gél. Ügyeljen arra, hogy a kenőcsöt válassza (ezt vegyészektől vagy a legtöbb szupermarketből szerezheti be), és nem a gélt. Valamilyen oknál fogva a kenőcs jobban működik, és a gél kiszárítja.
 • Vagy válassza ki a sajátját. Nyugodtan döntsön saját maga természetesen. Vannak, akik például a Tattoo Goo -ra vagy a Bepanthenre esküsznek. Mindkettőt kipróbáltam, de nem't egyik sem lenyűgözte, ezért ragaszkodom a H készítményhez.
 • Kerülje az antiszeptikus krémeket. Bármit is választ, ne használjon Savlon -t vagy hasonló antiszeptikus krémet. Ezek eltávolítják a színt. A tetoválás rutinszerű tisztításának bármilyen módon meg kell akadályoznia a fertőzések kialakulását.

2–6. Nap

Használjon fóliát. Ez a lépés a saját ajánlásom. 13 nagy tetoválással rendelkező személyként, akinek egyikén sem volt színveszteség, kipróbáltam és teszteltem ezt a módszert, és soha nem volt probléma. Olyan embereket fog találni, akik megtaposják a lábukat, és kijelentik, hogy ezt nem szabad megtenni, de amíg betartja a higiéniai irányelveket, nem szabad'nincs probléma.

 1. A tisztítási folyamat után, amelyet általában naponta 2-3 alkalommal (és legalább reggel és este) kell elvégezni, és miután kenőcsöt alkalmazott, fedje le újra tetoválását friss fóliával. Mepore szalaggal vagy elasztoplaszt segítségével rögzítheti.
 2. Mindenképpen használjon új fóliát. Ezenkívül ne feledje, hogy úgy tűnik, hogy a tetoválása az "olvasztó" ha a film már egy ideje. Ez persze nem a valós eset. Egyszerűen azok a cuccok, amelyek egyébként hámlássá válnak. Ez nem befolyásolja a tetoválás színét, ezért ne't ne aggódj!

Ha van valami, a fólia megőrzi a színt. Ezenkívül megakadályozza a vastag pikkelyek kialakulását "fogás" és húzza le, ami színvesztést eredményez. Erősen ajánlom ezt – különösen akkor, ha a tetoválása olyan helyen van, ahol a ruhák dörzsölik. Például van egy tetoválásom az oldalamon és a csípőmön, a lábamon. Ezt a technikát használtam, és egyáltalán nem volt színveszteség a farmerom derékpántjából vagy bármi másból!

Ennek a módszernek más előnyei is vannak:

 • Nincs hámlás
 • A viszketés jelentősen csökken, akárcsak a "szoros" érzés, ami általában előfordul.
 • Ezenkívül megakadályozza a por és a baktériumok lerakódását a tetováláson. (Apám tévés mérnök, és be kell mennie néhány igazán piszkos helyre kábeleket vezetni stb. Esküszik erre a módszerre, hiszen korábban két hetet kellett kivennie a munkából, hogy a tetoválásai meggyógyuljanak!)

Ha ezt kipróbálja, győzött'ne menj vissza, őszintén!

Még akkor is, ha nem'Ha nem szeretné, hogy a film egész nap rajta legyen, használja legalább éjszaka. Soha nem akarsz felkelni az ágyneműre ragasztva a tetoválásoddal! Ha leszedjük őket, fájdalmas, és súlyosan károsíthatja a színt!

7–14. Nap

 1. Most abbahagyhatja a fólia és, ha szükséges, a kenőcs használatát.
 2. Váltson hidratálóra, ha úgy dönt, hogy ebben a szakaszban befejezi a kenőcs használatát, mert a tetoválást rugalmasnak kell tartani. A Diprobase vagy az E45 krém egyaránt kiváló, mivel illatmentes és könnyű, ugyanakkor kiváló hidratáló.!

14. nap+

A tetoválást most teljesen meg kell gyógyítani. Ha nem, folytassa a tisztítást és a hidratálást!

Ne feledje, hogy a megfelelő ápolás a tetoválás gyógyulása után is folytatódik.

 • A fakulás csökkentése érdekében lehetőség szerint kerülje a napsugárzást. Ha valószínű, hogy napfénynek van kitéve, tegyen rá magas szintű fényvédő krémet, de legyen óvatos az elhelyezésben, hogy elkerülje az extra fehér darabokat!
 • Tartsa jól nedvesítve a területet. Ez javítja a színeket és élénkebbé teszi őket, még akkor is, ha a tetoválás öregszik.
 • Ha nem, óvatosan hámlasztja le legalább havonta't ez már a szépségrutin része. Ez eltávolítja az elhalt bőrt, amely egyébként fénytelenné tenné a területet, használhatja az olcsó, hatékony cukor bozót recept ezért.

Összefoglaló

A jó utógondozás a következő három összetevőből áll: tiszta, hidratáló és védő. Ha betartja ezt a tanácsot, a tetoválásnak olyan fényesnek kell lennie, mint az a nap, amikor egész életében megkapta! Nyugodtan tegyen fel bármilyen megjegyzést vagy kérdést. Legjobb tudásom szerint válaszolok 🙂

Sok szerencsét!

Ez a tartalom a szerző legjobb tudása szerint pontos és igaz, és nem helyettesíti a szakképzett szakember hivatalos és személyre szabott tanácsát..

© 2012 Lynsey Hart

Hozzászólások

Kayleigh Chapman 2019. február 23 -án:

Tegnap tetováltam, és kíváncsi voltam, hogy az Eurax krém használható -e?

Lynsey Hart (szerző) Lanarkshire -ből 2019. február 12 -én:

Szia,

Sajnálom, hogy nem'nem tudom mi ez. Ha ugyanaz, mint a többi agyamban említett krém, akkor azt feltételezném. De én tudom'ne javasoljak vagy kommentáljak más krémeket, mint amiket használtam.

Jimmy stu 2019. február 12 .:

Szia, rendben van -e cetraben krémet használni a tetoválásomon, amit 3 hete végeztem?

Most minden pelyhesedés eltűnt, de még mindig nagyon viszket….

Kösz

Lynsey Hart (szerző) Lanarkshire -ből 2018. december 31 -én:

Szia Ricky, nem'Úgy tűnik, hogy amikor csinálom, nem vagyok igazán forró helyen, ezért nem tudtam'tényleg nem mondom.

rozoga fa 2018. december 28 -án:

Értem, de a ragasztófólia ne izzadja ki a tintát?

Lynsey Hart (szerző) Lanarkshire -ből 2018. december 28 -án:

Szia, nem sajnálom, én'm megbotlott. A Swarfiga csúnya dolog a tetoválás közelébe kerülni a legjobbkor, ne feledje, ha csak gyógyul …. Amint korábban említettük- végezze el kis mennyiségben, amelyeket könnyebb lefedni, és fedje le fóliával, amint azt a a cikk, de csak erre tudok gondolni. Lassan ez a legjobb módszer'félek.

rozoga fa 2018. december 27 -én:

Nem kapunk nyaralási időszakot, mint például nyáron, le kell foglalnunk, és a mi helyünk nem a legszebb munkahely, és idén is nyáron jönnek a honatyáim, ezért le kell foglalnom minden munkaszüneti napok, amikor itt vannak, tehát van ötlete, hogy mit tehetnék, hogy munka közben tintát kapjak, és tisztán tartsam őket, mint említettem, ez a valaha volt legpiszkosabb hely, általában swarfega -t kell használnunk néhány óránként a kezünkön és a karunkon, de nyilván nem tudom megtenni, miközben mindkét ujjamat megcsinálom, ezért bármilyen ötlet, hogyan tartsam tisztán őket, mivel nem tudok szűk ruhát felvenni, mert az eltávolítja a ráncokat. amikor én'm homokfúvás az inkubátorban a kezem és a karom őrülten izzad a kékeszöld hosszú, vastag gumikesztyűk miatt, amelyek az inkubátorhoz vannak rögzítve, így azt is meg kell küzdenem, hogy nincs szükségem a tinta áztatására és a bőröm kiszivárgására, bármilyen ötlet kérlek, térj vissza, köszönöm.

Üdvözlettel,

Ricky

Lynsey Hart (szerző) Lanarkshire -ből 2018. december 26 -án:

Hé, sajnálom, hogy ilyen nehezen gyógyul a tetoválásod. Soha nem szabad egy ujjal teljes ujjat készíteni- minden tisztességes tetováló ragaszkodik az ülésekhez … ha mégis tintát kap az üléseken, sokkal könnyebb lesz megvédeni minden egyes darabot, ahogy gyógyul. Ezenkívül lehetővé teszi, hogy a jobban kitett területeket olyan időben végezze el, amikor valószínűleg több idejük lesz a gyógyulásra- például a nyári szünetben. Kérjük, szánjon rá időt, és keressen egy jó tetoválót is, aki időt szakít rá, és megfelelően csinálja. Hosszú távon jobban (és valószínűleg olcsóbban) fog működni.

rozoga fa 2018. december 25 -én:

Szia Lynsey remélem tudsz segíteni, én'Mérnök vagyok, és a munkahelyen nagyon piszkos, hogy mocsok, olaj, szennyeződés borítja, ahogy nevezed, olyan gyakran kell mosnunk a karunkat és a kezünket, hogy undorítóak, a problémám az, hogy most 2 teljes ujjat készítettem Ismét (először fordult elő, hogy elhalványult, foltos volt, és a vonalak nem egyenesek stb.), mint egy kezdő tetováló, így mindig azt akartam, hogy tintával rendezze a rendetlenséget, ezért úgy döntöttünk, hogy elvégezzük, amikor szakítottunk Karácsony, így itt az ideje a gyógyulásnak és a szennyeződéseknek a távol tartásában, ezért folytattam vele, és ismét egy másik rossz tetoválót választottam, és a karjaim most fertőzöttek, és cellulitiszem van (napi 8 antibiotikumot szedek, hogy ezt rendezzem), de most a problémám az, hogy ha minden meggyógyult, szeretném, ha megismételnék, mert a karjaim kínosak, de a környezettel dolgozom azon, hogyan védhetem meg a karjaimat a szennyeződésektől, stb. homokfúvó, amely az egyik legmocskosabb munka a szemcsében/homokban fekete és g mindenhol olyan finom, és főleg egy szekrényben csinálom, amely alapvetően egy inkubátornak tűnik, nagy, hosszú gumikesztyűvel, és be kell tennem a kezemet, hogy robbanthassam, amikor ezt csinálom, általában ott, ahol egy hosszú felső csőkötések a karjaimon, így minimálisra csökkenthető, hogy a fekete szemcsék/homok túlságosan feláramoljanak a karjaimon, ugyanakkor a karjaimat és a kezemet elárasztja az izzadság a gépről rögzített gumikesztyűtől, még akkor is, ha nem használom a kötszereket még mindig izzad, mivel a gumikesztyű ilyen kedvre derít, bármilyen javaslat, tipp, hogyan tegyem újra a karjaimat, miután meggyógyultak, és mégis képesek lesznek elvégezni a munkámat, itt olvasok a felkészülésről, h vízálló, hogy ötlet, de még mindig el kell takarnom a karomat, mielőtt a kezemet a nagy hosszú gumikesztyűbe teszem, hogy az izzadás -inkubátorban dolgozhassak, tehát hogyan folytathatnám a munkámat anélkül, hogy bepiszkálódnék minden porba említettem, arra gondoltam, hogy hosszú ujjú táskás felsőt használok h előkészítés, de akkor minden fekete szemcséjű/homokos szennyeződés stb. csak ragaszkodni fog az előkészítéshez h, és nem tudom használni a csőkötéseket, mivel az édesség terhelés lesz, és az előkészítés h ragaszkodik hozzá, és az előkészítés h is hosszú ujjú felsőm, I'zűrzavarban vagyok, mert nem igazán tudok mit kezdeni, és nem tudok több időt szakítani a munkámból, mivel a főnököm nem a legkedvesebb ember, mondhatom, remélem, kitalál valamit, elnézést az esszéért.

Lynsey Hart (szerző) Lanarkshire -ből 2018. december 08 -án:

Szia, köszönöm, hogy benéztél. Látás nélkül nehéz megmondani. Volt azonban néhány tetoválásom, amelyek utána jó pár napig fájtak- általában a nagy izmokon. Van még jobb? Anti -bac szappant használ a mosáshoz?

Jan 2018. december 06 .:

Szia jackie. Múlt szombaton (5 napja) volt az első tetoválásom. Azt's a lábam oldalán (alul) és a bokacsontom körül és a lábamon. Nagyon szeretem, de még mindig duzzadt, feszes és fáj. én'm éjszaka fóliába csomagolva, naponta háromszor mosva és a művész által adott terméket alkalmazva. Még mindig olyan fájónak és duzzadtnak kell lennie? Köszi Jackie 🙂

Yam Erez 2018. október 19 -én:

" úgy tűnik, hogy a tetoválása az "olvasztó" ha a film már egy ideje. Ez persze nem a valós eset. Egyszerűen azok a cuccok, amelyek egyébként hámlássá válnak. Ez nem befolyásolja a tetoválás színét, ezért ne't ne aggódj!" – Köszönöm, hogy ezt írtad. Más webhelyen nincs ilyen információ. Másnap reggel felébredtem, és majdnem elájultam, amikor foltokat láttam a tatam helyett. A művésznek kellene'figyelmeztetett engem.

Tud valamit a Fenistil viszketésre való alkalmazásáról?

Lynsey Hart (szerző) Lanarkshire -ből 2018. szeptember 14 -én:

Szia Tatitat! Köszönjük, hogy itt voltál és megjegyzést írtál. Ez elképesztően hangzik. én'Utánanézek, mindenképpen.

TatiTat 2018. szeptember 12 -én:

Vagy … használhatod a Saniderm/Tegaderm/Dermalize -t (minden különböző márka, de ugyanaz). Az összes tetoválásomhoz a mosás/kenés módszert használtam az idei évig. És akkor egy művész felrakta rám a Sanidermet. Mindent megváltoztatott. Lélegző, vízálló film, amely tapad a tetováláshoz, távol tartja az összes szennyeződést és baktériumot, és az első darab után egy hétig hagyhatja rajta, nincs szükség mosásra vagy kenőcsre? Jel. Nekem. Fel. A tetoválásom gyorsan és tökéletesen meggyógyult. Soha nem fogok mást használni. Komolyan, nézz utána. Felrobbant az agyam.

Lynsey Hart (szerző) Lanarkshire -ből 2018. augusztus 26 -án:

Szia Neon Angel. Köszönjük, hogy meglátogatta és megjegyzést írt. Ha még a gyógyulás fázisában van, akkor igen. Az történik, hogy a kenőcs lágyítja a hegeket, és úgy néz ki, mint egy folt. Amíg nem merülsz vízbe, addig rendben kell lennie.

Neon angyal 2018. augusztus 25 -én:

Az utóápoló kenőcs alkalmazása során normális, hogy a tetoválás elkenődöttnek tűnik?

Lynsey Hart (szerző) Lanarkshire -ből 2018. február 06 -án:

Szia Elena, nem tudom mi ez. Csak ajánlani tudom az általam használt módszert, amely részletesen megtalálható a hubban. Nem vagyok orvos vagy bőrgyógyász, így lehet'nem igazán mesél az alternatív krémekről. Azt azonban elmondhatom, hogy mindent el kell kerülni, ami vörössé vagy égetté teszi.

Elena 2018. február 06 .:

Szia Linsey,

Használhatom a körömvirág krémet az új tetoválásomra? Eddig csak kétszer tettem fel, de 5 percig ég és vörös lesz. Ugye normális?

Kösz!

Lynsey Hart (szerző) Lanarkshire -ből 2018. január 31 -én:

Szia Benny, köszönöm, hogy benéztél és hagytad a megjegyzésedet. Igen, a doublebase jó lenne, mivel ez egy egyszerű lágyító krém is száraz bőrre. Ismét, ne't ne használjon túl sokat.

Benny1984 2018. január 31 -én:

Sziasztok, a múlt héten letakaróztam, és kakaóvajat használtam Az első héten a hegek eltűntek, rendben van -e dupla bázisú krém használata?

Lynsey Hart (szerző) Lanarkshire -ből 2018. január 28 -án:

Googliztam, és úgy tűnik, hogy a diprobase -hez hasonló, lágyító krém, tehát nem'nem hiszem, hogy bármilyen problémát okozna.

Emma 2018. január 27 -én:

én'Cetraben krémet használtam az új tetováláshoz, ez rendben van?

Lynsey Hart (szerző) Lanarkshire -ből 2018. január 21 -én:

Köszönöm Jackie!

Jackie Yorkshire -ből 2018. január 20 -án:

Szia Shaun, helyette anusolt használtam, és nagyon jól esett! A tetoválásom teljesen meggyógyult (12. nap), így most csak naponta egyszer vagy kétszer használj rá kókuszolajat.

Nagyon szép a tetoválásom.

Lynsey Hart (szerző) Lanarkshire -ből 2018. január 16 -án:

Szia Shaun. Én nem'nem tudom, mert még nem próbáltam. Ha ugyanaz az állaga- mint a vazelin-, akkor nem'nem hiszem, hogy ártana. Ha krém, akkor egyértelműen elkerülném. Valamilyen oknál fogva a krémek nem't dolgozni, valamint a kenőcsök.

Shaun 2018. január 16 -án:

Használhat anusol krémet a pH helyett

Lynsey Hart (szerző) Lanarkshire -ből 2018. január 11 -én:

Szia Jackie, köszönöm, hogy benéztél és hagytad a megjegyzésedet. én'örülök, hogy a krém segít. A viszketés a legrosszabb rész számomra, mert olyan nehéz nem vakarózni !! Még nem veszítettem el semmilyen színt a karcolásoktól, így biztosan működik.

Jackie Yorkshire -ből 2018. január 11 -én:

Nagyon köszönöm ezt, ez'nagyon hasznos volt! A tetoválóm kókuszolajat ajánlott (az olvadó kemény anyagot), és ez egy kellemes hidratáló, de nem hagyja abba a viszketést! Épp most alkalmaztam a haemarroid krémet, és csodálatosan hatott!

Néhány más nagyszerű tipp is. Kösz. 🙂

Dai 2017. augusztus 10 -én:

Szia Lynsey, köszönöm a válaszod. Már elkezdtem használni a Diprobase -t, és valószínűleg annyit használok, mint amit javasolt, minden bizonnyal úgy tűnik, hogy a dolgok sokkal jobban fognak kinézni. Nem sok vacak van hátra, remélem, hogy a következő napokban -egy hétben minden rendben lesz! Boldog napok 🙂

Lynsey Hart (szerző) Lanarkshire -ből 2017. augusztus 06 -án:

Szia Dai, köszönöm, hogy benéztél. Te nem'Nem kell sok diprobázis a tetováláshoz, csak annyi, hogy vékonyan ellepje, és jól dörzsölje be. Az összeget a tetoválás mérete határozza meg, de általában azt mondanám, hogy egy ujjhegynyi hossz elegendő egy közepes vagy nagy tetováláshoz.

Dai 2017. augusztus 06 .:

Szia Lynsey,

Remélem ez nem hangzik hülye kérdésnek? 10 napja elkészült a harmadik műalkotásom, és eddig minden jól megy! Korábban Tattoo Aftercare nevű dolgokat használtam "teljesen természetes" Én azonban a Diprobase -t használom a fejemre, mivel borotválkozik. Mennyire kell útmutatóként alkalmazni a tetoválásomat?

Előre is köszönöm.

Rena 2017. március 11 -én:

Csináltam egy tetoválást múlt szombaton, és nem viszket, de mit tehetnék, amíg teljesen meg nem tart.

Lynsey Hart (szerző) Lanarkshire -ből 2016. április 12 -én:

Szia Leo. Azt'2 hét után is gyógyul. Gyógyulva új bőrrétegek alakulnak ki, ezért feszes és akár száraz is lehet. Ha követi az agy hidratálására vonatkozó lépéseket, akkor segítenie kell. A H kenőcs készítmény csodákra képes viszketéssel. És a jövőben, ha új tattokat használ, használja a ragasztófólia trükkjét- ez tényleg működik 🙂

Leo G. 2016. április 11 -én:

2 hete kaptam tetoválást, vörös és viszket a tetoválás körül.

Bosszantó, mert nem úgy néz ki, mint gondoltam, hogy úgy fog kinézni.