A tetoválás az életem. Szerintem ők a világ legkreatívabb művészeti formái.

Sok dolgot kell figyelembe venni, amikor eldönti, hogy tetoválást kell -e készítenie: a költségek, a design, a helyszín, a művész és az a tény, hogy nagyjából állandóak. Rengeteg cikk található, amelyek tanácsokkal szolgálnak az első vagy a következő tetoválás kiválasztásához, vagy segítenek eldönteni, hogy egyáltalán tetoválást kell -e végezni. Van tanács minden cselekedetről és cselekvésről'ts és arról, hogyan készüljön fel a kinevezésére. Többségük elmagyarázza, hogy részeg állapotban nem szabad tetoválást készíteni.

Mióta a kérdésre bukkan "Csinálhatsz tetoválást terhesség alatt??," eszembe jutott, hogy nem't általában nem hall a két másik eset, amikor feltétlenül NEM szabad tetoválást készítenie: amikor beteg és terhes! Ha hirtelen akár fejfázással is lejön, akkor egyeztesse újra a találkozót. Ha megemlékezni szeretne első gyermekéről, várjon, amíg megszületik. Valójában várjon, amíg befejezi a szoptatást. Miért? A fent említett megfontolásokon kívül a tetoválás komoly egészségügyi kockázatokkal jár.

Ez az egészség és a biztonság kérdése

Nem akarok senkit megijeszteni a tetoválástól, bár ez nagyon megtörténhet a cikk elolvasása után. Tisztában vagyok minden kockázattal, amire rámutatok. Mégis van két meglehetősen nagy tetoválásom, és többet is tervezek.

Próbálok néhány embert felébreszteni a tetoválás veszélyeire, amiről úgy tűnik, senki sem beszél. Eltekintve talán a tetoválóművész által adott apró betűs dokumentumok gyors ismertetésétől, ha profi és felelősségteljes, miért ne'nem beszélünk ezekről a kockázatokról? Van egy olyan érzésem, mert ijesztőek. Annak kockázata, hogy egy buta firka a fenekeden ragad, sokkal könnyebben emészthető, mint az életed kockáztatása. Mindaddig, amíg a tetoválóművész megfelelően végzi a dolgát, és te a tiedet, ez nagyon kicsi kockázat, bár még mindig nagyon valós kockázat. És nagyon komoly.

Magzati stressz

Ezt tetoválóművészem említette első számú gondjaként. A tetoválás fáj. A fájdalom megterheli a testedet. És amikor egy baba van az anyaméhben, ez a stressz rájuk hárul. Lehet, hogy jól megbirkózik vele, de szeretné olyan helyzetbe hozni a babát, amely károsíthatja a fejlődését?

Allergiás reakciók

Még ha korábban tetovált is, ez egy nagyon reális lehetőség. A különböző tinták különböző dolgokból készülnek, amelyekkel talán még soha nem találkoztál. Legalábbis nem így. A súlyos allergiás reakciók általában ritkák, de előfordulnak. Nem vagyok orvosszakértő, de van egy olyan érzésem, hogy az allergiás reakció által okozott stressz, akár súlyos, akár nem, nem lehet jó a magzat számára. Tehát hagyja ki a tetoválást, ha a terhességi teszt pozitív lett. Azok számára, akik tisztán látják, nem sokat tehet az ismeretlen allergia megelőzése érdekében. Amit tehetsz, az a tested ismerete. Ha valami nem sikerül'nem tűnik helyesnek mondani vagy tenni valamit. Soha nem ismertem senkit, akinek allergiás reakciója lett volna egy tetoválásra, és jó néhány embert ismerek tintával, de egy kis óvatosság nem rossz dolog.

Bakteriális fertőzések

Egy jó tetoválóművésznek kifogástalan higiéniája lesz önmagával és felszerelésével kapcsolatban. Új kesztyűt kell viselniük, steril anyagokat kell használniuk, tiszta boltban kell dolgozniuk, stb. Ha kétségei vannak ezekkel kapcsolatban, kérdezzen. Ha nem elégedett a válaszokkal vagy az üzlet megjelenésével, akkor ne'ne hagyd, hogy hozzád érjenek. Miért? Megosztanál egy pohár vizet valakivel, akinek torokgyulladása van? Akkor miért kockáztatna egy baktérium beszedésével egy piszkos gépből vagy egy piszkos üzletből? Ne feledje, ezek tűk, amelyek összetörik a bőrt és tintát fecskendeznek. A baktériumok szeretik a sérült bőrt. Ha belépnek, komoly és életveszélyes károkat okozhatnak. Don'nem hiszel nekem? Gyors Google -keresés az MRSA -ra. Ez a kockázat az ajtón kívül is követni fogja. Ügyeljen arra, hogy tisztán tartsa ezt a tetoválást! És vigyázzon a szövődményekre. Nemrég volt egy tapasztalatom egy fertőzött tetoválással, mert lemaradtam az utókezelésről. Azon kívül, hogy megsértette a tetoválásomat, több orvoslátogatást és súlyos antibiotikumokat is igénybe vett, és majdnem sebészhez küldött. Szóval hölgyeim. Még mindig úgy gondolja, hogy a tetoválás jó ötlet születendő gyermeke hordozása közben? Kétlem, hogy azt szeretné kockáztatni, hogy fertőzéseknek vagy a hozzájuk tartozó gyógyszereknek tegye ki őket. Ha még nem vagy az't meggyőzte, olvassa tovább.

Vírusos fertőzések

Hepatitis B. Hepatitis C. HIV. Ez komoly dolog. Ezek olyan dolgok, amelyeket nem szeretne megszerezni. Ezek azok a dolgok, amiket nem akarsz, hogy apró ártatlan gyermekednek legyen. Az orvosi áttöréseknek köszönhetően sok HIV -pozitív anya szült anélkül, hogy átadta volna a vírust gyermekének. A lényeg az, hogy vannak lépések, amelyeket meg kell tenni. Ezért az anyának tudnia kell, hogy HIV -pozitív. Hat hónapba telhet, amíg a HIV -t kimutatják egy teszt során. Számolj. Ha három hónapos korában tetoválást végez, és HIV -fertőzést kap, előfordulhat, hogy nincs ideje megvédeni gyermekét. A hepatitis kimutatása 12 hónapot vehet igénybe.

Nem azt mondom, hogy nem kéne'ne csinálj tetoválást, mert hepatitisz vagy HIV lehet. Csak azt mondom, legyél okos. Gondolj úgy, mint a szexre. Be fog ugrani a zsákba, és védekezés nélkül szexelni fog az utcán lévő fickóval'a nevére csak elég biztos, hogy emlékszik? Mi a helyzet a drogokkal? Megosztja a tűt egy narkóval? Vagy úgy dönt, hogy felelős és biztonságban van? Ez visszanyúlik ahhoz, amit korábban mondtam. Győződjön meg arról, hogy a tetoválóművész betartja a megfelelő higiéniai és sterilizálási eljárásokat. És biztos, hogy bízol bennük. A tetoválóművészre bíznám az életemet. Nekem van. Többször. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy új tetoválás után HIV- és hepatitis -vizsgálatot végeznek. Azt javaslom, hogy tegye ugyanezt. És egyáltalán elkerülném a tetoválásokat, ha még azt is gondolná, hogy terhes lehet. A fertőzés kockázata kicsi, de megvan. És ez komoly. Olyannyira, hogy egyes államok nem teszik lehetővé a véradást a tetoválás vagy piercing után 12 hónapon belül a hepatitis kockázata miatt.

Azt's Az Ön döntése

Miután elmondtam, remélem, nem riasztottam el a tetoválásoktól. Valóban biztonságban vannak, ha megfelelően végzik. Mint korábban mondtam, tisztában vagyok ezekkel a kockázatokkal, és még mindig tetováltam. Még komplikációt is tapasztaltam, és még mindig több tintát szeretnék. Szeretem a tetoválásokat és a tetoválás élményét. De biztonságos lesz. Várok legalább egy évet. Megcsinálom a vérvizsgálataimat, hogy megbizonyosodjak arról, hogy egészséges vagyok, és nem teszem ki a művészemet vagy a berendezését semmi rossznak. És kapok orvost's jegyzet, ahogy a művészem megkövetelte korábbi fertőzésem miatt. A buta srác mindig rám és magára figyel. Hajlandó vagyok magamra vállalni a területhez kapcsolódó apró kockázatokat. De soha nem is álmodnék arról, hogy ezeket a kockázatokat a gyermekemre hárítom.

Remélem, elriasztottam valakit a tetoválástól, ha van rá esély, hogy terhes lehet. nyertem'ne ítélje el akárhogy. Ez a te életed. Ez a tested. És rajtad múlik, hogyan akarod megélni most és a fennmaradó időszakban. Amit tenni fogok, remélem és imádkozom, hogy biztonságban legyetek. Tedd meg magadért. És tedd ezt az ártatlan életért, amit szeretned és védened kell.

Ez a tartalom a szerző legjobb tudása szerint pontos és igaz, és nem helyettesíti a szakképzett szakember hivatalos és személyre szabott tanácsát..

Hozzászólások

Laurinzoscott Kanta -ból, Utah -ból 2020. március 29 -én:

Nagyon megható kérdés, amit felhoztál Danának … olyan jó látni az írásaidat … újra

Dana Strang (szerző) Ohióból 2012. október 27 -én:

loveoctor926 – igen. legtöbbünk számára józan ész. De aztán megint az ivás, a dohányzás, a drogok stb. Olyan dolgok, amelyeket józan ésszel terhességnek tartok nem nem's az emberek ezt teszik! … Köszönöm, hogy megállt, hogy elolvassa és véleményezze.

Dana Strang (szerző) Ohióból 2012. október 27 -én:

Sharkye11 – köszönöm a remek megjegyzést. Tetszik hozzám, még a kockázatokkal is, hogy most kaptam a harmadik tetoválást, és tervezek egy negyediket is. Igen. Tetoválás és terhesség nem't keverjük össze. Szakértőm rámutatott arra is, hogy magzati stresszt okoz. Hozzáteszem a htat infókat is … Következik egy csomópont arról, hogy miért nem lehet tetoválni. Ismét valami, aminek nyilvánvalónak kell lennie, nem nem, de tudod, hogy vannak olyan emberek, akik meg akarják csinálni!

926 2012. október 27 -én:

Hasznos információk és jó tanácsok. Gondolom'nagyjából józan ész. A nőknek várniuk kell a gyermek születése után, hogy tetoválást készítsenek.

Jayme Kinsey Oklahomából 2012. október 27 -én:

Van tetoválásom, és biztosan lesz még, szóval ez nem sikerült't megijeszteni. De nagyszerű információ azok számára, akik tetoválást fontolgatnak. Különösen azok az emberek, akik csak úgy ébrednek fel egy reggel, hogy eldöntik, hogy akarnak egyet, és úgy gondolják, hogy délutánra meg lehet tenni.

Nagyszerű tanácsok itt az időtöltésre, hogy találjon egy jó tetoválóművészt. Ha kell, hónapokig keressen, ez jobb, mint a fertőzésveszély vagy a selejtezett tetoválás.

Ami a terhesség alatt való beszerzést illeti, őszintén mondom't ne képzeld el. Még akkor is, ha ez 100% -ban biztonságos lenne, akinek nagyobb kényelmetlenségre van szüksége a terhesség alatt?

Dana Strang (szerző) Ohio államból 2012. április 21 -én:

Iskolás – bevallom. Kicsit félek magamtól, amikor ezt írom! Őszintén szólva a kockázatok nagyjából megegyeznek a szexualitással, vagy kevesebbel. Nekem jó. Egy babának nem annyira jó. Köszönöm, hogy elolvasta.

iskoláslány 2012. április 21 -én:

Jó információ, én'nem félek, de jó tudni! 🙂

Dana Strang (szerző) Ohio államból 2012. április 13 -án:

Bill – Rögtön válaszoltam a megjegyzésedre, miután megírtad, és soha nem tett közzé! rohadt mobiltelefonok. Talán jobb is. Ez tartalmazott egy rossz viccet rólad és Bevről, hogy megfelelő tetoválásokat kapnak! Millió köszönet, hogy elolvastad ezt, tekintve, hogy nem vagy az't pontosan a célközönséget. Kivéve, ha terhes vagy. Fogadok, hogy gyors google kereséssel megtudhatod 🙂

Bill Holland Olimpia, WA 2012. április 1 -jén:

Oké, Dana, én'Nagyon tisztában vagyok a kockázatokkal, és biztos lehet benne, hogy nyertem'nem lesz tetoválás …. Bev megölne, ha megtenném … valójában támogatna, de ez van'könnyebb őt hibáztatni. 🙂 Jó figyelmeztetés az ilyen hajlamúaknak. Békés vasárnapot barátom!