Tatuointikommentaattorina ja kirjailijana luotan henkilökohtaiseen kokemukseeni ja tatuointistudiossa työskentelyaikaani.

Naisen

Naisen “hihatatuointi” naisen päästä ja perhosia

Clare Reid

Voinko raapia uuden kutisevan tatuointini?

Voit't.

Uuden tatuoinnin raapiminen ennen sen täydellistä paranemista voi vahingoittaa tatuointiasi merkittävästi.

Miksi voi't Raapin uuden tatuointini?

Uudessa tatuoinnissa muste voi jäädä loukkuun epidermiksen tai ihon yläkerroksen sisään. Kun se paranee, osa tästä musteesta leviää hitaasti takaisin ihoon ja tatuointiisi. Jos naarmutat sitä, voit poistaa ihon yläkerroksen tai rupit ennenaikaisesti, mikä voi aiheuttaa epätasaisia ​​alueita uudessa tatuoinnissasi, joissa muste on kadonnut. Se voi näkyä valkoisena merkkinä, joka saattaa haalistua kahden tai kolmen vuoden aikana (mutta kuka haluaa sen?).

Lisäksi, kun raaputat juuri värillisen tatuointisi, sinä'vetää likaa ja bakteereita uuden haavan yli. Tämäntyyppinen kosketus bakteerien ja avoimen haavan välillä voi kehittyä infektioksi, joka voi vahingoittaa taidetta vakavasti ja aiheuttaa terveysongelmia.

Miksi tatuointini on niin helvetin kutiava??

Valitettavasti kutiava iho on vain yksi paranemisprosessin vaiheista. Kuolleet ihosolut irtoavat iholta uusien ilmaantuessa, ja epämukavuus on vain sivuvaikutus.

Vaikka se kutittaa helvetisti, tiedä, että sinä'ole yksin.

Mitä naarmuuntuminen voi vahingoittaa tatuointia?

Kun parantava tatuointi naarmuuntuu, kynnet raapivat ennenaikaisesti ihon yläkerroksen tai rupin. Kun joko iho tai erityisesti rupi poistetaan vahingossa murenevan ja putoavan sijasta, myös tatuoinnistasi voi joskus tulla mustetta. Samea, vaalea laikku tulee näkyviin kohtaan, jossa rupi oli ennen sen naarmuuntumista.

Infektio on toinen vakava naarmuuntumisen seuraus. Kynnet ovat isäntänä monille erilaisille bakteereille ja mikro -organismeille, olivatpa ne kuinka puhtaita tahansa. Kun henkilö vetää kynsiään ihon palan yli, hän kerää muita pieniä ihokappaleita ja kaikki iholla olevat bakteerit. Tämä vedetään pieniin aukkoihin parantavassa tatuoinnissa, mikä voi aiheuttaa infektion.

Tartunta voi aiheuttaa valtavia vahinkoja tatuoinnille ja ääritapauksissa ihmisten on tiedetty menettävän raajansa. Ota heti yhteys lääkäriisi, jos epäilet tulehdusta.

Kuinka käsitellä kutiavaa tatuointia

Voimakkaasti kutiseva tatuointi voi ajaa kaikki järkevät ihmiset täysin hulluksi. Mikäli sinä'kun seisot jonossa kassalla tai istut kotona mukavalla tuolilla, kutina voi iskeä milloin tahansa ja saatat huomata, että sormesi ulottuvat ja naarmuttavat.

Mieletön naarmuuntuminen voi vahingoittaa tatuointeja sekunnin murto -osassa. Siellä'Ei ole paluuta, kun terävät kynnet ovat kosketuksissa herkkään, parantavaan tatuointi -ihoon.

Don't odota myötätuntoa joko henkistä tilaa ja kutiavia hulluuksia kohtaan. Teit tietysti tämän itsellesi hankkimalla mahtavan kehon taideteoksen.

Siellä voi olla karua, mutta siellä'ei tarvitse hämmästyä. Lievä tai voimakas kutina on osa paranemisprosessia. Itse asiassa, jos et olisi't jos sinulla on jonkin verran kutinaa, sinun on tarkistettava, että tatuointisi todella paranee oikein.

Naarmuuntumisen lisäksi tässä on joitain muita tapoja saada kutina poistumaan:

 • Taputtele tatuointiasi tai taputtele sitä kevyesti avoimella kämmenellä. Hellävaraisuus on tässä avainsana.
 • Aseta paksu materiaali tatuoinnin päälle ja leikkaa varovasti sormien yläosaa materiaalin päälle. Tämä on kuin kutinaa ihoa menemättä tyhjäksi.
 • Levitä hyväksyttyä tatuoinnin jälkihoitovoidetta. Don'Älä kuitenkaan mene yli laidan, koska liiallinen levitys voi luoda infektioille suotuisan ympäristön.
 • Ota lyhyt lämmin suihku. Jälleen don't liioittele ja liota tatuointi. Tämä voi myös haitata paranemista.
 • Häivytä itsesi kutinaa. Mene kävelylle, syö jotain tai löydä joku juttelemaan.
 • Aseta viileä, kostea liina kutiavan alueen päälle lyhyeksi ajaksi. Pyyhkeen viileyden pitäisi poistaa vihainen, kutiava ja polttava tunne. Jotta se olisi erittäin kylmä, laita se ensin pakastimeen muutamaksi minuutiksi.
 • Pidä litteää kämmentä paikan päällä liikuttamatta sitä, kunnes kutina poistuu.

Jos sinulla on temppu pysäyttää itsesi naarmuttamasta kutiavaa tatuointiasi? Me'haluaisin kuulla siitä. Kirjoita vinkkisi tämän sivun alareunan kommenttiosioon kaikkien luettavaksi.

AfterShock Tattoo Aftercare Box -sarja

Täydelliseen jälkihoitojärjestelmään suosittelen AfterShock Value Box jossa on kaikki tuotteet, joita tarvitset koko prosessiin. Siinä on antibakteerinen tatuointipesu, tatuointia parantavat voiteet ja päivittäiset kosteusvoiteet ja tatuoinnin jatkuva hoito. Tässä premium -sarjassa on myös kuoriva geeli, joka on suunniteltu nuorentamaan ja kirkastamaan vanhaa tatuointia.

Käden tatuointi miehellä

Käden tatuointi miehellä

Ondrej Konupcik

Miksi voi't Tatuointini Kastu?

Tatuointisi on avoin haava ja seisova vesi (esim. Kylpyvesi) ei ole bakteeritonta. Kuvittele, että jalkojesi lika leijuu uuteen tatuointihaavaasi ja tunkeutuu hauraaseen ulkokerrokseen. Se'Kuva ei ole kaunis eikä tulehdus.

Se sanoi, että erittäin lyhyet ajanjaksot veden alla eivät saa vahingoittaa parantavaa ihoasi. Jos se on liotettu veteen kohtuullisen ajan, sinä'Sen on annettava kuivua mahdollisimman paljon. Mahdollisesti jotkut rupit voivat alkaa nousta ennenaikaisesti, jos ne kastuvat liikaa. Tämä voi ja todennäköisesti johtaa musteen häviämiseen.

Mutta paras tapa estää tatuointivaurioita ja infektioita on pysyä poissa vedestä!

Kuinka estää rupia muodostumasta uudelle tatuoinnillesi

Rupot ovat yksinkertaisesti luonnollinen osa paranemisprosessia yhdessä parantavan tatuointisi kuivan, läpinäkymättömän, hilseilevän ihon kanssa (iho, joka'ajaa sinut hulluksi). Se sanoi, että liian monta rupia voi olla ongelma.

Mikä aiheuttaa kutinaa

Yhdestä kahteen tuntiin heti istunnon jälkeen haavastasi valui sekä mustetta että plasmaa (veren komponentti, joka näkyy kirkkaana, kullanvärisenä nesteenä).

Tämä neste sisältää myös osan musteesta, jonka taiteilija keräsi ihon alle, kun he suunnittelivat suunnittelua. Kun plasma sekoittuu ilmaan, se kovettuu. Rupit ovat seurausta plasmasi, musteesi ja ilman yhdistymisestä juuri värillisen tatuointisi ulkopuolelle.

Voit estää rupien muodostumisen pesemällä tatuointisi perusteellisesti ja säännöllisesti. Käyttämällä tatuointiteollisuuden hyväksymää, antibakteerista pesua 1-2 tunnin kuluessa, pese varovasti pois kaikki plasmaneste. Tämä pitää pois rupit, mutta sinä'Sinun on vaihdettava kehosi's parantavia nesteitä hyväksytyillä jälkihoitovoiteilla.

Lisätietoja parantavasta tatuoinnistasi

 • Vinkkejä tatuoinnin jälkihoitoon: Kuinka minun pitäisi huolehtia uudesta tatuoinnistani?

  Lue tästä artikkelista käytännön ja testatut tatuoinnin jälkihoito -ohjeet. Selvitä, mitä sinun on tehtävä, miksi sinun on tehtävä se ja miten voit olla tehokkain.

 • Sain juuri uuden tatuoinnin – milloin voin mennä uimaan ja kastaa tatuointini?

  Lue tämä jos'Olen äskettäin saanut tatuointisi musteella ja haluat tietää, voitko tatuoinnin kastella ja milloin.

Tatuoidut naiset historiassa, Betty Broadbent

Tatuoidut naiset historiassa, Betty Broadbent

Betty Broadbent

Tämä sisältö on tarkkaa ja todenmukaista tekijän parhaan tietämyksen mukaan, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan pätevän ammattilaisen muodollisia ja yksilöllisiä neuvoja.

Kommentit

Meye 13. helmikuuta 2020:

Tämä on ensimmäinen tatuointini ja se kutittaa niin paljon! Taputan sitä aina, kun se kutittaa, ja joskus raapin sitä varovasti liinalla sen yläpuolella. Kutina on järjetöntä ja voin't odota, että se paranee.

dapo 04.2.2020:

Naarmutin tatuointiani ja se näyttää nyt hämmentyneeltä. Voiko tämä hyvä taiteilija korjata kosketusnäytöllä?

Nelson Johnson Jr. 22. joulukuuta 2019:

Laita tatuointi viileän tuulettimen eteen suurella nopeudella ja siivota siellä, kunnes tunnet olosi paremmaksi

Keith k 20. marraskuuta 2019:

Käytän allergialääkettä rauhoittamaan kutinaa.

Dallas Bosworth 4. kesäkuuta 2019:

Sain juuri tatuointini sunnuntaina, ja niin kaukana, ettei se silti kutita, mutta IM VALMISTAUTUI LOL. ENSIMMÄINEN henkilö, jolla on tatuointi, on hämmästyttävää

Alexandra Fox 20. toukokuuta 2019:

Teepyyhkeellä peitetty jääpakkaus toimii, pyyhkäisemällä sitä hieman tatuoinnin päälle, varmistaen, ettet nosta pois rupia, todella auttaa kutinaa ja paranemisprosessia 🙂

Leina 3. toukokuuta 2019:

Muutama päivä sen jälkeen, kun olin saanut tatin käteni päälle .. kun se tuli siihen pisteeseen, että en kestänyt sitä enää, laitoin käteni kylmän juoksevan veden alle, kunnes käteni tuntui tunnottomalta. Laita sitten päälle a&d ja se piti sen hallittavissa muutaman tunnin ajan

Angie 10. lokakuuta 2018:

Käytän hiustenkuivaajaa viileässä asetuksessa kutinaan

E 5. lokakuuta 2018:

Laita jää päälle

Britney 12. heinäkuuta 2018:

Katson vain kuinka kaunis se on ja yritän olla kertomatta itselleni, että pilaan sen

Heather 10. heinäkuuta 2018:

Aquaphor on taiteilijani suosittelema voide, se lievittää kutinaa!

Kat 4. heinäkuuta 2018:

Olen onnistunut pesemään ja levittämään voidetta säännöllisesti sekä kääriten sen puhtaaseen kääreen tai siteeseen ja painamalla sitä, koska se kutittaa, pitämällä se käärittynä yöllä auttaa pitämään sen turvassa

Kestrel 30. kesäkuuta 2018:

Olen käsitellyt sitä raapimalla samaa kohtaa, jossa tatuointini on, mutta kehoni toisella puolella

Latassia 22. huhtikuuta 2018:

Hieron vain hieman pehmeästi tatuointiani, kun se kutittaa.

Jayhawks 19. huhtikuuta 2018:

Tämä ei ole't ensimmäinen tatuointini, mutta napauta uutta tatuointiani ja se voitti'Älä lopeta kutinaa, mitä muuta on tehtävissä

Randy 04.11.2017:

Olen huomannut, että tatuointien puhaltaminen on auttanut kutinaan

Lala 23. elokuuta 2017:

Otin viime viikolla tatuoinnin. Ainoa asia, joka auttaa minua, on tämä paksu, kirkas kääre, jonka hän laittoi sen päälle. Naarmuun vain varovasti sen päälle. se'on liian vaikea raapia sen läpi. Muina aikoina tuuletan vain käsivartta, jolla tatuointi on.

Roro 30. heinäkuuta 2017:

Taputan kutinaa aiheuttavaa aluetta tai ravistelen ruumiinosaa, se häiritsee minua hetkeksi.

Nikita 4. huhtikuuta 2017:

Minulla on nyt 6 tatuointia ja yhden juuri saamani on oltava pahin, se kutittaa

Päivää 9. maaliskuuta 2017:

Tatuointini kutittaa niin pahasti'naarmutin toista kättäni ja se auttaa. Olen myös raapinut ympärilleni, jos en, mutta ei sen päälle. saatan olla vain minä, mutta kokeilemisen arvoinen!

Mike 06.12.2016:

Huomaan, että kun tatuointi on hullu kutiava, se liittyy sen kuivumiseen. Käytän yleensä tuoksutonta kosteusvoidetta 3-5 kertaa päivässä (etenkin kuivina talvikuukausina), jotta se ei kutise liikaa.

Emily 25. lokakuuta 2016:

Ole aktiivinen ja yritä olla ajattelematta tatuointiasi

cc 02.10.2016:

Hiero kevyesti keittiömaksua tatuoinnista 🙂

Sathiya 10. elokuuta 2016:

Sain uuden Anchor -tatuointini vasemman käden etuvarteen viime viikolla, mutta silti tatuointi on kuin parantava n ihon ääriviivat kutistuvat edelleen. Haluan vain tietää, milloin saan nähdä tatuointini viimeisen vaiheen.

Glen fleetham 9. elokuuta 2016:

Käytin pientä meikkisivellintä ja kutitin hieman tatuointiani, mutta en niin peloissaan, että vahingoitan sitä

Vanessa 9. helmikuuta 2016:

Kutinaa rauhoittamalla puhallan sitä varovasti kuten tein kipsiä käsivarteeni.

Emily 4. tammikuuta 2016:

Tällä hetkellä painan jääpakkausta tatuointiini. Näyttää auttavan kutinaan.

taivas lähetti 23. syyskuuta 2015:

Raapin hyvin kevyesti vaatteita, joissa olen'en kaivaa sisään .. se auttaa, mutta ei silti ole't sama kuin kaivaminen…

Vihainen 9. syyskuuta 2015:

Jos kutina ei ole liian voimakas, puhaltaminen siihen auttaa hieman, mutta vain silloin, kun'puhaltaa siihen uudelleen. Kutina tatuoinnin ympärillä auttaa koskematta tatuointiin. Lisäksi, jos puhallat siihen, älä't sylkeä siihen. Toivottavasti kutina poistuu pian!

Davey 22. heinäkuuta 2015:

Sain hiljattain pienen kylkiluun. Ei paikka, johon haluaisin koskettaa myöhemmin. Ensimmäinen askel on leikata kynnet aina mahdollisimman mukavaksi ja turvalliseksi. Minä'Olen havainnut aiempien tatuointien kanssa, että kun se kutittaa, ota hetki suihkuun/pese tatuointi. Tämä puhdistaa tatuoinnin ja poistaa ärsyttävän kuolleen ihon kerralla ja säännöllinen pesu näyttää pitävän kutinaa alhaalla.

Kun se'Ei ole saatavilla, juoksen varovasti yhdellä sormella paidan ulkopuolelle tatuointia pitkin, hyvin kevyesti. Näyttää ainakin auttavan minua.

Myrsky 29. toukokuuta 2015:

Ravistelen osani tatuoinnista, se auttaa

konetyttö 20. toukokuuta 2015:

teet kylmää kangasta/puristusta nyt. se auttaa, mutta hyvin tilapäisesti. Lol minun bf on jo nuhtanut minua tänään koskettamasta tatuointiani.

Mirian 10. huhtikuuta 2015:

Ennen kuin otat tatuoinnin, varmista, että valitset oikean ajan, eikä se ole lomasi tai minkäänlaisen matkan aikana. Kutina on hullua..

Anne (kirjailija) Hobartista, Tasmaniasta ~ Australiasta. (Hieman katkennut AUS: n pohjasta) 27. maaliskuuta 2015:

Tatuoinnilla voi olla voimakas kutina. Mikä on temppusi olla naarmuttamatta!