Rakastan kaikkia tatuointejani, ja tutkimuksen ja kokemusten ansiosta olen oppinut paljon siitä, missä ja mikä näyttää parhaalta.

Ideoita olkatatuoinnin suunnitteluun, mukaan lukien sijoittelu, merkitys & amp; tyyli.

Ideoita olkatatuoinnin suunnitteluun, mukaan lukien sijoittelu, merkitys & tyyli.

Sharon McCutcheon Unsplashin kautta; Canva

Ensimmäinen olkapään tatuointini oli upeasti yksityiskohtainen, käsin piirretty Michelle-Pfeiffer -muotoinen Catwoman. Kaatunut tuolin päälle kahden tunnin ajan, tunteen tatuoinnin terävät viivat ja surisevan lämmön, tiesin tekeväni sen 100% uudelleen. Tutkimuksen ja tekemisen ansiosta sain tietää missä ja mikä näyttää parhaalta. Loppujen lopuksi kaikki tatuoinnit – eivätkä kaikki hartiat – ovat samanarvoisia.

Erilaiset olkapään tatuointiasetukset

Kun ajattelet olkapään tatuointia, saatat automaattisesti olettaa, että se viittaa lapaluusi. Se on järkevää, koska siellä on suuri kangastila. Mutta se ei ole ainoa vaihtoehto.

Olkapäässäsi on kolme pääosaa: lapa (lapaluu), olkapään etuosa (solisluu) ja olkapää, olkapään yläosa (acromion).

Olkaterä

Sisältää kaiken selkärangasta olkapään yläosaan käsivarteen ja alas selkäosaan, muodostaen suorakulmaisen paikan käytettäväksi.

Olkapään etuosa

Teknisesti kutsutaan solisluuksi, tämä on ainoa pitkä vaakasuuntainen luumme. Tunnetaan nimellä "kauneuden luu," kaulakorut putoavat usein siihen, ja seksikkäät asut keskittyvät siihen.

Olkapää

Kutsutaan olkaton yläosaksi tai akromioniksi. Se on olkapääsi päällä oleva luinen harjanne, joka yhdistää käsivarteen, rintaan ja lapaluun.

Eri paikoissa voit saada olkapään tatuoinnin: lapaluun, akromionin tai solisluun.

Eri paikoissa voit saada olkapään tatuoinnin: lapaluun, akromionin tai solisluun.

Kuinka suunnitella täydellinen olkatatuointi

Tatuoinnin suunnittelussa on otettava huomioon kolme asiaa. Ne voidaan ottaa huomioon missä tahansa järjestyksessä, mutta sinun on vastattava niihin kaikkiin varmistaaksesi, että saat haluamasi.

 • Missä haluat sen; joka on täydellinen sijoitus sinulle?
 • Mitä olkapään tatuointi tarkoittaa tai edustaa?
 • Mikä on linjasi, tyylisi ja värisi? Miltä haluat sen näyttävän?

Jokaista näistä kysymyksistä tarkastellaan alla.

Täydellisen olkapään asennon valitseminen

The lapaluu on suosittu paikka, jos haluat saada suuren kappaleen tai paljon hienoja yksityiskohtia. Terä antaa runsaasti tilaa luovuudelle ja on tasainen, joten sinun ei tarvitse huolehtia liikaa ajan muutoksista. Mutta jos haluat katsoa sitä, tarvitset peilin. Se on helppo näyttää uimapuvussa tai puserossa tai vain yläosattomana. Samalla on helppo peittää.

The solisluu’Leveys tekee siitä täydellisen paikan pitkille, ohuille, yksityiskohtaisille töille, suurille popping -väreille tai näiden kahden yhdistelmälle. On helppo saada isompi kappale, joka peittää enemmän kuin solisluu. Se voi olla vaikeampaa piilottaa; koska solisluu paljastuu säännöllisesti useimpien vaatteiden kanssa, sinun on käytettävä korkeaa kaulusta.

Lopuksi on olkapää. Kuten tatuointi olkapäässäsi, tämä paikka voidaan helposti piilottaa tai näyttää. Kiinteistö puuttuu verrattuna kahteen muuhun tilaan, joten usein, jos aiot tehdä olkapään, voit antaa sen vuotaa hartian toiseen osaan tai jopa mennä alas selkääsi tai rintaasi. Jos haluat kuitenkin pitää vain korkin, sinulla on hyvä paikka laittaa pyöreä pala.

Nainen, jolla on suuri olkatatuointi pöllöstä ja kukista.

Nainen, jolla on suuri olkatatuointi pöllöstä ja kukista.

Mitä olkapään tatuointisuunnittelu tarkoittaa tai edustaa?

Kun päätät ottaa tatuoinnin olkapäällesi, olet valinnut kehostasi paikan, jonka uskotaan edustavan voimaa ja voimaa. Jos olet urheilullinen, saatat huomata, että tatuointi auttaa kiinnittämään huomiota lihaksistoosi.

Lapaluun voidaan nähdä salaperäisenä ja ovelana. Voit peittää suurimman osan tatuoinnista, mutta anna vain osan tatuoinnista olla näkyvissä ja anna vihje siitä, mitä muuta saatat salata. Jos valitset olkapään tai etuosan, saat tatuoinnin näkyväksi ulkomaailmaan.

Olkapään tatuoinnit voivat olla erittäin merkityksellisiä. Muistutat ihmistä (elävää tai kuollutta), ajatusta, tunnetta tai muistoa ikuisesti. Voit valita vasemman olkapään jotain, joka on sinulle erittäin merkityksellistä, koska se on lähempänä sydäntäsi.

Miltä haluat sen näyttävän?

Yksi symboli, jolla on useita merkityksiä, on sateenkaari. Ihmiset voivat valita sen homo ylpeydestä, keskenmenosta (sateenkaari vauva) tai, jos se on ääretön symboli, se voi olla autismi. Muoto voi olla yhtä tärkeä kuin toiminto, kun kyse on tällaisesta tatuoinnista.

Kun olet päättänyt tärkeimmän näkökohdan (sijoittelun tai merkityksen), on aika suunnitella se.

Viiva- ja värivaihtoehdot

Musta ja harmaa

 • Mustilla ja harmailla tatuoinneilla on tapana kestää pidempään ja ne ”pitävät kiinni” jopa 10 vuotta tai kauemmin, ennen kuin ne tarvitsevat korjaustöitä..
 • Ne sopivat useimpiin tatuointimalleihin, ja kun katsot olkapääkappaletta, yksinkertainen voi olla parasta.
 • Viivatyö ja varjostus harmaalla voivat antaa vankan kolmiulotteisen ulkonäön.
 • Vain mustan musteen käyttö voi saada tatuoinnin nopeammaksi, koska taiteilijan ei tarvitse vaihtaa kaikkia värejä. Muste on ohuempaa kuin värimuste, mikä tekee myös tatuoinnista nopeamman.
 • Sitä pidetään parhaana eri ihon sävyille; se näkyy hyvin, jos olet vaalea tai tumma.

Väri

 • Väri voi antaa sinulle klassisen ilmeen, varsinkin jos pidät vanhoista merimiesten tatuoinneista ja pin-up-tytöistä.
 • Väri mahdollistaa enemmän ilmaisua. Voit esimerkiksi tehdä asioita erottuvaksi enemmän kuin vain harmaan sävyjä.
 • Vesiväri -tatuoinnissa käytetään värejä ilman ääriviivoja. Tatuointitaiteilija luo varjostusta ja värimuutoksia taideteosten luomiseen. Valitettavasti, vaikka ne ovat kauniita, ne haalistuvat nopeammin kuin muut väritatuoinnit, koska vaikutuksen saamiseksi käytetty väri on vähäinen.
 • Ne haalistuvat nopeammin kuin mustat tatuoinnit. Mitä enemmän aurinkoa ja altistumista he saavat, sitä nopeammin ne on korjattava.
 • Värimusteet, erityisesti punaiset, aiheuttavat todennäköisemmin allergisen reaktion. Yleisiä oireita ovat ihottumat, jotka voivat viivyttää paranemista.

Vietä aikaa katsomalla kuvia olkapään tatuoinneista. Vaikka ne eivät olisikaan sitä mitä ajattelit, voit löytää inspiraatiota värivalinnoista tai viivoista. Älä rajoita itseäsi; tutkia kaikki mahdolliset vaihtoehdot.

Nainen, jolla on kukkakuvioinen tatuointi olkapäässään.

Nainen, jolla on kukkakuvioinen tatuointi olkapäässään.

Olkapään tatuointisuunnitteluideoita naisille

Naisilla ja miehillä on taipumus mennä eri teemoihin, kun on aika hankkia muste. Luonnoteemat ovat suunnattoman suosittuja naisille, ja ne ovat lähes aina tyyliltään.

Kukat ja kasvit

Kukat, mukaan lukien yhä suositut ruusut, mahtuvat olkapään kaikkiin osiin. Halusitpa sitten yhden kukinnan kirkkaissa väreissä, mustan kukkakappaleen tai jopa jotain yksinkertaista ja lempeää, kuten kirsikankukkia, et voi mennä vikaan luonnon kauneuden kanssa.

Ei ole helppoa mennä kasvien tai puiden kanssa. Molemmat antavat sinulle mahdollisuuden juhlia luontoa vihreällä ja kasvavalla tavalla. Lue lisää puiden tatuointien merkityksestä.

[Kuva naisesta, jolla on yksinkertainen kukkahaara.]

[Kuva naisesta, jolla on yksinkertainen kukkahaara.]

[Nainen, jolla on tatuointi suurista punaisista ruusuista, kalloista ja pitsikaulus, peittää solisluun sekä rinnan ja hartiat.]

[Nainen, jolla on tatuointi suurista punaisista ruusuista, kalloista ja pitsikaulus, peittää solisluun sekä rinnan ja hartiat.]

Ruusut

Rose -olkapään tatuoinnit ovat suosittu valinta. Ruusuissa on kyse tunteista. Olallesi asettamasi ruusun väri antaa enemmän merkitystä ja voi auttaa muita ymmärtämään viestisi. Kuten luultavasti tiedät, punaiset ruusut edustavat rakkautta ja intohimoa. Vaaleanpunaiset ruusut edustavat lempeämpää rakkautta, joka keskittyy kiitollisuuteen ja kiintymykseen. Lopuksi violetit ruusut, vaikka ne eivät olekaan niin suosittuja, edustavat lumousta tai rojaltia.

Asiat jotka lentävät

Emme ehkä pysty lentämään, mutta voimme pyrkiä siihen. Voit näyttää oman lentotarpeesi tai ehkä osoittaa, että olet vapaa ottamalla tatuoinnin lentämisestä. Olkapääsi on täydellinen paikka perhonen laskeutumiseen tai ehkä jopa onnekas leppäkerttu. Linnut ovat myös söpöjä vierailijoita.

Nainen, jolla on kaksi lintu -tatuointia, yksi kummallakin puolella, solisluun yläpuolella.

Nainen, jolla on kaksi lintu -tatuointia, yksi kummallakin puolella, solisluun yläpuolella.

SuicideGirls Los Angelesista, CA, USA, CC BY 2.0 Wikimedia Commonsin kautta

Nainen, jolla oli tähtiä tatuoituina olkapäähänsä.

Nainen, jolla oli tähtiä tatuoituina olkapäähänsä.

Ulkoavaruus

Avaruus voi merkitä monille ihmisille monia asioita. Haluatko muiden tietävän, että olet itsenäinen ajattelija? Tai ehkä pidät vain avaruudesta. Riippumatta siitä, mikä vetoaa lopulliseen rajaan, planeetat, kuut ja tähdet ovat kaikki erittäin suosittuja malleja.

Merenelävät

Delfiinit, hait ja mustekalat ovat loistavia valintoja olkapään tatuointeihin. Delfiineillä on monia merkityksiä, mutta niitä käytetään usein leikkisyyden tai onnellisuuden osoittamiseen. Ne voivat myös edustaa menestystä. Hait ovat voimaa ja esteiden voittamista. Mustekala on kaaos, joka ulottuu villisti kaikkiin suuntiin kerralla.

Enkelin siivet

Enkelin siivet ovat suosittuja kaikilla sukupuolilla. Kontekstilla on väliä siipien suhteen. Voit käyttää niitä edustamaan vapautta, näyttäen, että sinulla on se tai tarvitset sitä. Sinulle se voi olla enemmän vaikeuksien ylittämistä. Olipa merkitys mikä tahansa, ne voidaan tehdä niin monissa eri tyyleissä ja kooissa, että on vaikea olla löytämättä hyvää.

Nainen, jolla on kaksi tatuoitua siipeä, yksi lapaluuta kohden.

Nainen, jolla on kaksi tatuoitua siipeä, yksi lapaluuta kohden.

Olkapään tatuointisuunnitteluideoita miehille

Kun miehet valitsevat olkapään tatuointeja, heillä on taipumus valita asioita, joita pidetään perinteisesti maskuliinisina.

Kalloja

Kallo symboloi kuolemaa, mutta sen ei tarvitse olla negatiivisella tavalla. Kallo -tatuoinnin ottamista voidaan käyttää osoittamaan, että olet voittanut vaikeuden ja muuttunut sen vuoksi – vanhan sinun kuolemasi. Se voi myös symboloida voimaa tai valtaa ja tarjota suojaa henkilölle, jolla se on.

Lohikäärmeitä

Lohikäärmetatuointien kaksi päätyyliä ovat itämaiset tai ritarilliset. Perinteinen itämainen lohikäärme on tietoa ja voimaa. Se sisältää viisautta ja piilotettua tietoa. Muissa perinteissä lohikäärmeissä on kuitenkin kyse kesyttämättömästä luonnosta, vallasta tai kaaoksesta.

Uskonto

Olkapäät voivat tarjota paljon tilaa tatuointeille, joilla on merkitystä sinulle. Uskonnolliset kuvakkeet, mukaan lukien ristit, rukoilevat kädet ja Jeesuksen kuvat, voidaan värjätä rohkeilla vedoilla korostamaan uskomuksiasi.

Tribal tai maori

Heimo- ja maori -tatuoinneilla on omat merkityksensä. Tribal -tatuoinnit saavuttivat suosionsa 1990 -luvulla, mutta ne ovat tulossa takaisin omiinsa. Tummat viivat ja tila tekevät silmiinpistävistä tatuoinneista. Maori -tatuoinnit ovat monimutkaisempia. Niiden linjat eivät ole yhtä jyrkkiä, ja niissä on enemmän mutkia ja kaaria kuin perinteisissä heimomalleissa. Niissä voi olla enemmän tyhjää tilaa kuin mustalla musteella.

Maori -tatuointi, joka peittää miehen olkapään, korkin ja terän.

Maori -tatuointi, joka peittää miehen's olkapää, korkki ja terä.

Kuinka paljon olkapään tatuointi maksaa??

Kaikille tatuoinneille ei ole asetettu kustannuksia, mutta niistä veloitetaan usein vähimmäismaksu. Taiteilijoilla, joilla minäkin olen ollut ja joiden kanssa olen puhunut, on “kauppamaksu”, jossa kaikki alkaa 50 dollarista. Heidän on käytettävä uusia materiaaleja (muste ja musteeseen liittyvät materiaalit, käsineet, sterilointityökalut, asennusaika jne.). Tämä prosessi ja nämä materiaalit ovat peruskustannuksia mille tahansa tatuoinnille.

Keskimääräiset tatuoinnit ovat useimmiten 100 dollaria pienestä, ei liian yksityiskohtaisesta, 400 dollaria keskikokoisesta tatuoinnista riippuen siitä, missä olet, kuka tekee tatuoinnin ja kuinka kauan se kestää. Kokenut tatuointitaiteilijan keskimääräinen muutaman tuuman tatuointi on noin 250 dollaria.

Isojen kappaleiden hinnat nousevat nopeasti. Koosta riippuen saatat katsoa vähintään neljä tuntia ja useita matkoja. On normaalia, että suuret tatuoinnit maksavat 500 dollaria ja jopa 1000 dollaria.

Tärkeää on missä olet. Asun lähellä suosittua rantaa, ja tatuointikaupat “saarella” maksavat enemmän kuin jos saisin sellaisen lähemmäksi minua. Koska ihmiset, jotka lähtevät lomalle ja ottavat tatuoinnin mielijohteesta, vaativat kauppoja ja ne voivat olla enemmän.

Kun katsot kuka ja kuinka paljon aikaa, sinun pitäisi ymmärtää, että useimmat tatuointitaiteilijat veloittavat 125–150 dollaria tunnissa. Jotkut veloittavat jopa enemmän. Heidän taitonsa ja kokemuksensa auttavat sinua saamaan parhaan mahdollisen tatuoinnin, eikä kannata etsiä “halpaa” tatuointia.

Muista, että sinun on myös annettava vinkkejä. Henkilökohtaisesti kallistan 20%, mikä on hyvä nyrkkisääntö. Osoita arvostavasi heitä.

Mies tatuoinneilla, jotka peittävät hänen rintansa, olkapäänsä ja käsivartensa.

Mies tatuoinneilla, jotka peittävät hänen rintansa, olkapäänsä ja käsivartensa.

Kuinka paljon se sattuu?

Jokainen kokee kivun eri tavalla. Kun otin olkapään tatuoinnin, se ei satuttanut niin paljon, mutta se tuntui kuumalta neulan ollessa ja huomasin jännittyneeni. Tatuointitaiteilija oli hieno siitä, otti taukoja ja antoi minulle – ja hänelle – aikaa rentoutua, koska se oli iso työ. Sinä ja ystäväsi saatat saada täsmälleen saman tatuoinnin tältä taiteilijalta, ja kokemuksesi eivät täsmää.

Olkapään tatuointi voi mennä mihin tahansa osaan olkapäätäsi, ja sijoitus vaikuttaa tunteeseesi.

Olkapään kipu: 3/10

Olkapään tatuoinnin saaminen on vähiten tuskallista vaihtoehdoista. Siinä on paljon rasvaa ja lihaksia, jotka estävät paljon kipua, jonka tuntisit luussa. Se on loistava paikka ensimmäiselle tatuoinnille.

Olkapään kipu: 4/10

Olkapään tatuoinnin ottaminen sattuu enemmän kuin olkapääsi. Lapaluut ovat lähempänä luuta kuin olkapää. Kokemukseni lapaluustani on melko tyypillinen. Huomaat sen, mutta se on enemmän tylsää kipua. Ainoa paikka, jota kannattaa varoa olkapäälläsi, on se, jos se tulee liian lähelle kainaloa. Sitten saatat huomata terävän kivun, joka tuntuu melkein kutitukselta.

Solisluun kipu: 7/10

Solisluussa ei kuitenkaan ole melkein minkäänlaista tyynyä ihon ja luun välillä. Muista, että työskentelet kehosi pisimmän vaakasuoran luun lähellä. Siellä on hyvin vähän rasvaa tai lihaksia, joten huomaat kipua enemmän kuin muut olkapään tatuoinnit. Saatat huomata, että se on erittäin terävä, puristava kipu. Saatat myös huomata, että tunnet tatuointipistoolin värähtelyt. Minulle siinä on sormet liitutaululla.

Missä tahansa valitsetkin, vältä juomista tai virkistyslääkkeiden käyttöä ennen kuin teet sen. Ne eivät auta kipua, ja ne voivat häiritä kykyäsi istua paikallaan, kun kipu osuu.

Luonnollisia tapoja vähentää kipua

Kaksi parasta tapaa käsitellä kipua ovat käyttää stressipalloa tai hengittää sen läpi. Kyky puristaa jotain voi auttaa häiritsemään sinua. Älä kuitenkaan tuo minkäänlaista hämmennystä – sinun on pidettävä mahdollisimman rauhallisena. Voit myös keskittyä hengitykseesi. Jos meditoit tai harjoittelet minkäänlaista hengitysharjoitusta, nyt on aika vetää se pois.

Vinkkejä olkapään tatuoinnin parantamiseen

 • Käsittele sitä ystävällisesti. Riippumatta siitä, minkä osan olkapäästäsi valitsit tatuoida, se hieroo vaatteita. Jos sinulla on käsilaukku tai reppu, yritä pitää se olkapäällä, joka ei saanut tatuointia. Naisille racerback -rintaliivien valitseminen saattaa pitää hihnat kaukana tatuoinnista. Haluat olla varovainen, ettet kutita tai hankaa sitä, mutta luultavasti jossain vaiheessa. Suurin vaara on rupin irrottaminen ennen sen parantumista, mikä lyhentää paranemisaikaa.
 • Vältä sen peittämistä siteellä tai sideharsolla. Haluat antaa sille mahdollisimman paljon ilmaa. Jos sinun on peitettävä se työn aikana, yritä käyttää kevyttä, ilmavaa kangasta.
 • Kuten mikä tahansa tatuointi, pidä se puhtaana ja kosteana. Olkapään tatuointi voi olla vaikea saavuttaa itse, joten ystävien ja perheenjäsenten auttaminen on vaihtoehto. A&D-voiteet ovat yleinen tapa. Älä lopeta kosteuttamista, kun se on parantunut. Jotta värit pysyvät raikkaina, kosteuta useita kertoja viikossa.
 • Pidä se peitettynä aurinkovoidetta. Se haalistuu, kaikki tatuoinnit tekevät, mutta auringon haitallisten säteiden pitäminen poissa niistä hidastaa prosessia huomattavasti. Älä säästä. Valitse 30 SPF tai korkea. (SPF 30 estää 97% UVB -säteistä.)
 • Anna sille aikaa ennen kuin menet veteen. Suihkussa on hyvä olla, mutta yritä välttää kylpyä, jos tatuointi upotetaan. Jos se on olkapääsi päällä tai jopa solisluussa, sinun pitäisi olla turvassa. Älä kuitenkaan mene mereen tai uima -altaaseen vähintään kahden viikon ajan. Bakteerit ja kemikaalit eivät tule toimeen tuoreen tatuoinnin kanssa. Voit saada infektioita ja tatuoinnin vaurioita, joita ei ehkä voida korjata.

Tämä sisältö on tarkkaa ja todenmukaista kirjoittajan parhaan tietämyksen mukaan, eikä se korvaa lisensoidun terveydenhuollon ammattilaisen diagnoosia, ennustetta, hoitoa, reseptiä ja/tai ruokavalio -ohjeita. Huumeilla, lisäravinteilla ja luonnollisilla lääkkeillä voi olla vaarallisia sivuvaikutuksia. Jos olet raskaana tai imetät, ota yhteyttä pätevään palveluntarjoajaan henkilökohtaisesti. Hakeudu välittömästi apua, jos sinulla on hätätilanne.

© 2021 Katherine Sanger