Tatuointikommentaattorina ja kirjailijana luotan henkilökohtaiseen kokemukseeni ja tatuointistudiossa työskentelyaikaani.

Rockerbilly -pari pitbullin kanssa juo teetä

Rockerbilly -pari pitbullin kanssa juo teetä

Onko nuppelu uudessa tatuoinnissa normaali?

Lyhyt vastaus on kyllä. Tatuointien ei välttämättä tarvitse olla rupia, vaikka se on täysin normaalia. Jos sinä'mietit mitä tehdä rupille, don'älä tee mitään! Parasta mitä voit tehdä, on yksinkertaisesti päästää heidät yksin, minkä he tekevät 99% ajasta.

Kun tatuointi paranee, sinun on vältettävä:

 • Poiminta rupia.
 • Vahingossa pudottaa rupi pois – tämä tapahtuu usein sen jälkeen, kun nouset suihkusta heidän ollessaan'on vähän pehmeä. Sinun tulee olla erityisen varovainen kuivataksesi ne liian voimakkaasti tai hieromalla voidetta niiden ollessa käytössä'olla siinä tilassa.
 • Tatuoinnin raapiminen (ei väliä kuinka pahasti haluat!)
 • Tatuoinnin upottaminen veteen pitkäksi aikaa (kuten uinti).

Kuinka rupat suojaavat tatuointia:

Monet ihmiset kokevat hilseilyä osana paranemista, tiivistämistä ja kuivumista tatuoinnin saamiseksi, mikä vahingoittaa ihoa ja aiheuttaa haavan. Kun iho paranee, ihosi saattaa muodostaa rupia, joka on kuohkeaa, murenevaa veren tai plasman hyytymistä.

Don't poimia rupia! Ruppi palvelee arvokasta tarkoitusta suojata haavaa bakteereilta, kun taas valkosolut työskentelevät voimakkaasti alla tappaakseen kaikki kuorikerroksen läpi pääsevät bakteerit. Valkosolut auttavat myös parantamaan ja korjaamaan alla olevaa uutta ihoa. Lopulta rupit murenevat ja putoavat, paljastaen juuri parantuneen, terveen ihon alla ja hämmästyttävän, äskettäin värjätyn tatuointisi. Rupun koko ja paksuus määrää paranemisprosessin keston.

Ruppien poimiminen voi aiheuttaa värin haalistumisen ja pitää tatuoinnin parantumasta kunnolla. Sinä et'et halua sitä, sinä?

Siitä huolimatta valtavat sipulikuoret eivät ole hyväksi tatuoinnillesi, ja rupin koputtaminen tai poimiminen liian aikaisin voi aiheuttaa tatuointisi menettämisen värinsä ja mahdollisesti arpia. Kun olet maksanut taideteoksestasi satoja dollareita, sen pesualtaan pesemisen katsominen voi olla sydäntäsärkevää!

Tatuoinnin kaavinta ei tarkoita, että sinulla on infektio

Rupot eivät ole merkki siitä, että tatuointisi on tartunnan saanut. Vaikka tartunnan saaneessa tatuoinnissa on todennäköisesti rupia, se myös itkee nestettä, on kuuma ja kivulias kosketukseen ja näyttää punaiselta.

Jos epäilet tatuointisi tartunnan, sinun on mentävä lääkäriin. Useimmissa tapauksissa sinulle määrätään antibiootti infektion torjumiseksi.

Huomautus: Tämän artikkelin tietoja ei ole tarkoitettu tartunnan saaneiden tatuointien hoitoon.

Kuinka estää rupia ja tulehdusta uudessa tatuoinnissasi

Mitä tehdä, kun tulet kotiin

 • Kerran sinä'kotona ja puhtaassa ympäristössä on erittäin tärkeää puhdistaa tatuointi perusteellisesti. Tämä auttaa estämään rupien muodostumista.
 • Ota kääre pois ja anna sen ilmaantua noin kolmekymmentä minuuttia.
 • Vaahdota sitten kädessäsi kunnollinen määrä antibakteerista vaahtoa tai luonnollista saippuaa ja pese tatuointi varovasti pyörivin liikkein. Huomautus: ÄLÄ KÄYTÄ pesulappua, sientä tai harjaa. Tämä voi repiä sen erilleen. Käytä vain kättäsi. Se'on täydellinen työkalu työhön!
 • Huuhtele huolellisesti varovasti juoksevalla lämpimällä vedellä, kunnes kaikki neste on poistunut.
 • Seuraavaksi anna ihon kuivua ilmassa jonnekin puhtaana ja poissa auringosta (ei esimerkiksi pölyisestä, likaisesta vanhasta alasta) noin 45 minuutin ajan. Don'Älä anna tatuointisi kuivua liikaa, koska se voi halkeilla.
 • Kerran se's kuiva, levitä pieni määrä jälkihoitovoidetta. Don't liioittele! Liian paljon jälkihoitovoidetta käytetään valtavasti siihen, että rupit pysyvät tatuoinneissa liian kauan eivätkä putoa luonnollisesti. Tämä pitää ihon liian kosteana ja estää rupit kuivumasta tarpeeksi putoamaan. Saatat myös helpottaa bakteerien kasvua.
 • Tärkein asia, jonka voit tehdä varmistaaksesi, että tatuointi paranee kunnolla, on pitää se puhtaana. Tämä tarkoittaa sitä, ettei mitään likaista saa koskettaa sitä. Likaiset kädet, vaatteet ja muut pinnat sisältävät bakteereja.

Kuinka hoitaa uusi tatuointi seuraavan parin päivän aikana

Kun taiteilija on valmis ja käärinyt tatuointisi, sinusta tulee täysin vastuussa jälkihoidosta. Jos huolehdit siitä oikein, sinun ei ehkä tarvitse koskaan käsitellä rupia. Seuraavassa on muutamia tapoja, joilla voit varmistaa, että olet lopulta tyytyväinen paranemisprosessiin:

 • Keskustele taiteilijan kanssa siitä, mitä sinun on tehtävä tatuointisi parantamiseksi ja ylläpitämiseksi. He tietävät parhaat paranemistekniikat tatuointimuodolleen.
 • Vaatteiden ja vuodevaatteiden hiukkaset, nukka ja muut roskat voivat hieroa uutta tatuointiasi ensimmäisten päivien kuluessa sen saamisesta ja aiheuttaa usein infektion. Taiteilijasi voi suositella tatuoinnin käärittämistä vaatteiden päällä tai yöllä. Minua neuvottiin tekemään tämä ensimmäisten kolmen tai viiden yön ajan, ja huomasin, että tatuointini parani hyvin nopeasti.
 • Anna ihosi kuivua ilmassa pesun tai suihkun jälkeen ja hiero hellävaraisesti jälkihoitovoidetta ennen kuin se kuivuu liikaa (pisteeseen, jossa se saattaa halkeilla). Jos sinun on käytettävä pyyhettä, taputtele tatuointia varovasti äläkä hiero sitä.
 • Jos rupia on muodostunut, älä levitä jälkihoitovoidetta niihin. Bakteerit alkavat kasvaa kosteassa rupissa, mikä voi johtaa infektioon. Rupujen on kuivuttava, jotta ne voivat lopulta murentua.
 • Pidä tatuointi poissa auringosta.
 • Varmista, että tatuointisi ei't jää kiinni vaatteisiisi tai lakanoihisi. Tämä voi tarkoittaa sitä, että sinun on käytettävä hieman erilaista vaatetusta paranemisesi aikana ja että sinun on nukuttava eri asennossa.

Selkä tatuointi naisilla

Selkä tatuointi naisilla

Piotr Dedel

Mitä tehdä erittäin paksuille, tiheille rupille?

Vastusta rypytyksen ottamista tatuoinnista, vaikka rupit ovat suuria ja tiheitä. Kun rupat paranevat, niiden sisältämä muste huuhtoutuu usein takaisin ihoon, johon se kuuluu.

Jos tatuointisi on kuitenkin yksi tai kaksi viikkoa vanha ja sinulla on edelleen valtavia rupia, voit tehdä joitain toimenpiteitä:

 • Vain kämmenelläsi ja runsaalla saippua vaahdolla hiero varovasti rupia muutaman osan ajan suihkussa ollessasi. Muista, että tämä prosessi on erittäin riskialttiita ja se tulisi tehdä vain pienin erin ja oman harkintasi mukaan.
 • Anna rupin imeä vettä suihkussa tai tatuoinnin pesun aikana ja se nousee vähitellen reunoilta kuivumisen aikana.
 • Voit myös ohentaa erittäin paksuja rupia asettamalla puhtaan pesulappun, joka on asetettu tatuoinnin päälle lyhyeksi ajaksi. Ruppi's reunat nousevat vähitellen kuivumisen aikana. Ole varovainen, kun teet tämän, koska voit pahentaa asioita, jos olet liian karkea, jätä pesulappu päälle liian pitkään tai jos lähestyt prosessia väärin.
 • Tatuoinnillesi annetaan parhaat mahdollisuudet parantua oikein säilyttämällä hyvä tasapaino märän ja kuivan välillä.
 • Jos tatuointi tuntuu kovalta ja halkeilevalta, levitä pieni määrä jälkihoitovoidetta. Pyyhi ylimääräinen tatuoinnin jälkihoitovoide pois pehmeällä, kostealla, puhtaalla liinalla.

Tartunnan saanut ja turvonnut tatuointi jalalla

Tartunnan saanut ja turvonnut tatuointi jalalla

Lue lisää tatuoinnin jälkihoidosta

 • Uusi tatuointini on turvonnut, punainen ja mustelmissa – onko tämä normaalia?

  Onko sinulla uuden tatuoinnin turvotusta ja mustelmia? Oletko huolissasi siitä'ei parane kunnolla? Lue tämä artikkeli saadaksesi tietoa kehosta'paranemisprosessi uudella tatuoinnillasi.

 • Tatuoinnin jälkihoito: Kuinka minun pitäisi huolehtia uudesta tatuoinnistani?

  Käytännöllisiä ja testattuja menetelmiä tatuoinnin jälkihoidolle. Miksi sinun on tehtävä se ja kuinka tehokas jälkihoito on tehty.

Tämä sisältö on tarkkaa ja todenmukaista tekijän parhaan tietämyksen mukaan, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan pätevän ammattilaisen muodollisia ja yksilöllisiä neuvoja.

Kommentit

geeni 23. huhtikuuta 2020:

Hei tatuoinnissani on lil reikä ja siinä on vähän vihreää tavaraa … onko se huono

Anne (kirjailija) Hobartista, Tasmaniasta ~ Australiasta. (Hieman katkennut AUS: n pohjasta) 1. kesäkuuta 2019:

KAIKKI HUOMAUTUKSET, JOTKA OVAT TARJOUSLINKKEJÄ, poistetaan

Carrie maaliskuuta 03, 2019:

Tatuointini on yksi iso rupi perhonen päällä. Tein kaiken, mitä piti ja silti rupesin. Pitäisikö minun kosteuttaa tai antaa sen pysyä kuivana?

Robert Allison 14. lokakuuta 2018:

Oikein hyvä

Alisson 24. huhtikuuta 2017:

Tatuointini on melkein 3 viikkoa vanha kädessäni ja suurin osa rupista on poistunut jättäen tatuoinnin alueet sumuiseksi valkoiseksi, onko tämä normaalia, tuleeko väri takaisin ?? Ja minulla on yksi tiheä pieni rupi's kestää ikävuosien putoamisen .. vastaukset ovat kiitollisia siitä'ensimmäinen tatuointini .. kiitos

Julio flores 28. maaliskuuta 2017:

Raapin rupista mitä teen

Priscilla 18. maaliskuuta 2017:

Ei muuten pitbull kuten ensimmäisessä kuvassa todettiin.

Sibongile T.Phiri 6. tammikuuta 2017:

Kiitos paljon, etsin jatkuvasti sivustoja, jotka osoittivat minulle visuaalisesti, miltä tatuoinnin pitäisi näyttää ja pitäisikö minun panikoida vai ei.

Roydon 3. syyskuuta 2016:

Voinko pestä tatuointini, jos naarmut?

Liz yatsinko 5. elokuuta 2016:

Viikon vanhassa tatuoinnissani on valtava ihottuma ja uudet rupit ovat muodostuneet uudelleen alkuperäisten putoamisen jälkeen

sharon 10. kesäkuuta 2016:

mahtavaa x

Janet 27. toukokuuta 2016:

Otin tatuointini yli viikko sitten ja se'sulla on paksu hilse. Kaveri kävi sen läpi kolmella värillä ja teki parannuksia samana iltana. Nyt se'putoaa mutta se's korottaa sen sivuilla. Yhdessä osassa ei ole väriä rupin alla. Onko sinulla ideoita mitä voin tehdä? Lisäksi pidän sen peitettynä suurimman osan ajasta ja kun menen nukkumaan, se tarttuu kaikkeen. Auta minua selvittämään, mitä voin tehdä, jotta tatuointini ei menisi sekaisin. Voi ja se's tähdet.

Mia 24. maaliskuuta 2016:

Viimeinen kuva … katso varpaita … grooossssssss!!!!!

Kuten vakavasti jätkä, jos hän ei't pestä jalkansa, ei ihme, että hänen tatuointinsa sai tartunnan.

Vivian 3. tammikuuta 2016:

Otin tatuoinnin ja hieroin sitä vahingossa pesulaitteella ja nyt näyttää raa’alta, mitä voin tehdä asialle

GreenMind -oppaat Yhdysvalloista 10. lokakuuta 2015:

Loistava keskus loistavasta aiheesta – toivoisin, että minulla olisi tämä viimeisenä kappaleena, mutta nyt minulla on'm innostuin hankkimaan uuden…

Jacqui Uudesta -Seelannista 19. heinäkuuta 2015:

Kiitos tästä keskuksesta – se'On vaikea olla naarmuttamatta niitä, kun ne ovat erittäin kutiavia, mutta annat erittäin hyviä neuvoja.

Kiitos tämän tiedon jakamisesta.

Melissa Reese Etheridge Tennesseestä, Yhdysvalloista 6. heinäkuuta 2015:

Kaikki artikkelisi on esitetty hyvin. Tiedot ovat selkeitä. Olen onnekas, ettei minulla ollut ongelmia tatuoinnin ottamisen jälkeen vuosia sitten. Kuvat täydentävät artikkelia.

John Hollywood Hollywoodista, Kaliforniasta 24. marraskuuta 2014:

Erittäin informatiivinen keskus. Kun sain tatsin, en tiennyt mitä tehdä. Kunpa tietäisin tämän kaiken!