Peony er en tatoveret tatoveringsentusiast som elsker å studere og diskutere tatoveringshistorie og betydninger. Japanske temaer er hennes favoritt.

Foo Dog (også kjent som Fu Dog, Shi Shi, Chinese Stone Lions og Imperial Guardian Lions) tatovering viser en praktfull skapning med en krøllete manke og truende snerp, men visste du at det egentlig ikke er en hund? Hva er det egentlig, hvordan kom det til, og mer interessant, hvorfor er det kjent som en “hund”? Vi går dypere inn i historien og ser nærmere på.

the-guardian-lions-foo-dog-tattoo-meanings-history-tattoo-images

En Foo -hund er ikke en hund, men en stor katt

Fra navnet ville man anta at Foo Dog er legemliggjørelsen av en mytisk hund. Dette kan imidlertid ikke være lenger fra sannheten – Foo Dog, i virkeligheten, er en løve. Og disse løvene har også en prestisjetung tittel: Imperial Guardian Lions (siden de kommer i par, som vi skal snakke om nedenfor.)

Men hvorfor vil du da kombinere en hund med en katt, den påståtte “naturlige fienden”? Faktisk, det'er uklart nøyaktig når eller hvorfor dette skjedde. Forslaget om at disse kinesiske Guardian Lions var hunder, kom først fra vestlige tolkninger, sannsynligvis på grunn av en språkhikke der den sanne betydningen gikk tapt i oversettelsen. Den eksakte historien er fortsatt ukjent, men det er flere rotete forklaringer på hvordan den kan ha utviklet seg over tid.

Kinesisk Foo Dog

Kinesisk Foo Dog

Hvorfor kaller vi disse løvene "foo hunder"?

 • Det var en enkel feilidentifikasjon av løvene som en ekstremt sjelden rase av små til mellomstore hunder-kjent som “Sacred Dog of Sinkiang” eller “Chinese Foo Dog” that-det's sies å være et kryss av den gamle Chow Chow fra Mongolia og de nordeuropeiske jakthundene, antagelig fra Foo Chow (福州; Fu Zhou), Sør -Kina.

  De ble opprinnelig avlet for å vokte buddhistiske templer, og ble spesielt kalt “Dog of Fo” etter det kinesiske ordet “Buddha” (Fo).

 • De'tar også feil for artene Chow Chow (鬆獅 犬; bokstavelig oversettelse: fluffy løvehund) og pekingese (獅子狗; bokstavelig oversettelse: løvehund). “獅” betyr “løve”.

(Venstre til høyre) Hunderaser: Chow Chow, Pekingese

(Venstre til høyre) Hunderaser: Chow Chow, Pekingese

Evolusjonen av Foo Dog

Xie Zhi

Xie Zhi (獬 豸) er et annet kinesisk mystisk dyr som dukket opp i samme periode som Imperial Guardian Lions, og deres uhyggelige likhet betydde at de ofte ble forvekslet med det andre.

I følge kinesisk litteratur hadde Xie Zhi en storfe-lignende kropp og et horn på hodet (som en enhjørning). Hodet ligner på en løve, med flytende pelslokker rundt seg.

Både rettferdig og velvillig, Xie Zhi er en skapning av rettferdighet og rettferdighet. Xie Zhi, som danner tidlige lærers notater, sies å ha en medfødt evne til å skille den uskyldige fra skyldig, bite eller rammet den skyldige i slagsmål og uenigheter.

Haetae

Da Xie Zhi tok seg til Korea, fikk det et nytt navn – “Haetae.” Haetae lignet veldig på Xie Zhi med noen modifikasjoner. For det første hadde den vekter på kroppen i motsetning til pels, og det var korte fjær under armen som så ut som vinger. Hornet og løvehodet sittet igjen.

Komainu

Haetae gikk deretter videre til naboen, Japan. Der ble det referert til som “Korean Dogs” eller Komainu (狛 犬; bokstavelig oversettelse – Koryŏ dog – Koryŏ ville senere bli kjent som Korea).

(Venstre til høyre) Xie Zhi, Haetae, Imperial Guardian Lions

(Venstre til høyre) Xie Zhi, Haetae, Imperial Guardian Lions

Hvor kom den originale Foo -hunden fra?

Det sies at under det andre dynastiet i det keiserlige Kina (206 f.Kr. – 220 e.Kr.) – Han -dynastiet (漢朝; Han Chao) blomstret handelen langs silkeveien. Med virksomheten med varer og tjenester kom utveksling av kulturer og tro. Det ble sagt at løver først ble brakt til Kina fra Sentral -Asia som gaver og hyllester av høyeste form.

De var gjennomsyret av religiøs symbolikk ettersom buddhistiske munker fortalte hvordan løver er beskytter av Dharma og et fremtredende symbol i buddhismen. Statuer av løver hadde lenge vært et vanlig trekk sett rundt steder av betydning (som palasser og templer) i India, var buddhismen stammer fra.

Ulike Bodhisattvaer som Manjushri (Bodhisattva of Wisdom; Prajñā) og Avalokiteshvara (Bodhisattva of Compassion) er avbildet ridning på toppen av en løve; Siddhārtha Gautama alias Buddha, ble også kjent som Śākyasiṃha eller “Shakya løve”.

Som sådan har løver positive assosiasjoner til både buddhisme og hinduisme, og blir sett på som beskyttere fremfor rovdyr.

Manjushri Thangka er et maleri av Ies Walker

Manjushri Thangka er et maleri av Ies Walker

Etter hvert hadde Kina begynt å innlemme disse praktfulle skapningene som symboler på forsvar og sikkerhet, og trodde at de hadde mytiske beskyttende energier. De skapte vakre, kongelige løve -statuer skåret ut av dyre steiner eller omhyggelig støpt ut av jern eller bronse. Vanligvis laget av marmor eller granitt, ble de referert til som Stone Lions eller Shí shī (石獅).

Opprinnelig kun brukt for å vokte portene til det keiserlige palasset, begynte Foo Dog å være mer utbredt. Etter hvert som familier ble mer velstående og blomstrende fra Silkeveien, ble bruken av Fu Dogs vedtatt utenfor kongelige.

På grunn av “gullalderen” i kinesisk historie-etter å ha nevnt det på grunn av den betydelige økonomiske veksten og den økte formuen i denne perioden-ville velstående husholdninger og de av eliten få disse steinløvene plassert på hver side av hjemmet sitt inngang (for eksempel hovedportene eller døren). Foo Dogs opptrådte som åndelige vakter og forviste alle som måtte ha med seg dårlige intensjoner inn i hjemmene sine.

Bronse, kinesisk løvehode dørklokker på en tradisjonell tredør.

Bronse, kinesisk løvehode dørklokker på en tradisjonell tredør.

I tillegg til å bli brukt som statuer, ble de også sett på som dørklokker, keramikk og røkelsesbrenner.

Foo Dog Tattoo | Winson Tsai

Fullført Foo Dog (fra videoen ovenfor).

Fullført Foo Dog (fra videoen ovenfor).

Winston Tsai

Foo Dog Tattoos for Luck and Feng Shui

Med moderniseringen blir Stone Lions nå lett masseprodusert og slett ikke dyrt eller forbeholdt de rike. Det er fremdeles et vanlig trekk som finnes rundt asiatiske virksomheter i nåtiden; de er vanligvis plassert utenfor eller inne i bygninger for å beskytte virksomheten og avstøte negativ energi.

Stone Lions, som er mest allestedsnærværende sett utenfor kinesiske restauranter, antas å bringe velstand og lykke, samtidig som de holder på med «bråkmakere» eller vanskelige lånetakere. I en bolig er Foo Dogs talismaner som avverger ondskap og uflaks, og styrker hjemmet som en trygg havn.

I denne forbindelse er Foo Dogs populære orientalske tatoveringssymboler valgt for lykke og selvbeskyttelse.

the-guardian-lions-foo-dog-tattoo-meanings-history-tattoo-images

Wikipedia

Tatovering av Foo -hunder i et par

Foo hunder kommer i et par, bestående av en hann og en hunn. Nedenfor er noen av egenskapene til hver katt.

Hva hann- og hunnhundene representerer

Hann Foo Dog – Kvinne Foo Dog

Yang

Yin

Beskytter de utvendige, fysiske elementene

Vekter interiøret, ånden og sjelen

Vanligvis har den høyre frontpoten en brodert silkekule, noen ganger antatt å representere en globus/verden som helhet

Holder vanligvis en løveunge med sin venstre forpote, antatt å representere livssyklusen

Han betegner makt, autoritet og styrke

Hun betyr velvilje, støtte og pleie

Rå; Mot

Raffinert; Visdom

the-guardian-lions-foo-dog-tattoo-meanings-history-tattoo-images

Kronisk blekk -tatovering

Det er ikke obligatorisk, men foreslått å ha begge Foo Dogs tatoverte sammen, ettersom de fungerer som en duo og er mest effektive når de plasseres sammen. De kompletterer og utfyller hverandre, og fordriver enhver ubalanse med Yin og Yang i absolutt harmoni.

Hunnen skal alltid være plassert (utover) til høyre mens hannen går til venstre. Så hvis du skulle tatovere begge, ville du plassert løvinnen på høyre arm og løven på venstre arm, for eksempel.

Shi shi/Stone Lion tatovering.

Shi shi/Stone Lion tatovering.

Yushi Tattoo

Japanske mot kinesiske Foo hunder

Foo Dog (Komainu) -statuene begynte å dukke opp i Japan i løpet av Nara-perioden (710-794) og ble ikke alltid skåret med de karakteristiske egenskapene (dvs. ball og cub) der vi kunne skille hannen og hunnen fra hverandre. I stedet ville den ene løven ha en lukket munn mens den andre hadde en åpen munn. Dette var ment å formatere lyden “Om” som er den hellige stavelsen eller mantraet i hinduismen og buddhismen.

I Japan er den synkretiske translitterasjonen av “Om” “Aun” som betydde begynnelsen og slutten. Disse Komainu ville bli plassert utenfor templer og helligdommer, omtrent som deres kinesiske kolleger.

Et annet mystisk dyr som brukes til å vokte japanske helligdommer, ville være reven (kitsune), som også er et populært tatoveringsikon med en fascinerende legende.

Karajishi brokade | En blanding mellom en Dragon og en Foo Dog.

Karajishi brokade | En blanding mellom en Dragon og en Foo Dog.

the-guardian-lions-foo-dog-tattoo-meanings-history-tattoo-images

Er Karajishi -tatoveringer det samme som Foo -hunder?

Beskrivende historier om løven ble generelt gitt videre til Japan, og ble populære igjen rundt Tang -dynastiet (618–907). Et stort flertall av det japanske folket har aldri sett en løve i virkeligheten, og begynte japanske kunstnere å lage sine egne stiliserte versjoner basert på deres tolkning av hvordan løver kunne ha sett ut.

Den japanske variasjonen så ut som en kombinasjon av den orientalske dragen og Foo Dog, med sirkulære flekkemønstre på pelsen og krøllete maner. Disse endringene ble kalt Karajishi (唐 獅子 eller Lions of the Tang/Chinese Lions), og ble ofte feilmerket som Foo Dogs.

Japansk folklore sier at Karajishi -løver var unger av dragen. Disse ungene ville bli kastet av bratte fjellklipper som en test av styrke og en overlevelse for de sterkeste. Imidlertid er det ikke mange referanser til denne legenden.

Uansett om det er Karajish- eller Foo-hundene, er de begge like i at de snarere enn å bli avbildet realistisk som et livlignende, muskuløst dyr, tar sikte på å formidle de følelsesmessige uttrykkene og essensen til en løve i en stilisert form.

the-guardian-lions-foo-dog-tattoo-meanings-history-tattoo-images

Zhen Cang tatovering

Foo Dog Tattoo Betydninger

Å være beskytter for begge tilbedelsessteder og viktige, ærverdige institusjoner, er Foo Dog en figur av autoritet og forsvar. Kroppen din er din mest verdifulle “eiendom”, det er et tempel som må beskyttes. Plasseringen av dine Foo Dog -tatoveringer kan innebære forskjellige ting.

De kan også gjøres i en rekke forskjellige stillinger eller scener, i noen statuer er de hugget hukende i en angrepsposisjon, mens andre har unger som klatrer over løvinnen.

Foo Dog i angrepsmodus.

Foo Dog i angrepsmodus.

Foo Dog Tattoo på baksiden: Å ha en Foo Dog -tatovering på ryggen vil bety at du har Imperial Guardian Lions på vakt over ryggen, og blokkerer de negative energiene du ikke ser komme, for eksempel sladder og svik.

Foo Dog Tattoo på brystet: Tatovering av Foo -hunder over brystet kan bety at du beskytter dine følelser og følelser; tillater bare de som virkelig er klarert nær ditt hjerte og indre arbeid.

Foo Dog Tattoo on the Arm: Foo Dogs kan også tatoveres med hannen og hunnen på hver arm – men husk riktig posisjon. Dette er lik å ha to livvakter på hver side av deg, som beskytter hele deg selv.

Designideer for Foo Dog -tatoveringer og deres betydning

Gitt deres inneboende betydning, kan Foo Dogs og Karajishis tatoveres alene og som de er. Men hvis du har tenkt å veve en historie eller din personlige mening inn i tatoveringen, er det noen nyttige og passende elementer som følger med din Foo Dog -tatovering nedenfor..

 • Bambus: Bambus er kjent for sin motstandskraft og robuste vekst, og regnes som et symbol på flaks og velstand. Både bambus og Foo Dog jobber hånd i hånd for å øke lykke og vise styrke.
 • Peony: Også kjent som Karajishi Botan (“唐 獅子 牡丹”). Som kongen av alle dyr, har mytologien det at løven absolutt ikke er redd for noen andre, med unntak av en liten bug. I historien sies det at insekten gjemmer seg i pelsen til løven, biter seg gjennom huden og til slutt kommer til løvens bein – dreper den.

  Den eneste løsningen er at løven skal ligge under peonblomster om natten, hvor det sies at duggdråper som samles opp og sklir av peonbladene vil ødelegge denne livstruende insekten. I dette finner løven trygghet og hvile.

  Denne delikate og sterke sammenstillingen mellom Yin og Yang parres på en fantastisk spennende måte. Hvor det åpenbart maskuline er herdet og balansert av et snev av mykhet.

 • Lotus: En blomst knyttet til og ofte sett i buddhisme og hinduisme, er den hellige lotus en kraftig symbolikk for å overvinne motganger for å nå ditt fulle potensial i livet. Det er en plante som vokser ut av grumsete vann og skyver seg ut av gjørmen og opp på overflaten av dammen.

  Mange buddhistiske og hinduistiske guder er avbildet som mediterer på toppen av en lotusblomst, som sådan representerer den også visdom og åndelig oppvåkning.

Spørsmål & Svar

Spørsmål: Kan du tatovere dem på samme arm?

Svar: Ja, jeg har sett dem i ermer der den ene er litt over den andre som om de lekte og jaget hverandre. Her's et annet eksempel kan du referere til www.facebook.com/chronicink/photos/a.126223914101034/1643308975725846/?type=3&teater

© 2019 Peony