Jeg har tretten tatoveringer samt flere piercinger, og jeg tror de'alle er ganske kule.

Å finne en sjelden firkløver er et tegn på lykke.

Å finne en sjelden firkløver er et tegn på lykke.

Foto av Amy Reed på Unsplash

Tradisjonelle lykksymboler

Alle har en annen oppfatning av hva'regnes som heldig. Tradisjonelt inkluderer symboler på flaks og lykke:

  • hestesko
  • en kanin's fot
  • tallet syv
  • en firkløver
  • diamanter
  • terning

Lucky Number Seven

Der'er en litt lang matematisk forklaring på hvorfor tallet syv er heldig (sammen med tallene 1, 3, 9, 13, 15, 21). Forklaringen involverer tallteori og heltall, men det er også religiøse implikasjoner. Gud skapte himmelen og jorden på seks dager, og på den syvende dagen hvilte han; det er syv dyder (samt syv dødssynder); og Jesus (som er 77. i en direkte linje av etterkommere) rådet Peter til å tilgi noen som overgikk ham 70 ganger syv ganger.

Nummer 13: heldig eller uheldig?

Tallet 13, ifølge samme tallteori, er enten heldig eller uheldig, avhengig av hvem du spør.

  • De som tror på tallet's lykke til basere det på at de tre vise mennene fant Jesusbarnet på hans 13. levedag, at det var 13 apostler, og at 13 mennesker satt ved Jesus' Siste måltid.
  • De som tror tallet 13 er uheldig, Imidlertid er de raske med å påpeke at mannen som forrådte Jesus, Judas Iskariot, var den 13. personen som satt ved bordet den dagen.

Andre forklaringer peker på det faktum at når en gruppe på 13 personer er delt inn i to, tre, fire eller seks like grupper, er det alltid én person igjen. Mange mennesker i USA tar dette konseptet ganske alvorlig, demonstrert av de som er overtroiske fredag ​​den 13. Noen ganger vil du til og med finne bygninger som er konstruert "uten" en 13. etasje, med heiser og trapper som går direkte fra etasje 12 til etasje 14.

En hestesko med endene pekende opp (som vist her) er lykke til; endene som peker ned er uflaks.

En hestesko med endene pekende opp (som vist her) er lykke til; endene som peker ned er uflaks.

Lucky Horseshoes and Rabbit's føtter

  • Hestesko: En hestesko som er hengt med begge ender pekende opp, er visstnok heldig fordi Saint Dunstan, en smed, en gang spikret en hestesko til hoven til Djevelen, noe som forårsaket ham ekstrem smerte. Saint Dunstan ville bare fjerne skoen etter å ha gitt djevelen løfte om å aldri komme inn gjennom en døråpning der en hestesko ble hengt.
  • Kanin's føtter: Kaninens flaks's fot er avledet fra den gamle afroamerikanske formen for magi kjent som hoodoo, som holder at kaninen's venstre bakfot er en veldig kraftig og nyttig sjarm.

Symboler for lykke til som tatoveringer

Hengende en hestesko over døren til hjemmet ditt eller bære en kanin's fot i lommen eller på nøkkelringen er alle overtro som skal sikre lykke til, så hvorfor ikke ta det til neste nivå og tatovere et symbol på lykke på kroppen din i stedet? Du'Jeg vil aldri miste eller misbruke det, og det vil være med deg til enhver tid, uansett. Menneskene som vises nedenfor har gjort nettopp det – tatt elementer som er representative for lykke og foreviget dem i stedet på kjøttet.

Lucky Tattoos bildegalleri

Kommentarer

luckycharm4me fra San Francisco 3. august 2009:

• "Vi må tro på flaks. For hvordan ellers kan vi forklare suksessen til de vi donerer'liker ikke?" –Jean Cocteau

Eaglekiwi fra -Oceania 18. juni 2009:

Yayyyyy endelig har noen lykke til rundt tallet 13 !! lol

Jeg visste ikke de åndelige fakta rundt dette tallet, hvor kult er det !!

Jeg ble født den 13. og det var også mannen min, vi begge 13. mai (men begge fra forskjellige land) …. (han har aldri noen unnskyldning nå for å glemme bursdagen min) hehe …. flott hub, likte det dynger!

GreatTattoosNow fra San Jose 09. oktober 2007:

Nok et flott knutepunkt som alltid. Jeg elsker type tatoveringer med lykke. Typisk veldig lyst, fullt av farger og hvem som kan't gå med litt mer lykke til. Jeg liker kombinasjonen horeshoe, nautisk stjerne, terninger og kort. Må skaffe meg en selv en av disse dagene! Flott HUB!

Renessanse 08. oktober 2007:

Vær forsiktig med den flammende kaninen's fot…