Richard Hale er en tatoveringsentusiast som studerer og forsker på tatoveringssymbolikk, betydninger og historie.

orkide-tatoveringer-og-betydninger-orkide-tatovering-design-og-ideer

Orkidé -tatoveringer er veldig populære blant kvinner og en og annen mann. For de som bruker den som kroppskunst, er orkideen veldig viktig og svært symbolsk. Fordi orkideer kommer i mange former, farger og størrelser, er tatoveringsdesignene veldig allsidige og kan blekkes nesten hvor som helst på kroppen.

Les videre for å lære mer om symbolikken rundt denne nydelige blomsten og for å bla gjennom et galleri med flere forskjellige tatoveringsdesigner for orkideer. Forhåpentligvis, du'vil kunne finne ideer og inspirasjon for din neste tatovering

orkide-tatoveringer-og-betydninger-orkide-tatovering-design-og-ideer

Hva er en orkide?

Orkideer er en av de største blomsterfamiliene på jorden, med nesten 27 000 arter under navnet. Denne utbredte blomsten kan finnes nesten hvor som helst på jorden, fra tropene til polarsirkelen. Som et resultat har disse vakre blomstene en spesiell betydning for mange forskjellige kulturer rundt om i verden og spesielt for mange østasiatiske kulturer.

Av de nesten 28 000 orkideene er Cymbidium, Dendrobium og Vanilla orkideer de mest populære. Selv om den vokser i naturen, er den likevel en veldig dyr blomst hvis du vil ha den i ditt eget hjem. Og til tross for prislappen er orkideen en av de mest populære husholdningsplantene ved siden av fredsliljen.

Orkide symbolikk og kulturell betydning

Orkideen er vanligvis forbundet med menneskelig seksualitet, delvis på grunn av blomstens likhet med mannlig og kvinnelig seksuell anatomi. Det gamle greske ordet “orxhis” oversetter i dag til “testikkel”. En gruppe orkideer ble ikke referert til som en bukett, men som en “satyrion”, og som representerer den kvinnelige anatomi, reproduksjon og fruktbarhet. Grekerne omtalte også orkideen som “Storslått blomst”.

I tusenvis av år har forskjellige kulturer brukt orkideen til en rekke formål. På steder som Kina, Afrika, Tyskland og Egypt ble orkideen ansett for å være en kjærlighetsdrikk og afrodisiakum. Mange østasiatiske kulturer anså orkideen som et symbol på noe verdifullt og sjeldent. Det antas at aztekerne drukket vaniljeorkide med sjokolade for å gi dem styrke og kraft.

Noen kulturer mente at orkideen kunne bestemme kjønnet til barna deres. Det ble antatt at hvis faren spiste blomsten, ville det garantere et mannlig barn, mens hvis en kvinne spiste blomsten, ville det garantere et kvinnelig barn. Dette er et av mange eksempler på blomstens seksuelle symbolikk og dens nære assosiasjoner til fruktbarhet.

Orkideen får en rekke betydninger avhengig av det bestemte stedet og tidspunktet. Nedenfor er noen av de mange betydninger som har blitt assosiert med blomsten.

 • Skjønnhet
 • Forfining
 • Styrke
 • Avl
 • Fruktbarhet
 • Død
 • Virilitet
 • Luksus
 • Royalty
 • Harmoni
 • Eleganse
 • Uskyld
 • Renhet
 • Håp
 • Sjelden
 • Dyrebar
 • Delikatesse
 • Mysterium

Orkide tatoveringer for menn og kvinner

For kvinner representerer orkideen oftest ideen om a "sjelden og delikat skjønnhet." I viktoriansk England ga menn ofte orkideer som gaver til kvinner de forfulgte romantisk. Mange kvinner tror at orkidé -tatoveringen er en flott måte å representere sin skjønnhet og femininitet; de ser bra ut på enhver kvinne, spesielt med en solbrun eller mørk hudfarge.

Menn lener seg vanligvis mot betydningen av "styrke" og "sjarm" når de diskuterer deres. Noen menn velger å få de livlige fargene, men de fleste menn vil velge vanlig svart eller bare konturer.

Hvor får du en tatovering av orkideer på kroppen din?

Siden det er så mange arter, kan du få den i en rekke forskjellige farger, for eksempel rød, rosa, blå, oransje og gul for å nevne noen. Tatoveringsartister kan sette sin egen vri på det og lage noen helt unike design. Sørg for å undersøke alle mulige design og husk å ta deg god tid. Det ville være en god idé å forske på noen forskjellige tatovører i ditt område og lese anmeldelser om dem når de er tilgjengelige.

Orkide tatoveringsdesign er vanligvis større enn de fleste design, spesielt hvis du inkluderer hele planten. Noen foretrekker å få orkidéblomster fremfor hele planten. Så hvor du får tatoveret orkideen avhenger av hvor mye av blomsten du vil vise.

Orchid Tattoo Designs og inspirasjon

Kommentarer

Corey 11. april 2019:

Menn får denne tatoveringen fordi den er fargen/båndet/symbolet for testikkelkreft. Overlevende som meg får disse tatoveringene som et symbol på kampen. Operasjonen for å fjerne en svulst i testiklene kalles en orkiektomi fordi formen på blomsterbladene ligner en testikkel.

Jen 22. mars 2016:

Min beste venn fra barndommen gikk nylig bort i hendene på hennes (også avdøde) ektemann. Når det er sagt, var orkideer hennes favorittblomst og blir nå en av mine. Mannen min kjøpte meg en lilla i Leigh's minne, og hver gang jeg ser på det, prøver jeg å finne en måte jeg kan ta en så fantastisk art og lage et fantastisk kunstverk ved å bruke Orchid som bokstaven Leigh's navn på kalven min. Eventuelle ideer og forslag settes stor pris på. Takk for din tid, og håper dette innlegget er fornuftig og ikke't høres dumt ut. TIA

Aloha 17. april 2015:

Veldig hjelpsom: )

Sydney 2. oktober 2014:

Wow så informativt! Jeg ante ikke at det var så mye mening bak orkideen. Jeg'Jeg får min første tatovering i helgen og inkluderer en orkide til en rosetatovering. Den vil ha en svart rose på grunn av menneskene jeg har mistet. Takk for at du inkluderte så mye mening i denne artikkelen!

Richard Ricky Hale (forfatter) fra West Virginia 9. februar 2012:

*Sigøyner, tusen takk for nok et besøk min kjære venn. Ha det godt.

*Frank, alltid hyggelig å se deg. Jeg er enig. Mennene legger vanligvis ingen farge, og de er en del av en annen tatovering i de fleste tilfeller.

*Donna, tusen takk for at du deler artiklene mine. Det hjelper selvfølgelig alltid, men det er en snill ting å gjøre, så takk.

*Writer20, jeg setter pris på din tid og kommentar kjære. Jeg har alltid ønsket å ha dem, men har aldri gjort det.

*AE, glad for å se deg Ruby. Takk for at du kom innom og ha en fin dag.

Ruby Jean Richert fra Sør -Illinois 7. februar 2012:

Jeg elsker orkideer. Disse er vakre…

Joyce Haragsim fra Sør -Nevada 7. februar 2012:

Jeg pleide å dyrke orkideer da jeg bodde i en strandby og elsket dem.

Hvis jeg skulle tatovere en orkide ville det vært Joyce.

Donna Cosmato fra USA 7. februar 2012:

Jeg ante ikke at det var så mange varianter av orkideer, men jeg elsker disse blomstene! Artiklene dine er alltid så informative og visuelle at de er en fryd for sansene. Festet og delt 🙂

Frank Atanacio fra Shelton 7. februar 2012:

designet for begge kjønn? tekstforfatteren Jeg elsker stilene, men de virker for myke for menn ja? Nei?

Sigøyneren Rose Lee fra Daytona Beach, Florida 7. februar 2012:

Nå er orkideer blomster jeg liker veldig godt!