Raye har mange kroppsmoduser, SFSI-trening, tidligere CFR-D-kreditter og en tiår lang periode som BellaOnline's redaktør for kroppskunst under beltet.

Hawaiian Rune Tattoos

Som mange andre polynesisk nedstamningskulturer, øvde de innfødte hawaiianerne på tatovering. De mest tatoverte medlemmene av stammen ville være kongefamilien, etterfulgt av andre hoffolk og personer som var i kongefamilien etter ekteskap.

Designene var monokromatiske, tatoverte i svart mot brun hud. Mønstrene og oppsettet var sterkt geometriske, og det var mange former og symboler som representerte den naturlige øyverdenen: steiner, bølger, fisk, haier, skilpadder, regn, sol, fugler.

Tatoveringer ble tradisjonelt laget ved å bruke et verktøy omtrent som en skjerpet rake for å stikke designene. Tatoveringsverktøyet ville bli truffet av en annen pinne for å lage punkteringer. Assistenter hjalp til med å strekke huden for tatovøren og ved å tørke bort blodet.

Om hawaiisk tatovering

 • PBS Skin Stories

  Keone Nunes var først ikke interessert i tatovering, men han visste mye om sin hawaiiske kultur. Da han engasjerte seg i tatovering, visste han derfor mer enn de fleste om tradisjonelle design.

 • Kroppskunst – hawaiisk og polynesisk tatovering

  Dronning Kamamalu fikk påført en tatovering på tungen som et uttrykk for hennes dype sorg da svigermoren døde på 1820-tallet. Misjonær William Ellis så på prosedyren og kommenterte dronningen at hun må ha store smerter.

Rae's Rune Tattoos

Tatoveringsdesignene mine kom fra et sett med hawaiiske runesteiner laget av min venn som bor på Oahu. Hun fikk designene fra en fyr som skapte et helt hawaiisk orakel, og laget moderne runegrafikk basert på gamle hawaiiske helleristninger fra hele serien av øyer. De utforsket eldgamle roller (hellig eldste, mester), inkorporerte dyr totemer (hai, skilpadde, ugle) og andre konsepter (elementene, lek, bønn). Men med alle notatene sine gjør hun det ikke't har navnet på fyren som kom på alle disse designene, og hun kan'husker det heller ikke.

Jeg leste med settet med steiner og kort hun lagde da jeg "sag" tatoveringsideen min veldig tydelig og visste at dette var akkurat tingen for mitt neste blekkstykke. Jeg snakket med en venn som var en lokal på øya og som kunne anbefale en butikk (hun visste at flere skulle unngås helt!) Og ønsket å følge med på hennes neste blekkbit også.

En kvinnekunstner ved navn Alex på Odyssey Tattoo i Wahiawa gjorde min tatovering. Hun sporet designene jeg tok med for å lage midlertidige sjablonger og påførte dem på huden min. Når vi ble enige om plasseringen, tatoverte hun dem. Oversikten over alle symbolene ble gjort først, så gikk hun tilbake og fylte dem inn for å være solid. Alt i alt tok hele prosessen omtrent førti-fem minutter fra start til slutt.

Finne hawaiiansk design

 • Hawaiiske helleristninger

  Vanlige emner for hawaiiske helleristninger er kanoer, padler og seil; stick-figur og solid-body antropomorphs, familie grupper; overnaturlige vesener med horn, fuglehoder eller vinger.

Før du får en hawaiisk tatovering…

 • Tenk på tiden din i vannet: Nye tatoveringer må holdes utenfor vannet. Du må unngå å svømme i havet og ligge i bløt i bassenger eller boblebad i en til to uker, eller til huden er helt helbredet og all scabbing er ferdig.
 • Tenk på tiden din i solen: Fiende nummer én av nye og gamle tatoveringer er solen: Den får dem til å falme i fargen og vil til og med gjøre dem myke over tid. Og når tatoveringsflaten fortsatt er åpen, vant du't ønsker å legge solkrem på den, da den kan inneholde mange kjemikalier som vil irritere det helbredende hudsåret. Oftest er det beste du kan gjøre på en strandferie IKKE å bli tatoveret.
 • Hvis en butikk eller kunstner bare vil lage design av veggene sine og ikke tegne noe for deg, kan du finne et nytt tatoveringsstudio: Hvis du virkelig vil ha et kunstverk du kan være fornøyd med for livet, får du noe originalt fra en kunstner, ikke en skraper som bare vet hvordan du kopierer det noen andre tegnet.

Kommentarer

Raye (forfatter) fra Seattle, WA 28. juni 2012:

Kakejente, bare velg et design du liker og legg det på kaken din…

Kakejente 28. juni 2012:

Hei jeg'Jeg er en baker og jeg vil lage en kake for surfing, men jeg vil bruke et fint tatoveringsdesign for grenselederen rundt kaken, noen forslag?

kellz hele dagen 20. oktober 2011:

De prøver å lure deg her ute på prisene komme ut av turistområder og ur god mann de'Jeg vil prøve å få pengene dine på en eller annen måte alt mot betaling

TattooKitty fra Hawaii 25. september 2011:

Som bosatt i Hawaii, det'Det er hyggelig å se kulturen's historiske bakgrunn til tatoveringskunsten som ble brakt til liv gjennom hovedsider! Flotte lenker! Takk for flott informasjon og ressurser!

Jeg'Jeg foreslår at du sjekker ut Skin Deep Tattoo hvis du'er på Big Island!

Sue826 fra Albuquerque 31. august 2011:

Bra knutepunkt – interessant.

helistonaisia88 6. august 2011:

ja veldig hyggelig hub tatoos..jeg liker det så godt

lisbontraveler fra Lisboa 16. desember 2010:

liker tatoveringer .. fint knutepunkt igjen 🙂

Descartes fra grand prairie 5. desember 2010:

Great Hub, jeg liker listen over tatoveringsbutikker på Hawaii.

Joe fra Pennsylvania, USA 24. august 2010:

Jeg elsker enkelheten i Hawaii/naturdesignene. Jeg synes også de ser penere ut på mørkere hud.

Zac828 fra England 11. mai 2010:

Flott hub Relache, jeg'Jeg tenker på å skaffe meg en annen og var på utkikk etter en slags inspirasjon, jeg kan ha funnet den.

billyaustindillon 17. april 2010:

Sjekk MMA Legend Kimo's Hawaiian Tattoos – den virkelige avtalen. Hyggelig Hub

cr8ve1 08.01.2010:

relache ….. Du gjorde meg virkelig HOMESICK med denne artikkelen, men jeg elsket det !! Takk for at du delte dette!!

Locke Reborn fra Arlington, Texas 29. desember 2009:

Flott informasjon!

keniasearch 27. oktober 2009:

Dette er et kult knutepunkt. Temaet kroppskunst kommer langt, og i dag har vi mange forskjellige typer tatoveringer i alle fasonger og størrelser. God ressurs for hawaiiske tatoveringer.

Joanie Ruppel fra Texas 5. august 2009:

Jeg så et kort Discovery -kanalstykke om innfødte tatoveringer og syntes hele prosessen var fascinerende. Likevel så det ut som om den gammeldagse måten ville gjøre litt vondt.

Sexy jonty fra India 4. august 2009:

Wow …. relache …. veldig fint knutepunkt på tatoveringene…..