Fikk min første tatovering som 18 -åring, og ventet deretter 32 år på å få en ny. I mellomtiden, jeg'Jeg er redaktør for TatRing, et nettsted for kroppskunst.

Hvis du vurderer en fugletatovering, kan du bli inspirert av denne samlingen av ideer og detaljer om hva forskjellige fugler symboliserer.

Hvis du'vurderer du en fugletatovering, bli inspirert av denne samlingen av ideer og detaljer om hva forskjellige fugler symboliserer.

Darius Marshall via Unsplash; Canva

Fugletatoveringer: Betydning, symbolikk og designinspirasjon

Sjalusi. Jepp, det's sannsynligvis misunnelse som inspirerer så mange mennesker til å gå-ga om fugler. De kan tross alt fly, og hvem gjør det ikke't fantasere om å fly? Spør de fleste om hvilket overmenneskelig talent de har'vil gjerne ha, og de'Jeg velger fly.

Å tatovere en fugl på armen din er like nært som deg'kommer noen gang til å ha fjær. Du vant't være i stand til å sveve som en superhelt, men likevel, det'er ganske kult. Men hva betyr det egentlig?

Hva betyr en fugletatovering?

 • Fugler kan symbolisere høyere forståelse, spiritualitet, eller et fellesskap med andre verdener eller realiteter.
 • Det representerer frihet (mental autonomi, fysisk evne, åndelig selvretning og valgfrihet).
 • Forbindelse: En fugl kan flyte fra bakken til himmelen, slik at den forbinder oss med ikke bare jorden, men hele universet.
 • En fugl symboliserer uavhengighet, selvforsyning, og kraften i selvretning og selvrealisering.
 • Perspektiv: Evnen til å løsrive deg fra verdslige bekymringer og sveve over det hele, se det større bildet mens du forblir nøytral og fjern fra små bekymringer.
 • Evne: Letthet, letthet, oppdrift, smidighet og anlegg, og evnen til å heve seg over motgang.
 • Fryktløshet. Med mindre det er en flygeløs struts med hodet i sanden, representerer en fugl vanligvis en frekk, ukuelig tør å kaste seg ut i det ukjente.
 • Som en åndsguide oppfordrer en fugl deg til å bevege deg utover komfortsonen din og tør å gå høyere og lenger: lær mer, gjør mer, vær mer.

En tatovering av en gul fugl med krone.

En tatovering av en gul fugl med krone.

essie via Flickr Commons

Betydningen av forskjellige typer fugletatoveringer

Kanari, gullfinke eller annen gul fugl

Gule fugler representerer vanligvis lykke og velstand. Gule sangfugler har tradisjonelt blitt holdt som kjæledyr fordi de'er som en solstråle for å heie på et rom – og sangene deres øker munterheten. Enten det's er i et bur eller ikke, kan en gul fugl representere glede og jubel. Kullgruvearbeidere pleide å ta med seg kanarifugler ned i gruvene som et system for tidlig varsling: Hvis luften var så giftig, døde fuglen, ville gruvearbeiderne vite at de trengte å komme seg ut.

Bluebird eller Blue Jay

Blå fugler har vært forbundet med lykke i mange år og i mange kulturer. Blue jay, en corvid relatert til kråker og ravn, er kjent for sin ekstreme intelligens. Bluebirds har spilt i folklore og mytologi siden Kina's Shang-dynastiet (1766-1122 f.Kr.), men er også sett på indianer, russisk, tysk og mange andre historier.

Du hører om bluebirds i mange sanger og dikt også: I en gammel sang av Cole Porter, "Vær som blåfuglen som aldri er blå, for han vet fra oppveksten hva sang kan gjøre," og i The Wizard of Oz: "Hvis glade små blåfugler flyr utover regnbuen, hvorfor kan du det?'t jeg?" For å lære mer og se mange eksempler, les Blue Jay Tattoo Meanings & Design.

det er en blåfugl i hjertet mitt

ønsker å komme seg ut

men jeg heller whisky på ham og puster inn

sigarett røyk

og horene og bartenderne

og dagligvarebutikkene

vet aldri det

han er

der inne.

– Charles Bukowski, Bluebird

Blackbird eller Crow

Svarte fugler (som svarttrost, kråke og ravn) er ofte syndebukk for negativitet. Rett og slett fordi mennesker kan't ser i mørket, tilskriver de alle slags negative attributter til mørke ting. Svarte fugler er tegn på døden, men de'er også levererne av guddommelige meldinger.

I myte og folklore sies det ofte at kråker kan fly mellom denne verden og etterlivet og levere meldinger. I mange kulturer antas kråker å kommunisere med ånder. Svarte fugler er symboler på mystikk, magi og åndeverden. Kråker er ekstremt intelligente og ressurssterke fugler som til og med er kjent for å finne på og bruke verktøy. I mange folkeeventyr og myter spiller kråker rollen som rampete trickster. (Se mer om ravner nedenfor!)

Kylling (hane eller høne)

Haner er små småfugler – tyranner på låvegården, som svirrer rundt med fjærene oppblåste og vekker alle med kråket. De'vil kjempe til døden, og mange kulturer liker fortsatt å satse på hvilken hane som vil vinne. Kyllinger er ekstremt harde og territorielle. I flokken observerer de en streng hakkeordre. En høne er en fruktbar og hjelpsom mor, sitter forsiktig på egg og pleier kyllingene sine. Høner representerer dusør, familie, morskap og mors instinkter.

Kran

Kraner er spesielt symbolske og meningsfulle i Kina og i Japan der de er'antas å bringe lykke og en heldig union (det er derfor de'blir ofte brettet inn i bryllupskimonoer). Tradisjonelt ble det antatt at hvis du brettet 1000 origami -kraner, ville ønsket ditt gå i oppfyllelse, og origami -kraner blir også gitt i vanskelige tider som en håpefull gest for helbredelse og levetid.

En tatovering av en origami -kran på baksiden av nakken.

En tatovering av en origami -kran på baksiden av nakken.

Dove (eller White Bird)

Duer representerer ofte fred og kjærlighet. De nevnes ofte i bibelen og blir noen ganger sett på som representasjoner av gud's kjærlighet. Også i 1. Mosebok, etter flommen, sender Noah en due ut for å se om den er der's land, og når fuglen kommer tilbake med en olivenkvist i nebbet, blir den'er et håpefull tegn på at flommen går tilbake.

Duer ble også assosiert med Asherah, den kanaanittiske modergudinnen, og Venus, den romerske kjærlighetsgudinnen. Duer er også forbundet med renhet, skjønnhet og mildhet. For å lære mer og se på mange eksempler, les Dove Tattoo Designs, Ideas og Meanings.

Ørn

Ørnen er en litt maskulin fugl … men det gjør det selvfølgelig ikke't betyr at bare menn kan ha en. Den's muskuløs, kraftig og smidig … med de dype, nesten allvitende ørnøyene. Den greske guden Zeus hadde en gigantisk kongeørn som fungerte for ham. I 1782 ble skallørnen navngitt som det amerikanske emblemet på grunn av sin majestetiske styrke og virilitet.

Mange indianerstammer ærbødiger ørn som hellige dyr som representerer mot, styrke og syn, og bruker fjærene i seremonier. Hvis noen er "eagle-eyed," det betyr at de er ekstremt observante og kan se i miles.

Falcon eller Hawk

Rovfugler som ørn, hauk og falk er generelt æret for sin styrke og majestet. De er også kjent for sine utmerkede jaktferdigheter og kjent for sine listige rovhjerner og sin seige evne til å holde fokus på en bestemt oppgave (som å fange byttedyr) i lengre tid. De har utmerket syn og kan se en fjern mus i et åker og sveve ned på den fra en svimlende høyde.

Falconry, en gang kalt "kongens sport," har blitt praktisert i nesten 4000 år: Falkoner får en villfalk, hauk eller ørn og trener den i mange år til den kan lære å jakte og returnere levende byttedyr tilbake til falkoner. W. B. Yeats's gjorde en berømt hentydning til en falk i diktet hans "Et annet komme":

Snu og snu i den økende gyden Falken kan ikke høre falkoner; Ting faller fra hverandre; senteret kan ikke holde; Mer og mer anarki er løst over verden, Den bloddempede tidevannet er løsnet, og overalt drukner uskyldsseremonien; De beste mangler all overbevisning, mens de verste er fulle av lidenskapelig intensitet.

En armtatovering av en rovfugl.

En armtatovering av en rovfugl.

Hummingbird

Den lille kolibrien – som representerer alacrity, energi og vitalitet – kan fly 49 km / t og vingene kan klappe opptil 70 ganger i sekundet. Den's så fort vingene nynne, men det kan være vanskelig å se. Det er spesielt æret i Karibia, kjent som kolibrierens land. Den'er også Jamaica's nasjonalfugl og er avbildet på pengene.

De gamle aztekerne trodde kolibri totemer ga brukeren energi og liv. En kolibri pakker en fantastisk mengde evner i sin lille ramme, og den kan derfor også representere ideen om at små ting er kraftige. For å lære mer og se mange eksempler, les Hummingbird Tattoo Designs, Ideas og Meanings.

Ugle

Ugler representerer visdom, kunnskap og sannhet. Kanskje det'er de store øynene som får dem til å se allvitende, selv om de har ekstraordinært nattsyn. I mange kulturer er ugler åndsguider og ambassadører for åndeverdenen. Den greske gudinnen Athena, visdomsgudinnen, ble ofte avbildet med en ugle på skulderen. Så var Harry Potter (Hedwig's intelligens reddet Harry mange ganger). For å lære mer og se mange eksempler, les Owl Tattoo Designs, Ideas og Meanings.

En ugletatovering som inneholder stormskyer, en paraply og en bok.

En ugletatovering som inneholder stormskyer, en paraply og en bok.

Herr Gordon

Papegøye

Fargerik, flamboyant, leken og smart. Fordi de kan etterligne menneskelige stemmer, har papegøyer en veldig spesiell plass i våre hjerter. Vi vil tro at de forstår hva de'sier at selv de kan't, og vi tilskriver mange menneskelige egenskaper på papegøyer som et resultat. De representerer også den pirrende opprørligheten til en sjørøver, spesielt når de gjentar fraser uten farge'har hørt. De representerer kommunikasjon, selskap og familie.

påfugl

Noen ganger, de'ringes igjen "stolt" eller "forfengelig," men de fortjener virkelig å være fornøyd med seg selv. Hvilken fugl er mer spektakulær enn påfuglhannen? Med sitt lange tog eller fan av fjær mønstret for å se ut som fargerike øyne, har en påfugl en flørtende, flamboyant teft for drama og opptog.

Føniks

En av de mest spektakulære og stemningsfulle mytologiske fuglene, Phoenix brenner selv og blir født på nytt fra sin egen aske i en endeløs syklus av fødsel og død. En føniks er et symbol på liv, død, utholdenhet, utholdenhet, overlevelse, evolusjon, gjenfødelse og håp.

Et par ravn skulder tatoveringer.

Et par ravn skulder tatoveringer.

Ravn

Selv om en ravn noen ganger representerer mysterium og død, gjør den det ikke't må være et mørkt symbol. Det representerer også intelligens, kunnskap, visdom, intellekt og fellesskap med åndeverdenen. Som en kadaverfugl (de som raser kjøtt, inkludert måker, hauker, ørner, gribber osv.), Blir en ravn ofte assosiert med de døde og sett en guide for ånder og en formidler mellom liv og død.

I gresk mytologi, Apollo's ravner fungerte som guden's spioner og som budbringere mellom guder og dødelige. I følge den norrøne legenden hadde guden Odin to korper som lå på skuldrene hans: Hugin (som representerer tanke eller forståelse) og Mugin (som representerer en komplisert blanding av minne og begjær). Han ville sende dem ut hver morgen for å omgå verden, så de'd komme tilbake for å dele all informasjon de'd samlet på reisen.

I indianertradisjoner, ravn'sin oppgave er å gjøre det den må for å manipulere menneskeheten for å bringe lys og visdom til verden. I Edgar Allan Poe's dikt "Ravn," ravnen representerer sorg eller en uendelig sorg for en død kjær. For å lære mer og se mange eksempler, les Raven Tattoo Designs, Ideas og Meanings.

Spurve & Svelger

Svelger og spurver er gamle tatoveringsdesigner, ofte brukt av sjømenn som et symbol på håp om en trygg reise. De gamle egypterne trodde de beskyttet de dødes sjeler. I fengsler kan du se tatoveringer av svaler eller spurver som representerer en kamp mot et urettferdig samfunn. For å lære mer og se eksempler, les Sparrow and Swallow Tattoo Ideas.

En delikat svelgetatovering.

En delikat svelgetatovering.

Mini Tatuajes via Flickr Commons

Din egen tilpassede fugletatovering

Når du designer en tatovering, der'Det er ikke nødvendig å få det til å se realistisk ut. Du kan jobbe med din tatovør for å lage din egen fugl, en som ser ut som du vil og representerer det du bestemmer deg for. En lys oransje kråke, for eksempel, eller en halvfugl, et halvt menneske. Frankenstein-fuglen din kan ha en ravn's nebb, en ugle'øyne og en påfugl's fjær. Du kan bruke din egen fantasi og finne din egen mytologi for å gå med det.

En tilpasset fugletatovering.

En tilpasset fugletatovering.

Fjær Tatoveringer

I indianerkulturer antas fjær å ha kraft og dyp betydning og blir ofte brukt seremonielt. Fjær brukes også som forkoblinger på piler for å lede dem dit du vil at de skal gå. I stedet for å tatovere hele fuglen, vil du bare gjøre en fjær. I dette tilfellet kan det fortsatt være meningsfylt for deg å velge fjærstil og vite hvilken fugl den kom fra.

Alle fjær er ikke like: Vil du ha en ørn, fasan, kråke eller påfuglfjær? Hver forskjellige fjærtype representerer hele fuglen den tilhørte. For å lære mer og se mange eksempler, les Feather Tattoo Designs, Ideas og Meanings. Eller hvis du'vurderer en vingetatovering, les Wing Tattoo Meanings & Bilder.

Hvilke fugler symboliserer døden?

Kråker, ravner, svarte fugler, ugler og føniks kan alle representere døden, men de kan også representere åndeverdenen, etterlivet, spiritualiteten eller en kjæres død også.

En tatovering av en fugl som titter ut av en tekopp.

En tatovering av en fugl som titter ut av en tekopp.

Ricardo Almeida

Design din fugletatovering: Ting du bør vurdere

Hvor mye av fuglen vises?

Å velge hvilken fugl er bare en del av designprosessen: Hvordan den fuglen skal vises er en annen. Vil du bare ha én fjær, en vinge, hodet, hele kroppen eller …? Vil du ha en profil eller en visning ovenfra? Jo mer nøye du vurderer disse alternativene, desto mer unik og meningsfull blir tatoveringen din.

Hva gjør fuglen?

Fuglen's handling påvirker betydningen av fugletatoveringen din. Svever det gjennom luften, sitter på vinduskarmen, lander på bakken, spiser en orm, sitter i et bur eller tar tak i en bombe i klørne? Som du kan se, legger hver av disse handlingene til et helt annet lag med mening eller betydning.

Hvilken farge er fuglen?

Don't glem å nøye vurdere om du vil ha farge, og i så fall hvor mye. Du don't må være tro mot realistiske farger hvis du ikke gjør det't vil. Rød formidler en helt annen følelse enn blått, og regnbuen har en annen konnotasjon enn rosa. Du vil kanskje ha en svart-hvit påfugl, eller du kan vandre en mørkeblå ravn. Du gjør alle typer fugler i en helt svart fugl med bare ett grønt øye.

Hvor mange fugler er det?

Vil du bare ha en fugl, eller mer? Rull ned for mer informasjon om betydningen av tall.

Hvilken stil?

Old school, tegneserie, fotorealisme, surrealistisk, minimalistisk, steampunk, akvarell, kubistisk, trekloss, tribal … du kan designe fuglen i hvilken som helst stil du kan forestille deg, så sørg for å kjenne alle stilene og som du liker før du gå inn i studio.

Vil du inkludere andre objekter, symboler eller tekst?

En fugletatovering som inneholder tekst og andre symboler.

En fugletatovering som inneholder tekst og andre symboler.

dave tonkin via Flickr

Hva betyr antall fugler?

"En til sorg" er et gammelt barn's barnerim om skatter. Overtro er at du kan forutsi fremtiden ved å telle fuglene du ser. Det går omtrent slik:

En for sorg,

To av glede,

Tre til en jente,

Fire til en gutt,

Fem for sølv,

Seks for gull,

Sju for en hemmelighet,

Aldri å bli fortalt.

Åtte for et ønske,

Ni for et kyss,

Ti for en fugl,

Du må ikke gå glipp av.

En annen måte å se på tall:

 • 1 er uavhengig, fokusert og starter alt.
 • 2 er et partnerskap, en balanse, et lag.
 • 3 og 9 er magiske tall.
 • 4 er stabil, pragmatisk, jordnær.
 • 2, 3, 4, 6, 8 og 10 er sentrert, hele og kan stå på egen hånd.
 • 5 er en energisk håndfull.
 • 7 er et lykketall.
 • Primtall (2, 3, 5, 7, etc.) er ville og avvikende.

En levende tatovering av en fugl som svever over røde bær.

En levende tatovering av en fugl som svever over røde bær.

Shannon Archuleta

Hva med deg?

Fugletatoveringer som ser ut til å fly nedover brukerens arm.

Fugletatoveringer som ser ut til å fly nedover brukeren's arm.

Spørsmål & Svar

Spørsmål: Hva kan fugletatoveringer på skulderen bety?

Svar: Flott spørsmål. For det første, jeg'vil gjerne påpeke at det'Det er et åpenbart sted for en fugl å sitte: på skulderen. Skulderen din er et av de mest naturlige og pragmatiske stedene for en fugl å sitte på. Jeg'Jeg tenker også på de to kråka eller ravnene som sitter på guden Odin's skuldre. Kråkene hans flyr av sted for å se på verden og deretter fly tilbake, sitte på skuldrene og se alle nyhetene i ørene. Så en fugl på en skulder kan representere din forbindelse til et større perspektiv eller en invitasjon til et fugleperspektiv av ting. Det kan også være en påminnelse om å tenke på det store bildet. Hvis vi var fugler selv, ville skulderen være stedet hvor vingene våre begynte … så å ha en fugl tatoveret på en skulder er som å invitere fly eller lengsel etter vinger. Til slutt, når jeg tenker på ting på skuldrene, jeg'm minnet om epauletter, de kongelige skulderdekorasjonene som ble båret i seremonier og feiringer.