Planlegger du en nordisk/ vikingtatovering? Vel, de er for tiden en av de mest populære blekkartene blant mennesker i forskjellige land. Ikke bare er det et forlokkende stykke trendy kunst, men det har også en fascinerende historie med fengslende mytologi, kultur og tro knyttet til det.

Opprinnelsen til disse tatoveringene dateres tilbake til 800 -tallet da en etnisk gruppe ved navn “THE VIKINGS” fra skandinaviske regioner styrte elvene i Vest -Europa og Russland. Historiene deres er populære på sidene i de historiske bøkene på grunn av deres fortryllende og morsomme kultur.

Vikingene var havets suverene. De var eventyrere, oppdagelsesreisende, handelsmenn og plyndrere. De utforsket og reiste over hele Europa og utover i sine høykvalitetsskip mellom 800- og 1000-tallet.

Historien skisserer vikingene som store barbarer med sterke muskler og kjøtt. De dekket kroppen sin med forskjellige meningsfulle symboler, fra negler til nakke. Dermed hadde de tradisjonelle, åndelige og hellige tatoveringer over seg. Selv om det ikke er dokumentert bevis for det, men disse fakta er troverdige ettersom mange arkeologer studerte dem.

Det er et kjent faktum at vikinger var pyntet med kronglete tegn og symboler. Imidlertid har vi ikke oppdaget deres betydning.

Nordiske tatoveringer er en blanding av runealfabeter. Runer pleide å skrive både germanske og walisiske språk- språket til skandinaverne. De lagde forskjellige symboler ved å slå sammen forskjellige alfabeter. Mange kule forfattere som JK Rowling, JRR Tolkien og Jules Verne, etc. har verdsatt disse alfabeter i romaner og historier.

Hvis litteraturbøker kan bli fortryllende og fascinerende med disse gamle, etniske symbolene, kan kroppen din også. Selv om moderne nordiske tatoveringsdesigner faktisk ikke er fra vikingtiden, er de fleste inspirasjoner fra norrøne mytologiske gjenstander, dyr, symboler og våpen.

La oss finne ut betydningen og betydningen av de mest populære Viking -tatoveringsdesignene, slik at det er lettere for deg å velge blekkdesign når du besøker tatoveringen din neste gang.

Aegishjalmur – Helm of Awe

Dette er en av de mest allmektige og kryptiske tegn fra norrøn mytologi. Dette symbolet er en åttearmet harpun som sikrer det midtre, sentrale punktet fra alle de negative kreftene. Ulike arkeologer og lærde har mange forskjellige tolkninger av dette tegnet. En av dem er at den representerer sikkerhet, beskyttelse og forsvar fra alle de fiendtlige kreftene som kan omringe deg i verden.

Mange vikingbarbarer tegnet, graverte eller malte dette symbolet på pannen deres, rett mellom øynene i troen på at dette ville beskytte dem og ville skape frykt blant fiendene deres.viking-tatoveringer

The Valknut – 3 sammenflettede trekanter

Ordet Valknut har sine røtter i gamle norrøne ord tapperhet og Knut. Det betyr “de falnes knute.” Det tilskrives de drepte krigerne. Dette symbolet har tre sammenflettede trekanter. Mange arkeologiske arkiver viser at det er gravert på en rekke gjenstander, som gravstein, av tysk-nordiske mennesker.

Folk tror at den har en dyp forbindelse til døden- noe nordikere tilbad i stedet for fryktet; gud Odin som tar imot de falne krigerne som ble drept i krigen i Valhalla er veldig kjent.

Andre forklaringer knytter det til et symbol med tre horn, Snoldelevstone; funnet på 900-tallet eller tysk-nordisk hedenskap osv.

Se også:

  • 125+ hibiskustatoveringer som vil fascinere mennesker rundt deg
  • 125 beste ankertatoveringer i 2019 (med betydninger)
  • 125+ Rebel Flag Tattoo med fantastiske designideer

viking-tatoveringer

Horn Triskelion-Trebeint

Dette er en tredelt rotasjonssymmetri og er et av de viktigste vikingesymbolene. Den har forbindelser med Valknut og Triquetra. Det er kjent som de tre hornene til guden Ordin. Folk tror at Gud Ordin forhandlet med tre netter med gigantinnen Gunnloo for å skaffe poesiens mjød.

Så snart han var ferdig med de tre mjødene, fikk han det han ønsket, og så forvandlet han seg til en ørn og fløy bort. Ordin fikk visdom og kunnskap fra de tre mjødene. Dermed symboliserer dette symbolet visdom og intelligens.

Troll Cross – Beskytteren

Folk i Skandinavia bærer et bøyd stykke jernpynt for beskyttelse, som er kjent som et trollkors. Et historisk faktum tyder på at vikinger hadde på seg falsk kryss -troll på nakken for å beskytte mot forferdelige troll. Eller de bruker å henge disse kryss -trollene på dørene til hjemmene og stallen. Folk trodde at det ikke bare beskytter deg mot katastrofer, men at det også beskytter deg mot overnaturlige enheter, som svart magi.

Så, trollkors er et symbol på beskyttelse mot all negativitet, og det er også forbundet med Othala. Det er en Odal -rune som betyr land og eiendom.

Yggdrasil – Spine of all Existence

Trær har symbolsk betydning i mange kulturer; På samme måte ser germansk mytologi et betydelig tre i sentrum av verden. Folk ser på dette treet som et allsidig symbol med en rekke betydninger og tolkninger. På den ene siden anses det å være kontakten og sentrum for de ni verdenene. På den annen side tror folk at grenene på treet støtter og holder himmelen.

Videre ser folk det som en verdensakse. Mytologiske perspektiver refererer også til at himmelen, mellomverdenen og underverdenen er trygge under beskyttelse av Yggdrasil.

viking-tatoveringer

Vegvisir – The Way Finder

Dette er også kjent som vikingkompasset, og dette spesielle nordiske symbolet betyr skilt. Folk anser det som et sijil-magisk symbol. Hovedformålet med dette tegnet er å vise lyset til den tapte sjelen. Folk trodde at hvis noen bærer dette skiltet med seg, vil de aldri glemme ruten.

Det vil guide dem selv i det verste været og vil vise en bane selv om man ikke har noen anelse om det. Så mange får det tatovert slik at de aldri mister veien til rettferdighet og velstand.

Mjölnir – Verdens frelser

I følge den nordiske mytologien er Mjölnir den korte håndterte magiske hammeren til Thorgod av torden og lyn. Det er et av de kraftigste gudevåpenene. Det mytologiske perspektivet sier at Thor brukte sitt mektigste våpen for å beskytte universet og for å slakte alle fiender av guder.

Det er symbolsk for beskyttelse og sikkerhet mot de onde og kaotiske energiene i verden. Det gir også sikkerhet, stabilitet, evne, kraft og mot til brukeren.

Gungnir – Swaying One

Det er et magisk våpen av gud Ordin- krigsguden. Folk trodde at når de hadde tatt et løfte, kunne ingenting stoppe dette fortryllede spydet fra å oppfylle eden. Ved en anledning ble det sagt at dette spydet aldri stoppet når det først var krig.

Dermed gir det et innblikk i at dette bestemte symbolet setter søkelyset på å oppfylle løfter, uansett hva det tar.

Huginn og Muninn – Budbringerne

I følge nordisk mytologi hadde den øverste guden Odin to ravner som pleide å sitte på skuldrene. Deres arbeid var å gå rundt i verdenene og bringe tilbake alle viktige nyheter og informasjon om de ni verdenene til Ordin.

Betydningen av dette symbolet brytes i to hovedgrener. En mening er at uansett hva, må man ha all viktig kunnskap, og den peker mot visdom og intelligens. På den annen side gir ravnenes lojalitet overfor sine herrer et budskap om overholdelse, troskap, hengivenhet og om å gi det rettferdige og ærlige budskapet til alle.

viking-tatovering

The Web of Wyrd – Norns of Faith

Det nordiske skjebnebegrepet er forankret i Wyrds web. Ifølge nordisk tro gjorde Norns det- de som skrev skjebnen. Norner var gudinnene som skrev, bestemte og bestemte folks skjebne.

Web of wyrd er knyttet til fortiden, nåtiden og fremtiden. I følge dette er det en sammenheng mellom dem alle tre; så uansett hva vi gjør i fortiden og nåtiden påvirker fremtiden vår.

viking-tatoveringer

Triquetra – Et mysterium

Triquetra er relatert til Valknut og horn triskelion. Selv om vi ikke har oppdaget dens viktigste symbolske betydning, har forskere funnet ut at det har noe å gjøre med hedenskap. Det er mange kontroverser om dette bestemte symbolet, ettersom det også ble brukt av kristne på en gang.

Det er mange funn i vikingverdenen der dette symbolet var tilstede på forskjellige gjenstander, som kammer. Men betydningen av dette symbolet er fortsatt et mysterium til dags dato.

Konklusjon

Så, vi har kommet til slutten av denne artikkelen. Ovenfor leser du om historien, opprinnelsen og betydningen av noen populære nordiske tatoveringer. Nå har du et åpent valg av hva som ville være best for deg.

Kunst handler aldri bare om estetikk, men det forteller også mye om mennesker. Så mitt råd til deg vil være, ikke se etter estetiske tatoveringer. En tatovering vil forbli på kroppen din i evigheten, så velg designet ditt med omhu. Få noe minneverdig, eller noe nærmere deg. Få noe som er din egen refleksjon. Jeg håper noen av disse strålende estetiske designene med dype betydninger vil hjelpe deg med å velge den beste tatoveringen for kroppen din som andre vil begjære.