Kawika Chann har vært forfatter for TatRing i mer enn 6 år og har jobbet med psoriasis siden 33 år.

Tatoveringer og psoriasis

Tatoveringer og psoriasis

av mysiana via flickr.com CC BY – SA 2.0

For mange som lider av psoriasis – du vet hvem du er der ute – noen oppgaver eller ærender som synes å være vanlige for andre, er hendelser som forårsaker ubehag og til tider forlegenhet.

Ting som å klippe deg eller til og med dukke opp hos legen's kontor for en avtale er tarmskrekkende og angstfremkallende hendelser. Du må allerede tåle stirringene fra barn som er så uskyldige og undrende, men de voksne som ser på deg med et målende sinn for å se om du'er i dårligere form enn de er: "Wow, jeg trodde psoriasis var dårlig… ".

Psoriasis i en tatoveringsbutikk: kan du få en tatovering?

Spol frem til en tatoveringsbutikk hvor det ikke alltid er de vennligste eller mest følsomme menneskene. Det korte svaret på spørsmålet om du kan få en tatovering hvis du har psoriasis er: Det avhenger av tatovøren (og legen din). Imidlertid, det'er ikke tatoveringskunstnerne selv som kan vende deg bort på grunn av hudlidelse; det vil trolig være andre lånetakere som don't vet eller forstår noe om hudtilstanden din.

Følgende emner vil hjelpe deg å forstå mer om verden av psoriasis og tatoveringer, sammen med artistene du må samhandle med.

  • Hva forårsaker psoriasis
  • Hva kan utløse et psoriasisutbrudd
  • Håndtere psoriasis
  • Hvorfor tatoveringskunstnere kan nekte psoriasispasienter
  • Hvordan leger føler seg om psoriasis og tatoveringer

Psoriasis smitter ikke.

Psoriasis smitter ikke.

av mysiana CC BY – SA 2.0

Hva forårsaker psoriasis

Psoriasis er morsomt; det kan plutselig dukke opp, og så snart det starter, kan det forsvinne. Dette kan skje og oppstå igjen og igjen gjennom livet ditt.

Psoriasis er en autoimmun tilstand der immunsystemet feilaktig angriper friske hudceller. Det ødelegger hudceller mens andre hudceller samtidig prøver å forynge; dette skjer raskt og gjentar seg igjen og igjen til lag på lag med død hud begynner å presse opp til overflaten. Du kan enkelt skrelle et tørket hudlag uten anstrengelse, og dagen etter kan du fjerne et annet.

Psoriasis er ikke smittsom og kan ikke overføres fra en person til en annen. Psoriasis er svært vanlig og er mer vanlig enn du kanskje tror. Det kan utvikle seg så tidlig som 15 år, og så sent som 35 – jeg utviklet tilstanden min etter å ha barbert meg skallet i en alder av 33. Hodebunnen min ble traumatisert etter å ha brukt barberhøvelen igjen og igjen på et vanskelig tilgjengelig område av skallen min . I løpet av få uker, i det nøyaktige området, spirte de første tegnene på en psoriasis tilstand.

Hva kan utløse et psoriasisutbrudd

Hvis du har psoriasis, er det veldig viktig å vite hva triggere er for kroppen din. Hvis du ikke gjør det'vet ikke hva kroppen din er's utløsere er, hold en journal for å finne ut. For å hjelpe deg på vei, ovenfor finner du de vanligste utløserne.

Utløser for psoriasis Psoriasisutbrudd Løsning

Understreke

Den desidert mest skyldige årsaken til utbrudd av psoriasis

Yoga, meditasjon, avslapning, dype pusteteknikker

Skade

Eventuelle mindre sår, insektbitt, barberhøvel, etc..

Hold sårene rene og dekket for å gro raskt.

Medisiner

Betablokkere, malariamedisiner osv.

Spør alltid legen din om dine nåværende tilstander og medisiner før du foreskriver nye.

Tørrhet

Tørr og sprø hud er en perfekt grobunn for et utbrudd.

Drikk mye væske (vi blir aldri ordentlig hydrert), og bruk en fuktighetskrem av høy kvalitet.

Soleksponering

For mye sol kan faktisk forårsake et utbrudd, og solbrenthet don't hjelpe.

Trikset er å finne balansen: 15 minutter sollys om dagen er bra for RDA av vitamin D, arbeid eksponeringen din derfra.

Sykdom

Virale infeksjoner i øvre luftveier og halsbetennelse kan påvirke immunsystemet og forårsake et utbrudd.

Vask hendene ofte, trene og hold immunsystemet sterkt.

Har du psoriasis?

Psoriasis kan slå i alderen 15–35 år.

Psoriasis kan ramme i alderen 15–35 år.

av mysiana via flickr.com CC BY – SA 2.0

Håndtere psoriasis

Det finnes forskjellige typer psoriasis, og de ser til og med litt forskjellige fra hverandre. Den vanligste nevneren er at de alle 'hud'- med andre ord, det er vanligvis mye hud som skyves opp til overflaten. Den andre er at psoriasisplaster ofte er røde eller hvite/sølvfargede.

Selv om psoriasis kan forsvinne og dukke opp igjen mange ganger i løpet av livet, er det alltid ting du kan gjøre for å bedre kontrollere tilstanden din. Det første trinnet er å snakke med legen din og jobbe med dem for å få et medisinsk resultat. Dette er ikke alltid mulig, men det er det endelige målet – medisiner som inneholder steroider er ikke i kroppen din's beste interesse.

Kombinere medisinering og naturlige tilnærminger

Prøv å bytte medisiner med mer naturlige tilnærminger. Når du har levd med tilstanden din, vil du få en bedre forståelse av kroppen din, og du vil vite hvordan kroppen din reagerer på visse medisiner og visse naturmidler. Inkluder trening og enhver form for meditasjon eller avslapning for å hjelpe deg med å bygge opp forsvar mot stress.

Snakk med legen din om ny utvikling

En siste merknad: Det er alltid utviklinger og behandlinger for psoriasis. Hvis du'er som meg, jeg fikk medisinen min som varer i nesten to år. I løpet av denne tiden vant jeg't se hudlegen min på grunn av kostnaden, men jeg vil gjøre det når jeg trenger en ny 'manus'. Når jeg ser dem igjen, kan det være nye utviklinger og behandlinger som de kanskje vil prøve.

Vær din egen talsmann for helse og samarbeid med legen din for å finne den beste behandlingen for deg. Still alltid spørsmål du har formulert før avtalen, og spør alltid hva slags naturmidler som har fungert for noen av legen's andre pasienter.

Tatoveringsartister er stolte over arbeidet de gjør, men psoriasisrammere kan ha lykke til med noen artister.

Tatoveringsartister er stolte over arbeidet de gjør, men psoriasisrammere kan ha lykke til med noen artister.

av wolfgangfoto via flickr.com CC BY – ND 2.0

Hvorfor en tatovør kan nekte en psoriasis -lider

Ja, du kan bli avvist fra en tatovør på grunn av hudtilstanden din – men psoriasisutbrudd er ikke't det eneste som artister ser etter. Noen butikker nekter å gjøre tatoveringer i alle hudområder som kanskje ikke er sunne, uansett's et åpent hudsår eller et infisert område av 'XYZ' hudlidelse.

Den andre grunnen til avslag kan bare være yrkesstolthet og høflighet. Hvis du kjenner tatoveringsartister – i det minste de som er gode – har de et rykte som de trenger å opprettholde. Hvis de ikke er komfortable med å bruke et design som de ikke er kjent med, vil de gi det videre til en kunstner i butikken. Artister er veldig stolte over å vise arbeidet sitt, spesielt når det kommer godt ut.

Psoriasis kan påvirke utseendet til en tatovering

Problemet med psoriasis er at hvis det utvikler seg i tatoveringen, kan det føre til at tatoveringen blekner, misfarges eller til og med forsvinner fra huden til den enkelte. For en artist kan dette være uakseptabelt. For noen må de ta på området; for andre kan artisten føle at dette ikke er mulig. Alternativet til å fikse tatoveringer som har fått psoriasis er helt opp til artisten selv. De som vant't ta risikoen for ikke å kunne fikse en tatovering vil slå deg bort.

Tatoveringer og huden din

Leger er splittet når det gjelder tatoveringer og psoriasispasienter.

Leger er splittet når det gjelder tatoveringer og psoriasispasienter.

av Damon Sacks via flickr.com CC BY – ND 2.0

Hvordan leger føler seg om psoriasis og tatoveringer

Det ser ut til å være en forskjell i hvordan leger ser på tatoveringer og menneskene som vil ha dem. På den ene siden forstår leger at psoriasis kan utvikle seg i et hudområde som har opplevd traumer. Dette betyr at hvis du legger skinnbenet på et hjørne av møblene i hjemmet ditt, kan det aktuelle såret utvikle seg til psoriasis.

Utvikler psoriasis i tatoverte områder?

Siden psoriasis utvikler seg med traumer i huden, vil den første og kontinuerlige nålestikken definitivt kvalifisere som traumer til et område der tatoveringen blir utført. Med dette sagt, uansett hvor en tatovering er på kroppen din, kan psoriasis utvikles. Noen ganger gjør det det, og noen ganger gjør det det ikke't – det er ingen publiserte studier på dette området.

På den annen side oppstår noen ganger ingen nye områder med psoriasisutbrudd uavhengig av tatoveringsplassering. Det er leger som overlater beslutningen om å få en tatovering helt opp til pasienten selv, så lenge pasienten forstår at det er en sjanse for psoriasis i det tatoverte området.

Min mening

Etter min personlige mening er det leger som er imot tatoveringer og leger som er milde mot den enkelte's avgjørelse.

  • Legene som er mot tatoveringer, er først og fremst opptatt av muligheten for ytterligere utbrudd av psoriasis.
  • Legene som er flere 'pro-tatovering' benekter ikke nødvendigvis at tatoveringer kan forårsake psoriasisutbrudd, men de tror at tatoveringer er veldig viktige for noen mennesker.
  • Fortsatt andre leger tror at hvis folk vil ha en tatovering, vil de få det uansett om legen gir det greit eller ikke.

Dette innholdet er nøyaktig og sant etter beste forfatterens kunnskap og erstatter ikke diagnose, prognose, behandling, resept og/eller kostholdsråd fra en autorisert helsepersonell. Legemidler, kosttilskudd og naturmidler kan ha farlige bivirkninger. Rådfør deg med en kvalifisert leverandør individuelt hvis du er gravid eller ammer. Søk øyeblikkelig hjelp hvis du opplever en medisinsk nødssituasjon.

Fortell meg om din erfaring…

Kawika Chann (forfatter) fra Northwest, Hawaii, Anykine sted 6. juni 2014:

Takk for din kommentar G -ermer – ja, jeg syntes det var interessant også da jeg undersøkte, spesielt synspunktet fra artistene selv. Som regel vet de fleste artistene som har eksistert hva psoriasis er og hvilke effekter som kan skje med arbeidet deres. Noen vil, noen vant't det'Det er virkelig opp til artistene. Den eneste tingen jeg ville gjøre er å fortelle artisten at du har psoriasis, han/hun vil fortelle deg hvor de står med det. De gode artistene vil allerede ha erfaring med psoriasis, men som jeg sa i artikkelen, vil noen være ok med det, andre vil nekte. Fred. Kawi.

Greensleeves Hubs fra Essex, Storbritannia 5. juni 2014:

Hei Kawi. Dette er en interessant og informativ artikkel, både i de generelle kommentarene (spesielt om utløsende årsaker og mulige løsninger på et psoriasisutbrudd) og det mer spesifikke spørsmålet om tatoveringer og psoriasis.

selv om jeg'Jeg er ikke en person, jeg hadde en kjæreste, så jeg er sikker på at enhver artikkel som denne som sprer ordet og deler råd, må tas imot. Stemte.

Kawika Chann (forfatter) fra Northwest, Hawaii, Anykine sted 24. mai 2013:

Hei Bobski – en god støttegruppe er alltid godt å ha. Mer enn det, en artist som er kjent med tilstanden din, ville være fantastisk! Takk for kommentaren. Fred. Kawi.

Kawika Chann (forfatter) fra Northwest, Hawaii, Anykine sted 24. mai 2013:

Takk turtledog for din kommentar – det er mange tatoveringsartister der ute som allerede er godt kjent med psoriasis, og for noen av dem er det bare nok et tomt lerret de kan lage på. Det gjør det ikke't fase dem en bit … da er det andre som for kunstneriske formål vil avta. Fred. Kawi.

Kawika Chann (forfatter) fra Northwest, Hawaii, Anykine sted 24. mai 2013:

Aloha Joe, som alltid takk for din kommentar – kom akkurat tilbake til Nordvest – det'det er kaldt her … anyhoos, jeg tror det'Det er mer en kamp for artisten enn det er for psoriasislideren – jeg antar at så lenge begge sider vet fakta, er det'alt er bra. Mahalo bruddah. Fred. Kawi.

Bobby fra Storbritannia 23. mai 2013:

Jeg har egentlig aldri tenkt på å få en tatovering for å skjule/skjule psoriasis. Jeg gjør n'Jeg har det selv, men partneren min gjør det. Jeg har i det minste en viss forståelse av hvordan det kan påvirke deg daglig. Den'Det er interessant å se hvordan forskjellige leger og kunstnere reagerer på individet's hudtilstand, men jeg antar det'er akkurat som alt annet egentlig. Hvis du er fast bestemt på å gjøre noe så er du det'Jeg trenger bare å finne det rette teamet til å støtte deg i din beslutning.

TurtleDog 22. mai 2013:

Flott innlegg om et unikt og interessant tema. Morsomt jeg dro til tatoveringskonvensjonen Philly for noen måneder siden og tenkte aldri på dette problemet. Neste gang jeg går jeg'må huske på det. Takk for innlegget. Stemte opp og fantastisk

Hawaiian Odysseus fra staten Sørøst -Washington 22. mai 2013:

Howzit, Kawi!

Ja, brah, denne var virkelig interessant på grunn av dilemmaet tatovøren kan stå overfor om han eller ikke's forlengelse eller til og med bidra til sykdommen mens den estetisk gir en kunstnerisk presentasjon. Takk for at du deler, Kawi! Aloha!

Joe

Kawika Chann (forfatter) fra Northwest, Hawaii, Anykine sted 22. mai 2013:

Hei Hiskia, takk for din kommentar. Kvinnene på bildet har guttatpsoriasis – denne spesielle psoriasis vises i små dråper her og der av rødt eller skalert sølv med hud. Ser veldig likt ut, men ved nærmere inspeksjon er det forskjeller mellom de to. Godt å høre fra deg Hiskia. Fred. Kawi.

Hiskia fra Japan 21. mai 2013:

Interessant, veldig lett forvekslet med eksem som kan ha et lignende utseende.