Kunstner, blogger, frilansskribent. Erfaringene inkluderer kunst, DIY, hagearbeid, stormflekker, omsorg, jordbruk, lesing og kid wranglin'.

Nakketatoveringer kan enkelt dekkes.

Nakketatoveringer kan enkelt dekkes.

wikimedia commons CC-BY-SA 2.5

Er det greit å tatovere når du er eldre?

Dette er ikke't en artikkel som oppfordrer unge til å vente til de er eldre før de får en tatovering. Det er n't en artikkel som sier at alle skal ha en.

Dette er snarere en artikkel som viser noen gode grunner til at folk som ønsker tatoveringer bør få dem, uansett alder.

"Jeg har alltid ønsket meg en tatovering, men jeg har aldri fått en. Jeg antar det'er for sent nå…"

Er dette deg? Det burde ikke't være. Selv om samfunnet plasserer stereotyper på tatoveringer, er de i sannhet kroppskunst. Som sådan kan alle nytes gratis.

De vanligste (ikke-religiøse og ikke-kulturelle) grunnene til at folk IKKE gjør det'T tatoveringer etter en viss alder inkluderer:

 • Bekymringer om profesjonelt image
 • Bekymre deg for senere anger
 • Svar fra likemenn og familie
 • Helseproblemer

Her vil vi undersøke om disse bekymringene raskt blir foreldet eller ikke.

hvorfor-eldre-folk-skulle-få-en-tatovering

wikimedia image for offentlig domene

Tenk på beliggenhet

Tatoveringer finnes i mange størrelser og kan plasseres hvor som helst på kroppen. Hvis du er bekymret for hva sjefen din eller kolleger vil synes, kan du alltid velge en mer privat tatovering.

En tatovering vunnet't skade ditt profesjonelle image

"Du'Jeg får aldri en anstendig jobb hvis du har en tatovering."

Den myten er fortsatt brent inn i de fleste's sinn når det gjelder tatoveringer. Tatoverte mennesker jobber på bensinstasjoner, burgerforbindelser eller veibesetninger. Vel, det er sant. Men … de jobber også på sykehjem, lege's kontorer, sykehus, banker, advokat's kontorer, forsikringsbyråer, 5-stjerners restauranter, skoler og en rekke andre yrker.

Jeg kjenner personlig fem sykepleiere, tre leger, tre bankfolk, to banktellere, to småbedriftseiere, en forsikringsagent, en dommer, fire eiendomsmeglere og en rekke kontorister, sekretærer, lærere og professorer som har synlige tatoveringer. Hvorfor? Fordi yrkesverdenen blir mye mer mild mot tatoveringer.

For de som allerede har en solid karriere, er arbeidsetikk og ferdigheter allerede godt etablert. Eldre mennesker ser kanskje på pensjon, kan allerede være pensjonister, eller kan utforske selvstendig næringsdrivende på deltid. I noen av disse tilfellene kommer en tatovering absolutt ikke til å skade din økonomiske fremtid.

Sjansen er stor, hvis du praktiserer riktig utvisning på jobben, er det mindre sannsynlig at en tatovering vekker negativ oppmerksomhet. Tross alt skal dine talenter, ferdigheter og holdning snakke høyere enn kroppskunsten din, uavhengig av hvor mange tatoveringer du har!

Test vannet

Prøv sportslige a midlertidig tatovering for en dag eller så før du bestemmer deg for en ekte. Å bruke et midlertidig design er en fin måte å se hvordan de rundt deg vil reagere. I tillegg kan du prøve flere design og områder av kroppen, som kan hjelpe deg senere med permanent tatoveringssted.

Kunsten trenger ingen anger

"Du'kommer til å angre på å ha den tatoveringen når du er eldre."

Uansett hvilken alder du er når du tatoverer, er det svært sannsynlig at du vil høre kommentaren ovenfor. Enten tatoveringen er like flyktig som en bandlogo, eller like symbolsk som barnet ditt's fødselsdato, må noen avvise.

Som eldre voksen har du sannsynligvis en klar ide om hva du liker, og hvorfor. I dag velger flere mennesker i alle aldre tatoveringer som er mer symbolske enn de som er trendy.

Disse kan enten være universelt anerkjente symboler, for eksempel et fredstegn, eller de kan være noe som bare er viktig for personen som mottar tatoveringen. Noen eksempler på symbolske tatoveringer inkluderer:

 • Sommerfugler (frihet)
 • Engler
 • Religiøse symboler
 • Blomster (enten for blomsterbetydning eller for å representere noen)
 • Sitater
 • Mottoer
 • Tall
 • Astrologiske symboler
 • Stjernetegn
 • Navn på barn/barnebarn
 • Bevissthetsbånd

Som eldre (og forhåpentligvis moden) voksen vil du mest sannsynlig tenke lenge over hva du vil søke. Eller du kan vandre inn i en tatoveringssalong av nysgjerrighet, se et design og vite at det er riktig tatovering og riktig tidspunkt for deg. Hvis du virkelig vil ha den tatoveringen til bandlogoen, er det mange band som er så ikoniske og legendariske at tatoveringen din fortsatt vil være i stil om 100 år!

Noen tatoveringsdesigner som kan vare livet ut

Trenger du inspirasjon? Her er noen eksempler på tatoveringer som kan brukes til forskjellige formål

Er du en …? Tattoo DesignOr

Forfatter

Pennepenn med blekkdråpe

Inspirerende sitat

kunstner

Malingspalett silhuett

Kunstnersignaturen din

Quilter

Pinne og tråd med masker

Knapp, dyneblokk,

Mor

Blomst til hvert barn

Første initialer knyttet i en kjede

Far

Ansiktssilhuetter

Geometrisk form for hvert barn

Fotograf

Filmstripband

Sitat fra favorittfotografen

Idealist

Tenkte boble

Tinkerens silhuett

Evig student

Stilisert spørsmålstegn

Latinsk motto

Litt av hvert

Ditt stjernetegn

Favoritt sitat

Tatoveringer og alder

Du har rett til å være eksentrisk

"Hva tenkte du på?"

En av de beste grunnene til å tatovere når du er eldre, er at du har opparbeidet deg retten til å være eksentrisk. Så hva om du bare er 50, 60, 70 eller 80 år gammel på blokken som får blekk? Vær en trendsetter!

Jo eldre du er, desto mer har du tjent retten til å være deg selv. Kanskje du vil selge alle dine eiendeler og ryggsekk rundt om i verden. Kanskje du vil begynne å bruke viktorianske klær og ha teselskap i hagen. Eller kanskje du bare vil tatovere deg.

Når folk blir eldre, blir de (forhåpentligvis) mer komfortable med seg selv. De lærer å skille det de virkelig liker fra sosiale forventninger til hva de burde like. Med erfaring kommer erkjennelsen av at de sosiale normene stadig endres, og den eneste måten å virkelig være lykkelig på er å glede seg selv.

hvorfor-eldre-folk-skulle-få-en-tatovering

sharkye11

Det vant't Drepe deg

Å tatovere som eldre har ingen ekstra risiko. Da jeg snakket med mannen min's lege om tatoveringer sa hun at helseproblemene med tatoveringer for en eldre person var de samme for alle.

Du vil ha en anerkjent tatovør, rent utstyr og et sterilt miljø. Det er svært få grunner til at en person vil bli anbefalt medisinsk å unngå tatoveringer. Hvis du er bekymret, snakk med legen din.

Bare husk at folk som er anti-tatovering (eller anti-noe for den saks skyld) har en tendens til å bruke negativitet og frykt taktikk. Så hvis du virkelig vil ha en tatovering, få en andre eller kanskje en tredje mening. Doktor's er helsepersonell, og bør ikke ta med sine egne personlige meninger i praksis.

Her er noen fantastiske mennesker jeg har møtt som ble tatovert i en senere alder, og deres helsemessige forhold:

 • Min mann: En diabetiker som har hatt hjerteinfarkt. Han diskuterte risikoen med legen sin, og hun ga ham klarsignal. Han tok ekstra vare på tatoveringene mens de helbredet. Tatoveringen hans? Navnet på datteren vår, babyen de fortalte oss at vi aldri kunne bli gravid på grunn av hans diabetes.
 • Min svigerbror: En diabetiker med leversvikt. Han fikk sin tatovering før transplantasjonen fordi han visste at han ikke ville klare det etterpå. (de som tar immunsuppressive medisiner, bør snakke med legen sin før de tatoverer!) Tatoveringen hans? ikonet Ikarus med navnet på sønnen hans, som ble drept i en bilulykke.
 • "Jane": En 78 år gammel kvinne med hjertesykdom som fikk en tatovering pga "Det gjorde hun ikke't trenger å svare for noen lenger." Hun hadde vært en mishandlet kone i mange år. Tatoveringen hennes? En sommerfugl og blomsterkrans.
 • "Ronnie": En 68 år gammel mann som fikk diagnosen Alzheimer i et tidlig stadium's. Tatoveringen hans? En linjelesning " Mitt navn er Ronnie, min kone'hun heter Paula" for å minne ham senere da hukommelsen sviktet ham.
 • "Ellen": En 62 år gammel brystkreftoverlevende som sammen med datteren og barnebarnet fikk en tatovering på henne på håndleddet. Matchende tatoveringer? Rosa hjerter med silhuetten av bevissthetsbåndet.

Dette er bare noen av de eldre menneskene jeg har møtt som har fått tatoveringer senere i livet. Det er mer. Mange flere. De får symbolske tatoveringer. De får tatoveringer som betyr noe for dem. De får tatoveringer bare fordi de likte et design.

Uansett motivasjon, hadde ingen av dem noen helsemessige konsekvenser av selve tatoveringen. Det de hadde, var imidlertid enorm følelsesmessig tilfredshet fra valgene.

Skrekkmyte

Til tross for advarselen "det vil strekke seg etter hvert som du blir eldre" tatoveringer ser vanligvis det samme ut på eldre mennesker. Hvis du er bekymret for det, kan du prøve disse stedene på kroppen din:

 • Ankel
 • Skulder
 • Overarm
 • Tilbake
 • Håndledd

I disse dager er selv de eldre like viktige og ungdommelige i utseende som sine yngre slektninger. Genetikk og egenomsorg spiller en stor rolle i hvordan huden din eldes.

Du har mye å feire

Så mange frykter å bli eldre. Men det som egentlig definerer "eldre"? Hver dag er vi eldre enn vi var i går. Hver dag lærer vi noe nytt. Hvert år ser vi flere milepæler, oppnådde mål, prøvelser overlevd og minner laget.

En tatovering kan være en flott måte å feire alle disse fragmentene av livet som gjør deg til den du er. Det gjør det ikke't betyr at du må tatovere livshistorien din på ryggen (med mindre du vil!)

Du kan velge de viktigste delene og bearbeide dem til et design som gjenspeiler din personlighet og prestasjoner.

Et inspirerende ord er et godt valg for en tatovering.

Et inspirerende ord er et godt valg for en tatovering.

lorettaflame via morguefile.com

Fordi du vil!

Dette er den beste grunnen til å tatovere. Ikke bry deg om hva andre mennesker synes. Hvis du vil bli tatovert, men du er ikke det't "ung'', hvem skal stoppe deg? Bare deg.

Tross alt, hvis:

 • En tatovering er lovlig
 • En tatovering kan være personlig
 • En tatovering vant'ikke ødelegge karrieren din
 • En tatovering vant'ikke drepe deg
 • En tatovering vant't få vennene dine til å dumpe deg
 • En tatovering vant't endre hvem du er inne

Så hvorfor ikke't du går for det?

Sommerfugler er tidløse og tidløse

Sommerfugler er tidløse og tidløse

earl53 via morguefile.com

Å tatovere eller ikke å tatovere?

Når jeg undersøkte denne artikkelen, både online og personlig, beholdt jeg en liten notatbok og kladdet folk's meninger om tatoveringer. Senere bemerket jeg at alle svar på ideen om tatoveringer falt under tre forskjellige kategorier:

 • Jeg ønsker/har tatoveringer.
 • Jeg hater tatoveringer og don'tror ikke de skal være lovlige.
 • Jeg gjør n'liker dem ikke, men jeg liker det ikke't bryr deg om andre har dem.

For moro skyld, her er noe av den ekstra innsikten jeg oppdaget under denne lille reisen. Da jeg snakket med folk som hadde tatoveringer, ble de videre delt inn i undergrupper:

 • Jeg har tatt tatoveringer, og jeg angrer nå
 • Jeg fikk tatoveringer og jeg'har aldri hatt problemer med dem, og jeg vil ha mer.
 • Jeg har fått en tatovering (eller mer), og nå er jeg fornøyd.

Da jeg spurte angergruppen hva det var med tatoveringene de angret på, var her de vanligste svarene:

 1. Jeg føler jeg urent kroppen min.
 2. Nå tror jeg de er en synd.
 3. Partneren min gjør det ikke't godkjenne, eller jeg ikke't har en partner fordi jeg har denne tatoveringen.

Interessant! Jeg fortsatte med å snakke med gruppe 2 og 3. Alle var ansatt, inkludert en minister (med en veldig åpenbar tatovering på armene). Av de 24 var alle gift eller i livslang partnerskap, med unntak av en enkemann.

Ingen av dem sa noen gang at tatoveringer på noen måte hindret deres liv, kjærlighet eller lykke. Hvis det er sant for tatoveringer du har på deg i mange år, kan det sikkert være sant for tatoveringer du velger å få senere i livet.

For ordens skyld, de viktigste grunnene til at folk hevdet at tatoveringer skulle være ulovlige var av religiøse årsaker eller fordi de følte at tatoveringer var klebrig. Følges selvfølgelig av hvordan de ville ødelegge livet ditt.

I utgangspunktet betyr dette at det ikke er noe riktig eller galt svar på spørsmålet om du skal tatovere deg eller ikke. Bare mening. Men jeg gir deg en liste over fantastiske kjendiser i alderen 30 og over som har tatoveringer. Og min personlige mening, som er at jeg føler at menneskekroppen er vakker i alle aldre, i alle størrelser og med eller uten dekorasjon.

Dette innholdet er nøyaktig og sant etter beste forfatterens kunnskap og er ikke ment å erstatte formell og individualisert råd fra en kvalifisert profesjonell.

© 2013 Jayme Kinsey

Kommentarer

Annie 26. desember 2019:

Jeg hadde nylig gjort en katt som ble minnet om min eldre katt som døde, og jeg savnet henne så mye (jeg ventet i over et år). Som 58 -åring følte jeg at jeg hadde tjent retten til å bestemme. Jeg elsker det, og jeg har ikke hatt noen negative kommentarer, tvert imot. Jeg kan velge om jeg vil vise det eller ikke, og jeg tror det'Det er bra hvis du er litt mer moden.

Tammie, Survivor NHfL 14. mai 2019:

Jeg har sittet på gjerdet i omtrent et år nå på tatovering .. Thxsml for artikkelen !!! Tror jeg skal ringe og planlegge tatoveringen min i morgen .. !!! Har alltid trodd jeg skulle legge den på ryggen min, men jeg kan legge den på armen min nå. Kommer opp på to års jubileum for min permisjon fra CA og kommer til å bli pensjonist snart. Jeg gjør det … Takk igjen ☺️ !!!!!

Kimadams 1970 27. august 2018:

Jeg er 48 år gammel. Jeg vokste opp i et voldelig hjem med en sosiopatisk bror. Da jeg var 44, stoppet livet mitt skrikende da broren min myrdet moren vår og begikk selvmord på 48 -årsdagen. Jeg var rotet i to år (vel, noen ganger er jeg fortsatt).

For to år siden gikk jeg tilbake til skolen, begynte som frivillig med fosterbarn og jobbet med tenåringer. Jeg begynte å gjenskape meg selv. Mine fire barn var i ferd med å bli voksne, og jeg trengte å skille meg ut fra det "Mamma".

I fjor sommer hørte jeg om semikolon -tatoveringen og betydningen bak den. Et semikolon brukes når en forfatter kunne ha valgt å avslutte setningen, men valgte å ikke gjøre det. Forfatteren er deg og setningen er ditt liv. Som mange sier, "Historien min er ikke over."

Jeg har vært suicidal mange ganger i livet mitt, fra jeg var 11 år. Etter drapet på min mor og bror innså jeg hvor viktig det var å få hjelp og bli sterkere. Jeg innså også at jeg ønsket å bli blekket. Så som 47-åring, med 4 voksne barn og en tidligere sjømann-ble jeg den første i familien min som tok en tatovering!

Min første tatovering ble gjort på høyre ankel. Det er et hjerte med semikolon. Min andre ble gjort på min venstre ankel, et uendelig tegn med et kryss. Jeg la til den og har kornelblomster (som representerer styrke og spenst) og min fjerde (kom akkurat i forrige uke) er et lite kryss med et semikolon på venstre håndledd. Jeg planlegger allerede min femte for høyre håndledd (jeg tror jeg er avhengig på dette tidspunktet). Når barna mine begynner å få barn, planlegger jeg å tatovere barnebarna mine'fotavtrykk, navn og fødselsdato et sted på kroppen min.

Så ja, eldre mennesker bør definitivt vurdere det. Jeg bekymret meg altfor mye for hva folk syntes. Få den tatoveringen! Få en piercing mens du'gjør det! Jeg bestemte meg spontant for å få hull i nesen mens jeg ventet på tatovøren min, og jeg elsker det!

Takk for at du leste!

Kalispe 21. august 2018:

Så glad jeg fant dette. Jeg har ønsket meg en tatovering siden jeg var 18. Gjennom årene har jeg enten hønet ut, eller det var bare ikke riktig tidspunkt. Datteren min på 23 år fikk en liten nylig, og nå planlegger vi å dra sammen. Jeg sto opp for henne da jeg fortalte pappa og bestemor. Begge liker dem ikke.

Gode ​​råd og tips! Jeg begynte å tro at jeg var for gammel på 53 … men nå, nei, det er jeg ikke 🙂

Vi har nettopp funnet en virkelig flott tat -butikk … dyrt, men verdt det.

Susie 24. mars 2018:

Jeg har 3 tatoveringer og kommer tilbake for min fjerde. Jeg elsker dem og er stolt av dem.

Kathy 9. oktober 2016:

Jeg har 8 tatoveringer. Kommer aldri til å angre på det. Mannen min liker egentlig ikke tatoveringer og sa til og med at jeg ikke skulle få mer. Men sa senere "Hvis det er det som hjelper deg med å håndtere denne vanvittige verden, tror jeg det er ok." Jeg er 53 og får sannsynligvis 2 til. Mine er alle ganske små, men har stor betydning for meg bortsett fra min mus. Han er bare bedårende. Jeg sier gå for det hvis du vil ha en.

Judy 25. august 2015:

Fikk en tat for min 75. års feiring. Nyter.

Peg Cole fra North Dallas, Texas 14. juni 2014:

Tatoveringer er så mye mer akseptable i disse dager enn de var da jeg var liten. Da ble de stort sett sett på gamle sjømenn og var mindre attraktive enn i dag's fargerike variasjoner. En viktig vurdering å ta er at fjerning av tatoveringer er ganske smertefullt og krever ganske mye arbeid med laseren for å få dem av. Jeg liker å se det showet, "Tatovering mareritt" der de prøver å fikse ødelagte tatoveringer.

Da jeg underviste på en handelshøyskole, hadde en av de kvinnelige studentene en tatovering av et canibusblad på hånden, ganske synlig, og kanskje en skade for ansettelsesprosessen siden hun ønsket å jobbe på det administrative feltet. Kanskje en dag det også vil endre seg.

Linda Crist fra Central Virginia 18. desember 2013:

Ha! Du har gjort det. Dette knutepunktet var akkurat det jeg trengte for å presse denne gamle 58 år gamle kvinnen til å gjøre det. Jeg'Jeg har utsette siden jeg var 18 av alle grunnene du har oppgitt. Jeg synes dette var et fantastisk knutepunkt og har stemt det slik. Den er omfattende, lettlest og fullpakket med informasjon som forhåpentligvis vil sette flere av oss gamle fri til å gjøre det vi vil. Flott jobb!

Peter Geekie fra Sittingbourne 7. september 2013:

Kjære Sharkye,

Takk for en velskrevet og balansert artikkel.

Jeg tjenestegjorde i Royal Navy og til felles med mange hadde jeg en smakfullt utført drage på overarmen. Mitt senere arbeidsliv var som farmasøytisk og industriell kjemiker, og jeg syntes det hjelper å minne meg om at jeg'm ikke en helt kjedelig gammel f ** t. Jeg var veldig alvorlig syk for noen år siden, og i all ondskapen syntes jeg det hjalp meg med å opprettholde en viss identitet. Lykke til og trygg ridning til mannen din – jeg kjøpte en Harley da jeg ble pensjonist – ikke den beste, men har den største tilstedeværelsen og troverdigheten på veien.

Stemte opp, nyttig og interessant

vennlig hilsen Peter

Jools Hogg fra Nordøst-Storbritannia 15. august 2013:

Interessant knutepunkt – datteren min fikk nylig en tatovering mens hun var på ferie, det er et sitat hun fant på om kjærligheten til musikk & liv; Jeg ville ikke tatovere meg selv, men hver for seg – jeg var mer bekymret for å fortelle besteforeldrene til henne, noe som forteller deg at det er en generasjon å få tatoveringer.'s no big deal nå – min mor ville aldri vurdere å få en, men datteren min har og mange av vennene hennes har dem også.

Suhail Zubaid alias Clark Kent fra Mississauga, ON 27. juni 2013:

Jeg har vurdert å tatovere de siste månedene nå, og det er for å uttrykke min kjærlighet til naturen og naturvern. Så i hovedsak vil det være en uskyldig tatovering fra alle vinkler lol. Ideelt sett vil jeg gjerne ha ansikter på få truede dyr. over utsiden av beina mine slik at de blir utsatt når jeg ser shorts under mine uformelle personlige turer. Men jeg er ikke sikker på om det er mulig økonomisk.

Dette var en veldig original, informativ og interessant lesning.

Deb Hirt fra Stillwater, OK 08. juni 2013:

Ting har endret seg gjennom årene, og jeg tror nå at de fleste er ganske lette og avslappede. Folk bør få det de vil ha. Tross alt er dette et fritt land og det skal ikke knyttes noen stigmas til noe. Jeg vet også om flere fremtredende borgere som har gode jobber og sportstatoveringer.

Jayme Kinsey (forfatter) fra Oklahoma 6. juni 2013:

@soconfident-du har helt rett. Jeg'Jeg prøver absolutt ikke å snakke med noen som ikke gjør det't liker tatoveringer for å få en. Bare oppmuntre folk som vil at en skal gjøre det de vil uten å ta hensyn til stereotyper. Takk for kommentaren! 🙂

Stephanie fra Canada 6. juni 2013:

Tatoveringer er så vanlige nå! Det pleide å bli vurdert "edgy", men nå ser ingen to ganger på noen – i alle aldre eller kjønn – med tatoveringer. Jeg tenker på det noen ganger, men jeg gjør ikke det'tror ikke jeg'får noen gang en. Hvorfor? Fordi jeg hater noen form for smerte. Ha ha!

Derrick Bennett 6. juni 2013:

Det gjør det ikke'uansett hvor gammel du er, men folk har sin mening om hvorfor de vant't tatovering