Jeg har 23 tatoveringer, så jeg vet en ting eller to om hvordan jeg kan sikre at tatoveringen din helbreder skikkelig.

Hvis du nettopp har fått en tatovering eller vurderer å skaffe deg en'lurer sikkert på hvor lenge det er'vil ta å helbrede og hvis det'er alt du kan gjøre for å fremskynde helbredelsesprosessen. Sannheten er, der'Det er mange råd der ute'Det er ingen påvist metode for å helbrede tatoveringen din på mindre enn noen få uker. Les videre for å finne ut alt du trenger å vite om omsorg for din nye tatovering.

Lær alt om hvordan du tar vare på din nye tatovering slik at den helbreder så raskt som mulig.

Lær alt om hvordan du tar vare på din nye tatovering slik at den helbreder så raskt som mulig.

Canva

Hva'er den beste måten å helbrede en ny tatovering?

Det virker som om alle er en ekspert på å helbrede tatoveringer – bare spør, så vil de fortelle deg at de vet den beste, raskeste og eneste måten å gjøre det på.

Jeg'Jeg er ingen ekspert, men jeg har noen tatoveringer og nesten alle har grodd godt – men ikke alle! Jeg'har blitt ganske flink til å ta vare på dem over tid, gjennom prøving og feiling I'har lært at hemmeligheten er å:

 • Vær oppmerksom på hvordan huden din føles og ser ut.
 • Bruk gode produkter.
 • Vær forberedt.

Noen vil fortelle deg å lytte til artisten din og gjøre hva de forteller deg, til punkt og prikke. Dette er ikke't nødvendigvis det beste rådet. Jeg vet fordi jeg'har prøvd det et par ganger med dårlige resultater. Hvorfor? Alle's hud er forskjellig, hver tatovering er forskjellig, og der'er ingen etterbehandling ark.

I stedet bør du lytte til din hud og komme med en tilpasset metode som'er best for deg. Når du finner et produkt huden din liker, hold deg til det! Lær hvordan huden din helbreder best, og deretter er det å forbedre din personlige teknikk hemmeligheten bak rask og sikker helbredelse for store og små tatoveringer.

I denne artikkelen, jeg'skal dele det jeg've lært om tatovering etterbehandling og vise deg min foretrukne metode. Bruk den som et hoppepunkt for å tilpasse en metode for deg.

Produktene er fleksible. Faktisk oppfordrer jeg deg til å prøve noen få produkter hvis du'planlegger å få mer enn én tatovering, slik at du kan finne ut hva'er best for huden din. Å være oppmerksom på huden din og beskytte den nye tatoveringen er viktigst. Ethvert kvalitetsprodukt som passer vil fungere med denne metoden.

La's begynner!

Det tar lang tid å tatovere å helbrede, så sørg for å ta godt vare på den nye tatoveringen slik at den leges så raskt som mulig.

Tatoveringer tar litt tid å helbrede, så sørg for å ta godt vare på den nye tatoveringen slik at den helbreder så raskt som mulig.

Canva

Tatovering

Artisten din burde ha dekket til den nye tatoveringen din før du forlot butikken, forutsatt at området er dekkbart. Vanlige belegg er:

 • saran eller plastfolie,
 • kirurgiske bandasjer,
 • eller non-stick trykkforbindelser.

Det er mange tanker om når du skal fjerne dette dekket, men det absolutte minimum bør være to timer. Din nye tatovering er et åpent sår og er utsatt for infeksjon, spesielt i løpet av de første timene. Luftbårne bakterier, berøring med hendene eller slikking av et kjæledyr kan alle forårsake problemer, hvorav noen kan forårsake permanent skade og kan kreve øyeblikkelig legehjelp.

En ny tatovering vil sive en klar væske som kalles blodplasma under den innledende helbredelsesfasen. Vanligvis, jo mer et område ble jobbet med maskinen, jo mer gråt vil du se. Den'Det er viktig å forhindre at dette plasmaet tørker på huden, da det kan bidra til skabb. Skorpe kan forårsake misfarging, arrdannelse og til og med totalt blektap. De'er også ubehagelig og tar mye lengre tid å helbrede.

Prøv Overnight -metoden

Jeg liker å minimere denne risikoen ved å holde bandasjen på så lenge som mulig den første dagen. Min personlige anbefaling er å la den stå på over natten og fjerne bandasjen neste morgen. Vanligvis er dette omtrent 8–20 timer. Vanligvis har gråt stoppet ved dette punktet, så skorper er mye mindre sannsynlig.

En bonus ved å sove med tatoveringen bandasjert den første natten er ingen tatoveringsblekk flekker på sengetøyet ditt. Noen ganger kommer det ut, men mesteparten av tiden er flekkene permanente.

Etter at du har fjernet dekselet

Med en gang du'har fjernet tatoveringen din's dekker, som du bør gjøre innen 24 timer etter mottak av tatoveringen, må du vaske den med vann og antimikrobiell såpe. Don't dekk tatoveringen igjen, men sørg for å vaske den flere ganger om dagen og påfør et lett lag med antibakteriell salve etter at du har vasket den. Sørg for å la tatoveringen tørke mellom vask og påføring av salve eller lotion. Du'Jeg må gjenta denne prosessen flittig i flere uker for å fremme optimal helbredelse.

Tatoveringshelbredelsesprosessen

Tatoveringen din vil gro i to faser, hver omtrent en uke lang. Her'er den grunnleggende prosessen jeg bruker for å helbrede tatoveringer i alle størrelser:

Fase 1: Første helbredelse

 1. Vask hendene godt. Fjern bandasjen og vask området med en fortynnet såpeblanding og varmt vann. Sørg for at vannet ikke er't for varmt, og ikke't skrubb tatoveringen. Bruk i stedet forsiktig trykk for å fjerne "slim" som du'vil føle. Når alt slim er borte, og huden din føles glatt, ikke glatt, du'er ferdig. Skyll tatoveringen i kaldt vann og la lufttørke eller tørke med et papirhåndkle.
 2. Etter ca. 10–15 minutter, påfør et tynt lag Aquaphor på tatoveringen. Et tynt lag betyr at tatoveringen din blir blank. Bare bruk litt om gangen til hele området er dekket jevnt. Hvis produktet kjører på den tilstøtende huden mens det varmes opp, kan du'har brukt for mye.
 3. Påfør på nytt etter behov hele dagen, når tatoveringen slutter å se blank ut. Ikke la tatoveringen tørke ut. (Jeg liker å ta med meg en tube Aquaphor slik at jeg enkelt kan bruke den på nytt. Hvis tatoveringen din er dekket av klær, må du bruke den oftere.)
 4. Før sengetid, vask tatoveringen forsiktig igjen og lufttørk. 10–15 minutter senere, påfør et annet tynt lag.

Fase 2: Mellom dagene 4–7 for de fleste tatoveringer

 1. Når det meste av tatoveringen din har flasset, kan du bytte til en uparfymert fuktighetskrem med Aquaphor på alle områder som ikke er avskallet. Du kan slutte å vaske det morgen og kveld. Fra nå av bør en gang om dagen eller annenhver dag være tilstrekkelig.
 2. Påfør fuktighetskrem etter behov gjennom dagen. Igjen, don'ikke la huden tørke ut.
 3. Etter omtrent to uker skal den være helt helbredet. Bruk litt fuktighetskrem når huden føles tørr eller stram.

Ikke svøm eller ta et bad de to første ukene etter at du har tatoveret deg.

Don'Ikke svøm eller ta et bad de første to ukene etter at du har tatoveret deg.

Canva

Hva du bør unngå etter tatovering

I de to første ukene etter at du har tatoveret, må du unngå:

 • Bad
 • Svømming
 • Boblebad
 • Varmt vann
 • Basseng
 • Innsjøer
 • Sollys
 • Solarium
 • Solfri garver
 • Peeling
 • Solkrem
 • Sminke
 • Parfyme
 • Neosporin
 • Skrape
 • Plukker
 • Duftende lotioner
 • Overdreven svette

I tillegg må du være forsiktig så du ikke:

 • skrape eller plukke på din nye tatovering,
 • trekk i skrellende hud,
 • eller berør tatoveringen din (så mye som mulig).

Sørg for å holde tatoveringen ren og fuktig under helbredelsesprosessen.

Sørg for å holde tatoveringen ren og fuktig under helbredelsesprosessen.

Felipe Sagn

Trinn 1: Hold det rent

Den'Det er viktig å vaske den nye tatoveringen med et mildt rengjøringsmiddel. Du bør også sørge for å vaske hendene før du vasker tatoveringen. Mange tatovører anbefaler antibakterielle såper. Etter min erfaring, de'er unødvendig, og det's mye forskning som indikerer at de ikke er mer effektive for å fjerne mikrober og bakterier enn vanlige såper.

Jeg har hatt gode resultater med Dr. Bronner's Castilla såper. Castilla såpe er en av de enkleste og mest naturlige rensemidler som er tilgjengelig og har en utrolig mengde bruksområder.

Jeg anbefaler å vaske en gang om dagen den første uken. Husk å fortynne dette produktet! Den's konsentrert.

Trinn 2: Hold det fuktig

Jeg liker Aquaphor fordi det'Det er billig, ekstremt fuktighetsgivende og lett å ta med seg. Jeg foretrekker rørene fremfor de større karene som det'er lettere å forhindre forurensning.

Trinn 3: Etter tatoveringsskallene, bytt til en lettere fuktighetskrem

Du kan bruke bare Aquaphor for hele din helbredelse, men det'er noe tungt, og klær har en tendens til å holde seg til det. En lett, duftfri lotion er en fin måte å fullføre helbredelsen på.

 • Jeg pleier å legge i lotion eller tatoveringskrem rundt dag 3 eller 4. Når hele tatoveringen har flasset, slutter jeg å bruke Aquaphor og bruker bare den lettere fuktighetskremen i noen dager til huden ikke lenger trenger ekstra fuktighet for å føles glatt.
 • Sørg for å velge noe som ikke har duft, essensielle oljer eller solkremer-Lubriderm, Eucerin, Aveeno og Cetaphil tilbyr alle duftfrie lotioner som fungerer (les ingrediensene for å være sikker).

Valgfritt: Tilsett Emu -olje i dietten din

Jeg'har hatt gode resultater med emuolje som en del av ettervernet.

 • Den'er ikke helt mykgjørende nok til at jeg kan bruke den alene, så jeg bruker vanligvis en kombinasjon av min duftfrie fuktighetskrem om morgenen og emuolje hele dagen.
 • Det er rapportert at Emu-olje har egenskaper som gjør at den kan trenge dypt inn i huden, og den inneholder også effektive antiinflammatoriske egenskaper.

Advarsel: Hva du skal passe på

Hvis du merker noen av følgende ting under helbredelsesprosessen, kan du gå til legen din.

 • Økt smerte
 • Røde striper på vei bort fra tatoveringsområdet
 • Stor hevelse
 • Tatovert område er "tøff"
 • Pus: grønn, gul eller brun
 • Hovne lymfeknuter
 • Feber

Dette er vanlige tegn på at tatoveringen din er infisert, og du bør oppsøke lege umiddelbart hvis du opplever noen av disse symptomene.

En av mine favoritt tatoveringer, utført av den fantastiske Hanna Sandstrom på Idle Hand i San Francisco.

En av mine favoritt tatoveringer, utført av den fantastiske Hanna Sandstrom på Idle Hand i San Francisco.

Post-Healing Tattoo Care

 • De første to ukene etter at du har tatoveret deg, må du dekke den med klær når som helst'vil bli utsatt for solen. Tøybandanas fungerer godt på varme dager hvor du ikke gjør det'vil ikke ha lange klær
 • Etter deg'blir helbredet, det'Det er veldig viktig å bruke solkrem på enhver tatoveret hud som du utsetter for solen. UV -stråler er nummer én årsak til skade. Når tatoveringspigment absorberer UV -stråler, begynner det å bryte ned. Dette manifesterer seg i uskarphet av linjer, ujevn metning og fargeendringer.

Lyse farger blekner raskest, og svart blir ofte grønnaktig eller blått med alderen. Beskytt tatoveringen din gjennom livet ditt, og du vil alltid kunne nyte skjønnheten i stedet for å ønske deg'd tok bedre vare på det når du hadde sjansen.

Ofte stilte spørsmål om helbredende tatoveringer

Hvor lenge skal jeg la omslaget på min nye tatovering?

Hold den dekket de første 2–24 timene etter at du har fått din nye tatovering. Når du har fjernet omslaget, må du vaske tatoveringen din og ikke't dekke det igjen.

Hvor ofte skal jeg vaske tatoveringen min?

Vask tatoveringen flere ganger om dagen med uparfymert såpe.

Hvor ofte bør jeg fukte tatoveringen min?

Fukt tatoveringen din med en lett, uparfymert fuktighetskrem etter rens (flere ganger om dagen).

Hvor lang tid vil det ta tatoveringen min å helbrede?

Det kan ta 2-3 uker å tatovere seg på overflaten, men det tar 3-4 måneder før tatoveringen er helt helbredet.

Er det noe jeg kan gjøre for å få tatoveringen til å gro raskere?

Annet enn å passe på tatoveringen din som beskrevet i denne artikkelen eller beskrevet av tatoveringsartisten din, der'Det er ingen rask og enkel måte å helbrede tatoveringen din på. Vær flittig med å rense og fukte tatoveringen din, og unngå alt som kan forårsake infeksjon eller falming, og i løpet av få korte måneder kan du'vil ha en vakker tatovering som vil vare livet ut!

Dette innholdet er nøyaktig og sant etter beste forfatterens kunnskap og er ikke ment å erstatte formell og individualisert råd fra en kvalifisert profesjonell.

© 2012 Tom Maybrier

Hvordan helbreder du tatoveringene dine?

NS 30. mars 2019:

10 tatoveringer … alltid vasket 2/3 ganger om dagen med Dial gold flytende såpe og lunkent vann tørk med tørkepapir og brukt en ikke -duftende lotion flere ganger om dagen til den er helt helbredet. Jeg lotion faktisk daglig'er flott for tatoveringer for å holde dem fine og fuktige for alltid.

anthony 19. desember 2017:

Jeg brukte en kombinasjon av fuktighetskremer og kald terapi (sitter ute her i Delaware på nesten vinter). Kald luft tvinger porene til å stenge, og gjør at det blir skabb før og bare holder det fuktig. Jeg fikk det akkurat 12-15-2017

Butternuts 20. august 2017:

Aquaphor er potensielt et reaksjonært middel for noen hudtyper …. så nei.

Renee Christman 11. februar 2017:

(2. tatovering .. første 17 år siden) For 18 dager siden fikk jeg en tatovering på sideben. Flerfarget, rødt, gult, oransje, svart, osv.). Ca 9 centimeter lang. Jeg brukte aquaphor i 5 dager, da jeg var bekymret for at jeg hadde kjørt 15 timer dagen etter å ha fått det og ikke kunne't vaske og fukte i et sterilt miljø mens du kjører. (Og gjorde ikke't). Jeg byttet deretter til lubriderm på den femte dagen. Vasket med såpe, la det tørke naturlig 10 til 15 minutter før det påføres tre ganger om dagen. Etter en uke. Jeg hadde ingen skorper eller peeling. To uker .. fortsatt ingen peeling. Nå på 18 dager, på 19, har jeg aldri skrelt. Det ser selvfølgelig litt kjedeligere ut enn da det først ble gjort. Jeg ringte artisten min fordi jeg fryktet at det var noe galt med helbredelsesprosessen min, og han sa at jeg kan skrelle lett og vaske av overflødig hud, men noen mennesker gjør det ikke't mye. Og at jeg tok godt vare på det. Også for å holde ham informert og eventuelle endringer. Jeg har vært heldig så langt og kommer til å fortsette som jeg har gjort. De enkle produktene fungerte bra for meg og anbefaler dem. Jeg har fortsatt frykten for at i uke tre skal jeg skrelle. Har du hatt noe som tilfluktssted't skrelt.

Leeann 6. august 2016:

Jeg tok en tatovering for 2 dager siden i albuenes krøll og er litt rød bare i lappen ved venen min litt bekymret fordi jeg 16 og dette skjedde aldri før

David Tupponce fra Virginia 27. juli 2015:

Hvis du bruker A.&D – som jeg har på alle 7 av mine tatoveringer, og de helbredet perfekt og ganske raskt – sørg for å bruke de klare tingene, ikke de hvite! Så langt som solkrem når den har grodd, hvis du vil beholde fargene lyse / ublekne – er det en absolutt nødvendighet. Jeg liker at du sier at alle er forskjellige og at folk bør bruke det som fungerer best på huden deres.

julieannbrady 5. juni 2014:

@julieannbrady: Jeg tror det er viktig å vite hvordan man skal behandle tatoveringer som har grodd for å holde dem friske.

julieannbrady 25. august 2013:

Den'det er en stund siden jeg hadde en ny tatovering å helbrede. Den milde såpen er viktig for ikke å irritere området. Jeg tror at langtidspleie er viktig for at de skal se så friske ut som mulig.

Bursdagsønsker herfra 4. august 2013:

Akkurat som du delte ovenfor! Veldig bra objektiv! Takk for at du delte!

forfatterkath 12. mai 2013:

Jeg gjør n't har faktisk noen tatoveringer, men jeg kjenner mange som gjør det … Jeg hadde en drøm her om natten at mannen min tok en tatovering, og spurte ham om morgenen om han planla å skaffe seg en. LOL! Han sa at han ikke var det. Men dette objektivet fikk øye på meg fordi det ikke gjorde det't virkelig komme til meg at du måtte "helbrede…" men jeg antar at siden nåler er involvert, vil det kreve litt helbredelse. God info!

Teri Villars fra Phoenix, Arizona 7. mars 2013:

Ikke sikker, men det er en kul albue. Det ser ut til at du liker mange av de samme tingene jeg liker. Jeg elsker også graffiti, gjør du? Takk for at du la ut dette for mennesker med tatoveringssmerter!

Frøken Malaprop 08. februar 2013:

Hei, jeg'har aldri hørt om emu olje! For min tatovering (min eneste, men det tok flere økter å fullføre) lyttet jeg til artisten min og holdt den godt fuktet. Nå som det's helbredt jeg sørger også for å legge solkrem på den når som helst jeg'vil ha den eksponert for solen slik at fargene don't visne!

anonym 16. januar 2013:

Så etter at jeg har fjernet den første bandasjen som ble tatt av tatovøren, må jeg bandasje på nytt eller la den bli avslørt fra da av??

anonym 11. desember 2012:

Dette er veldig nyttig informasjon! Jeg skal huske det. Jeg har 3 tatoveringer og hver enkelt helbredet veldig annerledes. Den jeg holdt veldig fuktig med for mye AnD er den som helbredet den raskeste skjønt: O

victoriahaneveer 5. desember 2012:

Jeg gjør n't har noen tatoveringer personlig, men jeg har venner som har dem (og en av dem hadde en infisert, oj oj oj !!!!!)

Peggy Hazelwood fra Desert Southwest, USA 22. november 2012:

Jeg gjør n't har noen tatoveringer, men dette er flott informasjon for de som gjør det.

kburns421 lm 6. november 2012:

Noen ganger tenker jeg på å få en tatovering. Jeg har piercinger, så jeg vet hva du'sier om millioner av forskjellige ettervernmetoder og hvordan hver person og nettsted vil fortelle deg at deres vei er den riktige måten og det'er det. Ditt råd virker ganske godt. Jeg'Husk det hvis jeg får en tatovering.

Tom Maybrier (forfatter) 6. november 2012:

@greenmind: Ja, jeg'har hørt om det som en etterbehandling metode. jeg kan'Tenk at det fungerte veldig bra, hva var din erfaring?

GreenMind Guider fra USA 4. november 2012:

da jeg kjøpte min for 25 år siden, waaay før noen ikke en sjømann, en eks-con, eller begge var de eneste som hadde dem (jeg var i et band), sa den hårete mannen som blekket det til meg å sette hemorroide medisinen Forberedelse H på den. Så jeg smurte det rare på hele ryggen. [Sett inn upassende vits her].

JoleneBelmain 14. september 2012:

Jeg har aldri fått en tatovering, men jeg vil gjerne ha en. Jeg vet allerede hva jeg vil og hvor … jeg venter bare på det rette øyeblikket for å få det. Tusen takk for gode tips. Når du bruker den typen penger på å tatovere, vil du absolutt sørge for at den heler riktig og forblir fin og lys 🙂

Tom Maybrier (forfatter) 14. august 2012:

@diy-plan: Flott! Jeg håper han synes det er nyttig!

Jim Brown fra Atlanta, GA 14. august 2012:

Jeg snakket bare med broren min i går om hans nye tatovering og spurte ham om hvordan han brydde seg om det … dette er god informasjon, Tom.

Jeg'skal tweet det for ham 🙂