Å bli tatovert har ikke skadet karrieren min som romanforfatter, poet og nettskribent.

Les gjennom 9 ting du bør vite før du tatoverer.

Les gjennom 9 ting du bør vite før du tatoverer.

Foto av Allef Vinicius på Unsplash

1. Du forplikter deg for livet

Uansett hvordan du endrer deg, vil tatoveringen din alltid være der og si de samme tingene om deg som den gjorde da du først fikk den. Dine meninger, livssyn, valg av musikk og stil vil stort sett sannsynligvis endre seg betydelig over tid. Prøv å velge et tatoveringsdesign som du er sikker på at vil holde deg. Å få en ny tatovering er som å gifte seg: Du velger noe du vil tilbringe resten av livet med, så velg klokt.

Når du får tatoveringen din, gjør det selv. Det kan være en vakker, meningsfull kunstfred du setter pris på resten av livet, eller det kan være en forferdelig feil som får deg til å rødme når noen påpeker det. Å ta de riktige avgjørelsene og planlegge nøye kan hjelpe deg med å unngå det andre scenariet.

2. Du arrer huden din

I hovedsak er en tatovering et arr med en spesiell type blekk satt inn i den for å skape en kunstnerisk effekt. Det er et sår og vil ta tid og riktig pleie for å helbrede. Siden det er et sår, er det fare for infeksjon. Denne risikoen er liten og vil bli minimert til nesten null hvis du velger artisten din nøye.

En tatoveringspistol.

En tatoveringspistol.

pricksofthetrade.com

3. Kjenn artisten

Tatoveringsartister bør få opplæring i blodbårne patogener og førstehjelp, og de bør alltid bruke nye sterile nåler som de tar ut av plastemballasjen foran deg. Før du velger artisten og handler, må du be om å få se rommet hvor tatoveringen gjøres. Sørg for at artisten bruker hansker og følger alle renslighet og sikkerhetsstandarder. Hvis kunstneren eller butikkeieren nekter å vise deg nåler eller rommet der tatoveringene er gjort, gå videre til neste butikk.

4. Kjenn deres stil

Alle som vil ha en tatovering har et bilde i tankene. Med mindre du bringer inn det nøyaktige bildet og du bare vil at de skal kopiere det til kroppen din, ta deg tid til å undersøke stilen til den valgte artisten din. Be om å se på porteføljen deres eller bla gjennom nettgalleriet. Undersøk navnet deres for å sikre at andre klienter har gode erfaringer og kvalitetsarbeid.

5. Huden din vil forandre seg over tid, og det vil tatoveringen din også gjøre

Det blir eldre med deg. Det vil falme og trenger oppgraderinger for å holde seg frisk. Det vil også rynke og falle etter hvert som huden din rynker og henger. Hvis du går opp eller ned i vekt, kan det påvirke utseendet på tatoveringen din, avhengig av hudens elastisitet og hvor på kroppen din kunstverket er. Graviditet, helse, sollys og livsstil kan ha en innvirkning på tatoveringens utseende. Det kommer ikke alltid til å se ut som det gjør når du går ut av butikken.

6. Å få en tatovering gjør vondt

Selv om det er en merkelig person som liker opplevelsen, er det ganske smertefullt for de fleste av oss som har en nål å stikke hull i huden din igjen og igjen (noen ganger i flere timer). Jo lengre økten blir, desto mer rå blir huden din. Det gjør også mer vondt over områder med mindre kjøtt, for eksempel føttene eller brystkassen.

Selv om mange mennesker vil prøve å beskrive følelsen som lik et insektbitt, svie eller brenning, er det faktum at det å få en tatovering føles som å få en tatovering. Det er vanskelig å finne en lignende følelse. Etter den første opplevelsen kan området begynne å brenne, da vil det klø. For meg er kløen den desidert verste delen. Uansett hva du gjør, IKKE klø på tatoveringen din. Hvis du slår den, vil det lindre noe av ubehaget, det samme vil kjølig vann.

7. Under helbredelse vil tatoveringen mest sannsynlig flasse og/eller skrelle

Dette er normalt og er ikke grunn til bekymring. Overflødig blekk kan komme av på klærne de første timene etter at kunsten er ferdig, men tatoveringen din vil sannsynligvis bli dekket til for den perioden uansett av bandasjer og cellofan.

8. Noen mennesker vil dømme deg og din tatovering

Hvis tatoveringen din er synlig, kan folk se den og dømme dommer før de kjenner deg. Selv om denne typen diskriminering ikke er på langt nær et så stort problem som den en gang var, forekommer den fortsatt. Tenk spesielt på dette når du plasserer tatoveringer som andre kan synes er støtende, for eksempel kontroversielle symboler som hodeskaller osv.

9. Mens tatoveringen din kan fjernes, er den dyr, smertefull og etterlater et arr

Kort sagt, det anbefales ikke.

Å få en ny tatovering er ikke en beslutning å ta i hast eller under press. Det er et personlig engasjement. Hvis du husker disse viktige punktene før du tatoverer deg, bør din erfaring være positiv, og forhåpentligvis vil du ha et verdsatt kunstverk på kroppen din resten av livet.

Dette innholdet er nøyaktig og sant etter beste forfatterens kunnskap og er ikke ment å erstatte formell og individualisert råd fra en kvalifisert profesjonell.

Kommentarer

Mikal Smith (forfatter) fra Vancouver, B.C. 17. september 2012:

Godt å høre det DRG!

Felix J Hernandez fra hele USA 16. september 2012:

Jeg har tatt tatoveringer og er nå helt klar over det.

Mikal Smith (forfatter) fra Vancouver, B.C. 5. september 2011:

Maddy, det høres ut som om du tar din beslutning veldig nøye og av alle de riktige grunnene. Jeg'Jeg er glad for å høre det.

Det er altfor mange mennesker som nå får tatoveringer uten å tenke på det. Jeg tror at tatoveringer og annen kroppskunst som blir så vanlig, har den doble effekten av å få tatoveringer til å virke trygge, og derfor hopper folk til beslutninger.

Gratulerer med avgjørelsen og engasjementet. Jeg håper det blir vakkert!

Maddy 4. september 2011:

Fantastiske råd. Jeg'm får min første tatovering snart, og har tenkt gjennom det i bokstavelig talt år. Jeg begynte å planlegge da jeg var 15. Det faktum at jeg've stuck with the same design for this long var den største indikatoren for meg at jeg tok det riktige valget. Jeg'Jeg får akkurat en liten drømmefanger på hoften min for å representere meg og søsknene mine, fra en familievenn som's gjort flere fantastiske tatoveringer for folk jeg kjenner de siste årene. Tatoveringer må tenkes nøye gjennom'er en stor, praktisk talt permanent avgjørelse.

Mikal Smith (forfatter) fra Vancouver, B.C. 21. august 2011:

For en vag spørsmål. Jeg'Jeg skal gjøre mitt beste for å gi deg det minst vage svaret.

Det avhenger av hvilke implikasjoner du har'er bekymret for. En tatovering er en livslang forpliktelse og hvis du'er bekymret for at du vant'elsker deg ikke're tatovering for alltid'Det er sannsynligvis en god idé å vente og revurdere.

Hvis du'er bekymret for smertene, jeg'vil si gå for det. Hvis du'er bekymret for å dekke det, legg det et sted'er lett å dekke.

Bare du kan vite om du er det eller ikke'er klar for en tatovering. Hvis du kan stille deg selv det spørsmålet ærlig, bør du kunne komme med det eneste svaret som virkelig betyr noe.

cesca 17. august 2011:

Hei, jeg tror jeg er i ferd med å få en tatovering, men jeg er redd for konsekvensene som kan komme med det, bør jeg gå igjennom det?

Mikal Smith (forfatter) fra Vancouver, B.C. 11. mai 2011:

De fleste anerkjente tatoveringsartister vant't jobbe på deg hvis du'er beruset uansett. De har en dispensasjon for å signere og sier at du er sinnssyk.

Smerte er en vanskelig liten bugger, spesielt når det gjelder tatovering. Jeg hadde en praktisk talt smertefri på halsen. Så en kontur med lav smerte på armen min, og fargen var sinnsykt smertefull.

Dyp pusting er flott. Men det er også god gammeldags distraksjon. Ta med en venn til å chatte med eller chatte med artisten. Don'ikke ta med en bok. Den's vanskelig å fokusere på disse ordene med konstante nålestikk.

Den'Det er også viktig å huske at å få en tatovering vil gjøre vondt i hvert fall litt uansett. Men forskjellige deler av kroppen din vil føle seg annerledes, forskjellige artister, forskjellige blekk, forskjellige tider i måneden osv.

Du'Jeg må gå forberedt på smerten. Og hvis det's for mye kan du alltid be artisten stoppe og komme inn for å fullføre senere.

deblipp 10. mai 2011:

Den'Det er viktig å vite at smertefølsomheten er variabel. En kvinne's smertefølsomhet endres med hennes månedlige syklus. Smerter kan håndteres gjennom meditasjon og dyp pusting, men å drikke før du tar en tatovering er en dårlig idé.

Mikal Smith (forfatter) fra Vancouver, B.C. 26. februar 2011:

Takk Ella, hyggelig at du likte det. Å få skjulbare tatoveringer ser ut til å være det beste valget for de fleste.

jeg kan't skjule min, men jeg kan også't jobber utenfor hjemmet mitt. Det var en enorm beslutning, og en ble ikke tatt lett.

Ellarose92 22. februar 2011:

Dette var veldig godt sagt jeg har to tatoveringer, men jeg'Jeg kan skjule dem når som helst!

QHuman fra Ontario, Canada 7. februar 2011:

Jeg'Jeg tenker fortsatt, men hvis jeg får en, vil det sannsynligvis bare være en liten. Den'er fortsatt morsomt å tenke på. Hvis jeg får en, vant den't være med en gang, men det er noe jeg har tenkt på.

Mikal Smith (forfatter) fra Vancouver, B.C. 7. februar 2011:

Så Q, hva har du bestemt deg for? Jeg elsker å høre om folk som tar spranget til sin første tatovering. Den'er en så fantastisk form for kreativt uttrykk.

OK az, jeg vant't.

aznzar 3. februar 2011:

Jeg liker rare tatoveringer, jeg'm joker ikke tro meg

QHuman fra Ontario, Canada 02. februar 2011:

Jeg'har lenge lurt på om jeg skulle tatovere meg, og dette er en flott artikkel for å bestemme det!

Mikal Smith (forfatter) fra Vancouver, B.C. 2. februar 2011:

Jeg har en venn som valgte en tatovering på lignende måte, og kom inn på brystet. Historien fikk meg til å grine.

Jeg pleide å dekke over tatoveringen på nakken da sjefen kom inn på min gamle jobb også. Den'er veldig dumt i 2011.

Nell Rose fra England 1. februar 2011:

Hei, jeg har en drømmefanger på øvre høyre arm, og det tok meg til jeg var 40 for å få den! lol så på en måte, få en, men tenk gjennom det først, jeg har sett folk bare gå inn på et tatoveringssted og etter fem minutter bestemme hva de vil! den eneste gangen jeg har måttet dekke det over på jobben var da de store sjefene dukket opp, bortsett fra at det var greit, gode råd skjønt, jubel nell

melanie_leigha.xo fra Melbourne 23. januar 2011:

Veldig godt sagt 🙂

Mikal Smith (forfatter) fra Vancouver, B.C. 16. januar 2011:

Du må definitivt spørre deg selv om din fremtidige karriere hvis du velger å få noen form for synlig tatovering, men de som kan vekke kontrovers spesielt.

jeg vet jeg'Jeg har blitt bedt om å dekke min før, og jeg kan'Tenk at noen blir fornærmet av en påfugl eller et skip's ror.

Peg Cole fra North Dallas, Texas 16. januar 2011:

Dette er gode råd. Som tidligere karriereplassering på en handelshøyskole var det vanskeligere å plassere jobbsøkere som hadde synlige tatoveringer som kan betraktes som kontroversielle.

Mikal Smith (forfatter) fra Vancouver, B.C. 13. januar 2011:

Tusen takk Kim, hyggelig at du likte det 🙂

kims3003 13. januar 2011:

Veldig gjennomtenkt og skriftlig informasjon som alle som vurderer en tatovering kan ha godt av. Veldig bra arbeid faktisk.