Gondolkodik azon, hogy szakállat növeszt, hogy kiegészítse a fodrászát? Ebben az útmutatóban mindent megtudhat, amit a szakállnövekedésről tudnia kell, hogyan lehet gyorsabban és vastagabban növeszteni a szakállát, és végül hogyan vághatja le és alakíthatja a szakállát úgy, hogy az csodálatosnak tűnjön.

Hogyan nő a szakáll

Hagyja abba a borotválkozást, és szakálla van, igaz? Nem egészen. A telt, egészséges arcszőrzethez több is tartozik, mint a borotválkozás abbahagyása. A hajnövekedéshez hasonlóan néhány ápolás minimalizálja a kellemetlen fázisokat, amelyek vonzó és egészséges szakállat hoznak létre.

Szakállnövekedés: hogyan kell szakállat nevelni

Szakáll olaj

A szakáll növesztésének folyamata viszkető és akár pelyhes is lehet. Hagyja ki a száraz bőrt és a szakáll korpásodását, ha naponta szakállolajat visz az állára. Sok férfi szereti reggel és egyszer este alkalmazni.

Neve ellenére a szakállolajat valóban úgy tervezték, hogy jobban kondicionálja a szakáll alatti bőrt, mint maga a szakáll. Alaposan dolgozza fel az állát ujjaival, és végezze el úgy, hogy az arcszőrzetet bármilyen maradék olajjal bevonja a ragyogás és a kondicionálás érdekében.

Mosás + ecset

A szakállszőr minden irányban kilóghat, különösen az elején. A szakállolaj mellett az arcszőr mosása a gyengéd szakáll sampon hetente egyszer vagy kétszer segíthet lágyítani a hajat, és ugyanabba az irányba haladni. Soha ne használjon testszappant az arcszőrzetre. Ha nem akar szakállas samponba fektetni, akkor gyengéd sampont használhat.

Végezze el a faszakállfésűvel vagy szakállkefével végzett ecseteléssel, és már indulhat is. A fa természetesen antisztatikus, és segít megszabadulni a repüléstől. Ne használjon műanyag fésűt, kivéve, ha kiváló minőségű Kent fésű. Az olcsó, öntött műanyag fésűknek számos hiányossága van, amelyek megrekedhetnek és károsíthatják az arcszőrzetet.

Ha úgy tűnik, hogy sok terméket kell vásárolni, próbálja ki a szakállas készlet minden szükséges dologgal. Sok all-in-one szakáll készlet kapható, de

A tisztításon, ecsetelésen és hidratáláson kívül a szakáll növesztésének legjobb módja, ha távol tartja a kezét. Ne nyúljon hozzá és ne borotválkozzon. Bármilyen kóbor szőrszál magasan az orcáján vagy lefelé alacsonyan mehet, de hagyja, hogy a haja tegye a dolgát. Amikor az új szakáll teltnek érzi magát, de kezelhetetlen, itt az ideje a nyíráshoz.

Hogyan vágja le a szakállát

A szakáll vágásának három módja van – a borbélynál, otthon szakállvágóval, vagy otthon ollóval. Rövidebb szakáll esetén a szakállvágó megkönnyíti a megfelelő munkát. Csak válasszon védőhosszt, és borotválja le a haját. Ezután rövidebb védővel tisztítsa meg a bajusz területét és az arcát.

Nagy és bozontos szakáll esetén sok férfi inkább ollót használ, mert kisebb a kockázata annak, hogy egy nagy darab hajat véletlenül eltávolítanak. Természetesen, ha ez aggodalomra ad okot, látogasson el szakállas tapasztalattal rendelkező borbélyhoz.

Nedves vs Száraz

A szakállát mindig szárazon vágja le. A víz lehúzza a hajat, hogy hosszabb legyen, mint amilyen valójában, így a nedves hajvágás túl rövid lehet. Ezenkívül a szakáll vágása előtt vigye fel a termékeket a szokásos módon, hogy létrehozza az ideális formát.

Nyakvonal

A szakáll nyakkivágása nem az állkapocs. A szó szoros értelmében ott kapcsolódik a fejhez a nyakhoz, közvetlenül az Ádám alma felett. A haj kissé lejjebb is hagyható a nyakon. A nyak sok szélességet és hosszúságot ad a szakállnak, ezért ne nyírja le.

Felső sor

Ez a hajszál az oldalvégek és a bajusz között. Mindenkinek más az arca növekedési mintája, de általában hagyja a felső sort a lehető legmagasabban. Borotválja le vagy tépje le a véletlen szőrszálakat.

hogyan vágja le a szakállát

Bajusz

A bajusz gyakoribb vágást igényelhet. Ha kormányt növeszt, lépjen túl ezen a viszkető fázison, tudva, hogy a kalap hamarosan elég hosszú lesz ahhoz, hogy a haj elrepüljön az útból. A rövidebb „folt” érdekében az orra alatti területet három -négy naponta le lehet vágni, hogy a haj ne kerüljön az ételbe. Használjon ápolóollót, soha ne papírollót. A haj erős, és a szokásos háztartási olló károsítja.

Milyen gyakran

A szakállvágás nem gyorsítja az arcszőr növekedését! Tisztítsa meg a nyakkivágást és a felső vonalat, amilyen gyakran csak szükséges, de ha kinövi a szakállát, az csak a türelemről szól. Elég egy 3 havonta végzett vágás. Az arcszőrzet havonta körülbelül 1/2 ″ -kal nő, így 1,5 ″ -os növekedésnek kell lennie ahhoz, hogy dolgozzon vele.

A rövid szakáll vagy tarló fenntartásához vágja vissza a haját a kívánt hosszúságra hetente. A gyakoriság a szakáll hosszától és a szőr gyors növekedésétől függ.

Hogyan nő gyorsabban a szakáll

Bár rengeteg olyan kiegészítő és termék létezik, amelyek gyorsabb hajnövekedést ígérnek, nincs bizonyíték arra, hogy bármelyikük is működne. Vannak azonban módok a haj növekedésének elősegítésére.

Hogyan nő gyorsabban a szakáll

Kor

Az arcszőrzet a férfiaknál nő a leggyorsabban a pubertás után és a középkor előtt, tehát valahol 25 és 40 között. Természetesen nem változtathat az életkorán, de ezt szem előtt kell tartani. Ha nem a szakállnövekedési korban van, legyen türelmes.

Táplálás

A szakáll gyorsabb növekedésének legjobb módja az egészséges életmód. Egyél sokféle tápanyagban gazdag ételt, beleértve a zöldségeket és a húsokat. Vitamin kiegészítők, mint Nutrafol, Kifejezetten a férfiak hajnövekedésének elősegítésére lett kifejlesztve, segíthet abban, hogy megfeleljen a napi követelményeknek.

Karnitin

A karnitin egy aminosav, amely segít a szervezetnek a zsírt energiává alakítani. Azt is kimutatták javítja a haj sűrűségét és növekedését szájon át és helyileg alkalmazva. Mindössze 2 g/nap szükséges L-karnitin L-tartarát. Igya fel vízzel vagy gyümölcslével, adja hozzá kedvenc szakállolajához, vagy tegye mindkettőt.

Butt Out

A dohányzásról ismert, hogy lelassítja a haj növekedését. Ugyanez valószínű a gőzölés miatt is. A hiúság ugyanolyan jó ok a dohányzás abbahagyására, mint bármi más.

Gyakorlat

A súlyemelés stimulálhatja a tesztoszteron termelést. A tesztoszteron hormon összefügg az arcszőrzet növekedésével. Ez a legjobb megoldás a szakáll felgyorsítására. És te is jobban fogsz kinézni és érezni magad.

Alvás

A legegyszerűbb módja a tesztoszteron természetes növelésének, ha többet alszol. Egy további óra alvás 15% -kal növelte a tesztoszteront másnap.

Mennyi idő alatt nő meg a szakáll?

Amint azt a jégkorong rájátszása bizonyítja, a szakállnövekedés folyamata emberről emberre változik. Valószínűleg nem lesz képes teljes szakállat növeszteni a téli szünetben vagy egy nyári kempingben, de remekül indul..

A legtöbb férfi esetében általában két -hat hónapig tart a teljes szakáll növekedése. Persze ez a céljaidtól függ. Egy rövidebb szakáll csak egy hónapig tarthat. Általában próbáljon 4 hetes növekedést adni az arcának, mielőtt bármilyen nagyobb vágást végez.

A teljes favágó szakáll esetében az egyik vagy egy éves szakáll kiváló cél egy szakállas számára. Vagy menjen kétszer a távolságra egy tweard, két év szakállnövekedés.

Hogyan neveljünk vastagabb szakállot

Ha vékony vagy foltos szakálla van, vannak módok a genetika leküzdésére. A legolcsóbb és legegyszerűbbektől a nagyobb részvételig ezek közé tartozik a karnitin, a dermarolling és a minoxidil. Mindezek az eszközök együtt is használhatók.

Hogyan neveljünk vastagabb szakállot

Karnitin

Amint fentebb említettük, a karnitin egy aminosav, amely a zsírt energiává alakítja. Népszerű kiegészítő a fogyáshoz, a teljesítménynöveléshez és a hajnövekedéshez. A speciális képlet a tiszta L-karnitin L-tartarát. 2 g/nap szájon át. Helyileg is alkalmazható, ha szakállolajhoz adják.

Dermarolling

A Dermarolling otthoni mikrotűzés, apró tűket tartalmazó henger segítségével szúrja a bőrt és mikrocsiszolásokat hoz létre. A folyamat a kollagén stimulálásával és a keringés fokozásával ösztönzi a testet a gyógyulásra. Mikrotű elősegíti a haj növekedését önmagában, de szintén növeli a Minoxidil hatékonyságát, ha együtt használják.

A mikrotű professzionális kezelés 1,5 mm -es hengerrel és helyi érzéstelenítéssel. Otthoni lehetőségeknél kezdje a .25 mm -es dermaroller vagy.5 mm -es dermaroller.

Minoxidil

A minoxidil, a Rogaine hatóanyaga, nem engedélyezett vagy ajánlott az arcra. Ennek ellenére sok férfi jó eredményeket ér el Minox szakállal.

Az arcszőrzet hiánya nem azonos a kopaszodással, de a minoxidil stimulálja a hajnövekedést bárhol, ahol alkalmazzák. A minoxidil azonban aktiválhatja azokat a tüszőket, amelyek vékony vagy foltos szakállot okoznak. Ha több tüsző nő az arcszőrzeten, az teltebb és egyenletesebb szakállat jelent.

Generikus 5% minoxidil csak körülbelül 25 dollárt tesz vissza, és hónapokig tart. Pontosan itt olvashatja a Minoxidil alkalmazását szakállnövekedéshez.

A Dermarollingról kimutatták, hogy javítja a Minoxidil hatékonyságát. Ez azonban nem jelenti azt, hogy használja a hengert, és utána alkalmazza a Minoxidilt. Ez alkohol alkalmazását jelentené apró sebekre, amelyek bántják és túl sok Minox -ot vezetnek be a véráramba.

A dermaroller minoxidillel történő használatához várjon 4 órát az utolsó alkalmazás után, majd mossa le. Használja a görgőt 10-szer minden irányban: oldalról oldalra, fel és le, és mindkét átlót. Várjon 24 órát a Minoxidil újbóli alkalmazására.

Mit tesz a szakállolaj?

A szakállolaj fő feladata a szakáll alatti bőr hidratálása. Ez megakadályozza a szakáll viszketését, hámlását és a szakáll korpásodását. Miután a szakállolajat ujjaival az állába dolgozta, dörzsölje a felesleget az arcszőrzetbe, hogy lágyabb, szelídebb szakáll legyen.

Egy kis olaj sokat segít, ezért kezdjen 1-2 cseppel új szakállra, és onnan menjen fel. Dörzsölje össze a kezét, és kenje be az olajat az állába, mielőtt kenje a hajra. Ujjakkal, fésűvel vagy szakállkefével győződjön meg arról, hogy az olaj egyenletesen oszlik el a gyökerektől a hegyekig.

Mennyi ideig nő szakáll

Minél hosszabb a szakáll, annál hosszabb a várakozás. Míg az egészséges életmód, a dohányzásról való leszokás, a karnitin szedése, a dermarolling és a minoxidil használata mind segíthet, az idő a leghatékonyabb szakállnövelő eszköz.

Hogyan ápold a szakállát

Az ápolás csak a szakáll gondozását jelenti. Az arcszőrzet szálkás és minden irányban nő. Ez azt jelenti, hogy több ápolásra van szükség ahhoz, hogy a legjobbnak tűnjön, mint a fején lévő haj.

A szakáll ápolásához hetente többször mossa le, és óvatosan szárítsa meg. Használjon szakáll olajat az álla nedvességének megőrzéséhez és a haj állapotának javításához.

hogyan kell ápolni a szakállát

Tiszta és hidratált szakállával itt az ideje, hogy megtanítsa a hajat a helyes irányba feküdni – lefelé, nem pedig felfelé és/vagy oldalra. Rövidebb szakáll esetén használjon szakállkefét, míg a hosszabb szakálloknál szükség lehet egy fésűre. Befejezés egy tartandó termékkel. A szakállbalzsamok pomádák a szakáll számára, amelyek lágyítják és kondicionálják a hajat.

A bajusz minden szakáll középpontja. Tartsa rendben heti 1-2 hajvágással, valahányszor észreveszi a kóbor hajat vagy az ajkát. A rövidebb bajuszos haj erősebb tartást igényelhet a bajuszviasz vagy a közepes tartású pomádé. Használjon illatmentes, vagy nagyon kedvelt formulát.

Hogyan kell kiegyenesíteni a szakállát

Van néhány módja a szakáll kiegyenesítésére. A szakállolaj és a szakállbalzsam következetes használata elősegíti az összes arcszőr egyenletes kiegyenesítését. Használhat vaddisznó sörtéjű kefét, majd szakállbalzsamot a szakáll kiegyenesítéséhez.

Egy másik lehetőség az ecsettel ellátott hajszárító használata a szakáll kiegyenesítésére. Ha a fürtjei ennél erősebbek, próbálkozzon szakállkiegyenesítővel. Ez egy forró hajkefe az arcszőrzethez, amely könnyen és biztonságosan megszelídíti a szakállát.

Miért nem tudok szakállat növeszteni??

A szüleidet hibáztasd. A genetika felelős minden hajnövekedésért.

Sokan azt gondolják, hogy a magas tesztoszteronszint felelős az arcszőrzetért, de a legtöbb férfi hasonló T -szinttel rendelkezik. A szervezet reagál a tesztoszteronra, szabályozza a haj növekedését. A tesztoszteron érzékenység több arcszőrt jelent, de összefüggésben áll a kopaszsággal is.

Lehet, hogy nincs haja az arcodon, de a fejeden marad.

Hogyan javítsuk meg a foltos szakállát

Minden szakáll másképp nő, és a legtöbb férfi foltjai nem nőnek olyan vastagon, mint mások, ha egyáltalán. A vastagabb szakáll karnitin, dermaroller vagy minoxidil használata mellett itt vannak más módszerek a foltos szakáll javítására..

hogyan kell kijavítani a foltos szakállát

Növekedj tovább

A szakállfolt legegyszerűbb módja, ha hosszabb arcszőrrel borítja be. Amellett, hogy megnöveli a hajat, használjon szakállolajat, ecsetet és balzsamot a haj simításához, edzéséhez és a helyén tartásához.

Tiszta vonalak

Az arca körüli változó növekedési minták miatt a szakáll véletlenszerűbbnek tűnhet, mint szándékos. Ha az arcát, bajuszát és a borostáját tisztán és nyírva tartja, akár foltos szakáll is kialakulhat, és tudathatja a világgal, hogy nem adta fel.

A növekedés kezelése

Akár hosszabb, akár rövidebb hajjal a szakáll szakáll jobban néz ki. Néha mindkét megoldás a megoldás. A rövid haj minimálisra csökkentheti a vastag és a vékonyabb haj közötti különbséget, míg a hosszabb haj néhány lyukat eltakarhat. Az, hogy mi működik Önnek, valóban az adott helyzettől függ.

Ez a bejegyzés társult linkeket tartalmazhat. Kérjük, olvassa el tájékoztatónkat további információkért.