Orr piercing 101: Minden, amit tudnia kell

A piercing az ókori történelem óta a kultúra és a hagyomány része. A közelmúlt hírnevével sok tinédzser és divatos vonzott az ötlethez. A piercingek pszichológiája szorosan összekapcsolható az emberi természettel. Ha Ön ambiciózus egyén, akit nem lehet megszelídíteni a társadalmi elfogadás nyomása miatt, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy a jövőben szokatlan piercingeket kaphat.

A testmódosítással, tetoválással és piercingekkel rendelkező emberek számára ezek a műveletek szemcsés szinten jelzik személyiségüket. Ez egy módja annak, hogy interakció nélkül fejezd ki magad. Egy egyszerűen észrevehetetlen orrgyűrű sokat növelhet az egyén magabiztosságában. Meg fogja találni, hogy az emberek jobban érzik magukat, mint egyébként egy piercing után.

A piercinget a történelem folyamán és még ma is gyakorolják különböző okok miatt. Ma a legtöbb serdülő ezt az egyedülálló hatás érdekében vagy egy mérföldkő megünneplése érdekében teszi. Vannak, akik csak esztétikai és szépségjavítási céllal teszik ezt.

Az orr piercingek nem néznek rossz szemmel, különösen a keleti kultúrákban, de egy áttört orrspektrum némi pillantást vethet a bámészkodókra. A megbélyegzés és a kedvezőtlen spekulációk ellenére a piercingek túléltek, és ma azt fogják tapasztalni, hogy a közönség és a sztárok is megosztják ezt a választást.

Ha azt tervezi, hogy átszúrja az orrát, akkor ez a cikk értékes olvasmány lesz az Ön számára. Sok oka lehet annak, hogy úgy dönt, hogy aranyos orrgyűrűt vesz az orrlyuka körül, de elengedhetetlen, hogy tudja, mire készül, mielőtt bármit is vállal..

orrlyukasztó típusok

Orr piercing

Az orrlyukasztás metszés/lyuk lehet az orrnyálkahártya porcában vagy bőrében a sportékszerekhez tűvel. Többféle piercinget is kaphat, de erre egy kicsit rá fogunk térni.

A folyamat

Mielőtt úgy dönt, hogy piercinget szeretne vásárolni, nézzen meg néhány potenciális helyet, amelyek kiváló minőségű szolgáltatásokat kínálnak. A szolgáltató első dolga, hogy felvesz egy steril kesztyűt; ezt meg kell tenni, mielőtt bármilyen eszközhöz vagy a bőréhez hozzáérnének. Ezután alaposan sterilizálni kell a bőrét vagy a porc területét, amelyet átszúrni kell.

Ezután a jelölés következik, ez döntő fontosságú annak meghatározásához, hogy pontosan hol szeretné elhelyezni a piercinget. A piercing azonosítja a biztonságos foltokat az orrán, és megjelöli a piercing pontos helyét. Szükséges, hogy hangosan beszéljen a piercing pontos helyéről, mivel ez könnyen elromolhat.

Tudnia kell, hogy ezt a szúrást tűvel kell elvégezni, és ha távolról is észlel egy piercingpisztolyt, azonnal menjen egy olyan helyre, ahol hagyományos módszerrel történik. A piercing fegyverek szövetkárosodást okozhatnak, ami több egészségügyi problémát okozhat, mint a hagyományos piercing módszerek.

A lyukasztáshoz üreges tűt használnak, mivel ez sokkal higiénikusabb és biztonságosabb a bőr és a porcszövet számára. A piercingpisztolyok nem a leghigiénikusabbak, mivel még alapos tisztítás esetén is nagy a valószínűsége annak, hogy bőr és maradványok maradnak bent. Ez szennyezi a fülszövetet, ami potenciálisan olyan betegségekhez vezethet, mint a hepatitis vagy a fertőzések.

Az eljárás néhány percet vesz igénybe, és miután elkészült, eltávolítják a maradékot vagy a vért a piercing körül. Ezután figyelmesen hallgassa meg a piercing mondanivalóját a piercing utókezelési folyamatával kapcsolatban. Lehetséges, hogy néhány kisebb problémával szembesülhet a gyógyulási időszak alatt; ezért, hogy naprakészek legyünk a dolgokon, győződjünk meg arról, hogy rögzítettük a piercing elérhetőségeit.

A piercing típusai

Az orr piercing minden bizonnyal növekvő tendencia, és érdemes sportolni egy ékszert, amelyet az orra spektrumába ékel. Ha a tökéletes helyszínt keresi, hogy egy ékszert az orrára helyezzen, akkor érdeklődhet az orr környékén elvégezhető különféle piercingek ismerete iránt..

A piercing növekvő tendenciájával számos lehetőség közül választhat. De alapvető ismeretekre van szükség, mielőtt elkötelezné magát egy piercing beszerzése mellett, amelyet érdemes egész életében fitogtatni.

Olvassa el a piercing különböző stílusainak megértését

orrlyukasztó

1. Az orrlyukak

Ez az orr egyik leggyakrabban áttört területe. Közvetlenül az orr íve felett helyezkedik el, az ajak területétől felfelé. Ennek a piercingnek a helyzete és helye azonban az orr és az idegszerkezet függvényében változhat. Ezenkívül az emberek a piercing esztétikai vonzerejétől függően döntenek a helyszínről is. Ez a piercing az orr mindkét oldalán elvégezhető. Vannak találgatások a piercing elhelyezése körül az Ayurvédában.

Ez a hagyományos orvosi gyakorlat azt állítja, hogy ennek a piercingnek a elhelyezése befolyásolhatja a női reproduktív szerveket. Azt is gondolják, hogy ez segít a szülés megkönnyítésében és a normális terhesség elősegítésében. Ez a pozíció vitathatatlanul az egyik legsokoldalúbb hely az ékszerek behelyezéséhez. Kipróbálhat különféle stílusokat, és kísérletezhet a nehéz orrgyűrűktől a kényesekig vagy a csapokig. Ezek a piercingek 18 és 20 közötti méretűek lehetnek.

2. A magas orrlyuk elhelyezése

Ez egy egyedi stílus, amely a közös orrlyuk piercing variációjának tekinthető. Kicsit magasabbra helyezik, mint az orrlyuk piercing. Ez lehetőséget ad arra, hogy finom gyűrűket rétegezzen, vagy keverje össze az ékszereket a kijelentés érdekében. Az ékszerek választéka azonban ezen a helyen meglehetősen korlátozott. L-alakú csapok, orrlyukacsavarok vagy orrlyukak kis választékából választhat. Minden bizonnyal kísérletezhet különféle ékszertípusokkal, de nem karikákkal vagy gyűrűkkel. Ez is trükkös hely a szúrásra, és egy szakértő megfelelően és viszonylag fájdalommentesen meg tudja csinálni. Feltétlenül kérdezze meg a piercinget, hogy van -e tapasztalata ezzel a konkrét hellyel kapcsolatban.

3. A szeptum

Ha orr piercinget vagy piercinget vizsgál, általában meglehetősen gyakran találkozik a septum piercinggel. Ez a sajátos piercing a közelmúltban vette át a divat világát, és minden divatfotózáson látni lehetett modelleket, akik hibátlanul hordták ezt a stílust. A legjobb az egészben, hogy ezt a piercinget könnyedén fel lehet díszíteni patkó stílusú ékszerekkel, amikor csak fel szeretnéd varázsolni a megjelenésedet, és bármikor eltávolíthatod.

Ez egy trükkös hely, és eléréséhez szakértelemre van szükség. Előfordulhat, hogy meg kell kérdeznie a piercinget, hogy van -e tapasztalata az ilyen típusú piercingekkel. Ezt a tendenciát tömegek követik nagyon, és nagy az esélye annak, hogy a piercer -nek elég sok tapasztalata van vele. A tiszta piercing eléréséhez a piercernek megfelelő ismeretekkel kell rendelkeznie arról, hogy hol kezdődik és hol végződik a porc. Ez a speciális piercing hosszabb időt vehet igénybe, mint a hagyományos helyek, mert meglehetősen nagy manőverezést igényel.

Van néhány különböző stílus, amelyekkel kísérletezhet; ezt a piercinget pompázhatja nehéz díszített súlyzókkal, gyöngygyűrűkkel vagy mérőeszközökkel.

4. Az orr hídja

– Ez a legtöbb ember számára félelmetes piercingnek tűnhet, mivel itt helyezkedik el minden porc és csont. Azt gondolhatja, hogy ez a piercing átmegy a csonton és a porcokon, de igen, inkább a tű szúrja át a bőrt. Ez is elég gyorsan gyógyul a többi piercinghez képest, de nagyobb a migráció esélye ebben a piercingekben, ez egy sekély piercing, és ezért tud egy kicsit mozogni.

A migráció az a jelenség, amikor az emberi test nem fogadja el a piercinget, és megpróbálja kiszorítani. Ha a bőr ezt elutasítja, látni fogja, hogy a piercing közelebb kerül a felszínhez. Ha ez megtörténik, lehet, hogy nincs más lehetőség, mint eltávolítani. A migráció elkerülése érdekében a legtöbb piercing azt javasolja, hogy ívelt súlyzót használjon, és ne egyenest.

5. A Septril piercing

Ez az egyik legnehezebb terület, amellyel dolgozni kell, és sok türelmet igényel az Ön részéről. Ez csak akkor érhető el, ha a szeptumát korábban már megmérték, mivel ez áthalad ezen, és az orrhegy közelében látható. Ha ezt meg akarja szerezni, tisztában kell lennie a piercing minden aspektusával és oldalával. Ezt nem lehet csak úgy elvégezni, sok tényező befolyásolja az ilyen típusú piercinget, és ezt a döntést meg kell fontolnia, mielőtt megerősíti elhatározását, hogy ezt megtegye.

6. A függőleges hegyi piercingek

Ritkán találkozik valakivel, aki kipróbálta ezt a piercing stílust. Közvetlenül az orr teteje felett kezdődik és közvetlenül az orr alatt ér véget. Ezt nem lehet elérni, ha az orr és a véna szerkezete nem támogatja. Ez egy hosszadalmas eljárás, és türelmet igényel. Ehhez a piercinghez ívelt súlyzó használata ajánlott.

7. A Nasallang piercing

Ez az egyik legbonyolultabb eljárás az eltávolításhoz. A piercing, aki új a szakmában, talán nem is ért egyet azzal, hogy megadja Önnek ezt a stílusú piercinget. Ez a szemlélő számára orrlyukasztásnak tűnhet az orr mindkét oldalán, de az esztétika alatt sokkal több történik. Ehhez három lyuk szükséges a szeptumon, és a lyukasztónak egyszerre kell elérnie mind a hármat.

orrlyukasztó

Van Történelem

Leonardo Da Vinci elismert művész jóval megelőzte korát, egyszer kijelentette, hogy az orr a legerősebb vonás az arcon, és aki megpróbálta átszúrni az orrát, ez teljesen igaz. A piercing segíthet kiemelni az orrot és vonzóbbá tenni. Különösen az orrlyuk piercingek rendkívül vonzóak.

Az orr piercing története több ezer éves, és az első feljegyzések a Közel -Keletről származtak. A Szent Biblia is megemlíti ezt a Teremtés könyvének 24. és 22. fejezetében, amikor Ábrahám arany fülbevalót ajándékozott menyének, Rebekkának. Vannak törzsek szerte a világon, amelyek hagyományként a mai napig gyakorolják az orrlyukasztást. Néhány kiváló példa a közel -keleti és afrikai beduinok, beja és berber törzsek. Ez a gyűrű a család gazdagjainak ábrázolása, és anyagi biztosítékként szolgál a nő számára, ha elválnak.

Az A mogul császárok hozták az orrlyukasztó hagyományt század körül Indiába. Indiában a bal orrlyukat leggyakrabban átszúrják, és egyes területeken mindkét orrlyukat hagyomány szerint átszúrják. Amint azt korábban említettük, ezt kifejezetten a bal orrlyukban végzik, hogy elősegítsék a nők termékenységét és növeljék a könnyű szülés esélyeit. Ezenkívül úgy vélik, hogy ez segít megőrizni a nőstény reproduktív szerveit. A legtöbb indiai nő egy piercinget hord, amelyet hagyományosan a fülhöz rögzítenek ékszerfüzér segítségével.

A hippik először divatként vásárolták ezt az indiai utazások. A piercing először a hatvanas évek környékén lépett be Nyugatra. Ezt először lázadó lépésként fogadták el, amelyet a punkok választottak a konzervativizmus ellen. A mai napig a szülők és a munkaadók többsége még mindig a lázadás jeleként tekinti, amikor a tizenévesek kipróbálják. Különösen a septum piercing hullámokat kelt a divatiparban, az orr piercing növekvő trend nyugaton.

Nyugaton sok éven keresztül társadalmilag elfogadhatatlan nyilatkozatnak tekintették, és sok esetben ez lett az oka annak, hogy sok ember munkanélküli. Lassan és fokozatosan elég elfogadhatóvá és befolyásolóvá vált, és a hírességek divatként próbálják ki a különböző stílusokat. Az emberek most különféle ékszerekkel kísérleteznek, a merész és a finom darabok között. A szeptum piercing kifejezetten nagy kedvenc lett a divat világában.orrlyukasztó

Válaszok néhány legnyomasztóbb kérdésre

K. Melyik oldalt kell átszúrni?

Ha Ön az orrlyukasztás csodálója, nehéz lehet eldönteni, hogy melyik oldalra helyezze a piercinget. Ha a keleti örökségből származik, valószínű, hogy a szülők azt tanácsolják, hogy átszúrják a bal orrlyukat. De a nyugati világban az arc vonzóbb szöge lehet a megfelelő hely a piercing számára. Ha akarja, mindkét oldalát is lefedheti.

K. Milyen típusú ékszerek működnek az orr különböző piercingjein??

Annyi utat járhat, amikor úgy dönt, hogy orrgyűrűt visel. Vannak orrcsavarok, L alakú orrgyűrűk, csapok és mérők. Többféle típust lehet viselni többféle piercingen. Az alábbiakban ezeket tekintjük részletesen

Orrcsavarok

Ez egy finom ékszer, és a bámészkodók csak ennek a csavarnak a tetejét fogják látni. A legnépszerűbb kivitel egy csavarral fedett fém; ménes vagy drágakő, amely az orrlyukon ül. Ez minden bizonnyal szemet gyönyörködtető darab, mivel semmi más nem vonhatja el a figyelmét. A csavar alsó vége ívelt, hogy ezt a helyén tartsa, és az ívelt részt az orrlyuk belsejébe helyezzük. A görbület a piercing oldalától függ. Az irány a bal vagy a jobb orrlyuk szerint változik.

Elég könnyen eltávolíthatók és visszahelyezhetők. Olyan sokféle kivitel közül választhat, és ha nem talál semmit, ami leírja a stílusát, akkor az egyéni útvonalat is választhatja. Elég kényes darabok, amelyeket nehéz lehet nyomon követni, és végül jó néhányat elveszíthet.

Orrcsontok

Az orrcsont is hasonlít az orrcsavarra, de van egy golyója, amely az orr belsejét rögzíti. Ezeket különféle stílusokban is megtalálhatja, de ha a gömbcsavar kilazul, könnyen leesik.

A Fishtail

Ez az egyik leginkább testreszabható orrlyuka ékszer. A tengely ideális bármilyen orrszerkezethez. L-kanyarban is kaphat egyet, amely szintén testre szabható minden orrformához. Az egyetlen hátránya az lehet, hogy a lyukasztónak minden alkalommal be kell tennie, amikor eltávolítani vagy újat szeretne helyezni.orrlyukasztó

Karika

Aki nem szereti a karikákat; szerencsére sokféle lehetőség közül választhat? Vannak szegmensgyűrűk, varrat nélküli gyűrűk, rögzített gyöngygyűrűk és csavaros gömbgyűrűk. A csavaros labdák nem biztos, hogy a legkényelmesebb megoldást jelentik az orr ékszerek esetében. Az orrkarika könnyen testreszabható a mérőeszköz mérésétől függően. A fém típusa testreszabható, hogy megadja a kívánt színt. Sokféle kivitel létezik, amelyek gyöngyöket vagy akár köveket, például opált használhatnak, amelyek azonnal felhívják a figyelmet. A varrat nélküli gyűrűk könnyen eltávolíthatók és visszahelyezhetők.

Kör alakú súlyzók

Ezek tökéletesek a septum piercingekhez, mivel patkó alakúak és tökéletesen illeszkednek. Lenyűgöző ékszerdarabokat találhat ebben a változatban, és még a legkényesebb fémeket is. Ez a darab viszonylag könnyen elhelyezhető és eltávolítható.

K. Mi az árkategória??

Ha potenciális piercingre gondol, akkor a lehető legjobb módszer az, ha közvetlenül hívja fel, vagy keresse fel a webhelyét. Az ár a választott utógondozástól, összetettségtől és ékszerektől függően változik. Az orrlyuk piercing lehet a legolcsóbb megoldás, mivel gyakran csak a bőrön végzik. Mindig mehet olcsóbb ékszerért, hogy csökkentse az árat, de vegyen újat, ha a seb teljesen begyógyul.

K. Fáj az orr piercingje?

Az orr piercing ugyanúgy fájhat, mint bármely más. Az egyetlen különbség az, hogy bizonyos területeken, mint például a szeptum vagy az orrcsont, a fájdalom és a kellemetlen érzés nagyobb lehet, mint más területeken. A könnyebben elérhető részben több kellemetlenséget okoz, mint a fájdalom. Valószínűleg néhány könnycseppet tapasztal az orrlyukasztás során.

Nagyobb fájdalommal szembesülhet, ha nem a tapasztalt piercing mellett dönt, és a nehéz piercing típusoknál más problémák is előfordulhatnak, ha a piercing nem a megfelelő technikát használja. Egy nehéz területre lelkileg készülj fel némi fájdalom elviselésére. Ellenkező esetben elkészül, mielőtt észrevenné.

Ha a septum piercing még jó ideig fájni fog az eljárás befejezése után, akkor valószínű, hogy a piercing végezte el a piercinget az orr édes foltja felett a porcban. Ha ez továbbra is fennáll, távolítsa el ékszereit, és tisztítsa meg azt a területet következetesen a piercer által előírt oldattal vagy tengeri sós vízzel.szúró fájdalom az orrban

K. Mennyi ideig tart a gyógyulás

A gyógyulási idő a piercing típusától és minőségétől függ. Ha ezt nem szakértő piercer végzi el, akkor valószínűleg többet szenved, mint mások.

Az orrlyuk piercinghez körülbelül négy -hat hónap szükséges a teljes gyógyuláshoz. A szeptum piercingek esetében a gyógyulási időszak hat -nyolc hétig tarthat. Az orrszarvú piercing körülbelül kilenc hónapig vagy tovább tart. A Nasallang piercing körülbelül négy -hat hónapot vesz igénybe, a Bridge piercing pedig körülbelül nyolc -tizenkét hetet.

K. Kaphatsz egy hamisítványt?

Egy hamis orrgyűrű könnyen beszerezhető a piacon, ha nem tudja kézbe venni, akkor készíthet egyet. Szerezzen be fogolygyűrűt, és távolítsa el a gyöngyöt. Ezután szükség esetén bővítse ki a gyűrű rését, majd csúsztassa a kört a kolumellára, és finoman nyomja össze.

Lényeg

Az orrlyukasztás bonyolult ügy lehet, mivel a gyógyulási idő hónapokig tart, jobb követni minden utókezelési utasítást a T.