Nesepiercing 101: Alt du trenger å vite

Piercinger har vært en del av kultur og tradisjon siden antikkens historie. Med den siste berømmelsen har mange tenåringer og fashionistas blitt tiltrukket av ideen. Psykologien til piercinger kan være nært knyttet til menneskets natur. Hvis du er et ambisiøst individ som ikke kan temmes av presset fra samfunnsaksept, er det stor sannsynlighet for at du kan få noen ukonvensjonelle piercinger i fremtiden.

For mennesker med kroppsmodifikasjoner, tatoveringer og piercinger, betyr disse handlingene deres personlighet på et detaljert nivå. Dette er en måte å uttrykke deg selv på uten interaksjon. En ganske enkelt ikke-merkbar nesering kan gi så mye tillit til et individ. Du vil finne folk som føler seg mer seg selv enn de ellers kan etter en piercing.

Piercinger har blitt praktisert gjennom historien og til og med i dag av forskjellige årsaker. I dag vil de fleste ungdommene gjøre dette for den unike effekten eller for å feire en milepæl. For noen er det gjort utelukkende for estetisk og skjønnhetsforbedring.

Nesepiercing er ikke frynset, spesielt i østlige kulturer, men et hullet nesespektrum kan trekke noen stirrer fra tilskuerne. Til tross for stigma og ugunstige spekulasjoner, har piercinger overlevd, og i dag vil du oppdage at både publikum og stjerner deler dette valget.

Hvis du planlegger å få hull i nesen din, vil denne artikkelen utgjøre en verdifull lesning for deg. Det kan være mange grunner til at du bestemmer deg for å få en søt nesering rundt neseboret, men det er viktig at du vet hva du går inn på før du forplikter deg til noe.

nesepiercing typer

Piercing i nesen

En nesepiercing kan være et snitt/hull i brusken eller huden i neseområdet for sportssmykker utført med en nål. Det er flere typer piercinger du kan få, men vi kommer til det om litt.

Prosessen

Før du bestemmer deg for å få en piercing, bør du sjekke ut noen potensielle steder som tilbyr tjenester av høy kvalitet. Det første tjenesteleverandøren din skal gjøre, er å ta på et par sterile hansker; dette bør gjøres før de berører et instrument eller huden din. Deretter bør huden din eller bruskområdet som må hulles steriliseres grundig.

Deretter kommer merkingen, dette er avgjørende for å finne ut nøyaktig hvor du vil plassere piercing. Pierceren din vil identifisere de trygge stedene på nesen din og markere den nøyaktige plasseringen av piercing. Det er nødvendig at du er vokal om den nøyaktige plasseringen av piercing, da dette lett kan gå galt.

Du bør være oppmerksom på at denne piercing må gjøres med en nål, og hvis du til og med ser en piercing-pistol umiddelbart, gå til et sted som gjør det ved hjelp av en tradisjonell metode. Piercingpistoler kan forårsake vevsskade som kan utgjøre flere helseproblemer enn tradisjonelle piercingmetoder.

En hul nål brukes til å utføre denne piercing, da den er langt mer sanitær og er tryggere for huden og bruskvevet. Piercingpistoler er ikke det mest sanitære alternativet. Selv med grundig rengjøring er det stor sannsynlighet for at det fortsatt er hud og rester igjen. Dette kan forurense ørevevet som kan føre til sykdommer som hepatitt eller infeksjoner.

Prosedyren tar noen minutter, og etter at den er ferdig, vil de tørke bort rester eller blod rundt piercing. Lytt deretter nøye etter hva piercer din har å si om etterbehandlingsprosessen av piercing. Det er mulig at du kan få noen mindre problemer i løpet av helbredelsesperioden; Derfor, for å holde deg oppdatert på tingene, må du sikre deg kontaktinformasjonen til pierceren.

Typer piercing

Piercing i nesen er absolutt en stigende trend, og det kan være lurt å ha et smykke klemt rundt nesespekteret. Hvis du er på jakt etter det perfekte stedet å plassere et smykke på neseområdet, kan du være interessert i å kjenne de forskjellige typer piercinger som kan gjøres rundt neseområdet.

Med den økende trenden med piercinger, er det flere alternativer du kan velge mellom. Men grunnleggende kunnskap er nødvendig før du forplikter deg til å få en piercing som du kanskje vil skryte av hele livet.

Fortsett å lese for å forstå de forskjellige stilene med piercing

nesepiercing

1. Neseborene

Dette er et av de vanligste hullene i nesen. Den er plassert rett over nesekurven oppover fra leppeområdet. Plasseringen og plasseringen av denne piercing kan imidlertid variere i henhold til nese- og nervestrukturer. I tillegg til dette bestemmer folk også plasseringen avhengig av piercingens estetiske appell. Denne piercing kan gjøres på hver side av nesen. Det er noen spekulasjoner rundt plasseringen av denne piercing i Ayurveda.

Denne tradisjonelle medisinske praksisen sier at plasseringen av denne piercing kan påvirke de kvinnelige reproduktive organene. Det antas også at dette hjelper til med å lette fødselen og fremme en normal graviditet. Denne posisjonen er uten tvil et av de mest allsidige stedene å sette inn smykker. Du kan prøve en rekke stiler og eksperimentere fra tunge neseringe til delikate eller nitter. Disse piercinger kan variere fra 18 til 20 målere.

2. Den høye neseborplasseringen

Dette er en unik stil som kan defineres som en variant av den vanlige neseborpiercing. Den er plassert litt høyere enn nesebor piercing. Dette gir muligheten til å legge på delikate ringer eller blande og matche smykker for en uttalende effekt. Imidlertid er smykker valgene for dette stedet ganske begrenset. Du kan velge mellom et lite utvalg av L-formede pinner, neseborskruer eller neseborbolter. Du kan sikkert eksperimentere med en rekke av disse smykketyper, men ikke med bøyler eller ringer. Dette er også et vanskelig sted å stikke hull på, og en ekspert kan gjøre det ordentlig og på en relativt smertefri måte. Sørg for å spørre piercer om de har erfaring med dette bestemte stedet.

3. Septum

Hvis du ser på nesepiercinger eller piercinger, vil du generelt komme ganske mye over septumpiercing. Denne spesifikke piercing tok over moteverdenen ganske nylig, og du kunne se modeller i hver moteskyting som bærer denne stilen feilfritt. Det beste er at denne piercing enkelt kan prydes med hestesko -stil smykker når du vil krydre utseendet ditt og fjerne det når du vil.

Dette er et vanskelig sted og krever ekspertise for å oppnå. Du må kanskje spørre piercer på forhånd om de har erfaring med denne typen piercinger. Denne trenden blir fulgt ganske mye av masser, og det er stor sjanse for at pierceren din har ganske mye erfaring med den. For å oppnå en klar piercing trenger pierceren riktig kunnskap om hvor brusk begynner og slutter. Denne spesifikke piercing kan ta lengre tid enn tradisjonelle steder fordi den krever ganske mye manøvrering.

Det er noen forskjellige stiler du kan eksperimentere med; du kan skryte av denne piercing med tunge pyntede vektstang, perleringer eller målere.

4. Nesebroen

“ Dette kan virke som en skremmende piercing for de fleste, da det er her alle brusk og bein er plassert her. Du tror kanskje at denne piercing går gjennom bein og brusk, men det gjør det, snarere stikker nålen gjennom huden. Det helbreder også ganske raskt sammenlignet med andre piercinger, men det er en økt sjanse for migrasjon i disse piercinger dette er en grunne piercing, og det er derfor den kan bevege seg litt.

Migrasjon er fenomenet når menneskekroppen ikke godtar en piercing og prøver å skyve den ut. Hvis huden din avviser dette, vil du se piercing bevege seg nærmere overflaten. Hvis dette skjer, er det kanskje ikke noe annet alternativ enn å få det fjernet. For å unngå migrasjon, foreslår de fleste piercere at du brukte en buet vektstang og ikke en rett.

5. Septril Piercing

Dette er et av de tøffeste områdene å jobbe med og vil kreve mye tålmodighet fra din side. Dette kan bare oppnås hvis septumet ditt tidligere er målt som dette passerer gjennom det og viser nær nesespissen. Hvis du vil få dette, må du være oppmerksom på alle aspekter og fasetter ved denne piercing. Du kan ikke bare få det gjort mange faktorer påvirker denne typen piercing, og du må tenke litt over denne beslutningen før du styrker din beslutning om å få dette gjort.

6. Piercingene for vertikal spiss

Du vil sjelden støte på noen som har prøvd denne piercingstilen. Den begynner rett over nesetoppen og ender rett under nesen. Dette kan ikke oppnås hvis nesestrukturen og venestrukturen ikke støtter det. Det er en lang prosedyre og krever tålmodighet for å holde ut. Det anbefales å bruke en buet vektstang for denne piercing.

7. Nasallang Piercing

Dette er en av de mest kompliserte prosedyrene å trekke av. En piercer som er ny i bransjen, er kanskje ikke engang enig om å gi deg denne piercingstilen. Dette kan virke som nesebor piercinger på hver side av nesen for tilskueren, men det er mye mer som skjer under det estetiske. Dette krever tre hull som er gjennomboret gjennom septum og piercer må oppnå alle tre samtidig.

nesepiercing

Det er historie

Leonardo Da Vinci en kjent kunstner godt i forkant av sin tid, en gang uttalt at nesen er den sterkeste funksjonen i ansiktet, og for noen som har prøvd å få hull i nesen, er dette ganske sant. En piercing kan bidra til å fremheve nesen og få den til å virke mer tiltalende. Spesielt neseboringene er ekstremt attraktive.

Historien om nesepiercing er tusenvis av år gammel, og de første postene ble hentet fra Midtøsten. Bibelen nevner dette også i 1.Mosebok kapittel 24vers 22, da Abraham ga sin svigerdatter Rebekka en gylden ørering. Det er stammer rundt om i verden som praktiserer nesepiercing den dag i dag som tradisjon. Noen gode eksempler er beduinene, Beja- og Berber -stammene fra Midtøsten og Afrika. Denne ringen er en representasjon av en families velstående og fungerer som økonomisk sikkerhet for kvinnen i tilfelle de skilles.

De Mughal keisere brakte nesen piercing tradisjon til India rundt 1500 -tallet. I India er venstre nesebor oftest gjennomboret, og i noen områder er begge neseborene gjennomboret som tradisjon. Som nevnt tidligere, gjøres dette spesielt i venstre nesebor for å fremme fruktbarhet hos kvinner og øke sjansene for lett fødsel. Videre antas det også at dette bidrar til å holde hunnens reproduktive organer friske. De fleste indiske kvinner bærer en piercing som tradisjonelt er festet til øret ved hjelp av en juvelstreng.

Hippier kjøpte dette først som en mote påvirket av deres reiser til India. Piercing kom først inn i Vesten rundt 1960 -tallet. Dette ble først vedtatt som et opprørsk trekk valgt av punker for å stå imot konservatisme. Den dag i dag ser de fleste foreldre og arbeidsgivere fortsatt på dette som en indikasjon på opprør når tenåringer prøver det. Spesielt septum piercing gjør bølger i moteindustrien, nesepiercing er en stigende trend i vest.

I mange år ble det sett på i vest som en sosialt uakseptabel uttalelse, og i mange tilfeller ble det årsaken til at mange mennesker var arbeidsledige. Sakte og gradvis har det blitt ganske akseptabelt og flere påvirkere, og kjendiser prøver forskjellige stiler som en mote. Folk eksperimenterer nå med forskjellige typer smykker, fra dristige til delikate stykker. Septum piercinger har spesielt blitt en ganske favoritt i moteverdenen.nesepiercing

Svar på noen av dine mest presserende spørsmål

Sp. Hvilken side skal stikkes gjennom?

Hvis du er en beundrer av piercing i nesebor, kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilken side du skal plassere piercing. Hvis du er fra den østlige arven, er det sannsynlig at foreldre vil råde deg til å få hull i venstre nesebor. Men i den vestlige verden kan den mer tiltalende vinkelen i ansiktet ditt være det rette stedet for piercing. Du kan også dekke begge sider hvis du vil.

Sp. Hva er typer smykker som fungerer på forskjellige piercinger på nesen?

Du kan gå så mange ruter når du bestemmer deg for å bære en nesering. Det er neseskruer, L -formede neseringer, pinner og målere. Flere typer kan brukes i flere typer piercinger. Nedenfor er et detaljert blikk på disse

Neseskruer

Dette er et delikat smykke, og tilskuere vil bare se toppen av denne skruen. Den mest populære designen er en skruetopp med et metall; stud eller edelstein som sitter på neseboret. Det er absolutt et iøynefallende stykke da ingenting annet er der for å distrahere fra det. Den nedre enden av skruen er buet for å holde dette på plass, og den buede delen er plassert inne i neseboret. Krumningen avhenger av siden av piercing. Retningen varierer i henhold til venstre eller høyre nesebor.

De er ganske enkle å fjerne og sette tilbake i. Det er så mange design å velge mellom, og hvis du ikke finner noe som beskriver stilen din, kan du også gå den tilpassede ruten. De er ganske delikate brikker som kan være vanskelige å holde oversikt over, og du kan ende opp med å miste ganske mange.

Nese bein

Et nesebein ligner også en neseskrue, men har en ball som fester det til innsiden hvis nesen. Du finner disse også i en rekke stiler, men når kuleskruen løsner, faller den lett av.

The Fishtail

Dette er et av de mest tilpassbare smykkene i neseboret. Skaftet gjør det ideelt for enhver nesestruktur. Du kan også få en i L-bøyeformen som også kan tilpasses for enhver neseform. Den eneste ulempen kan være at pierceren din må legge den hver gang du vil fjerne eller plassere en ny.nesepiercing

Hoops

Hvem liker ikke bøyler; heldigvis er det en rekke alternativer du kan velge mellom? Det er segmentringer, sømløse ringer, fangede perleringer og skru på kuleringer. Skru på baller er kanskje ikke det mest behagelige alternativet når det gjelder nesesmykker. En nesebøyle kan enkelt tilpasses avhengig av måleren. Metallformen kan tilpasses for å gi deg den nøyaktige fargen du vil ha. Det finnes en rekke design som kan bruke perler eller til og med steiner som opal som umiddelbart vekker oppmerksomhet. De sømløse ringene er enkle å fjerne og sette inn igjen.

Sirkulære vektstang

Disse er perfekte for septum piercinger da de er formet som hestesko og passer perfekt. Du kan finne fantastiske smykkestykker i denne varianten og til og med de mest delikate metallene. Dette stykket er relativt enkelt å plassere og fjerne.

Sp. Hva er prisklassen?

Hvis du har en potensiell piercer i tankene, er den best mulige måten å ringe direkte eller konsultere nettstedet deres. Prisen varierer avhengig av ettervern, kompleksitet og smykker du velger. En nesebor piercing kan være det billigste alternativet, da det ofte bare utføres på huden. Du kan alltid gå for et billigere smykke for å redusere prisen, men få et nytt når såret er helt helbredet.

Spørsmål: Gjør nesepiercinger vond?

Piercing i nesen kan skade så mye som alle andre typer. Den eneste forskjellen er at i noen områder som septum eller nasallang kan smerten og ubehaget være større enn andre områder. Den lettere å nå vil delvis forårsake mer ubehag enn smerte. Du vil sannsynligvis oppleve noen tårer mens du får noen piercing i nesen.

Du kan få mer smerte hvis du ikke velger en erfaren piercer, og for de vanskelige piercingene kan du til og med ha andre problemer hvis piercer ikke bruker riktig teknikk. For et vanskelig område forberede deg mentalt på å tåle litt smerte. Ellers er du ferdig før du vet ordet av det.

Hvis septum piercing fortsetter å gjøre vondt en stund etter at prosedyren er fullført, er det sannsynlig at pierceren utførte piercing over søtpunktet på nesen i brusken. Hvis dette vedvarer, må du fjerne smykkene dine og rense området jevnlig med en løsning foreskrevet av piercer eller havsaltvann.nesepiercing smerter

Sp. Hvor lang tid tar det å helbrede

Helingstiden avhenger av typen og kvaliteten på piercing. Hvis du ikke får det gjort av en ekspert piercer, vil du sannsynligvis lide mer enn andre.

For piercing i nesebor tar det rundt fire til seks måneder å helbrede helt. For septum piercinger kan helbredelsesperioden vare fra seks til åtte uker. Rhino piercing vil ta rundt ni måneder eller mer. Nasallang piercinger tar rundt fire til seks måneder, og Bridge piercing vil ta rundt åtte til tolv uker.

Sp. Kan du få en falsk?

En falsk nesering er lett tilgjengelig på markedet hvis du ikke får tak i noen, kan du lage en av dine egne. Få en fanget perlering og fjern perlen. Deretter utvider du gapet i ringen hvis du trenger det. Skyv deretter turen over columellaen og klem den forsiktig.

Bunnlinjen

En nesepiercing kan være en forseggjort affære, med helbredende tider som varer måneder er det bedre å følge hver etterbehandling instruksjoner til T.