Keloider på piercinger: Hvordan håndtere? Veiledning for fjerning og forebygging

Piercinger kan bli en livsendrende opplevelse for deg. Det endrer ikke bare det generelle utseendet ditt, men det viser også den kantete siden av personligheten din. De fleste mennesker har en absurd besettelse av piercinger som de ikke har noe imot å pierce noen deler av kroppen. Det virker morsomt og eventyrlig til du utvikler keloider på det hullede området. Enten det er ører, nese, lepper eller en annen del av kroppen din, vil keloider sannsynligvis utvikle seg overalt. Denne tilstanden kan bli alarmerende, og det er derfor en smart idé å lære om hvordan du beskytter piercing mot keloider.

Keloider på piercinger

Hva er Keloider?

En keloid er en overvekst av arrvevet som følge av traumer i huden din. Keloider er ganske vanlige etter ørepiercing. Denne overveksten av arrvev kan forekomme på både brusk og øreflipp. Videre varierer utviklingen av keloider i alle tilfeller. Formen på hver keloid er også tydelig. De fleste keloide arr er lyserosa i fargen, mens andre ser ganske mørkere ut enn hudfargen din.

Keloider og piercinger

Å stikke hull i ørene er ikke en alvorlig skade, men kroppen din ser det tydelig. I prosessen, når et sår leges, begynner fibrøst arrvev å erstatte gammelt hudvev. Noen ganger bidrar denne erstatningen til overflødig produksjon av arrvev, noe som til slutt resulterer i ubehagelige keloider.

Dessuten sprer dette ekstra vevet seg fra det originale såret og danner en støt eller liten masse, som alltid ser synlig større ut enn den opprinnelige piercing.

Keloider på ørene ser vanligvis ut som en liten rund støt rundt piercingstedet. Du kan finne at de utvikler seg raskt, men det er vanlig at en keloid dukker opp etter uker eller måneder med piercing. Størrelsen fortsetter å vokse de neste ukene.

Hvordan fjerne Keloider

Ikke bare keloider er vanskelige å eliminere, men de dukker opp igjen, selv når de fjernes vellykket. Det er verdt å merke seg at det ikke er noen sikker måte å bli kvitt tilstanden helt. Behandlingen enten kirurgisk eller ikke -kirurgisk kan minimere utseendet via krympende keloidstørrelse. Muligheten for gjentagelse av det vil fortsatt være der.

Vær oppmerksom på at alle har en annen kroppstype. Derfor kan behandlingene vise resultat tydelig på hver kropp. Du bør ikke forvente det ønskede resultatet først etter å ha prøvd den ene metoden, da det er en tidkrevende prosess.

I tillegg, hvis en behandling ikke virker, bør du prøve en annen behandling. I tillegg finner du den ene og nyttige måten til slutt ved hjelp av hudlegen din. Hudleger anbefaler å velge en kombinasjon av behandlinger for å bli kvitt keloider helt.

Følgende er noen av de nyttige kirurgiske og ikke -kirurgiske behandlingene, for eksempel:

Kirurgisk fjerning

Hudeksperter foreslår ofte en operasjon for å fjerne keloid fra øret via en skalpell. Denne metoden vil sannsynligvis skape et nytt sår, som også utvikler en keloid senere.

Stråling

Strålebehandling virker effektiv når det gjelder å redusere størrelsen på en keloid. Hudleger velger det etter en operasjon.

Trykk øredobber

Hvis du går til operasjon for å få fjernet keloid, kan hudlegen din foreslå å ha på seg en ørering etter operasjonen. Du kan bruke disse øredobber for å skape moderat trykk på øret for å forhindre at keloid oppstår igjen etter kirurgisk behandling.

Ikke-kirurgisk behandling

Hvis du ikke er komfortabel med de kirurgiske behandlingene, kan du alltid gå for ikke -kirurgiske. Disse behandlingene vil kanskje ikke fjerne en keloid helt, men disse alternativene vil sikkert krympe størrelsen på keloid betydelig.

Retinoid kremer

Hudlegen din vil foreskrive en retinoid krem, som vil bidra til å redusere størrelsen og utseendet til keloidet likt. Du vil også legge merke til redusert kløe, som keloider ofte gir.

Kortikosteroider og injeksjoner

Hudeksperter injiserer medisiner i en keloid ikke bare for å krympe størrelsen, men også for å gjøre den myk og lindre symptomer. Det kan ta tre til fire uker å forbedre tilstanden din. En studie, i denne sammenheng, antyder at behandling av keloider med injeksjoner kan forsinke gjentagelsen av en keloid opptil fem år.

Ligatur

En ligatur er en kirurgisk tråd som hudlege bundet rundt de store keloider. Tråden lar keloid falle av. Du trenger imidlertid en ny tråd hver tredje eller fjerde uke til keloid faller av fra stedet.

Kryoterapi

I terapien fryser ekspertene keloidet. Kryoterapien fungerer best når den kombineres med behandlinger som steroidinjeksjoner. Hudlegen din vil anbefale tre eller fire økter avhengig av tilstanden din.

Laserbehandling

Laserbehandling kommer godt med når det gjelder krymper størrelsen og falmer fargen på keloider. Som andre metoder kan laserbehandling gi best og varig resultat ved bruk i kombinasjon med annen behandling eller terapi.Keloider

Hjemmemedisiner for å bli kvitt keloider

Hvis tanken på å bruke injeksjoner og nåler for å fjerne keloider via operasjoner skremmer deg, bør du gå for ikke -kirurgiske metoder for å få de ønskede resultatene.

Her er noen du kan prøve.

Hvitløk ekstrakt

Rotfrukter, hvitløk virker som en naturlig måte å behandle keloider. Ekstraktet inneholder beroligende og helbredende egenskaper som kan bidra til å krympe keloidstørrelsen. Vask det imidlertid av umiddelbart hvis det forårsaker kløe eller irritasjon.

Silikon geler

Hudleger foreslår at bruk av silikongeler ikke bare kan forbedre strukturen til en keloid, men falme fargen på den på kort tid. Ulike studier utført på effektiviteten av silikon på keloider avslørte at påføring av en mengde gel på erten på det berørte området flater en keloid betydelig. Silikongelene kan også hindre gjentagelse av keloider på den lignende delen av kroppen din.

Løkekstrakt

Ekstraktet av løk er kraftig nok til å krympe størrelsen etter å ha brukt det en stund. Kontakt imidlertid hudspesialisten din først ved irritasjon eller hevelse.

Hudsalve

Hudsalve eller produkter som inneholder vitamin E, petrolatum eller lanolin kan forbedre tilstanden din. Hvis du bruker hudkrem eller smøremiddel daglig, vil keloid begynne å gro.

Hvordan forhindre Keloider

Behandling av en keloid kan bli en tøff nøtt å knekke. Derfor er det bedre å ta forhåndsregler i denne sammenhengen og forhindre utbrudd av keloider i utgangspunktet.

  • Hvis du har støtt på en ørekeloid før, prøv å unngå hyppige øre- eller andre piercinger.
  • Bruk en silikonlapp eller gel etter hver piercing for å hindre forekomsten av smertefulle keloider.
  • Hvis huden rundt deg tykner umiddelbart etter piercing, ikke vent og besøk legen din for å få en ørering for å forhindre utvikling av keloid.
  • Hvis familien din har en historie med keloider, kan du be hudlegen din om å utføre en test på de bestemte områdene der du har tenkt å få en piercing.
  • Ta ekstra vare på nye piercinger for å holde området rent. Det vil til syvende og sist redusere risikoen for keloider.
  • Du kan vurdere ulike essensielle oljer for å behandle en keloid som avokadoolje. Disse oljene gir fuktighet til arrvev, noe som gjør dem mindre fremtredende.
  • Det er vanlig å utvikle en keloid på baksiden av øreflippen etter ørepiercing. Det oppstår på grunn av metallbaksiden av øredobber. Prøv å ikke bruke metallbaksider umiddelbart etter piercing for å hindre keloider.

Hvordan Keloider forekommer?

Det er høyst sannsynlig at alle kan utvikle milde til alvorlige keloider. Noen mennesker har imidlertid høyere risiko på grunn av visse faktorer som:

Genetikk

Lider av keloider, enten det er en eller flere ganger i livet ditt, avhenger av din genetikk. Hvis du har en familie, er det store sjanser for at du vil utvikle en eller to keloider.

Alder

Du vil ikke tro det, men keloider er bare vanlige hos personer i alderen 30 år eller yngre.

Hudfarge

Som alder kan hudfargen din bidra til tilstanden. Du bør velge sikkerhetstiltak hvis du hadde mørk til mørk hudfarge.

Nyttige tips for å beskytte piercinger

Piercere anbefaler ofte å ta ekstra vare på piercinger for å avverge keloider. Du kan velge følgende trinn:

Piercing i munnen

Hvis du har et kinn, en leppe, en tunge gjennomboret, bruk alkoholfritt antiseptisk munnvann etter hvert måltid og før sengetid. Bruk en myk tannbørste for å holde bakterier i sjakk. Videre må du ta av piercing i munnen en gang om dagen og rengjøre grundig.

Hudpiercing

For å opprettholde hull i huden, bør du bruke såpe og vann to ganger om dagen for å holde området rent. Sørg for å vaske hendene før du berører det hullede området.

Ikke berør piercinger

Unngå å berøre og vri den nye piercing. Sørg for å holde klærne borte fra området. Overflødig gnidning og friksjon skaper hudirritasjon, noe som ofte fører til utvikling av keloider.

Bunnlinjen

Ingen tvil om at keloider på piercing gir irritasjon eller kløe og fremstår som lite attraktive. Selv om du kan finne forskjellige behandlinger for å bli kvitt keloider, kan arrvevet dukke opp igjen etter måneder eller uker. Øv derfor forebyggende tiltak for å lindre utbruddet av keloider etter piercinger. Vi foreslår at du konsulterer hudleger hvis du har utviklet en keloid for å få riktig behandling i tide.