én'hosszú évekig kifeszített füle volt. Az emberek állandóan kérdéseket tesznek fel ezzel kapcsolatban. Itt egy útmutató az érdeklődőknek.

Minden, amit a fülnyújtásról vagy a nyúlásról tudni kell

Minden, amit a fülnyújtásról vagy a nyúlásról tudni kell

Jen Theodore az Unsplash -en keresztül; Canva

Alapvető terminológia

Ez "nyújtva" vagy "felmérték"?

"Méretezés" helytelen kifejezés, amely nem'tényleg nincs sok értelme. Csak azért, mert az ékszereket a mérőrendszerrel mérik, még nem jelenti azt, hogy mérőeszköznek nevezik: It's dugónak vagy szemnek nevezik. Ha mindent így neveznek el, akkor a cipőket méretük szerint nevezik, és az italokat unciában nevezik el. Azok, akik jobban tudják, használják ezt a szót "nyomtáv" az ékszerek mérésének leírására, például egy 2-es méretű dugóra.

Jobb feltételek, mint "mérők/mérőeszközök"?

Ha a kifeszített fülcimpákban viselt ékszerekre gondol, majd mondjon szemeket vagy dugókat, vagy használjon más kifejezést, amely megfelelően jelzi a viselt ékszertípust.

Ha a fülcimpák nyújtására gondol, akkor nevezzük nyújtásnak.

Más szavakkal, "mérők" hivatkoznia kell az ékszerek méretére, és "mérés" hívni kell "nyújtás."

Mi az a fistula?

A fistula a hegszövet bőrcsöve, amely akkor keletkezik, amikor a teste gyógyul egy idegen tárgy körül, más néven a piercing belsejében..

Mi az a kúp?

A kúp a piercingek nyújtására használt eszköz. Azt's kúpos, lenyúlásra használt tárgy, NEM hosszú távú viselet. A kúpok azok NEM ékszerek. A kúpos fül viselése egyenértékű a tű viselésével. Hülye, ugye't ez? Igen. Don't tedd meg. (Az ékszertípusok teljes listáját lásd alább.)

Mi a holt nyújtás?

A holt nyújtás, a természetes módszer, passzív módja a nyújtásnak. Azt's amikor arra vár, hogy a füle meggyógyuljon, és eléggé meglazuljon önmagától, hogy csak be tudja csúsztatni a következő méretet. A türelem és a kissé nehéz ékszerek viselése segíti ezt a folyamatot. (A nyújtási módszerek teljes listáját lásd alább.)

A kifeszített fülcimpákban használt ékszerek különböző típusainak neve.

A kifeszített fülcimpákban használt ékszerek különböző típusainak neve.

Gyakori ékszertípusok a kifeszített fülcimpákban

 • Dugó: Teljesen masszív ékszer. Egyenes darab o-gyűrűkkel, hogy rögzítse a helyén (és néhány barázdált, hogy jobban rögzítse az o-gyűrűket). Ez a kifeszített lebenyek legnépszerűbb stílusa, és a legtöbb tervezési és stíluslehetőséget kínálja. te'Végtelen választékot talál itt, különböző mintákkal, dekorációkkal, karakterrel, anyagokkal és színválasztékkal.
 • Fűzőlyuk: Általában alagútnak nevezik: Egy ékszer, amely teljesen üreges, egyenes tengely, amelyet o-gyűrű rögzít. Ha át tudod ragadni a dolgokat, akkor azt's egy fűzőlyuk. Néhányan barázdáltan jönnek, hogy jobban a helyükön tartsák az O-gyűrűket. A hurkok lehetővé teszik a lebeny átlátását, ami könnyebb a nagyobb méreteknél. Ragasztott gyűrűket és kör alakú súlyzókat is viselhet rajtuk, hogy időről időre megváltoztassa a megjelenést.
 • O-gyűrű: O alakú szilikongyűrű, amely megakadályozza, hogy az ékszerek kiesjenek a piercingből.
 • Single Flare: Egy ékszer, amely egyik oldalán fellobban-vagy valamivel nagyobb-, általában o-gyűrűvel rögzítve a fáklyátlan oldalon. A fáklya jellemzően 1-2 mm-rel nagyobb, mint a hordható terület.
 • Dupla lángolás: Egy ékszer, amelynek két fáklyája van, az egyik a darab mindkét oldalán. Ezeket nem nyergeknek nevezik. Ezeknél nem viselnek O-gyűrűt.
 • Nincs fellángolás: Egy ékszer, amelynek nincs fáklyája, vagy teljesen egyenes, általában egy fülgyűrűvel rögzítve a fül mindkét oldalán.

Kevésbé gyakori ékszertípusok

 • Menetes dugó/alagút
 • Pincher
 • Talon
 • Fogságban lévő gyöngy gyűrű
 • Kör alakú súlyzó
 • Akasztó

Ne feledje, hogy minél nagyobbra megy, annál drágább lesz az ékszer. A nagyobb méretek több anyagot igényelnek, és gyakran a legnagyobb mérőeszközök kisebb mennyiségben, néha pedig kézzel készülnek.

3 A fülcimpák nyújtásának módszerei

 1. Természetes módszer, azaz halott nyújtás: Várjon, amíg a füle önmagában annyira laza lesz, hogy könnyedén behelyezhet egy nagyobb ékszert. Ezt úgy éri el, hogy nehéz ékszereket visel (nem súlyokat, csak masszív ékszereket, amelyek nehéz anyagból, például kőből készültek), és sok türelemmel.
 2. Kúpos módszer: Kenje meg a fülét és a kúpokat valamilyen természetes olajjal (bővebben az alábbi olajokról), és illesszen egy kúpot egy fistulán keresztül, amíg a nagyobb oldal legvégét a fülének elején nem találja, majd dugóval vagy fűzőlyukkal kövesse. Ezt a módszert csak ~ 2 g -ig szabad használni, mert ezt követően a méretek közötti lépések túl kemények lesznek ahhoz, hogy a füle kezelni tudja, és's hogyan történnek a lefújások.
 3. Koppintási módszer: Tekerjen néhány réteg ragasztószalagot egy fűzőlyuk vagy dugó köré (ne kúpos), és kenje be a kissé nagyobb ékszert a fülébe. Nem kell erőltetnie a ragasztott ékszereket. Ha teheti'ne vegye be, vegye le a szalag egy részét. Folytassa ezt addig, amíg kényelmesen nem illeszkedik a fülébe. Végezze el ezt néhány naponként (4-7 alkalommal ajánlott), amíg el nem éri a következő méretet.

Melyik nyújtási módszer a legjobb?

Javaslom a természetes módszert ("holt nyújtás"), amely egyáltalán nem jár aktív nyújtással. Hosszabb ideig tart, de ez van's sokkal biztonságosabb is.

Ha a természetes módszert választja, akkor nyert'nem kell szalag vagy olaj. De ha nem'nem akarok várni, te'Szeretném kiválasztani a legjobb olajokat vagy szalagokat … lásd az alábbi listákat.

A legjobb olajok és kenőanyagok a fülnyújtáshoz (és amelyeket kerülni kell)

Jó olajok/kenőanyagok

Jojobaolaj (vegán)

Vazelin/Lotion/Zselék

E -vitamin olaj (feltételesen vegán)

Bármi, ami alkoholt tartalmaz

Emu olaj (vegán)

Bármi vízbázisú

Holey Butt'r (vegán)

Standard (szexuális) kenőanyag

A használható szalagok típusai

Jó TapesBad Tapes

PTFE vagy teflon szalag

Elektromos szalag

Vízvezeték-szerelő's szalag

Szövetbetétes ragasztószalag

Bondage Tape

Cellux

Bármi, ami ragaszkodik a bőréhez

Tippek és trükkök a sikeres fülnyújtáshoz

Kerülendő dolgok:

 • Fájdalom NEM normális nyújtáskor. Ha fáj, ne't tedd meg.
 • NE hagyja ki a méreteket.
 • NE nyújtson túl gyorsan.
 • NE erőltesse át a kúpot.
 • NE tegyen egyszerre túl sok szalagot.
 • NE nyújtsa a nyújtóanyagokat a bevásárlóközpontból.
 • NE nyújtsa akril, szilikon vagy szerves anyagokkal.
 • NE szerezze be nyújtóanyagait olyan emberektől, akik már használták velük a nyújtást.
 • NE nyújtsa elektromos szalaggal vagy nem megfelelő ragasztóval.

Milyen mérőt kell használni a nyújtás megkezdéséhez?

Az emberek többsége számára a 16 -os mérőeszköz jó kiindulópont, ha csak szokásos fülbevalót viselt.

Meddig kell várnom a szakaszok között??

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy túl gyorsan nyújtanak, ami hosszú távú károsodást okozhat a lebenyében. A legtöbb szakember azt javasolja, hogy minden szakasz között legalább egy teljes hónapot várjon. Egy teljes hónap általában elegendő ahhoz, hogy az utolsó nyújtási idő meggyógyuljon, és elősegítse a lebenyek egy kis lazulását a következő szakaszon. Minél lassabban haladsz, annál szebbek lesznek a lebenyeid hosszú távon, ezért erősen ajánlott egy hónapnál is hosszabb várakozás. Annak ellenére, hogy a kísértésnek néha nehéz ellenállni, amikor készen állsz a nyújtásra, tedd meg'Mindig jobb, ha ad egy kis időt. Hosszú távon meg fogja hálálni magát.

Melyik mérő a "pont ahonnan nincs visszatérés"?

A karosszéria -módosítási iparág legtöbb szakembere azt javasolja, hogy soha ne menjen 2 -nél nagyobb méretűre, ha azt szeretné, hogy a füle teljesen bezáruljon, ahol csak lehet'nem lát át rajtuk. Ne feledje, hogy mindenki'Az anatómiája más, de 2 -es méretnél a legtöbben ki tudják venni a dugókat, és olyan karéjuk lesz, "Normál" néhány hónap múlva.

Mi van, ha túl sokat nyújtózol??

Ha valóban nagy méretűre nyújtózkodtál, és úgy döntesz, hogy nem neked való, akkor mindig van lehetőség a műtétre. A lebenyek megfordítása manapság nagyon népszerűvé vált, így mindig érdemes megfontolni, ha valóban nagyra nyúlt, és azt szeretné, hogy a lebenyei úgy nézzenek ki, mint egy átlagember's.

Mérő- és mérettáblázat (1 mm – 2")

Mérőóra Milliméter Hüvelyk

18

1

 

16

1.2

 

14

1.6

 

12

2

 

10

2.5

 

8

3.2

 

6

4

 

4

5

 

2

6

 

1

7

 

0

8

 

 

9

 

00

10

 

 

11

7/16

 

12.7

1/2

 

14

9/16

 

16

5/8

 

18

11/16

 

19

3/4

 

22

7/8

 

24

15/16

 

25

1

 

28

1 1/16

 

30

1 1/8

 

32

1 1/4

 

35

1 3/8

 

38

1 1/2

 

41

1 5/8

 

44

1 3/4

 

47

1 7/8

 

50

2

a-fül-nyújtó-ékszer-útmutató

A legjobb és legrosszabb ékszerek

 • Sebészeti rozsdamentes acél: Az acélt, különösen a 316L sebészeti acélt széles körben a legjobb választásnak tartják, amikor fülét egyik mérőről a másikra nyújtja. Lehet forralni vagy autoklávozni (ha van ilyen), és nem porózus, ami nagymértékben csökkenti a fertőzés esélyét. Az acélok általában simábbak, mint más anyagok, és gyakorlatilag elpusztíthatatlanok. A rozsdamentes acél tökéletesen elfogadható alternatívája a sebészeti acélnak, de tartalmazhat nikkelt, tehát ha Ön'Ha egyáltalán érzékeny a nikkelre, akkor vagy egy kicsit többet kell fizetnie a sebészeti acélért, vagy inkább üveggel.
 • Üveg: Az üveg egy másik nagyszerű választás az új méretre nyújtáshoz, de válogatnia kell a típusától és stílusától, hogy's nem hajlamos a törésre. Kerülje az üveg alagutakat, és ragaszkodjon akár egyetlen fáklyás vagy nem fáklyás dugóhoz. Azok számára, akik reagálnak bizonyos típusú fémekre, az üveg gyakran a legjobb választás, mivel nem reagál a testtel.
 • Kő: A kő természetes nyújtási technikával is használható, mivel a kő általában nehezebb anyag. A különböző kőfajták azonban porózusabbak, mint mások, ezért ha követ használnak fülnyújtáshoz, akkor a legjobb a nem porózus kövek, például kvarc, obszidián vagy opalit..
 • Faipari: A fa kiválóan használható a nyújtás gyógyulása után, de soha ne tegyen fát új szakaszba. Vannak, akik allergiás reakciókat váltanak ki bizonyos fafajtákra. Az ébenfa, a vérfa és a kókusz ritkán vált ki allergiás reakciókat, és a legbiztonságosabb. A fa egyik előnye, hogy képes felszívni természetes olajait és izzadságát; ez csökkenti a fémből vagy üvegből készült ékszereknél gyakran előforduló funkot. Ne áztassa, autoklávozza, és ne hagyja a fából készült ékszereket közvetlen napfénynek; ne tegye ki szélsőséges hőmérsékletnek, és ne tegye't viselje úszás vagy fürdés közben.
 • Egyéb szerves anyagok, mint a szarv és a csont: A szerves anyagok, mint például a szarv és a csont egy másik népszerű választás természetes esztétikájuk és csodálatos formájukba faragásuk miatt. A szerves anyagok fő problémája azonban az, hogy ezek az anyagok porózusak, ami miatt nagyon rossz választás'próbáld meg nagyobbra nyújtani a füledet. Az anyag porózus jellege lehetővé teszi a baktériumok befogását, ami fertőzéshez vezethet, amikor a füle nem áll fenn't nem gyógyult meg teljesen. Tehát bár határozottan ajánlom az organikus fülbevalókat a jól meggyógyult fülekhez, kérjük, tartózkodjanak azok használatától'új vagy a nyújtásban't teljesen meggyógyult az utolsó mérőtől kezdve.
 • Akril: Nem ajánlott. Nem csak porózus (vagyis rossz baktériumokat hordozhat, és a szövetek növekedési potenciálja lehet benne), hanem mérgező, és rákkeltő anyagokat is kiszivároghat a bőrébe, és könnyen összetörhető. NE viseljen akrilt friss nyújtás után, és miután a piercing teljesen meggyógyult, csak rövid ideig viselje.
 • Szilikon: NE viseljen szilikont. A szilikont gyakran azért választják, mert's puha és rugalmas jellege miatt könnyen beilleszthető egy meglévő piercingbe. Azonban ez az oka annak is, hogy nem't ne ajánljuk, különösen újonnan kinyújtott fülekkel. A szilikon tökéletesen hajolhat a bőréhez, légmentesen illeszkedő kialakítást hozva létre, amely befoghatja a baktériumokat és fertőzést okozhat. Don't soha ne nyújtsd szilikonnal, bármennyire is csábító, mert az'túl hirtelen és elszakítja a fülét.

A Dos & Don'ts anyagok

Tökéletesen jól viselhető Feltételek Mit kell kerülni

Üveg

Faipari

Akril

Sebészeti rozsdamentes acél (316L)

Szilikon

*

Csont/kürt/Egyéb szerves anyagok

*

Kifújás.

Kifújás.

Rossz a nyújtás

Kifújások

Kiütés az, amikor a fistulát ténylegesen kiszorítják a piercing hátulján keresztül úgy, hogy egy kis bőrlepedő lóg a dugó szélén. Bár általában nem túl észrevehető, ha a fül hátulján fordul elő, korlátozhatja a viselhető dugók típusát, és általában nagyobb hordható területű dugókat kell viselnie, hogy helyet biztosítson a kifújáshoz.

Ha kihagyja a méreteket, gyorsan megy, vagy folytatja a nyújtást a lefújás után, akkor a lefújás gyakran tovább fog növekedni.

A legjobb módja annak, hogy megszabaduljon a lefújástól, ha észreveszi a dugókat, és azonnal lecsökkenti 2-3 mérettel, hogy a piercing gyógyulni kezdjen. Bár sosem 100% -osan garantált, hogy elmúlik, nagy az esély arra, hogy visszatér a normális kerékvágásba, ha azonnal leépíted, miután megtörtént. Ha azonban hagyja, hogy a lefújás felgyógyuljon létszámleépítés nélkül, akkor általában ez így is marad és állandósul. Lehetőség van műtéti eltávolítására, ami erősen ajánlott, ha van erre pénze.

Fertőzések

Fertőzésben szenvedhet, ha olyan problémákat észlel, mint az extrém duzzanat, bőrpír, váladék, viszketés és forróság. Ha nemrég kinyújtotta a fülét, és mindezekkel a problémákkal szembesül, akkor az'legjobb leépíteni, és hagyni, hogy a füle visszatérjen a normális kerékvágásba. Acél- vagy üvegékszerek viselése a legjobb irritált piercing esetén, mivel ezek az anyagok minimalizálják a fertőzés meghosszabbításának kockázatát. Forduljon orvoshoz. Ha többet szeretne megtudni a fertőzés kezeléséről, olvassa el a The Dos and Don című könyvet'Az új fül piercingek gondozása.

Könnyek

Mikroszakadást okoz a fülében minden alkalommal, amikor nyújtja magát. Azonban egy könnycsepp csak az, amit te'd tegyük fel: Amikor a lebenyed teljesen enged, és felszakad. Már nincs kör alakú lebenyed; két lógó bőrdarabod van. Ezt csak műtéttel lehet orvosolni. Azonnal forduljon orvoshoz!

Ear Funk

A fülfunkció lényegében az, hogy a füle belső holt sejtjei a fistulába szorulnak. Ha több napig hordja a dugókat, az elhalt hámsejtek elkezdenek felhalmozódni az ékszerein, és amikor eltávolítják a dugókat, azok szörnyűek lehetnek. Ezt a problémát úgy lehet megszabadulni, hogy naponta mossa meg a fülét a zuhany alatt, vagy csak viseljen organikus dugókat, hogy felszívja az összes fülfunkciót, és szárazon és friss illatú legyen a füle.

Mit tanultál?

Minden kérdésre válassza ki a legjobb választ. A válasz kulcs az alábbiakban található.

 1. Melyik a helyes?
  • "Ó, ember, szeretem a mérőidet!"
  • "Haver! Beteg a dugód!"
  • Az alábbiak közül melyik NEM a fülében hordható ékszer?
   • Dugó
   • Fűzőlyuk
   • Kúpos
   • Az alábbi szalagok közül melyik használható a szalagozási módszerhez?
    • Szövetbetétes ragasztószalag
    • Bondage szalag
    • cellux
    • Elektromos szalag
    • Az alábbiak közül melyik elfogadható anyag az újonnan nyújtott nyújtásban?
     • Faipari
     • Kürt
     • Csont
     • Akril
     • Üveg
     • Szilikon
     • Az alábbiak közül melyik viselhető a nyújtás gyógyulása után, de NEM frissen kinyújtott piercingen?
      • Akril
      • Üveg
      • Sebészeti rozsdamentes acél
      • Faipari
      • Szilikon
      • Az alábbiak közül melyik gyakran vezet kiütésekhez?
       • Nem kell sokat várni a szakaszok között
       • Éjszaka elhagyja a dugókat
       • Nem vegális olajok használata a fülén
       • A természetes nyújtási módszer alkalmazásával
       • Hogyan kezeli az ember a lefújást?
        • Nyújtsd tovább
        • Egy méret csökkentése
        • Vegye ki a dugókat teljesen
        • Vágd le

        Megoldókulcs

        1. "Haver! Beteg a dugód!"
        2. Kúpos
        3. Bondage szalag
        4. Üveg
        5. Faipari
        6. Nem kell sokat várni a szakaszok között
        7. Vegye ki a dugókat teljesen

        Megtalálta a választ a nyújtással kapcsolatos kérdéseire??

        Ha nem, javaslom, hogy olvassa el a Hogyan nyújtsa ki füleit biztonságosan: A teljes mérőműszer útmutatót további információkért.

        Ez a tartalom a szerző legjobb tudása szerint pontos és igaz, és nem helyettesíti a szakképzett szakember hivatalos és személyre szabott tanácsát..

        © 2015 Reina