Feltételezem, hogy idősödő, tetoválással és piercinggel rendelkező nőként kissé furcsán nézhetek ki, de ne't mindannyian?

Fül piercing térkép

Hol lehet átszúrni egy fület? Szinte bárhol!

Hol lehet átszúrni egy fület? Csaknem bárhol!

Fül piercing

A füllyukasztás során egy fémrúd, tű vagy kúp kényszerítve van a fül külső részének egy részén, amely lyukat képez, és ezt nem szabad összetéveszteni "kilyukasztani" a bőr. A lyuk létrehozása után díszítéssel vagy különféle fémekből vagy műanyagokból készült ékszerekkel díszítik. Néha a piercinget lassan nyújtják, hogy nagyobb ékszereket helyezzenek el, úgynevezett nyújtás vagy mérés.

A füllyukasztást mindig professzionális, biztonságos és steril környezetben, minősített piercingművésznek kell elvégeznie. Az Egyesült Államokban 18 éven aluliaknak alá kell írniuk a felnőtt engedélyét a fülük professzionális átszúrásához.

Az átlagos fülbevaló 20 -as. Minél nagyobb a szám, annál kisebb az oszlop átmérője. Minél kisebb a szám, annál nagyobb. Amikor egy piercinget nagyobb méretűre nyújtanak, a lyukat időnként mérik, általában kúpos rúddal. Ez lehetővé teszi a piercing lassú tágulását, hogy elkerülje a szövetkárosodást. A piercing kúposodása és nyújtása meglehetősen fájdalmas lehet.

én'A testmódosítás és a tetoválás nagy rajongója vagyok. én've voltak különböző piercingek, kivéve a nagyobb nyújtásokat (fülek, mellbimbók, nyelv, szemöldök, ajak, a lista folytatódik). én'm nem a nyújtásba; ez csak az én személyes preferenciám, de ez van's nagyon népszerűvé vált. Feltételezem, hogy idősödő, tetoválással és piercinggel rendelkező nőként kissé furcsán nézhetek ki, de ne't mindannyian? A testen szinte bármit át lehet lyukasztani, módosítani, vagy akár díszeket is be lehet ültetni sebészeti úton. Bármilyen típusú testmódosítás személyes és intim döntés.

4-es fülpiercing; piercing Lane Jensen

4-es fülpiercing; piercing Lane Jensen

Néha a piercinget lassan nyújtják, hogy nagyobb ékszereket illesszenek be, úgynevezett nyújtásnak vagy mérésnek.

Néha a piercinget lassan nyújtják, hogy nagyobb ékszereket helyezzenek el, úgynevezett nyújtás vagy mérés.

Miért szúrják át az emberek a fülüket?

Az emberek sok okból átszúrják a fülüket és más testrészeiket. Ezen okok közül néhány a következők lehet:

  • A kulturális és törzsi örökség tükrözése
  • Egyéniség és kreatív kifejezés
  • A divat és a szépség kifejezése
  • Egy esemény vagy életváltozás felismerése

A test és a fül piercing a testmódosítás és díszítés egyik legrégebbi formája. Kr. E. 1440 -ben a szolgáknak és rabszolgáknak piercingek voltak, hogy azonosítsák, melyik családhoz tartoznak. A fül piercing a rangsor és a tekintély szimbóluma is volt a törzsi közösségekben. Egy Ausztriában felfedezett egyiptomi múmia (Otzi Iceman) piercingje volt a fülében.

A legtöbb ember átszúrja a testét anélkül, hogy gondolkodna annak jelentőségéről vagy szimbolikus jelentéséről. Néha füllyukasztást végeznek, hogy elismerjék az olyan eseményt, mint az úrvacsora, a keresztség, egy jelentős életváltozás vagy akár trauma. Modern napjainkban a testpiercing elsősorban az önkifejezés, a kreativitás és a szépség egyik formája.

A füllyukasztás olyan vad és extrém lehet, amennyit csak akar. Ez lehet klasszikus, különc és még elegánsan egyszerű is.

Mik a kockázatok??

Mivel a piercing magában foglalja a bőr lyukasztását, vannak kockázatok. Hegesedés, keloidok, auricularis chondritis (a porc és a szövet fertőzése, amely elcsúfító hatású lehet), valamint fertőzés is kialakulhat. Ezért nagyon fontos, hogy professzionálisan elvégezzük a fül piercinget.

Gondosan válasszon, amikor változtatásokat végez a testén. Egyes piercingek nem záródnak be teljesen, ha szélsőségekre nyújtják őket, mások és legtöbbször általában nyomok vagy apró lyukak maradnak, még akkor is, ha eltávolítják az ékszereket, ami befolyásolhatja a jövőbeni munkahelyi és karrierválasztását.

Gondosan vigyázzon a piercingre, amelyet a piercinggel megbeszélünk, ha elkészült, és végezzen alapos utókezelést, amíg teljesen meg nem gyógyul. Azt's az is fontos, hogy minden piercinghez megfelelő ékszert viseljen, hogy elkerülje a beszorulást vagy a sérülést.

Egy modern nő fül piercing

Egy modern nő fül piercing

Lobe piercingek

A fülcimpák átszúrása napjainkban talán a leggyakoribb füllyukasztás. Könnyen elkészíthető, általában nem fájdalmas, gyorsan gyógyul, és a legnagyobb rugalmasságot biztosítja az ékszerek cseréjéhez.

A piercing nyújtása

Azt's elég népszerűvé vált a fül ezen részének nyújtása. Azonban figyelembe kell vennie, hogy az ilyen típusú piercingek nyújtásakor a szövet határainak túllépése sebészeti javítást igényel, ha valaha vissza akarja fordítani a sérülést. A sebészeti javítás meglehetősen drága lehet, kozmetikai jellegűnek számít, és nem fedezi az egészségbiztosítás. Ez azt jelenti, hogy fizetni kell a kár helyreállításáért, ha abbahagyja "szerető" ez a fajta piercing.

A közmunkák, hacsak nem szolgáltató jellegűek, szintén nehezen elérhetők kifeszített fülcimpákkal. Sajnos még mindig olyan világban élünk, amely a külsőnket ítéli meg. Hasonlóan a szűk látókörű emberekhez, akik a fogyatékkal élőket vagy fogyatékosságokat ítélik meg, téged is ítéljenek meg.

kifeszített füllebeny piercing

kifeszített füllebeny piercing

A bal fülem: két lebeny, tragus, bástya és hélix/perem.

A bal fülem: két lebeny, tragus, bástya és hélix/perem.

Porc piercingek

Amint a fülfúró térképen látható I.'A cikk tetején megtalálható, hogy számos helyen és helyen lehet átszúrni a fülét.

A porc piercing kicsit bonyolultabb, fájdalmasabb és hosszabb gyógyulási idővel rendelkezik.

A porc szilárd szövet, de rugalmas és lágyabb, mint a csont. Ez egy kötőszövet, amely a test számos pontján megtalálható. A fülekben és az orrban, az ízületekben, például a könyökben, a bokában és a térdben van. A bordák végén, a gerincben és a hörgőkben is megtalálható. Érdekes megjegyezni, hogy nincsenek erek a porcokban, ezért a növekedés és a helyreállítási idő sokkal lassabb, mint a test többi szövete.

Egy tipikus porcszúrás 4 hónaptól 1 évig tarthat, amíg teljesen meggyógyul. A rugalmas porc a fülben található. Sokkal rugalmasabb, mint más típusú porcok.

A füllyukasztási típusok és stílusok végtelenek

A fülek díszítésére és átszúrására vonatkozó lehetőségek végtelenek. Bármilyen típusú és stílusú ékszert találhat, hogy testre szabhassa és személyre szabhassa a piercinget'úgy döntött, hogy a sajátjává teszi. A fül piercingnek gazdag és tartalmas története van.

Ez a tartalom a szerző legjobb tudása szerint pontos és igaz, és nem helyettesíti a szakképzett szakember hivatalos és személyre szabott tanácsát..

© 2013 Rebecca

Hozzászólások

Amanda gurul 2017. április 13 -án:

Használhat normál füldugókat a porcokban

Vp 2016. augusztus 21 -én:

Szúrhatom át a második fülbevalómat 3 cm -re az első fülbevalótól

Mairu 2015. február 07 -én:

Mindig is porc piercinget akartak'olyan aranyosak! De én'm is rettegek a tűktől és a fájdalomtól, úgyhogy azt hiszem, ez nyert'hamarosan nem fog megtörténni…

LycansMumNZ 2014. november 17 -én:

Bárcsak elolvasnám ezt, mielőtt mindkét fülemet (porcomat) elvégeztem

Rebecca (szerző) USA -ból 2014. január 10 -én:

Ez tényleg kivehető az irányítás alól! Köszönöm a hozzászólást Tanárok! 🙂

Dianna Mendez 2014. január 10 -én:

Hú, persze sokféle stílus létezik. Kicsi tinédzser koromban átfúrtam a fülemet, hogy kiegészítsem a ruháimat. Nem vagyok kíváncsi a két lyukra, a hasra stb., De akkor másoknak megvan a saját elképzelésük a szépségről.

Rebecca (szerző) USA -ból 2013. december 31 -én:

én'a testmódosításomon is elmélkedtem. Elsősorban azért, mert munkahelyre van szükségem, és könyvelésben dolgozom. Sokkal fontosabb, hogy etessem magam, és legyen tető a fejem felett. De még mindig szeretem a szépségét. Köszönöm a kommenteket mindkettőtöknek.

Kevin W. Texasból 2013. december 31 -én:

Igen, egyetértek a FlourishAnyway -vel, és Ill ragaszkodik a két Lobe lyukhoz, amelyek mindkét fülemben vannak. Ez nagyon érdekes és informatív volt. Nem tudtam a piercingek különböző neveiről.

VirágzikMindegy USA -ból 2013. december 31 -én:

Bár ragaszkodom az unalmas, csak egy lyukú fülecskémhez, kíváncsi voltam erre a hubra! a térkép és a személyes fényképei nagyon érdekesek voltak. Köszönöm, hogy írtál róla. Szépen elkészített hub.