Kiinnostuksiini kuuluvat maailmanmatkat, seikkailu, tatuoinnit ja kehon muutokset, ruoanlaitto ja romantiikka.

body-mods-scaridication

Mikä on Scarification?

Scarification tai scarifying ovat sanoja, joita käytetään kuvaamaan sellaisten ihmisten tekoja tai taidemuotoja, jotka tarkoituksellisesti aiheuttavat erilaisia ​​haavoja luodakseen arpia kehoonsa. Sinä'kysyt varmaan itseltäsi, keitä ovat nämä hulluja ihmisiä ja miksi he kärsivät niin valtavasta määrästä kipua luodakseen tarkoituksellisesti arpikudosta? (Jotain, mitä useimmat ihmiset yrittävät välttää.) Koska olen itse kokeillut ja nauttinut erityyppisistä arpeutumisista, haluaisin paljastaa ja jakaa kokemuksia ja historiaa tästä äärimmäisestä ja kauniista taidemuodosta.

Miksi joku tekisi tuollaista?

Tarkoituksellinen arpeutuminen itsestäsi saattaa tuntua henkisesti epävakaalta, mutta minä'Kerro ensimmäisenä, että itsensä aiheuttamat arvet ovat useimmiten ilmaisukeino pikemminkin kuin huomionhuuto. Vuosisatojen ajan ihmiset ovat kokeneet nämä fyysiset muutokset taiteellisen ilmaisun, henkisen valaistumisen, kulkuoikeuden ja seksuaalisiin kokeiluihin. Heimokulttuurit ja soturit ovat koko menneisyyden ajan pelänneet kehoaan merkitsemään täysi -ikäisyyttä, murrosikää, uhrauksia, sosiaalista tai sotilaallista asemaa, avioliittoa ja hengellisiä tai uskonnollisia vahvistuksia. Nykyaikaiset arpeutumiskäytännöt voivat olla hyvin samanlaisista syistä kuin menneisyydessä tai hyvin eri syistä. Jokainen on erilainen, heidän ajatuksiaan kehonsa muuttamisesta tulisi tarkastella kunnioittavasti ja avoimin mielin.

Omien henkilökohtaisten kokemusten kautta arpeutumisesta minä'Olen huomannut, että fyysinen kipu itsessään on melko rauhoittavaa, kun voit saada itsesi voittamaan sen. Uskon, että monet adrenaliiniriippuvaiset ja henkiset mystikot voivat uskoa tähän. Minä'Olen myös ihaillut epätäydellisesti kauniita malleja, jotka asuivat tällaisten kivun vaivaamien taiteellisten prosessien seurauksena. Joillekin uskon, että arpi voi olla hyvin palkinto tai mitali, jota käytetään ylpeänä siitä tuskan määrästä, joka heidän täytyi voittaa saadakseen sen.

Täältä tulee kipu!

Nyt kun minä'Olemme jakaneet jonkinlaisen käsityksen siitä, mikä on arpeutuminen, ja joitakin syitä sen harjoittamiseen'aiomme tarkastella joitain menetelmiä, joita on käytetty näiden hämmästyttävien ja groteskiksi näyttävien kehonkuvien luomiseen. Näihin menetelmiin kuuluu erilaisia ​​muunnelmia brändäyksestä, ihon leikkaamisesta ja poistamisesta, kontrolloiduista kemiallisista palovammoista ja hankauksesta.

body-mods-scaridication

Leikkaus ja ihon poisto

Usein hämmentynyt itsensä vahingoittamisesta tai silpomisesta, ihon leikkaaminen on kosmeettinen tapa käyttää partakoneella tai veitsellä ihon kerrosten leikkaamista kuvion tai mallin luomiseksi tarkoituksena pelotella kehoa. Viivaus ja ristiviivaus toteutetaan leikkaamisen aikana varjostusmenetelmillä, jotka ovat hyvin samanlaisia ​​kuin menetelmät, joita taiteilija käyttäisi mustepiirustuksen luomisessa.

Ihon poisto tai kuorinta on äärimmäinen muunnelma ihon leikkaamisesta. Ihonpoistoa suorittaessaan taiteilija hahmottelee tyypillisesti ensin kaikki mallit viillolla. Kun ääriviivat ovat valmiit, taiteilija jatkaa halutun ihon poistamista ääriviivoista irrottamalla sen takaisin partakoneen tai veitsen kärjellä, kunnes iho on poistettu kokonaan. Jotkut mallit voivat viedä jopa satoja pieniä ihopaloja halutun lopputuloksen saavuttamiseksi, mutta henkilökohtaisten kokemusteni mukaan iho nostettiin ja poistettiin onnistuneesti yhtenä kappaleena.

Haavan pakkaaminen on toinen tekniikka, jota nähdään useammin heimomaisissa kulttuureissa. Tämä käytäntö käsittää leikkausten täyttämisen savella tai tuhkalla hypertrofisen ja keloidisen pelottelun edistämiseksi. Tämä tapahtuu paranemisprosessin aikana, kun keho yrittää pakottaa takomisen pois.

body-mods-scaridication

Strike Branding

Lakko -tuotemerkkiä on käytetty kautta historian nautojen, orjien, rikollisten ja tässä tapauksessa halukkaiden kehonkuvien merkitsemiseen. Lakkohihna saavutetaan kuumentamalla metallipalaa, kunnes se saavuttaa hehkuvan punaisen hiilloksen, ja sitten painetaan kuumaa metallia tasaisesti ihoa vasten, jotta siitä aiheutuu palovamma. Useita iskuja käytetään usein toistuvasti, kunnes haluttu malli on valmis. Kaiken muotoisia ja -kokoisia metallikappaleita voidaan käsitellä, kun suoritetaan lakko. Lakon tuotemerkki voi vaikeuttaa suuren tarkkuuden käyttöä. Se voi myös jättää laajaa ja epätasaista arpikudosta.

body-mods-scaridication

Cautery ja sähkökirurginen branding

Nämä brändäysmenetelmät voidaan tehdä käyttämällä ensin kaavainta tai piirtämällä malli asiakkaan päälle'iholle ennen toimenpiteen aloittamista, tai ne voidaan tehdä vapaalla kädellä.

Cautery -brändi käyttää kädessä pidettävää lämpökauterityökalua sulattaakseen ihon halutulla tavalla tai mallilla.

Sähkökirurgiset tuotemerkit (tunnetaan myös nimellä laserbrändit) suoritetaan sähkökirurgisilla yksiköillä, jotka käyttävät sähköä ihon höyrystämiseen.

Nämä tuotemerkkimenetelmät ovat tarkempia, koska brändäysprosessissa on enemmän valvontaa. Tämäntyyppiset merkit jättävät tyypillisesti puhtaampia ja tasaisempia arpia.

body-mods-scaridication

Solar Branding

Tämä brändäysmenetelmä on minusta henkilökohtaisesti kiinnostavin! Aurinkobrändäys on prosessi, jossa aurinkokuntamme kirkkaimman tähden UV -säteitä käytetään ihon polttamiseen erottuvaina kuvina suurennuslasilla. Nämä palovammat voivat alkaa muistuttaa ohuita paperileikattuja merkintöjä, ja muutaman päivän kuluessa ne alkavat levitä ja kukoistaa kauniiksi taiteellisiksi kuvioiksi.

body-mods-scaridication

Hallitut kemialliset palovammat ja hankaus

Hankauksella voidaan luoda arpikudosta kitkan avulla. Työkaluja, kuten hiekkapaperia, metalliviiloja, musteettomia tatuointineuloja ja teräsharjoja, voidaan käyttää ihokerrosten poistamiseen ja muodostaa kunnollinen arpi.

Hallittu kemiallinen palovamma käyttää kemikaaleja huonontaakseen ja sulattaakseen ihokerrokset halutun arven muodostamiseksi. Tämä arpistusmenetelmä voi olla epävakaa ja erittäin vaarallinen.

Sattuuko se?

Jos kehonmuokkausmenettely näyttää ja kuulostaa tuskalliselta, se's koska se on. Helppo ja yksinkertainen. Itse toimenpiteen kipu ei ole't ainoa tuskallinen osa arven luomisessa. Paranemisprosessi voi olla yhtä tuskallinen, ellei suurempi kuin alkuperäisen haavan aiheuttama kipu. Kaikki riippuu henkilökohtaisista valinnoista parantavan arven jälkihoidon aikana.

Kuten useimmat kehonmuokkaustavat, on erittäin tärkeää noudattaa henkilökohtaista hygieniaa ja pitää avoimet haavat puhtaina infektioiden estämiseksi.

Parantumisprosessi

Haavan parantamismenetelmät vaikuttavat arven kehittymiseen. Mitä nopeammin haava paranee, sitä vähemmän se arpeutuu. Tästä syystä monet asiat on skannattava parantamaan paranemisprosessia, mikä lisää arpikudoksen kokonaismäärää. Haava voidaan jättää avoimeksi, jotta ilma parantaisi ne kuivana. Kun rupit ovat muodostuneet, ne poistetaan haavan avaamiseksi uudelleen ja prosessi toistetaan. Haavojen paranemisprosessia voidaan myös pidentää märkäparannuksella. Tämä saavutetaan pitämällä haava peitettynä siteellä tai sellofaanilla ja pitämällä se kosteana. Paranemisprosessin aikana haavat voidaan myös harjata voimakkaasti harjoilla tai hieroa suolalla uusien solujen kasvun pysäyttämiseksi ja paranemisprosessin pidentämiseksi. Hiero tuotteita, kuten etikkaa, sitruuna- ja limemehua ja joditinktuureja suoraan avoimeen haavaan, voidaan myös tehdä pelottelun edistämiseksi.

Arpien kauneus

Scarification voi tuntua oudolta ja ylivoimaiselta taidemuodolta. Kaikilla näissä käytännöissä mukana oleville taiteilijoille ja kankaille on annettava suuri kunnioitus avoimella mielellä ja tahdolla ymmärtää. Halusit tai et, arpeutuminen on täällä jäädäkseen. Kuka tietää, ehkä jonain päivänä'Liity kanssamme tähän jatkuvasti kehittyvään kehon taiteen maailmaan.

Siihen asti, heippa!

-Skyler

Tämä sisältö on tarkkaa ja todenmukaista tekijän parhaan tietämyksen mukaan, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan pätevän ammattilaisen muodollisia ja yksilöllisiä neuvoja.

Kommentit

Louise Powles Norfolkista, Englannista 13. helmikuuta 2017:

Kyllä minä'olen nähnyt tästä ohjelmia aiemmin. Herranjumala, voin'mutta tuskin sen pitäisi olla tuskallista!