Jeg lærte om hvordan jeg skulle ta vare på septum piercinger da jeg fikk min ferdig. Det er bare et par må-gjør, men mange må-IKKE-gjør!

Septum Piercing Care og Healing Tips

Septum Piercing Care og Healing Tips

Owen Vangioni via Unsplash; Canva

Hva er en Septum Piercing?

En septum piercing er en piercing gjennom septumet – veggen som deler neseborene. I de fleste tilfeller er selve brusken ikke hullet. Piercers vil generelt gå gjennom det som er kjent som "søtt sted," det lille, mykere området mellom brusk og bunnen av nesen. Hvis du legger en finger i hvert nesebor, klemmer septum og drar nesen ned, bør du kunne finne den.

Howerver, ikke alle har et søtt sted, så i noen tilfeller vil brusk bli hullet. Dette vil vanligvis være mer smertefullt enn en vanlig septum som trenger gjennom det søte stedet.

Hvor er septum piercing "søtt sted"?

Hvor piercing sitter nøyaktig vil variere fra person til person, avhengig av hvor deres søte flekk er. På noen mennesker vil det bli gjennomboret nær nesetippen, og hos andre vil det være lenger tilbake.

Kan du skjule en septum piercing?

Septum piercinger er kanskje det enkleste å skjule hvis arbeidsplassen din ikke godtar kroppsendringer. Med de riktige smykkene (en septumholder eller en sirkulær vektstang) kan piercing skjules ved å snu smykkene opp i neseborene, noe som gjør det usynlig for øyet.

Er en septum piercing en brusk piercing?

Det avhenger – i de fleste tilfeller nei, en septumpiercing går vanligvis gjennom kjøttet rett ved siden av det ( "søtt sted") men ikke selve brusken. Ikke alle har imidlertid et søtt sted, så i noen tilfeller vil brusk bli hullet.

Hva'er den beste måten å rengjøre Septum Piercing?

Den beste måten å rengjøre din nye piercing er å bruke en saltvannsløsning. Mange piercere kan selge en ferdig løsning (for eksempel H2Ocean), men det er enkelt å lage din egen hjemme. Se oppskriften nedenfor.

Trinn 1: Lag din egen saltløsning

Bland 1/4 ts havsalt i 250 ml varmt destillert vann. Vannet bør ikke være for varmt, da dette kan forverre piercing og åpenbart brenne deg. La blandingen avkjøle til den er omtrent like varm som en lett drikkelig kopp kaffe.

Hva slags salt skal jeg bruke? Havsalt er den beste typen salt å bruke for løsningen. Noen mennesker har funnet ut at bruk av bordsalt som erstatning virker, men dette anbefales ikke på grunn av mineraler det kan inneholde. Epsom -salter bør unngås, da disse inneholder magnesiumsulfat og ikke natriumklorid.

Trinn 2: Bløtlegg nesen eller påfør en komprimering

Det kan være vanskelig å dyppe piercing helt ned i et glass vann, men hvis du har et glass som lar deg, så suge det i 5-10 minutter. Hvis ikke, bruk et engangspapir for å lage en kompress, men vær forsiktig så du ikke legger for mye press på piercing.

Papirhåndkle, bomullsdott eller vaskeklut? Ikke bruk bomullsdott da disse vil etterlate fibre, og ikke bruk vaskekluter, da disse kan inneholde bakterier. Et papirhåndkle fungerer vanligvis fint.

Trinn 3: Skyll etter bløtlegging

Når du er ferdig med å dynke piercing, skyll den med rent, kaldt vann og en frisk Q-tip for å fjerne utslipp eller "crusties."

Hvor ofte skal jeg rengjøre den?

For nye piercinger anbefales det å rengjøre dem med saltvann 2-3 ganger om dagen. Don'Ikke overdriv, da du kan ende opp med å tørke ut piercing og irritere den.

Et bilde av piercingene mine.

Et bilde av piercingene mine.

Lisa Wright

Ting du bør unngå etter å ha fått en Septum Piercing

  • IKKE håndter piercing med skitne hender. Sørg for å rengjøre hendene grundig før du berører piercing på noen måte, spesielt før rengjøring.
  • IKKE rengjør piercingen med saltløsninger. Dette kan tørke ut og irritere piercing og forsinke eller komplisere helbredelse.
  • IKKE leke eller fikle med smykkene dine. Dette vil bremse helbredelsesprosessen og kan føre til infeksjon.
  • IKKE bruk sterke, parfymerte såper eller produkter som inneholder alkohol eller peroksid på eller i nærheten av piercing. Disse kan forårsake reaksjoner og forverre huden din.
  • IKKE fortsett å snu piercing opp og ned. Dette vil irritere piercing og bremse helbredelsesprosessen. Velg om du vil ha det opp og ned, og la det være slik mens det helbreder. Noen mennesker synes det er lettere å bruke det vendt opp mens de helbreder for å unngå bank.

Dette innholdet er nøyaktig og sant etter beste forfatterens kunnskap og er ikke ment å erstatte formell og individualisert råd fra en kvalifisert profesjonell.

© 2012 Leese Wright