A tetoválás az életem. Ha a tetoválás művészete megszűnne létezni, nagyon üresnek érezném magam.

Piercing Experience GYIK (és válaszok)

Egy piercing megszerzése csodálatos élmény lehet. Ez egyeseknek varázslatos, spirituális pillanat, mások számára kínos és vicces pillanat lehet. Egyesek szerint fáj; néhányan élvezik az érzést. Sokan terveznek és készülnek piercingeikre, és még többen jönnek a pillanat kedvéért. Mindenkinek feltétlenül vannak kérdései.

Közel egy évtizede dolgozom egy testmodell üzlet recepcióján, minden kérdést hallottam. Különösen, ha piercingekről van szó, újra és újra ugyanazt a néhány kérdést teszik fel nekünk. Ez a cikk válaszol ezekre a kérdésekre, és megadja az alapvető információkat, amelyekre szüksége van, mielőtt új piercinget kap.

Az 5 leggyakoribb piercing kérdés

 1. Fájni fog?
 2. Kockázatos?
 3. Mennyi ideig tart a gyógyulás?
 4. Szerezzek valami kis dolgot?
 5. Szerezzek egyáltalán egyet?

Az ajkam az egyik legkevésbé fájdalmas piercing volt.

Az ajkam az egyik legkevésbé fájdalmas piercing volt.

1. Fáj -e?

Kétségkívül ez a leggyakoribb kérdés az összes közül. A válasz pedig igen. És nem. És néha.

A fájdalomról három dolgot kell szem előtt tartani.

 • Nem minden piercing érzi ugyanazt. Azt's lehetetlen azt mondani, hogy minden piercing fáj, vagy hogy egyikük sem, mert a test különböző részei mást éreznek majd, ha átszúrják őket. Egyes részek érzékenyebbek, mint mások, így az, ahol megkapja, nagy különbséget jelent.
 • Nem mindenki ugyanolyan fájdalmat érez, vagy ugyanazon a helyen. Azt's mindig nehéz megmondanunk, hogy a piercing fájni fog -e; csak akkor tudjuk megmondani, ha fáj nekünk. Mindenki más. Például a munkatársam és én teljesen ellentétesek vagyunk, amikor a fájdalomról van szó-úgy gondolta, hogy az orrlyuka elég fájdalmas, és hogy a mikrodermális szinte fájdalommentes. Alig éreztem az orrlyukaimat, és meglehetősen kényelmetlennek találtam a mikrodermális bejutást. Csak te ismered a tested, és annak mely részei a legérzékenyebbek a fájdalomra.
 • Egy piercing pillanatok alatt véget ér. Még ha fájdalmasnak is találja, akkor is'vége, mielőtt mondhatná "Jaj".

Csak ... ne. Kérem.

Csak … ne't. Kérem.

2. Mik a kockázatok??

Ha tiszta és professzionális üzletben végzik, a kockázatok minimálisak. Azt'Önön múlik, hogy talál -e egy jó boltot, és kövesse az utógondozási tanácsokat.

A legnagyobb kockázat az átszúrásnál az irritáció és a fertőzés. Ennek több oka is lehet:

 • Piszkos berendezés. Ezért olyan fontos, hogy olyan tiszta boltot keressünk, amelyben autokláv van, és ultrahangos és professzionális piercingeket, akik minden eszközt kinyitnak előtted, hogy lássák, hogy steril csomagolásból származik..
 • Rossz utógondozás. Ha figyelmen kívül hagyja az utókezelési utasításokat, és koszos lesz, érintse meg és játsszon vele folyamatosan, sminkelje be magát, vagy túl korán cserélje, irritálódhat vagy megfertőződhet.
 • Ékszerek megosztása. Még ha jól megtisztította, valószínűleg még mindig vannak kórokozók az ékszereken, amelyeket a testébe helyez. Bruttó. És veszélyes.
 • Egy piercing pisztoly segítségével. Mivel a burkolatuk műanyag, nem sterilizálhatók (a sterilizálás extrém hőt igényel – a pisztolyok megolvadnának), ami azt jelenti, hogy minden olyan kórokozó, amely még akkor is rajta volt, amikor az ügyfelet lőtt a fegyverbe, amikor átszúrják. Még akkor is, ha a pisztoly egyszer használatos, a fülén vagy az orrán keresztül kilőtt tompa ékszerek sokkal több sérülést okoznak a bőrön, mint a tű éles hegye, ami érzékenyebbé teheti az irritációt.

A másik fő kockázat az elutasítás, amikor a szervezet úgy dönt, hogy nem't szereti, ha átszúrják, és elkezdi kitolni az ékszereket. Ez nem't különösen fájdalmas, de kellemetlen heget hagyhat maga után. Ha úgy gondolja, hogy a piercing vándorol, ellenőrizze a piercinget. Ha elutasítja, azonnal vegye ki, hogy elkerülje a hegesedést. Bármikor megpróbálhatja újra's meggyógyult.

A felni gyógyult a leghosszabb ideig, több mint 6 hónaposan.

A felni gyógyult a leghosszabb ideig, több mint 6 hónaposan.

3. Mennyi ideig tart a gyógyulás?

A piercing gyógyulásának időtartama attól függ, hol van, hogyan kezeli és milyen gyorsan gyógyul. A legtöbb gyógyul 12 hét vagy kevesebb, de egyesek akár 6 hónapig is eltarthatnak. Persze, hogy's mindenkinek más, de az általános szabály az, hogy minél kevésbé fontos ez a testrész, annál tovább tart a gyógyulás. Ez azt jelenti, hogy a köldök (hasgomb) vagy a fülporc gyógyulása valószínűleg hosszabb ideig tart, mint a nyelv vagy az ajak, mert a működő szájnak nagyobb szüksége van, mint a meggyógyult köldökre.

Az, hogy hogyan kezeli a piercinget, nagy hatással lesz a gyógyulási időre is. Ha a tisztításhoz sóoldatot használ, nem pedig alkoholokat vagy peroxidokat, akkor jelentősen felgyorsítja a gyógyulási folyamatot; az alkohol kiszárítja a bőrét, és elpusztítja az összes jó baktériumot (igen, van ilyen!), amelyek segítenek a gyógyulásban. Tisztán tartása létfontosságú – ha igen'Arc piercing, győződjön meg arról, hogy a párnahuzat és a sapka is tiszta. Kerülje az úszást és a sminkelést is az új piercingen.

Ez meggyógyult, ezért hozzáadtam egy ékszert, de képet ad a szabványos méretről, amikor először átszúrják. Nem olyan rossz, mint félted, igaz?

Ez meggyógyult, ezért hozzáadtam egy ékszert, de ez képet ad a szabványos méretről, amikor először átszúrják. Nem olyan rossz, mint félted, igaz?

4. Kaphatok valami apróságot?

A lányok különösen értékelik az aranyos és finom piercingeket – egy apró gyöngyöt az ajakcsúcson vagy egy kis ékszert az orrlyukban. Többször, mint amennyit számolni tudok, én'megkérdezték, milyen kicsi lehet a kezdő ékszer.

Bármennyire is utálod, kezdetben kicsit nagynak kell lennie. Ennek az az oka, hogy sok piercing megduzzad először – néha csak egy kicsit, néha pedig nagyon! Hogy's miért beszélnek viccesen az emberek, miután beszúrták a nyelvüket; azt'nem azért, mert fáj, hanem's mert az's duzzadt. Ha egy apró gyöngyöt vagy nagyon rövid súlyzót tesz az új piercingbe, és az felduzzad, akkor a bőre szó szerint lenyelheti az ékszert, és csak elképzelheti, milyen jó érzés ezt kiszabadítani! Azt's érdemes egy nagyobb méretű ékszert birtokolni pár hétig, hogy elkerülje a túl kicsi darab fájdalmát.

5. Szerezzek -e piercinget?

Valószínűleg közelebb kellett volna tennem ezt a tetejéhez, mint az aljához, de úgy gondolom, hogy ez egy jó kérdés a lezáráshoz. Ha egyszer'Ha fontolóra vette, hogy hol szeretne átszúrni, és miből állnak a kockázatok és az utógondozás, akkor megalapozott döntést hozhat a szúrásról. A tetoválásokkal ellentétben a piercingek ideiglenesek lehetnek, így kicsit impulzívabban és sokkal olcsóbban is elvégezhetők, de mégis megfontolást és szeretetet igényelnek. Ha készen áll arra, hogy tisztán tartsa, megengedheti nekik, hogy a munkahelyükön legyenek, és rendben vannak a kezdő ékszerbeállításokkal, akkor hajrá!

Ez a tartalom a szerző legjobb tudása szerint pontos és igaz, és nem helyettesíti a szakképzett szakember hivatalos és személyre szabott tanácsát..

© 2011 Robyn J Williams

Hozzászólások

f 2011. szeptember 01 -én:

Látom!

Tehát valódi embereken gyakorolt, mit tanult? Azt hiszem, létezik az APP, amelyet egyes szalonok akkreditálnak.

Robyn J Williams (szerző) Kanadából 2011. augusztus 31 -én:

Nagyon érdekes. Az egészségvédelem és a biztonság elsajátítása, a tetoválás és piercing alapjainak elsajátítása között (nem mintha valaha is tetoválnék -'szörnyű művész vagyok!), hallva minden ügyfelünk történetét és kezelve az asztalt, soha nincs unalmas pillanat!

f 2011. augusztus 30 -án:

Ty. Úgy hangzik'nagyon érdekes munka, igaz?

Robyn J Williams (szerző) Kanadából 2011. augusztus 30 -án:

Kösz! én'2008 óta dolgozom egy tetováló üzletben.

f 2011. augusztus 30 -án:

Hasznos információ.

Felszavazták.

Mióta dolgozik egy szalonban?